renataum2 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 17.07.07, 20:16 Z jakiego biura jest ten hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 17.07.07, 23:37 hotel zarządzany przez LTI z biur: Selectours Sun Fun nowy ładny dobrze położony :) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
misiureczek Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 18.07.07, 12:03 Ze zdjęć wygląda na fajny, ale potrzebuje więcej informacji od kogoś kto był na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
podrozniczka17 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 19.07.07, 19:08 zamierzam wyjechać do tego hotelu w sierpniu, a ponieważ lubię dokładnie wiedzieć gdzie jadę udało mi się zebrać nastepujące informacje: - hotel oddany do użytku w 2007 roku - pierwsi turyści wyjechali tam na początku lipca tego roku - obiekt luksusowy (5*) - dostępny w ofercie biur Select Tours oraz Sun&Fun - oba biura są niedoinforowane w sprawie szczegółów dotyczących hotelu oraz podają niesprawdzone informacje, otóż: HOTEL OD MORZA ODDZIELA ULICA - GŁÓWNA ULICA HURGHADY!!! sprawdziłam to dokładnie na Google Earth i jestem pewna że hotel leży w tzw. drugiej linii brzegowej i niestety nie ma bezpośredniego połączenia z plażą, obecnie próbuję się dowiedzieć czy obiekt wogóle posiada prywatną plażę ale tak jak pisałam wymienieni wyżej organizatorzy nie posiadają takich informacji, - pytałam także czy hotel jest już wykończony i czy nie trwają nadal prace remontowe - tego również nikt nie potrafił potwierdzić jeśli chcecie zobaczyć gdzie dokładnie położony jest hotel podajcie mail - przyślę Wam zdjęcie mapy z Google Earth na którym jest ten hotel (co prawda jeszcze w budowie ale widac dokładnie że to Pyramisa Blue Lagoon :) prośba do wszystkich którzy wrócą z Piramisy - napiszcie jakie są warunki i czy polecacie ten obiekt Odpowiedz Link Zgłoś
misiureczek Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 25.07.07, 14:39 Jeżeli ktoś wrócił opiszczie hotel Odpowiedz Link Zgłoś
niunia83 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 25.07.07, 23:31 podrozniczka17 tez wybieram sie do tego hotelu, udalo zdobyc mi sie informacje z jedej opini na wakacjach.pl chyba ze hotel tak naprawde jest jeszcze nie otwarty i kwaterują ludzi w hotelu LTI Pyramisa Sahl Hasheesh to jest ok 30-40 km od centrum, ale hotel wypas, jednak fakt jest raczej taki, że nikt nawet w biurach sie nie orientuje nic na jego temat, oferta jest atrakcyjna dlatego raczej jutro ją kupie i robią troche ludzi w capka przez to ze wykupujemy wycieczke tu a jedziemy gdzie indziej, choc moze tamten hotel nawet lepszy, chodzi w cenach nawet 4200 zl. A kiedy wyjeżdzasz jak można wiedziec, my jak sie jednak zdecydujemy 31.08 z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
podrozniczka17 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 26.07.07, 20:04 hej niunia83, właśnie dzisiaj udało mi się potwierdzić informacje o których piszesz: faktycznie Pyramisa Blue Lagoon jest jeszcze nie otwarta, turyści którzy wykupują tam noclegi są kwaterowani w LTI Pyramisa Sahl Hasheesh. Po namyśle stwierdziliśmy, że wykupimy wycieczkę w LTI. Rozmawiałam z bardzo miłym panem z jednego z Biur Podróży i on dokładnie wyjaśnił mi tą sprawę tak jak napisałam powyżej. Powiedział że Pyramisa w Sahl Hasheesh jest naprawdę bajkowa i godna polecenia. Jeśli jeszcze nie zdążyłaś wykupić wczasów w Blue Lagoon to zastanów się nad tą drugą propozycją: fakt mi też nie odpowiada to że jest daleko od centrum, ale trudno. Znalazłam LTI Pyramisa w cenie 3100 a nawet 2950 za 2 tygodnie ALL na portalu wakacje.pl także zdecydujemy się na to. Lecimy 24.08 z Katowic - także będziemy przed Wami. Może się nawet spotkamy na miejscu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia83 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 30.07.07, 11:05 podrozniczka17 niestety sie nie spotkamy, po wielkim namysle jednak zrezygnowaliśmy z tego hotelu, chyba się za bardzo wystraszyłam, a że to moj pierwszy lot do Egiptu to chciałam cos bardziej pewnego, poszliśmy do biura gdzie pani zaproponowała nam inny hotel skoro mielismy wątpliwości co do tego i lecimy 31.08 z Krakowa ale do Alibaby, mam nadzieje ze bedzie fajnie. Jak wrocisz opisz wrazenia z tego hotelu :)Życze udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
podrozniczka17 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 30.07.07, 15:57 w Alibabie byłam w zeszłym roku - świetny wybór, napewno nie będziecie żałować :)) Odpowiedz Link Zgłoś
muflobar Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 31.07.07, 09:41 My sie właśnie zastanawiamy nad LTI Pyramisa Sahl Hasheesh i próbujemy dowiedzieć sie czegoś wiecej. Masz moze jakies fotki albo linka do stronki z info?Bedziemy bardzo wdzieczni za pomoc. PS. Czy ten hotel jest juz do konca wybudowany?A moze jeszcze jakies prace trwaja? Odpowiedz Link Zgłoś
renataum2 Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 25.07.07, 19:59 Widziałam LTI Pyramisa ale nie wiem czy to ten sam hotel z oferty sun fun .Moje gg 5914192 Odpowiedz Link Zgłoś
misiureczek Re: Pyramisa Blue Lagoon- kto zna ten hotel w Hur 27.07.07, 12:04 Chodziło mi konkretnie o Blue lagon, ale skoro jest jeszcze nie otwarty, to po powrocie opiszcie ten drugi, bo o nim też nie widziałam jeszcze informacji, ale skoro jest taki super to mogę dojeżdzać do centrum 40km. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek79 Pyramisa Blue Lagoon- ostrzeżenie 31.07.07, 13:26 13.07. Wylądowaliśmy w Hurghadzie. Po przywitaniu Z rezydentką z BP Selectours każdy miał być dowieziony do hotelu, w którym teoretycznie kupił wycieczkę. Niestety w czasie drogi do hotelu Pani oświadczyła że hotel Pyramisa Blue Lagoon nie został jeszcze otwarty no i wszyscy Ci którzy mieli tam być zakwaterowani będą zawiezieni do hotelu Pyramisa el heashishe (czy jak to sie tam pisze) Ludzie byli wściekli. Po dotarciu do tego drugiego hotelu okazało się że nie ma dla nich miejsca. Dopiero po wezwaniu innego rezydenta znalazły sie jakieś pokoje. My pojechaliśmy do Hilton Long Beach a całą tą historię poznaliśmy w drodze powrotnej na lotnisko. Dlatego lepiej od razu wykupić pobyt w tym drugim hotelu. A z drugiej strony nie wiem jak można sprzedawać wycieczkę w hotelu, który nie został jeszcze otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
muflobar Re: Pyramisa Blue Lagoon- ostrzeżenie 31.07.07, 15:17 A czy mozesz napisać czy ten drugi hotel, do którego Was zawieźli (Pyramisa w tytule) jest juz w 100% zbudowany? Czy w jego bliskim sąsiedztwie istniają jakies hotele czy tez sa dopiero budowane? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek79 Pyramisa Blue Lagoon- ostrzeżenie 31.07.07, 18:49 Chyba niejasno się wyraziłam. Ja nie jechałam do tego hotelu. Tak jak pisałam wcześniej jechałam z ludźmi, którzy najprościej mówiac zostali zrobieni w konia i dowiedzieli się o tym o 6 rano!!! Ja jechałam do Hiltona. Jechaliśmy jednym busem no i właśnie tam Pani im oswiadczyła ze ten hotel nie został jeszcze otwarty. Jeśli chodzi o ten drugi hotel to opinie słyszałam w drodze powrotnej (tzn w drodze na lotnisko) Ludzie mówili ze super hotel, ze wszystko było jak należy. Ale nic wiecej nie wiem, bo osobiscie nie byłam. Tylko niestety zostali zakwaterowani dopiero ok godz 14. Ale to juz chyba wina biura, ze sprzedaje wycieczki do hotelu którego jeszcze nie ma. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś