kkiinniiaa 30.03.08, 14:10 Czy ktoś był z triadą w Egipcie prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 15:22 Z Triadą to sie jeżdzi na 7 + 7 czyli tydzień objazdu AUTOKAROWEGO po Egipcie i tydzień odpoczynku w hotelu ... Taki pobyt z Triadą zawsze jest udany ... a inne jak Bóg ,sorry Allach da !!! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 15:54 > a inne jak Bóg ,sorry Allach da !!! Nie strasz,więcej pozytywnego myślenia a mniej malkontenctwa.Byłem w ubiegłym roku z nimi,co prawda nie w Egipcie i nie miałem zastrzeżeń.Triada to tanie biuro masówka czasami coś nie wypali jak to w takim tłoku bywa ale to nie Orbis,więc i niespodzianki mogą być.Ale taka przypadłość nie każdemu się trafia,najczęściej na last minute.Mogą być problemy z hotelem jak żle policzą pokoje.Poza tym nie sugeruj się negatywnymi opiniami,trzeba podzielić przez trzy i to wychodzi real.Zazwyczaj piszą żle ci co im coś nie wypaliło a zadowoleni zazwyczaj nie piszą nic lub niewiele.Trzeba być dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 17:19 Ja byłem wróciłem zadowolony i napisałem parę pozytywnych postów o imptezie 7+7 na której byłem z Triada. Przypadłości mogą dopasć każedo a zwłaszcza przy tak dużej ilości turystów korzystajacych z usług Triady. Biuro jak biuro ani lepsze ani gorsze. Mam porównanie byłem z Eximem, TUI, Adriatykiem.Wszystko zależy jakim jest sie człowiekiem , jakie sie ma wymagania i ogólnie rzecz biorąc jakie ma sie podejście do życia.Najgorsze to malkontenctwo i złotoklamkostwo a jeszce gorsze to obrabianie komuś/ zazwyczaj robi to konkurencja/ tyłeczka z powodów ZAWIŚCI/ilosci wysylanych klientów /a tym samym zarobionych pieniedzy. Należy odpowiedziec sobie na pytanie jeżeli jest tak źle to dlaczego jest tak dobrze/ ilość turystów z roku na rok wzrasta i co roku otwieraja sie nowe kierunki. W 2008. Oman i Emiraty. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 17:25 wp2007 napisał: > Ja byłem wróciłem zadowolony i napisałem parę pozytywnych postów o > imptezie 7+7 na której byłem z Triada. Mea culpa.Po co pisałeś dobrze?.Teraz znam przynajmniej przyczyny,bo skutki czytałem.Nie rób za nożyczki,no chyba że lubisz takie prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 17:36 Panowie prosze do tematu , chyba że autor tematu to nie autor jak to drzewiej bywało ... ciekawy jestem natomiast opinii tych co to byli z Triadą na pobycie stacjonarnym a nie ani na objazdówce ani nie na rejsie ??? pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 18:12 Witam z Triadą byłam w sumie na wakacjach 5 razy Kreta,Turcja Maroko (to były pobyty 2-tygodniowe, wszystko było oki. W Egipcie z nimi byłam 2 razy 1 pobyt-2 tygodnie i 1 rejs po nilu. Równiez wszystko w porządku!!! Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: Egipt z Triadą?? 03.07.08, 11:00 Byłam z Triadą już dwa razy na pobycie stacjonarnym w Egipcie. Teraz jadę po raz trzeci. Nie mogę im nic zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana1234 Re: Egipt z Triadą?? 03.07.08, 11:13 Byłam wraz z mężem w czerwcu z Triadą na 2-tygodniowym pobycie w Hurgadzie, w Hotelu Desert Rose. Korzystalismy również z usług tego biura, jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne, tj. Kair, Luksor, Safari. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Cały pobyt bardzo udany. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Wystarczy tych peanów na cześć przyszłej nieboszcz 03.07.08, 16:18 adriana1234 napisała: ....No i spadającej gwiazdy już teraz nie tylko w przyszłości.Dwa fakty;.Pierwszy.Bydgoszcz 19.06.08.Lot rzęcha opóżniony o 4 godziny.Międzylądowanie w Rzeszowie juz 6.Pierwszy dzień pobytu do tyłu.Powrót zamiast 4.07.08 już 2.07.08.Przepadły fakultety,nawet nikt o tym nie potrafił poinformować nawet dwa dni wcześniej.Znowu przepadły dwa dni.Z 14 zrobiło się 10 i to niezależnie od hotelu systemu wyżywienia czy ilości gwiazdek.Nawet sami siebie podkablowali dając pisma które będą dowodem w każdym sądzie.WYSTARCZY.Czy dalej chwalić to co złe.Znaczy witamy uzależnionych od tego biura.Ja do nich się nie zaliczam. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana1234 Re: Wystarczy tych peanów na cześć przyszłej nieb 03.07.08, 18:43 Czy ktoś kto wrócił zadowolony z wakacji ma kłamać bo pisanie prawdy jest na tym forum nie w modzie? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Wystarczy tych peanów na cześć przyszłej nieb 03.07.08, 19:30 adriana1234 napisała: > Czy ktoś kto wrócił zadowolony z wakacji ma kłamać bo pisanie prawdy jest na ty > m > forum nie w modzie? Zadowoleni zazwyczaj nie piszą niczego.Niezadowoleni owszem;mogą.Tak to już jest.Nie twierdzę że wszystko było do d...Plusem na pewno było że nie wracałem piechotą lub własnym pomysłem. Moim plusem i nie tylko biura było tak zorganizowanie sobie pobytu aby biuro miało zero do powiedzenia.I tak było,nie pierwszy zresztą raz.Ale tym razem wyrażnie przegięli.Ich sprawa i urzędników wymiaru sprawiedliwości.Tak będzie koniec,kropka.Zorganizowaliśmy sobie wszystko na miejscu i to jeszcze przed przylotem.Biuro miało nas zawieśc przywieżć,określoną w umowie ilośc dni a że pokpiło sprawę to się przekona,ostatecznie kobyle z pod ogona nie wypadłem.Nie można wszystkiego równo olewać jak to zrobili.Nigdy nie byłem roszczeniowcem,niestety nieco pokpili sprawę więc kiedy na widelcu jest pieczeń do upieczenia durnotą byłoby nie skorzystać z takiej okazji.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
amber1979 Re: Egipt z Triadą?? 30.03.08, 18:16 ja byłam z Triadą w styczniu w Sharmie, a potem w marcu z Itaką i powiem szczerze, że bardziej zadowolona jestem z organizacji Triady. W prawdzie nie wymagałam zbyt wiele, przelot i hotel, żadnej opieki rezydenta na miejscu nie chciałam, ale tak jak już wspomniałam, Triada moim zdaniem wywiązała się lepiej niż Itaka. Po pierwsze przelot - w marcu z Itaką było międzylądowanie w Poznaniu, o czym wcześniej nikt nie raczył nas poinformować. Dodam jeszcze, że leciałam z Katowic. Catering dodatkowo płatny. Moze to teraz norma, ale lecąc w styczniu z Triadą - Air Cairo dostaliśmy ciepły posiłek i napoje. Ok, nie czepiam się, to były tanie wycieczki, ale uważam, ze o międzylądowaniu touroperator powinien uprzedzić. Tak więc, podsumowując, myślę, że Triada wywiązała się z umowy lepiej niż Itaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kkiinniiaa Re: Egipt z Triadą?? 23.04.08, 13:41 Dziękuje za informacje bo tyle złego się pisze że człowiekowi odechciewa się wakacji .... wreszcie jakieś plusy o tym biurze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Egipt z Triadą?? 23.04.08, 13:54 Ja myslę , że w przypadku Triady powinno sie pytać o procent zadowolonych klientów a nie jak zazwyczaj podaje się procent nie zadowolonych . Moim zdaniem jest to słabe biuro ( zgodze się że za niewielkie pieniadze ) i ich głównym grzechem jest zmiana hoteli na inne po przybyciu na miejsce gdzie nie sposób wrócić do kraju . I uważam , że jak w przpadku innych biur to też się zdaża ale napewno nie na taką skalę jak w Triadzie . Moim skromnym zdaniem robia to z premedytacją i to jest najgorsze . Oczywiście ja również korzystałem klika lat temu z ich usług i byłem średnio zadowolony . Mam porównanie ze Scanem czy z Tui i niestety albo stety Triada wypada fatalnie . Tym bardziej , że ślędze fora turystyczne co roku bardzo dokładnie i straszne jest to , że w Polsce nadal dla wielu podróżujacych najważniejsza jest cena za którą w przypadku Triady jakość wcale nie idzie w parze . Ale oczywiście wybór należy do Ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: do flyr 23.04.08, 15:00 Czy słabe czy nie to sprawa gustu. A o gustach sie nie dyskutuje. Zawsz jest wybor 1 tydz z Tui czy Neckermanem czy 2 tyg, z Triada , Eximem czy Alfa. W czasie mojego pobytu z Triada w Egipcie w hotelu Empire razem z naszą triadowska grupa mieszkali turyści Meckermana , Tui, Pegasusa, jakiegoś włoskiego biura. Wszyscy jedlismy na tej samej stołówce, korzystalismy z tego samego basenu i tego samego personelu. Nie bardzo wiem na czym mogła polegać ''segregacja rasowa'' triadowcy tu a Tui- owcy czy Neckermanowcy tam.Inna sprawa jest też oczywiscie odpowiedź na pytanie- do czego ma ci służyc hotel.Wielu turysta służy tylko do spania i jedzenia- reszte czasu spędzaja w szeroko pojętym ''terenie''.Dlatego jakies usługi , świadczenia, czy inne czapkowanie nie ma dla nich jakiegokolwiek znaczenia.No i oczywisci pytanie zasadnicze- czy Tui i Neckerman nie zmieniaja swoim turystą hoteli? Poczytaj niemieckie fora turystyczne- nie zadowolonych jest chyba wiecej niz z obrzucanej blotem Triady. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: do flyr 23.04.08, 15:08 WP 2007 ja wiem , że ty chwaliłeś , chwalisz i pewnie będziesz chwalił Triade takie twoje prawo , ja napisałem co miałem napisać i więcej nie bede dyskutował . Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: do flyr 23.04.08, 15:16 Nie prawda że będę chwalil Triadę. Jeżeli pojede z Triadą na wakacje i cokolwiek istotnego będzie nie zgodne z umową to PIERWSZY BĘDĘ WALIL JAK W BEBEN. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxp Re: do flyr 24.04.08, 11:59 Może masz rację wp-2007, ale Ty z Triadą w egipcie byłeś jeden raz... Ja z nimi w Egipcie byłem kilka razy a zadowolony byłem tylko jeden raz. Co prawda na 7+7 gdzie więcej może się zdarzyć i więcej można mieć zastrzeżeń. Wydaje mi się że co innego sam pobyt, bo wtedy nie jesteś zależny w takim stopniu od przewodników. Żeby tylko nie zamienili Ci długo wybieranego hotelu to wszystko może być ok. W sumie od rezydenta nic nie musisz potrzebować prócz informacji o godzinach wylotów, bo wycieczki fakultatywne możesz wykupić w lokalnych biurach. Choć i tu jest zagrożenie, bo jak raz byłem z nimi i wykupiliśmy wycieczkę nie w Triadzie to hotel nie wydał nam lunch pakietów, bo takie zarządzenie w Tym hotelu wydała Triada. Więc reasumując: potrafią uprzykrzyć życie (wakacje) nawet jak się nie postarają. flyr ma rację pisząc że masa polaków wybiera to biuro ze względu na cenę. Wiem bo sam tak zrobiłem... Bo poszukując hotelu porównujemy w większości przypadków cenę i oczywiście wybieramy najtańszą ofertę danego hotelu, nie spodziewamy się ze na miejscu mogą dać nam inny i to w dodatku o niższej kategorii. I możesz wp-2007 się zarzekać że tak nie jest ale mnie się właśnie to przydażyło i ze mną było wtedy dwa autokary ludzi którym hotel zamieniono. Na pewno także znaczenie ma to czy jedziesz do egiptu pierwszy raz, czy jest to już któryś z kolei wyjazd i oczywiście fakt czy polubisz ten kraj. Życzę wszystkim jak najbardziej udanych wakacji bo sezon już blisko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Egipt z Triadą?? 23.04.08, 15:50 kkiinniiaa napisała: > Dziękuje za informacje > bo tyle złego się pisze że człowiekowi odechciewa się wakacji .... > wreszcie jakieś plusy o tym biu Poszukaj po forach ( wakacje .pl hurghada.pl )poczytaj opinię o Triadzie i odrzuć te skrajne wtedy wyjdzie Ci w miarę uczciwy obraz tego b/p ( zobaczysz co naprawdę ludzie piszą o niej - tylko nie załamuj się ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Egipt z Triadą?? 03.07.08, 15:33 bylem z triada w sharm hotel holiday in amphora i tez bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: Egipt z Triadą?? 06.07.08, 17:08 A ja jadę z Triadą po raz 4 i mam nadzieję, że będzie ok. Raz składaliśmy reklamację i to w jaki sposób ją rozstrzygnięto bardzo nas usatysfakcjonowało. Dziewczyny pracujące w naszym miejscowym biurze Triady służą zawsze pomocą i nigdy nas w nic nie wmanewrowały, jak coś jest nie tak to odradzają, dzwonią do nas i przesyłają nam oferty faksem. Za miesiąc wyjeżdżamy... jeszcze nie wiemy czy to będzie Egipt czy Emiraty Arabskie, w sobotę się rozstrzygnie, bo będą nowe lasty na sierpień. Życzę Wszystkim udanych podróży! Z innych biur też korzystaliśmy, ale tak jak ktoś powyżej napisał spotykaliśmy w hotelach osoby z innych biur i różniliśmy się tylko zapłaconą kasą. Jak mam jechać z TUI lub itp wolę z Triadą dwa razy w roku po dwa tygodnie. Do wyjazdów się przygotowuję więc rezydent mi nie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
vectra98 Re: Egipt z Triadą?? 06.07.08, 22:27 Vetrynka rzecze, że z Triadą najdalej odważyłaby się jechać góra jeden przystanek tramwajem. Potem to strasznie. I żarcik jeszcze maluśki. Porównać warto post kipera i "Misia": Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego klubu, prezes Ochudzki Ryszard, naszego klubu “Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat !!! lub to: Ja chciałem powiedzieć, że nas prezes wszystkie rozliczenia ... bardzo dobrze prowadzi. Jak tylko coś yyyyy ... że też yyyy ... na przykład jest komu winien, to zaraz odda. W ogóle to ni nigdy nic nie jest winien, bo jest w tych sprawach dbający. Klub prowadzi dobrze ! Tylko w gniew nie popadaj zbyteczny, droga kiper.sc pozdrawianko vectynia-czasem-świnia Odpowiedz Link Zgłoś
jowx Re: Egipt z Triadą?? 09.07.08, 14:09 Witajcie! wróciłam z 7+7 z Triadą - rejs i wypoczynek było super. Hotel i statek ok. obsługa profesjonalna i bardzo miła. polecam. pewnie kiedyś tam wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: Egipt z Triadą?? 09.07.08, 16:58 Byłem z nimi w czerwcu Jordania+Egipt zmienili mi hotel na jeszcze lepszy bo z sea life na iberotel grand+all inclusiv Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-2828 Re: Egipt z Triadą?? 02.11.08, 16:39 Byłam z Triadą w sumie 3 razy raz w Grecji i 2 razy w Egipcie raz objazdówka 7+7 drugi wypoczynek.O ile w 7+7 nic złego sie nie działo bo wiadonmo nie mozna nad wszystkim i zawsze zapanowac...jedyne zastzrezenie to hotel był to Sue gull chyba tak sie pisze :) , był w trakcie remontu..chodzilismy miedzy glazurnikami...murarzami którzy kladli terakote na korytarzach do jakiejs 21 ;( Drugi wyjazd wypoczynkowy ...wylot z Warszawy a powrót...do Gdanska!! o czym dowiedzialam sie na lotnisku odbierajac bilet !! nie było zadnego transferu z Gdanska etc...nikt nie pytał jak i czy mam za co dostac sie do Wawy !! Niewiem na jakiej zasadzie były przydzielane bilety!! Była z nami pani z 2 dzieci i miała wogóle kabarte..poniewaz była z Katowic przyjechala swoim autem do Wawy bo z Katowic nie było lotu a przyleciała do Gdanska !! Inni z Poznania polecieli do Katowic a Ci z katowic do Wawy !!! pierwszy raz a byłam juz 7 razy w Egipcie cos takiego mnie jak i innym sie przytrafiło.Nie było opcji by z kims sie na bilet zamienic anni innych pomysłów...przepraszam podrzuciła nam rezydentka 1 zeby doplcic za kolejny tydzien lub kilka dni i czekac na miejsce do Wawy z innym lotem ale tego ze to miejsce za kilka dni bedzie juz nam nie chciala zapewnic...Moze wypowie sie ktos na forum z tego feralnego lotu bo to co sie wtedy wydarzyło to jakis kosmos..Pozdrawiam i powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś