Dodaj do ulubionych

Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE

11.08.07, 19:49
słuchajcie wielu z was ma takie problemy w Egipcie i już wiecie, że potrzeba
pić alkohol, łykać Antinal ale co robić jak sie tego nie ma ?

zdaża sie że nie ma w okolicy lekarza
jak sobie pomóc jak go ściągnąć ?

1 zawsze musisz mieć przy sobie numer ubezpieczenia lub najlepiej polisę - nie
zostawiaj jej w pokoju ! miej przy sobie - wpisz numerki w komórkę - zrób
fotkę itd.

2 znajdź rezydenta - nie idź do recepcji po lekarza bo dostaniesz rachunek ale
nie POMOC!

3 oczekuj od rezydenta, że ściągnie lekarza albo cie do niego zabierze.

4 nie szukaj znajomych, a REZYDENTA - nie pilota, opiekuna a REZYDENTA

5 do 100 usd bedziesz musial zaplacic samodzielnie wez rachunek odzyskasz kase
w polsce - nie wezmiesz nie odzyskasz !!

Ewa
Obserwuj wątek
    • kruszynka301 Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 11.08.07, 20:14
      > 2 znajdź rezydenta - nie idź do recepcji po lekarza bo dostaniesz rachunek ale
      > nie POMOC!
      >

Ewo, ale dlaczego?? Kiedy córeczka złapała zemstę o 3.00 w nocy, do głowy mi nie przyszło dzwonić po rezydenta, tylko poszłam do recepcji i poprosiłam o zamówienie lekarza. Ten przyjechał po 15 (słownie piętnastu) minutach, a córeczka rano była już zdrowa.... Gdybym dzwoniła po rezydenta, a ten dopiero po lekarza, przypuszczam, że trwałoby to o wiele dłużej.

Rachunek wzięłam (60 EUR), poprosiłam w recepcji, żeby dali do podpisania rezydentowi, i po problemie.
    • iberia.pl Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 11.08.07, 20:26
      nie ma to jak telefon do przyjaciela :-).
      • cameltravel Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 11.08.07, 20:38
        dlaczego to napisałam ?

mam ostatnio coraz częsciej problemy (moi klienci) z wyłudzeniami pieniędzy od
        lekarzy
        lekarz z recepcji potrafi zaśpiewac nawet 150 dolców za panadol i żel przeciwbólowy
        rachunki wydawane sa bez pieczątek i inne kanty

wiadomo - wy już obstukane wiecie co i jak ale są turyści którzy nie wiedza co i
        jak i dają sie nabierać !

dziś mimo moich próśb aby klient nie zapłacił rachunku na ponad 140 dolarów -
        lekarz wymógł na nim zapłatę - chłopak został bez pieniędzy - bo wczesniej sporo
        wydał w teraz oddał resztę ... a tymczasem nie powinien płacić wogóle !! -
        placimy do 100 usd a powyzej transakcja bezgotowkowa lekarza, szpitala z
        ubezpieczycielem !

ten wątek jest dla nowych - wiadomo, że dobrze miec do kogo zadzwonić lub naisac
        sms - ja tez wole jak klient do mnie napisze co sie dzieje i jak mogę mu pomóc
        (czesto szybciej niż rezydent) ale nie dajmy sie nabierać !!!

poczatkujący maniacy ! nie płacimy z góry !
        na rachunku muszą byc wszystkie informacje po angielsku !
        Ewa
        • li1210 Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 11.08.07, 20:50
          Tak ,masz rację Ewo ,jestem stałą bywalczynią w E.A mimo to dałam
          się nabrać.Byłam w hotelu na sharmie/Vekejszyn-nie pamiętam
          pisowni/tam lekarz za leczenie dzicka wymusił na mnie 150000euro.PO
          powrocie miałam problem z ubezpieczcielem /otrzymałam odmowe/bo na
          rachunku był nie właściwy numer telefonu lekarza ,oni nie mogli się
          do niego dodzwonić-dobrze że miałam w telefonie nr rezydenta ,ten
          wszystko wyjaśnił.
          • brehia Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 11.08.07, 21:13
            150.000 Euro? To faktycznie dużo :). A poważnie - to pożyteczny wątek.
            Cametravel - chapeau bas ;)!
            • li1210 Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 12.08.07, 06:59
              Przepraszam bardzo mam czułe klafisze i nie wiem nawet kiedy
              wyskoczyło mi tyle zer .Oczywiście lekarz wymusił na mnie zapłacenie
              150 euro-za leczenie-miejsce zajścia to hotel Dreams
              Vacation.Jeszcze raz przepraszam ,pozdrawiam.
              • cameltravel Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 13.08.07, 09:52
                no właśnie - dreams vacation.
                tam wiele rzeczy ma miejsce - ich lekarz jest oszustem - za maść i tabletki
                panadolu zaśpiewał 100 USD - dostał 60 i miał sie cieszyć - oczywiście rachunek
                wystawił.
                Sprawdzilam czy sie nadaje, wymagał podpisów - uzupełnił.

wyciągnijcie wnioski. to REZYDENT ma zalatwić lekarza a nie my sami - nie wiemy
                który lekarz ma umowe z ubezpieczycielem. Nie musi nas to interesować.

Ewa
                • siryanek Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 15.08.07, 00:07
                  Witam,

Nie do końca się z tobą zgodzę. Byłem w DV 2 miesiące temu. Miałem 2 przypadki
                  kontaktu z lekarzem - zemsta oraz ból zęba z zapaleniem okostnej. w obydwóch
                  przypadkach nie zapłaciłem ani centa, mając przy sobie odpowiednie
                  dokumenty(ksero paszportu oraz ubezpieczenie, które zrobili mi za darmo w
                  recepcji). W obydwu przypadkach podpisałem "zeznanie" co mi dolegało. i tyle...
                  po powrocie jakoś 2 - 3 tygodnie po powrocie odezwała się pani z ubezpieczalni z
                  , potwierdzeniem,czy rzeczywiście byłem u lekarza. Także ja nie uważam go za
                  oszusta(chyba że to inny lekarz był :) )
    • belfer33 Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 14.08.07, 10:46
      1. Dlaczego do rezydenta? Bo rezydenci (przynajmniej Triady) mają kontakt do
      lekarza, który nie weźmie od nas ani centa za dojazd, wizytę i leki. Niektórzy
      lekarze mają bowiem podpisane umowy z naszymi ubezpieczycielami i oni sami sie
      rozliczają między sobą - bez udziału naszych pieniędzy.
      2. Dlaczego mam nie mieć nic? Skoro wszyscy wiedzą, że zemsta faraona to nie mit
      (u nas na statku padło ok.50%) to dlaczego nie poprosić lekarza rodzinnego przed
      wyjazdem o receptę na Nifuroksazyd a może nawet na wszelki wypadek odpowiedni
      antybiotyk. Należy tylko pamiętać aby Nifuroksazyd brać w podwójnej dawce czyli
      4x4tabletki.
      • kruszynka301 Re: Biegunka, złe samopoczucie - co robić - WAŻNE 14.08.07, 17:48
        belfer33 napisała:

to dlaczego nie poprosić lekarza rodzinnego prze
        > d
        > wyjazdem o receptę na Nifuroksazyd a może nawet na wszelki wypadek odpowiedni
        > antybiotyk. Należy tylko pamiętać aby Nifuroksazyd brać w podwójnej dawce czyli
        > 4x4tabletki.

Dlatego nie poprosić lekarza w Polsce o receptę, ponieważ Nifuroksazyd, pod nazwą Antinal można kupić w każdej aptece w Egipcie (a tych jest mnóstwo) bez recepty za 5 LE (2-3 zł). Nie trzeba podwajać dawki, dawka już jest zwiększona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka