Dodaj do ulubionych

sejf i kradzieże

IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 12:43
czy warto wynajmować sobie sejf, czy raczej o kradzieże nie trzeba się
martwić, tak jak np. w turcji tam nic ci nie ukradną, jesli ktos korzystał z
sejfu to niechmi wspomnie mniej więcej w jakiej jest cenie? dzięki z góry i
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: sejf i kradzieże IP: 89.0.1.* 30.07.03, 12:56
      Wg mnie sejf zawsze warto wynająć chociażby po to aby schować tam paszport i
      bilecik, nie kradną ale zawsze mozesz to gdzieś posiać i będzie problem,
      ponadto nie wyobrażam sobie chodzenia przez 2 tygodnie z paszportem i ciągłego
      myślenia "nie zgubiłam?" Jeżeli stracisz paszport to masz przechlapane- trzeba
      jechac do Kairu do ambasady i wyrabiac nowy - tymczasowy, myślę że uniknięcie
      takich komplikacji za wszystkie pieniądze. Koszt sejfu zależy od hotelu - w
      niektórych są bezpłatne, w niektórych kosztują 1$/dobę.
      Pzdr
      • Gość: samanti Re: sejf i kradzieże IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 13:14
        masz w zupełności racje sredecznie dziękuje i pozdrawiam ;)
        • Gość: samanti Re: sejf i kradzieże IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 13:18
          a jeszcze jedno mam pytanko czy można i opłaca sie kupić sobie złoto tzn.
          biżuterie, czy nie wrto? i czy 300$ starczy mi na 2 tyg. jeśli mam hb?
          • Gość: Iwona Re: sejf i kradzieże IP: 89.0.1.* 30.07.03, 13:29
            Złoto jest i to w dużych ilosciach, nie jestem "złotowa" (wole srebro) więć nie
            znam cen ale podobno jest atrakcyjnie i lepszej próby "18" a u nas podobno
            tylko "16". Powtarzam opinie ludzi bo się nie znam. Pozdrawiam
            • Gość: SAMANTI Re: sejf i kradzieże IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 13:32
              OK TO JUŻ JAKAS WIADOMOŚĆ DZIĘKUJE PS. JA TEZ WOLE SREBERKO ALE MAMA JEST
              ZŁOTÓWĄ HIHI;)
              • Gość: fifi Re: sejf i kradzieże IP: 217.153.98.* 30.07.03, 13:40
                W lepszych hotelach 4 i 5 * sejf jest za darmo; sa dwie opcje albo go masz w
                pokoju w szafie i sama ustalasz sobie szyfr albo wersja 2 - obok recepcji masz
                pomieszczenie z sejfami- dostajesz kluczyk i karteczke i możesz z niego
                korzystac jak często sobie zyczysz; w innych tych z nizszym standartem sejf
                jest płatny ; muzułmanie nie kradną! o obsługe możesz byc spokojna - 1. koran
                po 2 każdy dba o swoje miejsce pracy bo jeśli nawet padłby na kogoś cien
                podejrzenia - wyleciałby z pracy a na jego miejsce czeka za brama 20
                chetnych ; ale zdarzają się kradzieże przez turystów - zatem to zabezpieczenie
                to bardzie przed nimi i nie ma na to regóły - robią to i Niemcy i Rosjanie i
                Polacy;
                Co do złota to Egipt jest jednym z niewielu krajow gdzie dość tanio mozna kupić
                złoto 24- karatowe; ja tanio złote pamiątki kupiłam w Kairze na starym 16-
                wiecznym bazarze; baw sie dobrze :)
                • Gość: SAMANTI Re: sejf i kradzieże IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 13:52
                  DZIĘKI CI SERDECZNE ZA WYCZERPUJĄCA ODPOWIEDŹ A O TE KRADZIEŻE TO ZAWSZE SIE
                  PYTAM BO MOJA KOLEŻANKE W TUNEZJII OKRADLI NA DZIEŃDOBRY Z BAGAŻY, BAGAŻOWY
                  NIÓSŁ BAGAŻ DO POKOJU I NIE DOSZEDŁ Z NIM ZGINĄŁI ON I BAGAŻ ;) NIE CHCIAŁABYM
                  ŻEBY MI TEŻ TO SIĘ ZDARZYŁO POZDRAWIAM
                • Gość: Iwona Re: sejf i kradzieże IP: 89.0.1.* 30.07.03, 13:52
                  Nie twierdziłam, że Egipcjanie kradną, wyraźnie mówiłam o zgubieniu - zawsze
                  może wypaść z torebki.
                  • Gość: SAMANTI Re: sejf i kradzieże IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 13:54
                    PENWIE NIE DENERWUJ SIĘ!!! TO TYLKO W POLSCE KRADNA CHAMY !!!
                    • Gość: Iwona Re: sejf i kradzieże IP: 89.0.1.* 30.07.03, 14:16
                      Wcale się nie denerwuje. Kradną wszędzie.
                      Baw sie dobrze.
                      • Gość: SAMANTI Re: sejf i kradzieże IP: *.arbuzowa.2a.pl 30.07.03, 14:22
                        DZIEKI MA NADZIEJE , ŻE JA K CIEBIE NIE OKRADLI TO MNIE TEŻ NIE OKRADĄ A JAK
                        MNIE OKRADNĄ TRUDNO PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO ;) NIE ZABIJE SIĘ Z TEGO POWODU!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka