asica991 02.06.07, 18:10 Czy był ktoś może z Sun & Fun w Hurgadzie z rejsem po Nilu? Słyszałam troche negatywne opinie na ich temat, a mam z nimi jechać w sierpniu i jestem pełna obaw... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moshica Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 04.06.07, 11:04 Wróciłem 3 dni temu z tej imprezy i nie potwierdzam żadnej "wpadki". Wszystko było zapięte przez firmę na ostani guzik ;-) Mieliśmy śweitnego przewodnika, Panią Natalię, która jest po archeologii i naprawdę świetnie wszystko nam przekazała. Aha, na przestrzeni 4 lat byłem z 4 różnymi biurami i z pełnym sumieniem polecam Sun & Fun. W razie pytań, śmiało pisz.... Pozdrawiam Anakin Odpowiedz Link Zgłoś
zonda71 Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 13.07.07, 20:35 napisz jak wygląda podróż pociągiem do Kairu. Czy można dokupić kuszetki na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 13.07.07, 22:00 przeczytajmoj post "pociag asuan kair" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 14.07.07, 09:50 asica991 napisała: > Czy był ktoś może z Sun & Fun w Hurgadzie z rejsem po Nilu? Słyszałam troche > negatywne opinie na ich temat, a mam z nimi jechać w sierpniu i jestem pełna > obaw... czesc, kiedy jedziesz? ja wylatuję 26.07, też z sun&fun. Słyszałem raczej dobre opinie, poza historiami o rezydentach (również na tym forum). Odpowiedz Link Zgłoś
roobinho Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 15.07.07, 09:32 Hej, To pewnie się spotkamy na tej samej wycieczce w tym samy terminie :) Ja sie już zaczynam powoli pakować :) Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 15.07.07, 14:23 Super :) napisałem do Ciebie na priv Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 16.07.07, 13:38 Ile ludzi tyle zdań.Ja sie wybieram z sunfun na rejs 9 sierpnia i pewnie dopiero sama bede mogla ocenic standardy. Ciekawa jestem jak inni, czy tez mieli tylko te 2 (podobno tak zle) hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
aannkk Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 16.07.07, 11:07 Muszę Cię zasmucić, właśnie wróciliśmy z Hurghady z rejsem po Nilu oczywiście z biurem Sun&Fun, Wszystko okazało sie jedną wielką pomyłką. Dużo można napisać, Zaczęło się od opóźnienia samolotu, wylot miał być o 21.45, wylecieliśmy 3 godziny później, które spędziliśmy na lotnisku, bo nikt nie raczył nas o tym poinformować, Na lotnisku w Hurghadzie okazało się, że rejs po Nilu, który miał odbyć się następnego dnia będzie dzień później, a spotkanie z rezydentem jest dopiero następnego dnia. Więc dwa dni w sumie nie wiedzieliśmy kiedy dokładnie jedziemy i jak wygląda ta nasza podróż. Następne:, dojechaliśmy do hotelu, oczywiście bez polskiego przewodnika (rozwoził nas arab, który nie znał nawet angielskiego) no i dostaliśmy pokoje w tzw "bungalowych", w hotelu Royal Palace, podobno 4* coś strasznego w niczym nieprzypominającego hotelu o tym standardzie. Po awanturach w recepcji i daniu "w łapę" dostaliśmy lepszy pokój w budynku głównym (było lepiej ale nie to co zaprezentowano nam w biurze Sun&Fun). Zażyczyliśmy sobie zmianie hotelu oczywiście za dopłata, 21$doba za osobę- hotel Hilton Resort- budynek główny. Biuro nam nie powiedziało ze jadąc na wycieczkę Rejs po Nilu dostajemy najgorsze hotele : hotele 4*- Royal Palace lub Sultan Beach, jeżeli chodzi o 5* to są dwa Hilton Garden i jeszcze jeden podobno gorszy- ( nie pamiętam nazwy), których nawet nie ma w katalogach Sun&Fun. Oczywiście w biurze powiedziano mi że 4* jest 10 ....a 5...też ok 10, oszuści. Mało tego, każdy z nas musiał dopłacić na miejscu żeby mieć lepszy pokój ok 15$ za pokój. Rejs po Nilu....25$od osoby na niby napiwki...okazało sie że są to pieniądze na bilety wstępu...bo napiwki to są naprawdę groszowe sprawy. Przewodnik Arab...który non stop nas oszukiwał, i mało co mówił po Polsku, a to co mówił to i tak ciężko było zrozumieć.Rejs feluką...miał być w cenie...przewodnik powiedział ze nie ma w cenie..Bagaże wiecznie sie poniewierały w 40 st słońcu, strasznie. Przejazd klimatyzowanym pociągiem 1- klasy do Kairu....niemiecki pociąg z lat 30...straszne (mogę przesłać zdjęcia na maila). Hotel w Kairze, straszny syf, jedzenie okropne, woda na herbatę z kranu- syf. Wróciliśmy po szkole przetrwania- Rejs po Nilu do Hurghady, oczywiście za dopłata do normalnego hotelu....(większość wycieczek fakultatywna...za dopłata)... NIGDY więcej Z SUN&FUN.....NIGDY Dodam :większość ludzi z grupy ISIS nie była zadowolona.... życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
elgry pytanie do aannkk 16.07.07, 14:04 Może zuważyliście, czy w Royal Palace kwaterują turystów w tym 4-piętrowym budynku równoległym do dużego basenu? W ubiegłym roku był nieczynny, ciekawi mnie, czy już oddali do użytku. Z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka11 Re: pytanie do aannkk 16.07.07, 14:56 ja bylam z Sun FUn- link do moich wspomnien w stopce. Uwazam ze byly pewne niedogodnosci ale z kazdym biurem moga sie zdarzyc. Ja najbardziej narzekam na przewodniczke - Agnieszke, ktora miala nas w nosie. Miala ogromna wiedze z ktora nie chciala sie dzielic za bardzo, nie byla zbyt przyjemna i sprawiala wrazenie ze nie lubi turystow. Hotel- Royal Palace rzeczywiscie nie powinien miec 4 gwiazdek. ALe dla mnie wygoda hotelu byla mniej wazna niz zwiedzanie. SF to jedne z nielicznych biur gdzie mozna za doplata wybrac konkretny hotel - za ok 400-500 zl za osobe i wtedy uniknei sie przykrej wpadki. Organizacje oceniam na 3+ jednak sama wycieczke i wrazenia na 6 Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: pytanie do bergamotka11 16.07.07, 15:04 A jak ocenisz podróż pociągiem do Kairu? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka11 Re: pytanie do bergamotka11 17.07.07, 09:52 dla mnie bylo znosnie. byly w miare puste przedzialy i jeden heniutek za 20 kn przeporwadzil nas do sadiedniego wagonu gdzie bylismy 2 osoby na wagon wiec mozna sie bylo spokojnie rozlozyc. ale syf jakiego nigdy w zyciu nigdzie nie widzialam. Mozna doplacic 50$ od osoby i jechac w super luksusowych (jak na egipt) kuszetkach z biala posciela i sniadaniem. My wolelismy kase zostawic na dodatkowe zwiedzanie. zalezy kto co woli. Tylko ze dla mnie super warunki nei sa najwazniejsze, jak ktos musi miec luksusowo do zalecam doplate do kuszetek Odpowiedz Link Zgłoś
khonom Re: pytanie do aannkk 02.12.07, 13:19 bergamotka11 napisała: > ja bylam z Sun FUn- link do moich wspomnien w stopce. Uwazam ze byly pewne > niedogodnosci ale z kazdym biurem moga sie zdarzyc. > Ja najbardziej narzekam na przewodniczke - Agnieszke, ktora miala nas w nosie. > Miala ogromna wiedze z ktora nie chciala sie dzielic za bardzo, nie byla zbyt > przyjemna i sprawiala wrazenie ze nie lubi turystow. > Hotel- Royal Palace rzeczywiscie nie powinien miec 4 gwiazdek. ALe dla mnie > wygoda hotelu byla mniej wazna niz zwiedzanie. SF to jedne z nielicznych biur > gdzie mozna za doplata wybrac konkretny hotel - za ok 400-500 zl za osobe i > wtedy uniknei sie przykrej wpadki. > Organizacje oceniam na 3+ jednak sama wycieczke i wrazenia na 6 mam pytania ta agnieszka z kim ona byla suszalam ze z ashrafem egipskie przywodnik a one razem ukradli peniedza czy to jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Takie rozbieżności w zeznaniach? Jak to możliwe? 16.07.07, 15:08 Jak to jest mozliwe że relacje sa tak skrajne? Od "wszystko było super" do "wszystko było do niczego"? Rozumiem że można roznie trafić, ale te opinie sa tak skrajnie rożne że ja juz sam nie wiem... Kwestia oczekiwań? Szczęście bądź jego brak? Cóż, niedługo sam sie przekonam... Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Takie rozbieżności w zeznaniach? Jak to możli 16.07.07, 18:36 Amor (pilot) troszkę kręt. Ma problemy z naszym językiem. Jego wypowiedzi są krótkie i bez polotu. Rezydentki olewają turystów. Hotele (jak na Egipt)dobre. Samoloty nowe i o czasie. Byłem na rejsie trzy tygodnie temu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aannkk odp 17.07.07, 12:05 Royal Palace- nie oddali nowej części hotelu. Jeżeli chodzi o podróż pociągiem to nie było możliwości zmiany przedziału, poza tym mój mąż z kolegą "zwiedzili" pociąg i okazało się , że reszta pociągu jest bez przedziałów wypełniona po brzegi arabami...a najgorsze były kibelki (takie same w całym pociągu). Ogólnie wycieczkę uważam za udaną tylko po co biuro podróży Sun&Fun tak nas oszukuje?, po co robi przed nami takie tajemnice? Po prostu więcej nikt z naszej grupy nie pojedzie z tym biurem... Biuro z którym jedzie się na wakacje jeden raz w życiu.....biuro do którego się nie wraca!!!! szkoda ze była to nasza podroż poślubna...gdyby były zwykłe wakacje to jakoś inaczej podeszlibyśmy to tego....obiecali nam wiele nie dostaliśmy nic, mało tego... dostaliśmy mniej niż w umowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ginmik Re: odp 18.07.07, 09:24 ja byłem z S&F,juz trzeci raz,w zeszłym roku byłem na rejsie,dostałem wszystko czego się spodziewałem i więcej,wszystko absolutnie zapiete na ostatni guzik,nie mam do nich żadnych zastrzeżeń,też byłem z przewodniczka Agnieszką,która okazałą się całkiem fajna,moze kwestia podejścia do człowieka była tu decydujaca(widac że jest niezależna,i czasami rzeczywiście może mieć dość turystów,trudno dogadać i dogodzić wszystkim).byłem z tym biurem także w tym roku w SSH-też bardzo dobra organizacja,nie twierdzę przy okazji,że nie trafiaja im się wpadki i niedociągnięcia.Ja narzekać nie mogę,ale jeszcze sa inne biura które organizuja taki rejs,może trzeba spróbować. ps.za określony z góry hotel dopłacałem 200pln/osobę pozdrawiam. "róbta co chceta"- żebyście nie wrzeszczeli że jakoś specjalnie lobbuje za tym biurem Odpowiedz Link Zgłoś
aannkk Re: odp 18.07.07, 12:27 HI...my dopłaciliśmy 60 za osobę za dobę (na miejscu), nasi znajomi 300 zł za osobę, a inni 400 zł za osobę....(w Polsce) Więc powodzenia życzę w czasie podróży z Sun&Fun, ja nie chce mieć z nimi nic wspólnego, Miało być niby taniej a okazało sie drożej niż w TUI...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
slawekj_1 Re: Rejs po Nilu z Sun & Fun 04.12.07, 22:16 asica991 napisała: > Czy był ktoś może z Sun & Fun w Hurgadzie z rejsem po Nilu? Słyszałam troche > negatywne opinie na ich temat, a mam z nimi jechać w sierpniu i jestem pełna > obaw... Lepiej wykup konkretny hotel i na miejscu wybierz sobie wycieczki, rejs też jest moze to troche drożej, ale masz pewnośc,że będziesz w tym samym hotelu z ktorego wyjedziesz na weycieczkę/ My wykupiliśmy 7 dni rejs+Kair i 7 dni pobyt za dopłata w konkretnym wybranym hotelu. Już na lotnisku w Warszawie poinformowano nas że pierwsze dwa dni przed rejsem będziemy w innym hotelu dopiero po powrocie w tym, który wykupiliśmy, niby ok, ale wracając z Kairu po 30 min. dostajemy info ze wracamy do Kairu na jeszcze jeden dziń bo nie ma dlanas miejsc w hotelach. Nie daliśmy się i po długich nerwowych rozmowach pojechaliśmy do Hurgady, ale juz bez pilotki, wysiadła z autokaru i wróciła do Kairu. Oczywiście w hotelu whurgadzie byliśmy dopiero o 2 w nocy i okazało się że miejsca na nas czekają, poprosu chcieli nas zrobić w trąbe, bo sprzdaja za dużo wycieczek i grupa ktora pprzyleciał nie mjała gdzie spac koczowali na recepcjach w różnych hotelach. UWAGA na statku napoje płatne piwo ok 5 USD Odpowiedz Link Zgłoś