capilo 14.05.08, 14:45 Witam,chcę zapytać gdzie najlepiej się wybrać na kitesurfing?Sharm czy Hurgada?Przy jakich hotelach są szkółki lub wypożyczanie sprzętu? I jak to mniej więcej wygląda cenowo? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Gdzie kitesurfing? 14.05.08, 15:07 Ani Sharm, ani Hurghada!!! Najlepsze centrum moim zdaniem jest w Safadze. Francuski ośrodek w hotelu Menaville. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Gdzie kitesurfing? 14.05.08, 18:08 a widzisz janusz w HRG w Magawishu jest już od 2 lat profesjonalne centrum Kitów mało tego w El Gounie masz poprostu zatrzęsienie "kajciarzy" w lutym - horyzont z każdej strony zeytony i cała mangroovy beach pokryte latawcami :D własciwie wszędzie gdzie jest możliwe w El gounie zobaczysz kity W Hurghadzie w Hilton Long Beach masz doskonałe warunki i jak pisałam wyżej w Magawishu możesz sobie nawet to na zywo oblukac na stronie colony www.colonawatersports.com i tam masz zakładki kamerki :D w Dahab tez lataja - ale duuużo mniej i już mniej licz na centrum a bardziej na siebie w Sharm chyba cięzko latac a przynajmniej ja nie widziałam śmiałków :D \ Safaga tez dobre miejsce, a ostatnio i w Makadi latają :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
quinnmallory Re: Gdzie kitesurfing? 14.05.08, 18:52 Gnaj chłopie do Menaville i nawet się nie zastanawiaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Gdzie kitesurfing? 14.05.08, 19:23 Świetne warunki do uprawiania tego sportu są w Marsa El Alam. są tam liczne kluby i wypożyczalnie sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
activeholiday Re: Gdzie kitesurfing? 21.05.08, 17:31 witam doskonałe warunki do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu to na synaju wioska El Tur oraz Dahab. Poza synajem okolice hurghady, a zwłaszcza położona około 30km na północ El Gouna. El Gouna dopracowała się już nawet polskiej bazy, w której ofercie znajduje się wszystko od kursów przez wypożyczalnie po "pływania rekreacyjne". W Sharmie nie ma ani warunków ani infrastruktury, tam tylko nurkować, zapraszam:) Pozdrawiam serdecznie Tomasz Pietrzak www.activeholiday.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniaaa0708 Re: Gdzie kitesurfing? 20.12.22, 12:16 Polecam wyjazdy z firmą Kiteaway, kiteaway.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
adventures-egypt Re: Gdzie kitesurfing? 20.01.23, 08:07 hier adventures-egypt.com/ba_type/adventure Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1989 Re: Gdzie kitesurfing? 26.03.23, 18:45 Cześć, jadę na kitesurfing z Makani, może masz ochotę dołączyć, skusiłam się na opcję kitesafari, tylko lecę sama haha www.makanitravel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejrazdwatrzy123 Re: Gdzie kitesurfing? 31.03.23, 08:23 Dzięki za podpowiedź jadę w tym roku i jeszcze nie wiem, jak to wszystko tam rozegrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
adventures-egypt Re: Gdzie kitesurfing? 13.04.23, 00:50 www.youtube.com/watch?v=ukmjXbqmXck&ab_channel=HamzaMizo Odpowiedz Link Zgłoś
awanturnica25 Re: Gdzie kitesurfing? 30.01.24, 16:49 Szczególnie polecam Egipt oraz Filipiny :) Firma kiteaway.pl/ posiada bardzo ciekawą ofertę, więc na pewno znajdziesz tam coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś