agagrusz 11.01.08, 16:06 Proszę o opinie na temat tego hotelu - chcemy się tam wybrać w październiku na dwa tygodnie. Nie ma o nim zbyt dużo w internecie - ale może jednak ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agagrusz Re: Rihana Resort El Gouna 19.01.08, 15:34 Czy nikt naprawdę nie był w hotelu Rihana Resort? My dzisiaj zarezerwowaliśmy - na październik... wieczność cała, ale mam nadzieję, że się w końcu doczekamy wyjazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
becias0 Re: Rihana Resort El Gouna 21.01.08, 15:11 My byliśmy w zeszły roku w lipcu w hotelu Rihana Inn, ale to jest jeden kompleks hotelowy. Było bardzo fajnie. Co prawda, pomimo pełni sezonu, byliśmy tam jedynymi Polakami(przeważają Francuzi, Anglicy i Niemcy). Tereny około hoteli to piękne ogrody, gdzie można pospacerować; jedzenie bardzo dobre i dość urozmaicone ( uzupełniane na bieżącą więc nikomu nie zabraknie )może troche mało owoców; do plaży dowozi bezpłatny busik ; El Gouna to piękna, spokojna miejscowość - polecam zwiedzić Marinę- ekskluzywny port jachtowy- super; powracając do hotelu to obsługa sympatyczna, zawsze uśmiechnięta i nie natarczywa o bakszysz. Co prawda jakiś 1 dolar mile widziany i później napewno nie zapomniany. Hotel bardzo fajny i wakacje też rewelacyjne, jeden minus to dodatkowe koszty dojazdów do Hurgady , które trzeba ponieść przy korzystaniu z wycieczek fakultatywnych. Zyczę miłego wypoczynku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Rihana Resort El Gouna 21.01.08, 16:50 zerknij na tą stonkę na dole masz parę opisów z pobytu w tym hotelu. Sam nie byłem w tym hotelu ale El Goune znam i szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agagrusz do becias0 23.01.08, 15:44 Bardzo dziękuję za opis, jeśli mogę to mam jeszcze kilka pytań: - jaki jest koszt dojazdu do Hurghady? - ile w koncu jest basenów w tym hotelu - raz się spotykam z opisem, że dwa, raz że trzy - czy są zjeżdżalnie przy basenie? - czy są animacje - jesli tak, to w jakim języku i ogolnie jak to wygląda - jak wygląda AI w hotelu? Jaki jest wybór alkoholi i czy napoje podawane są w szklankach? Wiem, ze pytanie jest trochę głupie, ale byliśmy w Turcji w hotelu, gdzie napoje byly podawane w niedomytych plastikowych kubkach wielorazowego utzytku - masakra - czy masz może jakies zdjęcia hotelu i okolicy, które możesz przesłac mi na maila? Byłabym bardzo wdzięczna grusz@interia.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: do becias0 23.01.08, 17:29 Widzę że bardzo przeżywasz, prawdopodobnie jest to twój pierwszy wyjazd do Egiptu. Coś Ci pomogę. Może teraz nie wytną linku: www.travelzone.pl/hotele/egipt/hurghada/three-corners-rihana-resort.html i poprzedni wycięty: www.wakacje.pl/hotele/egipt/rihana-resort-4481.html Bilet autobusowy do Hurghady kosztował 5 funtów ( 3 lata wstecz) Alkohole tylko miejscowe w restauracji i barach szkło, na plaży plastik. Tak jest w całym Egipcie Baseny policz na mapce. Animację w 99% po ang. Wrzuć w wyszukiwarkę „animacje” a się dowiesz jak to funkcjonuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agagrusz Re: do becias0 23.01.08, 18:11 Dzięki za linki, strony, które podałes i jeszcze kilkanaście innych znam juz na pamiec :)) Tak, jest to mój pierwszy wyjazd do Egiptu, ale nie ma to nic wspolnego z przezywaniem. Wiem, jak funkcjonują animacje (niestety) ale chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w tym konkretnym hotelu, a nie w całym Egipcie - bo domyslam się, ze w hotelach w Egipcie animacje nie są identyczne? Chociaz jesli o mnie chodzi, to najlepiej jakby ich wcale nie bylo :)) Ale i tak dzięki za info Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: do becias0 23.01.08, 18:27 Byłem już wiele razy w Egipcie i zdecydowanie wszędzie są niemal identyczne animacje.. Pierwszym razem były nawet interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
sarniak Re: do becias0 04.02.08, 12:33 Co to sa animacje? Tzn. znam znaczenie tego slowa, ale co ono oznacza w przypadku hoteli? Odpowiedz Link Zgłoś
agagrusz Re: do becias0 05.02.08, 13:36 to takie dosyć infantylne (w moim przekonaniu) organizowanie czasu gościom w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś