iwona_joz 11.06.08, 21:45 Jak w temacie. Czy osoby które bardzo cierpią w Polsce z powodu pyłków tam będą miały spokój? Czy może na odwrót - tam jest jeszcze gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piterpodroz Re: alegricy w egipcie 11.06.08, 21:48 a pomysl troche....co tam moze pylic jak tam sama pustynia....? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: alegricy w egipcie 11.06.08, 22:25 Nie ma pyłków- nie trzeba brac za soba tabletek. Idealne miejsce do zamieszkania dla "pyłkowcow"-przetestowałam kilkakrotnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 08:21 A co z alergikami nie tylko pylkowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 09:26 alergicy typu katar,kichanie,łzawienie oczu polecam Avamys (steryd donosowy.) aczkolwiek jesli chodzi o alergie na pyłki to watpie w to zeby ktoś takową miał.co do innych odmian wszystko jest rozpatrywane indywidualnie zalezy np, konkretne "coś" zawierające alergen zwyczajnie unikać, a dla pewności dla przewrazliwionych wapno Odpowiedz Link Zgłoś
nina_d Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 13:17 jeśli masz alergię na kurz i pleśnie (jak ja), to niestety jest opcja, że i w Egipcie Cię dopadnie. także radzę zabrać zapas leków ze sobą. ale na kurz i pleśń nie ma mocnych, trzeba być zawsze gotowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rszalc Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 09:26 Jestem uczulony prawie na wszystkie pyłki. Co prawda odczulam się już kilka lat z powodzeniem. W Egipcie niema pylenia. Gorzej jak ktoś jest uczulony na jakiś pokarm. Odpowiedz Link Zgłoś
szaga33 Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 14:29 W Egipcie??? Boże kocham to miejsce, bo tam nie kicham!!!! Tam zapominam o alergii, z którą walczę co roku od 20 lat. Jak tylko przekroczę próg samolotu, to po prostu cudowne ozdrowienie :) Ale na Dominikanie mimo bujnej roślinnosci też nie kichałam. Ale tam zupełnie inny klimat, no ale widocznie inne roślinki i trawy i organizm nie zareagował na nieznane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 19:32 A tak na marginesie.. Czy wiecie , że do Egiptu jezdziło sie leczyć gruzlicę czy właśnie alergie juz w latach 20-tych? Nasz słynny marszałek Piłsudski tam właśnie jezdził leczyć suchoty... Tak więc klimat jak najbardziej wskazany dla osób cierpiacych na takie dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mamami5 Re: alegricy w egipcie 12.06.08, 20:44 ja zawsze odstawiam leki przeciwalergiczne!tym razem tez , wróciłam 10.06.Nic kompletnie mnie nie alergizuje i czuje sie świetnie.Mam alergie na roztocza, zboża , trawy itd.A teraz od nowa w Polsce flonidan i budherin bo smarkam ... Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: alegricy w egipcie 13.06.08, 21:53 A na słońce :/ normalnie nie ma a tam........... Odpowiedz Link Zgłoś
xennnn Re: alegricy w egipcie 13.06.08, 22:56 brać zapas leków z Rp? Lecimy ma 4 tyg :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: alegricy w egipcie 13.06.08, 23:20 ja zawsze mam nifuroksazyd.coś przeciwbólowego.coś na gardło do ssania w lekkim przypadku ( przy klimatyzacji)w cięższym natybiotyk na zapalenie gardła i wapno oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
brolka35 Re: alegricy w egipcie 15.06.08, 11:32 mój 6 latek od lat jest na Cleratinie i lekach wziewnych, w Egipcie nie bierze nic i jest super jeszcze po powrocie długi cza. Lekarz powiedział nam że tam swietnie sie oczyszczja zatoki, jest rewelacyjny klimat dla alergików i to się potwierdziło juz drugi raz. Młody jest uczulony na pył roztocza, pyłki i pokarm. Kochamy Egipt bo zapominamy o katarze kichaniu i kaszlu Odpowiedz Link Zgłoś