snakel 06.06.08, 17:50 Witam. Mam pytanie czy w tym rejonie Sharm jest coś ciekawego - czy np na jakieś zakupy jeździć do Old Market. Jak kształtują sie ceny za busy czy taxi. Prosze o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scorpio1956 Re: Nabq Bay 06.06.08, 18:33 Nabaq jest na "końcu" Sharmu. Oprócz hoteli nie ma nic. Jest za to( nie przy wszystkich)hotelach wspaniała rafa. Dojazd do centrum(Naama Bay) 30min. taksówką(nie więcej niż 5$). Z tym , że większość hoteli oferuje bezpłatny dojazd do centrum (w określonych godzinach) hotelowymi busikami. Odpowiedz Link Zgłoś
jomalone Re: Nabq Bay 06.06.08, 19:15 od 8 lipca będę w Sharm w Nabq Bay i jadę tam miedzy innymi ze względu na tą najpiękniejszą rafę koralową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Nabq Bay 06.06.08, 20:06 W październiku byłam w Nabq Bay (hotel Nubian Island) i rafa bardzo mi się podobała, bo nie miałam porównania. 4 dni temu wróciłam z hotelu Conrad w Ras Nasrani i rafa z Nabq Bay może się schować - moim zdaniem, oczywiście. Teraz widziałam duuuużo więcej gatunków ryb i koralowców - rafa od Conrada do Barona jest BAJECZNA!:) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: Nabq Bay 06.06.08, 21:29 Poza tym rafa w Nabq jest przeważnie "hardcorowa" tzn. raczej polecałabym ja naprawdę wytrawnym pływakom/snurkom. Ściana rafy i totalna głębia, często nie widać dna... Na dwa tygodnie pobytu w Nabq( sierpień) tylko jednego dnia była czerwona flaga a tak non stop czarna... Odpowiedz Link Zgłoś