Dodaj do ulubionych

Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7

18.01.08, 15:06
Witam
Być może będę sie powtarzał z tematem ale chciałbym się wybrać do Egiptu. Bardzo interesująca jest oferta Triady 7+7 tzn siedmiodniowy rejs po Nilu i zwiedzanie okolic oraz siedem dni wypoczynku. Chciałby poznać opinie Forumowiczów powiedzmy Tych, którzy od grudnia 2007 uczestniczyli w takiej wyprawie. Zanim wydam trochę kasy na taką wyprawę 9 dwie osoby ) mam mieszane uczucia co do Triady gdyż w necie jest trochę negatywnych opinii na ich temat tego biura podróży jak również jest wiele pozytywnych wypowiedzi. bardzo proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Chodzi mi przede wszystkim o warunki na statku w hotelach oraz o rezydenta. jeżeli można to poproszę nawet o nazwisko "negatywnych" może być na priv aczkolwiek temat jest interesujący zapewne do wieleu osób.
Obserwuj wątek
    • majazoo Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 18.01.08, 15:53
      Ja zaryzykowałem i lecę 23 maja.Mam znajomą w Orbisie i Ona o
      Triadzie wypowiada się przyzwoicie (ma w Triadzie znajomego, który
      mówi co i jak).Triada ma dużo wpadek bo ma olbrzymi przemiał a to
      przecież jest zwykła polska firma.
      • husky10 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 18.01.08, 16:12
        A jakim statkiem płyniesz? i w jakim hotelu będziesz.
        Napisz po powrocie :-)
        • asafazja Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 18.01.08, 18:23
          Triada szkoda słów dno a ta Rosseta jeszcze pływa powinna byc dawno na złomie
        • majazoo Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 18.01.08, 20:05
          Statki Triady są do obejrzenia na eagletvl.com,jeśli dopłacisz 350
          zł od osoby to powinni Ci podstawiść Solarisa***** (oczywiście życie
          płata różne figle). Hotel-Desert Rose podobno jest ok.(oczywiście
          jeśli Triada płaciła im na czs i wogóle się tam znajdę)
          • tigrunia87 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 20.01.08, 12:45
            Powiem Ci tak : Wybieram się z Triadą do Egiptu na 7+7 ale
            autokarem.Wybrałam tą opcję bo zwiedza sie zdecydowanie więcej.
            Również szukam jakichś informacji np.opisu tej wycieczki, ale
            wszyscy tak ogólnie piszą :/ Żandych ciekawych informacji nie ma ..
            • ob.serwator_1 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 20.01.08, 16:41
              Byłem z Triadą na 7+7 w Egipcie, Jordanii, Syrii i Izraelu.
              Odpowiedzią na pytanie o organizację tych imprez jest fakt, że w
              tym roku jadę z nimi do Emiratów Arabskich i Omanu. Imprezy takie
              nie są dla malkontentów, ale przecież jedziemy po przygodę!
              Zdecydowanie polecam objazd po Egipcie. Tam faktycznie zobaczycie
              duuużo więcej! Chyba, że ktoś woli "turnusy sanatoryjne"... to
              rejs ;-) Poniżej linki do "paru" fotek.

krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/52980.html
              krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/52534.html
              krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/236513.html
              krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/80898.html
              • husky10 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 20.01.08, 18:07
                Jednym słowem są również pozytywne opinie na temat Triady. A napiszcie może coś
                na temat rezydentów Triady bo też są różne opinie.
                • wp2007 Re: do husky 20.01.08, 19:33
                  W czasie naszego pobytu rezydentka z ramienia Triady byla Pani Ania
                  Warzecha. Fajna laska, kompetentna, 2 razy w tygodniu spotkania w
                  hotelowym holu + 24 godz/dobe pod komórka, problemy załatwiame od
                  reki. Rezydent-przewodnik w czasie objazdu- Pani Lidka z
                  wykształcenia i praktki archeolog- egiptolog, od kilkunastu lat jest
                  mieszkanką Kairu -słowem -przewodnicy i rezydenci Triady z którymi
                  mieliśmy doczynienia to fachowcy przez duze F. wp2007
              • janan2 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 20.01.08, 19:02
                Szkoda że nie wybrałem Omanu.Opcja na prawdę była zachęcająca,a tak po raz drugi
                z Triadą do Egiptu.Jednak lecę.Opiniami złotoklamkowców nie ma co się
                przejmować,są niewiarygodne.Po odrzuceniu ich opinii i stałych malkontentów jako
                skrajnych i nie prawdziwych Triada przy takim masowej turystyce nie jest biurem
                najgorszym przy swojej taniości usług.Zdarzają się wpadki ale to chyba kwestia
                szczęścia.Jakoś nie jawi się jako bankrut przez tyle lat,czego nie można
                powiedzieć o tych wypasionych z Hiltonów czy Karaibów.
                • amat1 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 20.01.08, 19:25
                  Jedzcie śmiało. Autokarowe 7+7 Triady należy do najlepszych w przeciwieństwie do rejsu. Szkoda tylko że trochę obcieli program. Opisów dobrze poszukaj bo jest ich mnóstwo.
                • wp2007 Re: do janan2 20.01.08, 19:41
                  Drugi raz w to samo miejsce... no cóż to nie moja bajka. A
                  może ''zaatakuj''z podytem w Egipcie- Izrael , Jordanię, Syrię,
                  zawsze to jakies urozmaicenie i poznasz nowe kraje. Triada w tym
                  temacie ma dość wypasiona oferte. wp2007
                  • janan2 Re: do janan2 20.01.08, 21:48
                    wp2007 napisał:

> Drugi raz w to samo miejsce... no cóż to nie moja bajka. A
                    > może ''zaatakuj''z podytem w Egipcie- Izrael , Jordanię, Syrię,
                    > zawsze to jakies urozmaicenie i poznasz nowe kraje. Triada w tym
                    > temacie ma dość wypasiona oferte. wp2007
                    To nie tak.Byłem na Synaju i Kair,a HR i południe nie byłem,dlatego drugi
                    raz.Problem w tym czy wybrać rejs czy objazd bo mam taką możliwość.Kair i Giza
                    już mnie nie interesują.Nie można z Szarm zwiedzić Asuanu czy Luksoru tak jak z
                    HR św.Katarzyny.Dlatego po raz drugi.Na razie nie jeżdżę na wypasy i nie
                    szpanuję póki jestem ruchliwy,na to przyjdzie czas,chcę zwiedzić jak
                    najwięcej.Sugerowałem się też opiniami deo i pc-maniak.A tak to zwiedziłem już
                    wszystko od Maroka począwszy w Afryce północnej,został mi tylko południowy
                    Egipt,Na Azję też przyjdzie czas jak zdrowie dopisze.Póki co to tylko dawne ZSSR
                    Zakaukazie i Turcja.
                    • deoand Re: do janan2 20.01.08, 22:41
                      Janan czyli prawdziwego tzn starożytnego Egiptu nie widziałes
                      oprócz Kairu w którym byłes ... to naprawdę może najlepsze
                      bedzie ... bardzo mi sie podoba to określenie .. to sanatorium
                      czyli REJS ...
                      tylko nie zapomnij o Abu -Simbell
                      Ja akurat odwrotnie muszę do Sharmu i Izraela bo to jednak
                      chyba zupelnie cos innego od zwykłych krajów arabskich
                      ale kto wie moze znowu wyladuję u Arabów tym razem w Maroku ??

do autorki ... Objazdowka TRiady jest ok na bank ..
                      z rejsem bywa róznie ale tez są na forum naprawdę pozytywne
                      oceny ...

wszystko kwestią kasy ...

pzdr deo
                    • karollorak Re: do janan2 20.01.08, 22:54
                      Jeśli odpuszczasz sobie Kair to rejs jest najlepszym rozwiązaniem.
                      Więcej czasu jest na zwiedzanie między Luksorem, a Asuanem.
                      Podczas rejsu statek 1.5 dnia stoi w Asuanie. Podczas tego postoju
                      można zobaczyć Abu Simbel oraz okolice Asuanu, gdy podczas objazdu
                      trzeba z czegoś zrezygnować
                      • tigrunia87 Re: do wp2007 21.01.08, 06:18
                        Wwp2007 czy opisałeś gdzieś swoją podróż? Jak rozumiem byłeś na 7+7 z Triadą
                        autokarem, tak? Jeśli jest gdzieś opis to mógłbyś podać link??
                        • husky10 Re: do wp2007 21.01.08, 06:38
                          wp2007 napisz coś więcej jak pływałeś po Nilu z Triadą, statek , pilot, rezydent
                          wrażenia itp/ :-)
                      • amat1 Re: do janan2 21.01.08, 11:26
                        > gdy podczas objazdu
                        > trzeba z czegoś zrezygnować
                        Bzdury!!!!
                        Byłem na rejsie i na objeździe. Rejs to rzeczywiście sanatorium. Na objeździe zwiedza się zdecydowanie więcej. W Asuanie pobyt trwa też 1,5 dnia
                      • janan2 Re: do janan2 21.01.08, 12:22
                        karollorak napisał:

> Jeśli odpuszczasz sobie Kair to rejs jest najlepszym rozwiązaniem.
                        > Więcej czasu jest na zwiedzanie między Luksorem, a Asuanem.
                        > Podczas rejsu statek 1.5 dnia stoi w Asuanie. Podczas tego postoju
                        > można zobaczyć Abu Simbel oraz okolice Asuanu, gdy podczas objazdu
                        > trzeba z czegoś zrezygnować
                        I to jest chyba to.Odpuszczam Kair i okolice,pozostało mi to co piszesz i ten
                        dylemat wyboru między opinią deo i Twoją.Chyba jednak rejs,bo autobus znowu
                        powiezie nas do Kairu.Będzie co będzie,dlatego tak skrzętnie gromadzę opinie na
                        ten temat.Dzięki za Twoją.Pozdr.
                        • wp2007 Re: do janan2 21.01.08, 12:45
                          A może taka wersja? Jesteś na objeździe autokarem. Po przyjeżdzie
                          do Kairu jasteście kwaterowanie na dwie nocki w konkretnym hotelu.
                          Większość jedzie zwiedzxać Kair w ramach standartowego programu , a
                          Ty zwiedzasz Kair na włsna ręke. Taxi/ za grosze/ wozi Cie po
                          miejscach w których jeszcze nie Byłeś a na koniec odwozi do hotelu i
                          razem z grupą zasiadasz do obiadokolacji. Nie ma chyba osoby , która
                          odpowiedzialnie może stwierdzic ,że będąc w Kairze nawet 20 razy
                          widziała wszystko co jest ciekawego do zobaczenia.wp2007
                          • janan2 Re: do WP2007 21.01.08, 13:06
                            wp2007 napisał:

> A może taka wersja? Jesteś na objeździe autokarem. Po przyjeżdzie
                            > do Kairu jasteście kwaterowanie na dwie nocki w konkretnym hotelu.
                            > Większość jedzie zwiedzxać Kair w ramach standartowego programu , a
                            > Ty zwiedzasz Kair na włsna ręke.
                            Taka opcja też jest możliwa.Nikt rozsądny nie może stwierdzić że Kair można
                            zwiedzić za 2 dni.Dwa tygodnie to mało.Ale jest jeszcze kwestia
                            bezpieczeństwa.To nie Tunezja czy Turcja.Nie bardzo nas tam lubią,a pozory
                            uprzejmości i nadskakiwania to raczej nie w naszą stronę tych niewiernych,ale do
                            zielonych.Mam pewne obawy,można wsiąknąć gdzieś w jakimś zakamarku.
                        • wp2007 Re: do janan2 21.01.08, 12:48
                          A i jeszcze - wydaje mi sie ,że za niewykorzystane fakultety Triada
                          zwraca kase. wp2007
            • hakade Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 23.01.08, 22:22
              Ja równiez jadę na taka wycieczkę, wylot z Gdańska 18.04. Czy
              leciesz wcześnij? Byłabym wdzięczna za wrażenia
    • wp2007 Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 21.01.08, 09:59
      Szanowni przedmówcy , swoje relacje z imprezy autokarowej 7+7
      opisywałem kilkakrotnie.Pierwsza relacja -tuz po przyjeździe -
      2007.07. chyba 15. Nie jestem ''biegły'' w sprawie wklejanek ,
      niewidocznych i innych tam takich , dlatego jeżeli macie ochote to
      PROSZE / absolutnie bez złośliwości / poszukac w historii forum lub
      w treści lub w autorze moich wypowiedzi.Przed wyjazdem tez
      zasypywałem forowiczów pytaniami na ten temat / dzięki temu poznałem
      fajnego gostka- DEO/. Piszac ogólnie - impreze polecam / autokarowa-
      więcej człowiek zobaczy/. wp2007
      • karollorak Re: Opinie na temat TRIADY oraz wypoczynku 7+7 21.01.08, 23:13
        Rejs to rzczywiście jest Ciechocinek. Jestem zwolennikiem zwiedzania.
        Kilkanaście razy jeździłem na zagraniczne imprezy autokarowe. Ale
        zdecydowanie przyjemniej jest na statku siedzieć przy piwku na
        leżaku i obserwować życie ludzi na brzegach Nilu, niż siedzieć w
        autokarze.
        Podczas rejsu najbardziej upalne miejsca zwiedza się, albo wcześnie
        rano, albo wieczorem, a w południe, gdy jest najcieplej jest przerwa
        obiadowa.
    • mantero Wypoczynek 7+7 - co poza Triadą? 22.01.08, 15:57
      Witam
      Też szukam aktualnych opinii na temat wyjazdu 7+7 do Egiptu.
      O samej Triadzie tu i na innych forach opinie są dość różne i już nie wiem czy ryzykować u nich zakup. Zresztą tak do końca program ich wycieczek mnie nie zachwyca - rejs Nilem to zwiedzania strasznie mało, a jazda autokarem to sporo godzin w upale w cholera wie jakim busie.
      Poza tym na zwiedzanie Kairu i piramid jest łącznie jeden dzień. Nie byłem nigdy w Egipcie, ale to chyba jest nie do wykonania w normalnym tempie, a wyłącznie w formie przegonienia ludzi. Z tego co na forach wyczytałem, to aby mieć w ogóle szansę wejść do piramidy, trzeba być rano, bo tylko określoną ilość osób wpuszcza się w ciągu dnia. To prawda?
      Podobną ofertę znalazłem jeszcze na Rainbow Tours, z tym że tam to jest raczej 9+5. Na zwiedzanie Kairu i okolic jest w sumie 3 dni, a podróż częściowo statkiem a częściowo pociągiem, ale statek ma 4* egipskie, co jak czytam to forum oznacza, że są dodatkowe "atrakcje". A same hotele na trasie to 3*, tu podobnie jak w Triadzie. Tylko czy to dobrze czy źle.

Czy tylko te biura oferują Egipt w wersji wypoczynek+zwiedzanie?
      Może ktoś może polecić jakąś inną ciekawą ofertę?
      • husky10 Re: Wypoczynek 7+7 - co poza Triadą? 22.01.08, 16:05
        sprawdzałem telefonicznie orbis, jest oferta z rejsem po nilu. Pani bardzo miła
        zobowiązała się wysłać ofertę katalogową pocztą a w razie wątpliwości
        telefonować. czekam na katalog :-)
      • daniel_68 Re: Wypoczynek 7+7 - co poza Triadą? 22.01.08, 20:05
        Ja byłe w 2006 r. i jadę w tym roku na 7+7 autokarem z Triady. Autobus był
        świetnie klimatyzowany i wcale nie czuć odległości . Zresztą jak sami piloci
        przyznają wolą takich turystów bo nie są oni leniwi. A co do wejścia do piramid
        to tak serio prócz samej satysfakcji nic tam nie ma. Lepiej za to wejść do
        mastab w Sakkarze to są dobrze zachowane . Natomiast jeśli masz ochotę wejść do
        Cheopsa - bo tylko tu są ograniczenia - to rzeczywiście zależne to jest od
        ilości osób. My w 2006 r. byliśmy ok 13,00 i były bilety jednak nie
        skorzystaliśmy ale 4 osoby od nas tak. A co do Kairu , to w Triadzie było 1,5
        dnia łącznie z piramidami. My byliśmy zadowoleni więc wybranialiśmy tę samą
        opcję ale już nie będziemy ciągnąć się za przewodnikiem. Ogólnie wg mnie Triada
        ma dobrą ofertę zwiedzania .
      • ob.serwator_1 Do Mantero - nie jedż! 22.01.08, 23:04
        Jak już pisałem nie jest to impreza dla malkontentów! Ty jak
        piszesz jeszcze tam nie byłeś(aś) , a już narzekasz! :-)) Pozdrawiam
        • mantero Re: Do Mantero - nie jedż! 23.01.08, 23:40
          No może narzekam, ale nie na Egipt, a co najwyżej na brak wyboru.
          Jak nie ma się konkurencji to się nie stara - tak jest zawsze.
          A mnie nie tyle martwi że trzeba sporo jeździć, ale że faktycznie dostanie się coś innego niż się zapłaciło - a to autokar nie taki, a to standard hotelu nie ten.

Jakiś czas temu byłem w Tunezji, teraz nie pamiętam już z jakim biurem bo nie ja to załatwiałem, ale tempo zwiedzania było spore - gdzieś po pół godziny na jedna atrakcję i heja dalej do autokaru. A raczej dużego busa bez klimy, całe szczęście że był to przełom września i października. Więc pewnie stąd mój sceptycyzm co do organizacji. Bo że wrażenia ze zwiedzania będą ogromne to nie wątpię.
          Ale jak mam już wydać na wakację kilka tys, to chciałbym poznać kilka konkurencyjnych ofert. Nie moge jednak nic innego znaleźć.
          Czy naprawde nikt więcej takiej formy wypoczynku nie oferuje?
          Może jakieś zachodnie biura?
          • deoand Re: Do Mantero - nie jedż! 24.01.08, 00:56
            Mantero ale ty jestes marudny / a / naprawdę ...

osiołkowi w złobie dano ... ofert róznych biur masz co
            niemiara i Alfa i Exim i Rainbow i Triada i objazdówka i rejsy i
            oferty nawet połaczone ze zwiedzaniem Sharmu i Hrg razem i
            jeszcze ci mało !!!

a w Polsce to mieszkasz w klimatyzowanym mieszkaniu i jeździsz
            klimatyzowanym autem .. no moze ... to jak pisał obserwator
            objazdówka to nie dla mięczaków ... wybierz sobie 5 gwiazdkowy
            hotel z TUI i będzie ok ...

objazdówka to prawdziwa turystyka z wygodami i niewygodami ...

każde biuro polskie obsługiwane jest przez arabskiego
            kontrahenta , który ma klimatyzowane autokary a nie żadne busiki
            chyba ze chcesz jechac z firmą krzak

pzdr deo
            wybierz no w końcu jakis wariant i biuro jak naprawdę
            chcesz zobaczyc Egipt ...

najtaniej jest z Triadą ale szukaj może znajdziesz cos
            ciekawszego !!!
            • mantero Re: Do Mantero - nie jedż! 24.01.08, 12:00
              Dobra dobra, już nie marudzę.
              Następnym razem spytam konkretnie tylko o to czego szukam, a wszelkie
              przemyślenia zostawię dla siebie.
              Dzięki za nazwy biur, bo o to mi chodziło.

Peace :)
          • wp2007 Re: Do Mantero - 24.01.08, 09:47
            Mantero- do kogo masz pretensje ,że Abu Simbel nie znajduje sie
            niedaleko Kairu? Jeżeli chcesz żeby wykupiony przez ciebie program
            został zrealizowany to wycieczka musi odbywać sie w ''pewnym
            tempie''. Przecież możesz pojechac na tydzien do Kairu i spokojnie
            bez pośpiechu zwiedzić 10% kairskich zabytków. Zawesze '' cos za
            coś''.Co do autokarów to są nowoczesne / klima-indywidualna, wc,
            barek, wideo//, kierowcy /bez tacho /, zatrzymują sie na
            kilkudziesięciominutowy odpoczynek, jedzie sie bezp[iecznie / w
            konwoju , a w autobusie jest egipskie SB/. Hotele na objeździe są
            różne -ale nawet gdyby to przeciez tylko jedna nocka i w