Dodaj do ulubionych

Papirusy-transport

IP: *.gorzow.mm.pl 27.08.03, 21:12
Czy ktoś z Was może mi poradzić jak mam przetransportować papirusy z Egiptu.
W tekturowej teczce?, jakiejś tubie?
Myślę ze będą one fajnym prezentem dla rodziny i znajomych, dlatego
chciałabym dowiesć je w całosci.
Dzieki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: Papirusy-transport IP: *.hipernet.ras.pl 27.08.03, 21:27
      Jeżeli kupisz oryginalne papirusy w instytucie papirusu, to będą one zapakowane
      w specjalne, ozdobne tuby.Przewiozłam takich kilka w całkiem dobrym stanie i
      były niezłą niespodzianką dla moich bliskich.
      Natomiast jażeli zechcesz kupić tanie podróby u Arabów (czasami całkiem ładne,
      tyle że zrobione z bananowca), to musisz je włożyć w jakąś sztywną teczkę, bo
      one są zapakowane tylko w folie.
      Życzę udanego wyjazdu,
      Jola
      • Gość: Megi Do Joli IP: *.gorzow.mm.pl 27.08.03, 22:13
        Serdecznie dziękuje Jolu, a mozesz podac mi orientacyjne ceny papirusów z
        fabryki i takich podrabianych?
        Dziekuję
        • oryginal Re: Do Joli 27.08.03, 22:55
          Najtańszy papirus w fabryce kosztuje 30 funtów i jest bardzo mały. Ale i wśród
          tych małych są prawdziwe perełki :)
          Najlepiej rzeczywiście w tubie. W fabryce do małych papirusów dają teczki ale
          jeśli poprosisz, dadzą Ci i tubę.
          • Gość: bylciu Re: Do Joli IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 27.08.03, 23:04
            W sklepie z papirusem tzw. dobrym papirus czysta kartka formatu A4 kosztuje
            okolo 10 funtów ..Polecam zaprzyjaznc sie z Egipskim przewodnikiem twoich
            wycieczek w ich rekach ceny w kazdym sklepie topnieja gwaltownie .. dokonuj
            zapupow przez niego.. Ja mialem to szczescie .. poznalem fantastyczna rodzine w
            Egipcie..
        • Gość: Jola Re: Do Joli IP: *.hipernet.ras.pl 28.08.03, 13:15
          Tak jak ktoś już Tobie napisał, oryginalny papirus to kwota od 30 funtów za
          malutki format. Te podróbki są znacznie tańsze - ja dałam 10 funtów za 5 sztuk.
          Baw się dobrze, jeśli potrzebujesz jeszcze jakiś info - pytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka