Dodaj do ulubionych

Objazdówka po Egipcie

IP: *.pl 12.08.03, 10:20
Mam do was prośbę, doradżcie mi z jakiego biura jechać do Egiptu na
objazdówkę z rejsem po Nilu. Wylot tylko z Katowic bo z tąd mam najbliżej.
Ma to być podróż poślubna. A może któreś z biur dają zniżki dla nowożeńców..
Wyjazd we wrześniu.
Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: faraon Re: Objazdówka po Egipcie IP: 217.153.7.* 12.08.03, 11:11
      Byłem w czerwcu z Eximtours i spokojnie moge polecić. Chyba latają z każdego
      miejsca w Polsce (oprócz Łodzi). Byłem już na kilku różnych objazdówkach więc
      mam z czym porównać. Program oczywiście zrealizowany, bardzo sensowny
      przewodnik polski w parze z Egipcjaninem mówiącym po polsku, fantastyczna
      organizacja egipskiego touroperatora: wszędzie na nas czekali, np podjechalismy
      do statku przy Nilu autokarem, wyładowano nam błyskawicznie bagaże na chodnik,
      stamtąd przewieziono na statek, więc autokar natychmiast mógł wyruszyć na
      zwiedzanie. Poza tym mają bardzo szeroką ofertę, dużo ofert, jest w czym
      wybierać, no i ceny całkiem umiarkowane. Generalnie byłem na rejsie, potem w
      Kairze i było tak, że kiedy później trafiłem na kilka dni pobytu do Hurghady to
      usychałem z tęsknoty za objazdem. Zazdroszczę Ci, że to wszystko jeszcze przed
      Tobą.
      • Gość: alex Re: Objazdówka po Egipcie IP: *.pl 12.08.03, 11:15
        a jaka tam teraz temperaturka
        lepiej jechać we wrześniu czy pażdzierniku.
        pozdrawiam
        • Gość: krystian Re: Objazdówka po Egipcie IP: 213.77.23.* 12.08.03, 12:46
          Jak ci nie zależy konkretnie na jakimś terminie to może lepiej jechać jest w
          październiku , teraz były temperatury 38-42 stopnie a w Dolinie Królów 49-51 ,
          ale ogólnie da się wytrzymać to nie Polska że padłbyś jak mucha.Ja byłem
          czerwiec lipiec i jakoś żyję i nie narzekałem na temperaturę , jak się
          nastawisz że będzie gorąco i bardzo gorąco a w plecaku zawsze będziesz miał
          butelkę wody i pił często w małych ilościach to nawet nie zauważysz
          temperatury. co innego na plaży tam mimo wiatru jest cholernie gorąco ale
          zawsze można wejść do wody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka