Dodaj do ulubionych

PODRÓZ KOLEJĄ ASUAN -KAIR

IP: *.net.pulawy.pl / 10.10.23.* 03.09.03, 22:07
W programie objazdówki mam całonocny przejazd pociągiem 1 kl z asuanu do
kairu,proszę o info, na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: agios Re: PODRÓZ KOLEJĄ ASUAN -KAIR IP: 217.153.7.* 04.09.03, 09:10
      Wsiadasz chyba na 18.00 (dokładnie nie pamiętam) w Assuanie i wysiadasz
      punktualnie o 6.00 w Kairze. Pociąg bez przedziałów, w wagonie dwa fotele po
      lewej, jeden po prawej od przejścia, duże szerokie, bardzo mocno sie
      rozkładają, duzo miejsca na nogi, dużo miejsca na bagaż, obsługa chodzi i
      sprzedaje kawe i herbatę. Światło pali sie przez całą noc, a mimo to z naszej
      wycieczki o 10 wieczorem już wszyscy spali. Na pierwszy rzut oka pociąg jest
      strasznie brudny i syfiasty, ale w czasie jazdy się przyzwyczajasz i przestaje
      Ci to przeszkadzać. W sumie nie jest to aż takie męczące i jest fajną przygodą,
      bo wreszcie jesteś wsród miejscowych i możesz ich sobie pooglądać. Moim zdaniem
      warto pojechać.
    • Gość: Jurek Re: PODRÓZ KOLEJĄ ASUAN -KAIR IP: *.net.pulawy.pl / 10.10.23.* 06.09.03, 23:17
      Bardzo dziękuję za info
    • oryginal Re: PODRÓZ KOLEJĄ ASUAN -KAIR 07.09.03, 01:35
      Przede wszystkim do pociągu trzeba wziąć ciepłe ubrania. I to tak prawdziwie
      ciepłe. W tych pociągach bywa tak, że jest albo gorąco, albo zimno. Nam się
      trafiło niestety zimno, więc jechaliśmy całą noc w przedziale, w którym było 10
      stopni. I prośby o podkręcenie ciepła nic nie dały.
      Do Kairu dojechaliśmy nie dość, że poubierani w swetry, polary, bluzy, to wiele
      osób nawet poowijanych w ręczniki, na głowach chusty, no cokolwiek się dało bo
      było tak zimno. Swoją drogą, dla Egipcjan był to bardzo ciekawy widok :)
      Poza tym - ok.
    • Gość: JACEK Re: PODRÓZ KOLEJĄ ASUAN -KAIR IP: *.class146.petrotel.pl 07.09.03, 23:02
      CHOLERNIE ZIMNO... POLARY, SWETRY ITP... na pewno się przydadzą... obsługa
      wprawdzie nosi kawe, herbatę, ale jak obejrzałem w jakich warunkach to robią...
      to podziękowałem... nigdy nie wiadomo skąd biorą wodę...
      jeżeli chciałbyś dowioedzieć się jeszcze czegoś to daj mi znać
      jacek.wloczewski@wp.pl... Pozdrawiam Jacek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka