ksad 06.04.08, 18:40 Mam chorobę morska, lokomocyjna itp...ale bardzo mnie fascynuje rejs po Nilu i zastanawiam sie czy na tak duzych statkach bardzo buja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrozek20 Re: rejs- a choroba morska 06.04.08, 18:48 w zasadzie to nie. mozesz nawet nie zauwazyc kiedy zaczniecie płynąć po postoju. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: rejs- a choroba morska 06.04.08, 21:13 nic a nic! wsłasnie wróciłam z takiego rejus, było super-nic nie buja. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_ko78 Re: rejs- a choroba morska 06.04.08, 22:28 dołączam się do pytania bo ja też mam ten problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: rejs- a choroba morska 06.04.08, 22:30 Rety, ale do jakiego pytania? Przecież odpowiedź już padła. Nil gdzie nie gdzie ma nawet 2 m głębokości :D, fale wysokości max. 10 cm, więc jedyna choroba morska jaka może się przydarzyć w trakcie trwania rejsu, to ta wywołana ... przepiciem. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: rejs- a choroba morska 06.04.08, 22:31 To jest najnudniejsza rzeka pod słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksad Re: rejs- choroba morska-nuda 07.04.08, 14:44 b.dziekuje na takie odp. wlasnie liczylam :) tylko zmartwila mnie ostatnia odp. i slowo "najnudniejsza", ale ja to tlumacze tak: ze owszem samo plyniecie statkiem to nuda, ale widoki, miejsca, zabytki ktore sie zwiedza rekompensuja wszystko (mama nadzieje ze to wlasnie autor mial na mysli). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac nudna rzeka 07.04.08, 15:38 Oczywiście jeśli chodzi o to, że Nil jest nudny, miałem na myśli jego niesamowicie leniwe nurty. Wpatrując się w tę rzekę ma się wrażenie, że to nie rzeka a długaśne jezioro. A co do rejsu, to na pewno nudny nie jest, również widoki zapierają dech w piersiach. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: rejs- a choroba morska 07.04.08, 15:27 m.zd. wcale nie nudna. można wiele ciekawych rzeczy wypatrzeć na brzegu - sa i ruiny świątyń, i chatynki, i zwierzątka. A poza tym nie spędza się duzo czasu na statku, tylko zwiedza, zwiedza, zwiedza. Odpowiedz Link Zgłoś