Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort

29.05.07, 22:20
Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort - jeśli macie jakieś pytania dotyczące
hotelu, piszcie, postaram się odpowiedzieć, pozdrawiam
Piplet
Obserwuj wątek
    • monaa5 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 30.05.07, 15:56
      Z jakiego biura byliście? Czy jest może czynna już zjeżdżalnia? A jeżeli
      chodzi o pokoje to które polecacie?
      • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 30.05.07, 19:49
        Byliśmy z biura Alfa Star. Zjeżdżalnia niestety nie jest czynna - buduje się ...
        może niezbyt szybko ale jednak :) My byliśmy w pokoju 4310 - widok na wprost na
        basen dla dzieci, na prawo patrząc na głowny basen, i morze daleko w tle (na
        prawo) - bardzo fajny pokój bo słońce było na tej stronie tylko wczesnie rano (a
        można zasłonic zasłonki) - a w ciągu dnia już nie atakowało. Balkonik w tym
        pokoju także był duży. Pokój był na ostatnim piętrze - po posiłkach wchodziło
        się ciężko, ale naprawdę fajny widok. Polecam pokoje z podobną numeracją do
        naszej, gdyż słyszałam, że próbują lokować w innym budynku gdzie obok jest
        remont i strasznie słychać jak sie tłuką. Tu był spokój.
        Pozdrawiam
        Piplet
        • monaa5 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 31.05.07, 09:10
          A z jakich wycieczek korzystaliście na miejscu?? I z jakiego biura miejscowego??
          • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 31.05.07, 11:52
            Korzystaliśmy z biura AAba Sharm, byliśmy z nimi na wycieczce w Kairze, i na
            quadach+wielbłądy. Biuro chyba ok jeśli chodzi o transport do Kairu nowy
            autokar, na kłady podjechał bus, wszystko punktualnie i zgodnie z ustaleniami.
            Troszkę niesmaku pozostawia zachowanie przewodniczki (blondynka prawdopodobnie w
            ciąży), która zachowuje się już jak każdy przeciętny arab - czyli próbuje
            naciągać turystów na pamiątki itp. Ale wyjazd dużo tanszy niż u rezydenta - 38
            USD (w promocji) - normalnie 45, czyli pieniążki rozsądne. A kto przewidzi jak
            jest na wycieczce z rezydentem?? Rezydent też człowiek napewno na turystach
            zarobić musi :(
            • darler Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 31.05.07, 12:07
              Witam.Jak jest z napojami :) - czy pod koniec dnia nie brakuje? Co serwują na
              plaży(czy jest zimny browarek)Pozdrawiam
              • h32 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 31.05.07, 12:20
                Też tam byłem. Napojów nie brakuje, ale tylko w hotelu. Za piwo na plaży trzeba
                płacić, i to słono - ok. 25 funtów za butelkę. Generalnie odradzam pobyt
                dwutygodniowy. Nudno.
              • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 31.05.07, 12:25
                Napoi nigdy nie brakuje :) Jest pepsi, mirinda, 7up, woda gazowana, niegazowana
                to już z dystrybutorów, kawa, herbata i ich drinki i piwko też można brać. Na
                plaży bezpłatnie są napoje bezalkoholowe - piwko to już chyba płatnie. Szczerze
                mówiąc nie braliśmy na plaży - ale tak mi się coś kojarzy. I tak dobrze że można
                za darmo napić sie coli - a na plaży jest coca-cola a nie pepsi :) Nie wiem
                czemu tak to rozdzielają.
                Pozdrawiam
                Piplet
    • w_madzik Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 07.06.07, 12:17
      HEj,
      a powiedz czy jest tam dużo Polaków? Jak animacje, dyskoteka?
      • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 07.06.07, 20:08
        W Palmyra Resort 90% turystów to Polacy :) Ma to swoje dobre strony - obsługa
        też już dużo łapie z jezyka polskiego. Animacje są OK - wogole animatorzy
        starają się bardzo urozmaicić czas - są naprawdę sympatyczni. Dyskoteka jest, my
        nie korzystalismy, z tym musi Ci pomóc ktoś inny.

Pozdrawiam
        Piplet
        • w_madzik Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 08.06.07, 14:00
          o matko! 90%? hmmm może być ciekawie...

a czy animacje po angielsku?
          • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 10.06.07, 11:11
            Animacje raczej w angielskim, wogóle animatorzy to mówią w kilku językach :) w
            naszym też próbują
        • buczkowscy Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 05.12.07, 17:11
          witam,
          wiem że wróciłaś z sharm el sheikh juz dość dawno ale mogę cie prosić o jakieś fotki na buczkowscy(małpa)gazeta.pl chcemy tam pojechac w lipcu w podróż poślubną, z góry dziękuje
          • miriam_73 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 05.12.07, 17:51
            Z plaży Plamyry oraz plaży w Sharks Bay (dodatkowo płatnej):
            travel.webshots.com/album/551537873QUvBuw?start=0
            Kilka z hotelu tu: travel.webshots.com/album/551537873QUvBuw?start=28
            Moge poszukać jeszcze w domu - na płytkach powinnam mieć więcej z samego hotelu.
            Wieczorem - pod warunkiem że poczta gazetowa będzie zipać.
    • telegram29 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 07.06.07, 23:14
      A jak subiektywne uczucia co do położenia hotelu? Czy to faktycznie takie
      "zadupie", jak się mówi? Jak hotel jest skomunikowany z plażą i centrum?
      • czarnula99 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 08.06.07, 17:27
        A jak wyposażone są pokoje czy jest lodówka i suszarka, no i czy klimatyzacja
        działa? czy masz moze jakies zdjęcia, byłabym bardzo wdzięczna! pozdrawiam
        • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 10.06.07, 11:24
          Lodówka jest w pokoju, suszarka do pożyczenia bezpłatnie w recepcji.
          Klimatyzacja działa :) bez niej byłoby ciężko. Fakt trochę czuć "glony" ale jest
          chłodniej:) Podaj maila to podeślę zdjęcia.
          Pozdrawiam
          Piplet
      • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 10.06.07, 11:16
        Mnie ten hotel naprawdę się podobał. Fakt to jest zadupie, ale z drugiej strony
        czy trzeba móc dojść na miasto na piechotę?? Jeśli ktoś musi być w centrum
        codziennie i różnych godzinach to rzeczywiście ten hotel mu się nie spodoba. Ale
        codziennie wieczorem jeździ bus (zapisuje się na niego w recepcji). Wyjazd o 20
        (powrót 23) i wyjazd 21 (powrót 24). Na plażę jest jakieś 6 minut na piechotkę,
        busem jakieś 3 minutki - naprawdę trwa to krótko, na plażę bus jeździ
        praktycznie co godzinę, a w niektorych godzinach to nawet co 45 minut. Dla nas
        położenie tego hotelu nie było wadą. Sam hotel naprawdę przypadł nam do gustu,
        obsluga bardzo się stara, i jest bardzo miła dla turystów.
        • czarnula99 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 10.06.07, 13:22
          to mój adres marikaa19@wp.pl
          z góry dzieki
          • maciej_zientarski Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 15.06.07, 13:56
            a jak plaża? bo słyszałem że raczej mała.
            • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 16.06.07, 18:37
              Tak plaża jest mała ... proszę podać maila to podeślę zdjęcie plaży i sam Pan
              będzie mógł ocenić. Są leżaczki, raczej nikomu nie brakuje, ale jak sie nie
              będzie wcześnie to trzeba być daleko od morza ... ale raczej miejsca było
              wystarczająco - wkońcu nie każdy codziennie chodzi na plażę :) My preferowaliśmy
              baseny ... Pozdrawiam
              Piplet
              • maciej_zientarski Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 17.06.07, 17:43
                bede wdzieczny

mail maciej_zientarski@gazeta.pl

pozdrawiam.
                • darler Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 17.06.07, 21:39
                  Witam!Poproszę również darler@wp.pl Pozdrawiam
              • ewela_1977 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 17.06.07, 19:57
                poproszę o zdjęcia plaży :)
                enawli@op.pl
                • crrazy prześlijcie fotki plaży... 02.07.07, 11:23
                  może i mi ktoś podesłać na gazetowego fotki plaży palmyry..? z góry dziękuję
                  • piplet2 Re: prześlijcie fotki plaży... 02.07.07, 13:22
                    podaj maila to podeślę zestaw fotek.

Pozdrawiam
                    Piplet
                    • crrazy Re: prześlijcie fotki plaży... 02.07.07, 14:25
                      gazetowy mail: crrazy@gazeta.pl
                  • piplet2 Re: prześlijcie fotki plaży... 06.07.07, 08:28
                    Internet jest w cenie 4 EUR za 30 min :( na dodatek przez modem ... podobno nie
                    za bardzo można poszaleć .... bardzo wolno chodzi. My korzystaliśmy z internetu
                    w Naama Bay, za 30 minut płaciliśmy 10 funtów.

Drinki są dobre, baliśmy się trochę lodu w nich :P ale nic poważnego nam nie
                    było - najczęściej piliśmy taki kolorowy pomarańczowo-czerwony mieszają kilka
                    rzeczy ale naprawdę jest dobry :) Nie ma co narzekać
              • janusz1047 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 09.07.07, 00:28
                Proszę o przesłanie fotek z Palmyra Resort, chodzi o plaże i ośrodek. Wyjeżdżam
                31.07.2007r Mój adres janusz1047@op.pl Z góry dziękuję.
                • mandzia16 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 09.07.07, 10:35
                  Ja również proszę o przesłanie fotek hotelu i plaży. Wyjeżdżamy 21.08.
                  Mój adres to: mandzia16@gazeta.pl
                  Z góry serdeczne dzięki:)
              • annied Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 03.08.07, 09:38
                bede wdzieczna za zdjecia
                annied@gazeta.pl

z gory dziekuje :)
    • lucia77 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 17.06.07, 17:47
      Ja tez bylabym wdzieczna za zdjecia na adres : lucia77@gazeta.pl

i mam jeszcze pytanie , czy jest tam jakis basen podgrzewany ?
      • piplet2 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 18.06.07, 18:21
        Zdjęcia rozesłałam na maile, w razie pytań proszę bardzo.

lucia77 - Nie wiem czy był basen podgrzewany - myślę, że nie ale może się myle -
        jak bylismy temperatura była już na tyle wysoka że nie było potrzeby dogrzewać wody.
        Pozdrawiam
        Piplet
        • konstancja15 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 18.06.07, 18:26
          Basen w Palmyrze nie jest podgrzewany( zimą oczywiście).
    • marta1703 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 02.07.07, 13:48
      Prosze o przesłanie zdjęć tego hotelu i plazy na adres marta1703@poczta.fm
      Dziekuję
    • crrazy palmyra - pytania... 05.07.07, 19:35
      czy jest w hotelu dostę do internetu?
      jak te ich regionalne drinki - co to..? ;-)
      • uunnii Re: palmyra - pytania... 22.07.07, 23:48
        Internet jest tylko w lobby. Platny i wolny. Sa dwa stanowiska z komputerami i
        kazdy moze sobie popatrzec, co akurat robisz.
        Lokalne drinki sa smaczne (oczywiscie kwestia gustu), ale jesli chodzi o ich
        moc, to nie spodziewalabym sie po nich tego, co moga zaoferowac Ci zapasy z
        Polski :).
    • luis2002 Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 13.07.07, 19:46
      bedę wdzięczna za fotki z hotelu i plaży; lecę do Sharm 31.07 i liczę na to, że
      wybór hotelu był trafny :-)adres: luis2002@gazeta.pl
      • copec Re: Wróciłam z Sharm - Palmyra Resort 22.07.07, 12:23
        Witam
        Ja też poproszę o kilka fotek hotelu, plaży pokoju itp.
        Z góry dziękuję
        copec@gazeta.pl
        • pc_maniac Nie żal Wam swojego konta mailowego? 22.07.07, 12:33
          Kochani,

Otóż jednym ze sposobów reklamowania się firm jest tworzenie tzw. bootów,
          czyli programów, które automatycznie przeglądają strony internetowe, szukając
          wyrażeń ze znakiem @, który odróżnia zwykły tekst od adresu mailowego.
          Dzięki takim bootom, firmy te praktycznie za darmochę wyłąpują miliony
          adresów mailowych "przyszłych ofiar reklam".

JAK TEGO UNIKNĄĆ już kiedyś na tym forum pisałem, lecz przypomnę:
          możemy zamiast:
          - kowalski@nonet.pl
          napisać:
          - kowalski(małpa)nonet.pl

Dla żywego człowieka zrozumiałym będzie, że napis (małpa) zmienić należy na
          znak @. Dla boota zaś ten ciąg znaków wogóle nie będzie widoczny.

Z pozdrowieniami:
          PC_M.
    • miriam_73 zdjęcia 23.07.07, 11:55
      z ub. roku możecie obejrzeć tutaj:
      travel.webshots.com/album/551537873QUvBuw
      • donnerstag Re: zdjęcia 23.07.07, 17:37
        A ja na miejscu osob, ktore sa zainteresowane tym hotelem, postaralabym sie
        raczej o nagranie video. Zdjecia w katalogach w tym przypadku nie klamia. No
        moze pokoje przeznaczane zwykle dla Polakow sa o nieco innym standardzie...
        Film za to oddalby panujaca tam atmosfere, ktora oczywiscie tworza nasi rodacy.
        Wrzaski, piski, krzyki, przepychanki, awantury.. Jesli ktos lubi klimat
        polskiego kapieliska w niedzielny, upalny dzien, to w Palmyrze bedzie sie czul
        jak w raju.
        I takim osobom podpowiem, ze jak juz sie spija do tego stopnia, ze obsluga
        bedzie ich wyprowadzac z restauracji, to toaleta jest po prawej a kuchnia po
        lewej.
        Wysmiewanie Allaha nie spowoduje, ze kierowca zwolni i przyciszy muzyke.
        Kradnac wyciskany sok zauwaz, ze jest on w duzej szklance i to moze cie
        zdradzic (do bezplatnych sa przeznaczone male).
        Tzw. ALA, czyli all inclusive jest od 10 i nikogo nie obchodzi, ze po 9 masz
        ochote na browarek, mimo, ze masz bransoletke.
        Barman i tak widzi, ze wchodzisz do baru i nie zrozumie, nawet jak mu powiesz,
        ze tylko po drineczka, ze nie mogles poczekac na niego 2 minut.
        Schodki do basenu sa sliskie i jak sie przewrocisz, to zimna wode na oklady
        masz w basenie i nie musisz po nia biec do pokoju.
        Plucie do basenu i z tarasu nie jest smieszy wszystkich.
        Do restauracji nie wchodzi sie w kostiumie czy kapielowkach.
        Zone bij w pokoju (jesli musisz)- nie kazdy musi to ogladac.
        I najwazniejsze- naucz sie po angielsku liczyc chociaz do 10 (3 jako sri), bo
        jezszcze nie wszyscy pracownicy hotelu znaja polski (tylko znaczna wiekszosc),
        a pokazywanie numeru pokoju na palcach moze byc ciezkie po calym dniu siedzenia
        przy barze.

Pozdrawiam, zyczac milego wypoczynku
        • miriam_73 Re: zdjęcia 23.07.07, 18:16
          Zapewniam Cię, że parę ujęć z kamery też mam, i jakoś nie przypominam sobie
          "atmosfery" o której piszesz... Miałam tydzień świętego spokoju, codziennie
          siedziałam albo przy głównym basenie albo na plaży i zakuwałam do egzaminu, a do
          tego jest potrzeba i cisza i spokój i jakoś nie narzekam. Egzamin po poworcie
          zdałam. Żadnych pisków i krzyków, awantur czy przepychanek. Pokój dostałam taki
          jaki chciałam, jedzenia i picia w AI aż nadto, także "browarek" i drinki,
          obsługa miła i jakoś ja z nimi problemów komunikacyjnych nie miałam, czysto i
          przyjemnie. Pijanych nie widziałam, za to sporo rodzin z maluchami które
          świetnie się bawiły w TrixieClub, nie przeszkadzając ani rodzicom ani innym
          osobom (nie ma obowiązku leżakowania przy małym basenie, przy placyku zabaw dla
          dzieci).
          • libra101 Re: zdjęcia 23.07.07, 18:58
            Hej, czy mogę prosić parę zdjęc libra10@o2.pl
            Czy faktycznie tak dużo Polaków tam jeździ? Trochę się boję tego o czym napisał
            forumowicz wyżej?
          • donnerstag Re: zdjęcia 23.07.07, 21:47
            No to sie ciesze, ze trafilas na lepsze towarzystwo niz ja.
            Moim zdaniem hotel jest bardzo fajny, szczegolnie ze jego cena nie jest
            wygorowana. Obsluga rzeczywiscie jest bardzo symaptyczna, jedzenie smaczne i
            ogolne wrazenia po pobycie mam pozytywne.
            Byc moze trafilam akurat na turnus, w ktorym przyjechalo chamowo z Polski i
            zdominowalo swoim zachowaniem zycie hotelowe. A moze wymagam od Polakow zbyt
            wiele, ale nie tylko ja bylam zniesmaczona tym, co sie przez te dwa tygodnie
            dzialo w Palmyrze. Oj moglo to zmeczyc.
            Pozdrawiam i gratuluje miriam_73 zdania egazminu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka