Dodaj do ulubionych

Tabletki na problemy żołądkowe

30.07.03, 21:26
Słyszałam, ze w aptekach w Egopcie sa jakies specjalne tabletki na
dolegliwosci zoladkowe, czy zna moze ktos ich nazwe, pozdrawiam. Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: okruszek Re: Tabletki na problemy żołądkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 21:30
      immodium tak sie nazywaja
      • zuczek5 Re: Tabletki na problemy żołądkowe 30.07.03, 21:38
        Dzieki
        • Gość: iwka Re: Tabletki na problemy żołądkowe IP: *.wroc.zigzag.pl 30.07.03, 21:51
          zajrzyj do wcześniejszych wątków o klątwie faraona , tam jest więcej podanych
          leków.
    • Gość: An Re: Tabletki na problemy żołądkowe IP: *.net.milek.com.pl / 192.168.2.* 31.07.03, 09:33
      zuczek5 napisała:

> Słyszałam, ze w aptekach w Egopcie sa jakies specjalne tabletki na
      > dolegliwosci zoladkowe, czy zna moze ktos ich nazwe, pozdrawiam. Magda

Immodium jest polskim lekiem, dostępnym w Polsce i, o ile wiem z opowieści współwczasowiczów, nie bardzo skutecznym w Egipcie. Najlepiej kupic na miejscu w aptece leki polecone prze rezydenta. Są naprawdę bardzo skuteczne. Jeden na pewno nazywa się Antinal, co do pozostałych nie chcę wprowadzać Cię w błąd. Leki w Egipcie są bardzo tanie (ok. 6 - 8 funtów)
      • Gość: Iwona Re: Tabletki na problemy żołądkowe IP: 89.0.1.* 31.07.03, 10:13
        Gość portalu: An napisał(a):

Leki w Egipcie są bardzo tanie (ok. 6 - 8 funtów)
        To zależy jakie leki, niektóre np. przeciwbólowe są ze 3 razy droższe niz u
        nas, ale te na "klątwe" są tanie.
        • oryginal Re: Tabletki na problemy żołądkowe 31.07.03, 11:47
          Dokładnie. Opakowanie "Panadolu Rapid" kosztowało mnie bagatela...40 zł :)
    • Gość: Mickel Re: Tabletki na problemy żołądkowe IP: *.de.ibm.com 31.07.03, 20:02
      bardzo często w Egipskich Aptekach oszukują bardziej niz na bazarze.
      Osobiscie widzialem przypadek, gdy aptekarz podal cene za immodium polskiemu
      turyscie rzędu 40 funtow, a po kilku minutach poproszony o pomoc Egipcjan kupil
      to samo za 2 funty !!!
      Najlepszym sposobem jest - targowac sie,
      aczkolwiek wycwanili sie ci aptekarze, bo wiedza, ze turysta w obcym kraju wyda
      na leki nawet ostatnie pieniadze, wiec mnozą czesto ceny przez 10 !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka