ita184 29.12.07, 03:19 Planujemy poleciec na Sylwestra do Egiptu a dokladnie do SSH a stamtad dojechac, doplynac doleciec cokolwiek do Hurghady, Wie ktos jak to zrobic????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morlokh Jak Dotrzec z SSH do Hurghady?????????!POMOCY 29.12.07, 06:49 Jest możliwość dotarcia szybką łodzią, czymś podobnym rozmiarami i wyglądem do naszego wodolotu. Podróż trwa ok. 2-3 godziny, cen niestety nie pamiętam a biletów raczej już nie znajdę. Raczej dla osób o wytrzymałym żołądku - potrafi nieźle bujać. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: 29.12.07, 12:27 Katamaran z Hurghady do Sharmu płynie 90 min. Cena biletu to ok.300LE. Płynie spoko-wcale nie buja. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Katamaran Hurghada-Sharn El Sheikh 29.12.07, 14:56 Szybki prom Eid Travel kursuje przeważnie 5 razy w tygodniu. Rozkład jazdy się zmienia w zależnoćci od sezonu. Cena przejazdu w jedną stronę 40.- USD. Jak wygląda prom: www.internationalfastferries.com/html/eid.html Rozkład jazdy i ceny: www.a-1hotels.com/eg/allaboutegypt/html/red_sea_ferries.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ita184 Pomocy!! 29.12.07, 18:05 a znasz moze strone www tego katamaranu??????Czy to ta ponizej? Tylko jeden prom kursuje:(nie ma jakiegos promu kursujacego codzienie???bedziemy jutro po 18 i zostaje nam czekac do poniedzialku 5 rano. a te szybkie łódki??bezpieczne jest to dla dziecka 6 letniego? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Pomocy!! 29.12.07, 18:16 Katamaran plynie 1,5 godz. Są też "wolne" promy. czyli zwykłe samochodowo-pasażerskie promy. Płyną około 6 godzin. Tu link: 209.35.104.103/English/TravelTips/ferry_services_in_egypt.htm Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: 29.12.07, 19:43 Kiedy płynąłęś tym promem? Ja płynęłam w w te wakacje. I stanowczo polecam dobre środki antywymiotne, środek zapachowy, który stłumi zapach reakcji na bujanie otoczenia i zatyczki do uszu w tym samym celu. Mówię to baaardzo poważnie. Nawet jak jest mała fala to buja a ludzie mają różną wrażliwość. Przy dużej fali prom nie wypływa. Czas 90 minut jest teoretyczny. Trzeba liczyć minimum 2 - 2,5 godziny jazdy + załadunek i rozładunek. Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh Re: 31.12.07, 07:09 Myślę, że racja leży pośrodku. Czas podróży o którym pisałem, był wydłużony w stosunku do planowanego z uwagi na silny wiatr i fale, mimo, że był to początek czerwca. Musieliśmy się nawet liczyć z odwołaniem rejsu. Prom z zewnątrz był podobny do katamaranu z linków zamieszczonych przez Scorpio, natomiast nie wydaje mi się, żeby "nasz" prom miał możliwość przewozu samochodów. Także wnętrze, choć podobne, na pewno wyglądało inaczej, a byłem na obydwu pokładach. Co do bujania i sensacji żołądkowych: już w trakcie rejsu poszedłem z dolnego na górny pokład z uwagi na lepsze możliwości filmowania. Trudno było ustać na nogach, przechyły szacuję na ponad 30 stopni. Sensacje żołądkowe miało naprawdę sporo ludzi - od razu się wyjaśniło, dlaczego na dolnym pokładzie przebywa kilka osób z personelu - pomagały one wyjść do toalety chorym, a potem sadzały je w miejscu, gdzie bujanie było mniej odczuwalne. Ale być może była to kwestia wspomnianej na wstępie mocno wietrznej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Jak Dotrzec z SSH do Hurghady?????????!pomocy 31.12.07, 17:41 ita184 napisała: > Planujemy poleciec na Sylwestra do Egiptu a dokladnie do SSH a > stamtad dojechac, doplynac doleciec cokolwiek do Hurghady, Wie ktos > jak to zrobic????? W Starym Testamencie jest opisane jak tego niejaki Mozes dokonał. Tyle że on z Hurghady do SSH podróżował. A na poważnie katamaran jest cool ... ino w zimie zdarza mu się czasem że z powodu fali nie płynie i można utknąć po drugiej stronie kałuży na parę dni :-) Odpowiedz Link Zgłoś