Dodaj do ulubionych

Selectours i Royal Palece

IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 15:35
Wrocilem 18.09.2003 z Royal Palace w Hurghadzie. Wycieczke wykupilem w
Selectours. Jestem bardzo zadowolony. Nie mam zadnych zastrzezen do biura,
rezydentow, i hotelu. To co chcialem i na co liczylem - dostalem. Zadnych
zmian co do terminow wylotow, hotelu itp. Hotel polozony blisko centrum, 100m
od sklepu bezclowego, z bardzo ladna, piaszczysta plaza, bardzo dobrym
jedzeniem, Pubem hotelowym gdzie można było się zabawić. Ma piękny zielony
ogród dwa baseny. Mieszkałem w bungalowie ale standardem nie odbiegającym od
pokoi w budynku głównym. Jezeli macie jeszcze jakies pytania to pytajcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Selectours i Royal Palece IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:53
      ja zapytam :-)
      1. czy są jeszcze tak złą sławą otoczone bungalowy "przed remontem" - tzn. czy
      można trafić do jakiegoś syfiastego bungalowu?
      2. czy sa jakieś śmieci w morzu (na i poza kąpieliskiem) o jakich pisano tu
      wczesniej?
      3. czy przepływające jachty są uciązliwe?
      4. jakie są ceny w hotelu? piwo wino i jakieś przekąski w barze na plaży?
      5. czy jest co oglądać snorkując?
      6. czy to prawda ze w Royalu budują nowy budynek główny? taka wizja mnie
      przeraziła!! są tam jakieś "remonty w toku"?
      prosze odpowiedz - już mnie to wybieranie i sprawdzanie męczy a czas ucieka
      dzięki!
      • Gość: Bryczes Re: Selectours i Royal Palece IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 08:59
        Gość portalu: mm napisał(a):

> ja zapytam :-)
        > 1. czy są jeszcze tak złą sławą otoczone bungalowy "przed remontem" - tzn. czy
        Być może jest jeszcze kilka niewyremontowanych bo jedno małżeństwo i dwaj
        znajomi będący ze mną w tym samym czasie wymieniali je na pokoje w budynku
        głównym ale mój był widocznie po remoncie bo zarówno ja byłem u nich po
        przeprowadzce w budynku głównym i oni byli u nas i różnicy raczej nie było.
        Różnice:
        -u mnie była klimatyzacja w postaci "grzejnika" a w budynku głównym nawiew z
        kratki w ścianie (ciszej pracowała)
        -w budynku głównym nie było lodówki
        -z racji tego że wycieczke wykupiłem na trzy osoby dostałem większy pokój
        (około 35-40 m2) z dwoma pokojami i łazienką. W jednym pokoju łóżko małżeńskie
        a w drugim dwa pojedyńcze. Oba pokoje z oddzielnymi klimatyzacjami.
        Jeżeli dostaniesz bungalow, który Ci nie odpowiada uśmiechnij się do
        recepcjonisty i daj mu od 2 do 5 dolarów a napewno znajdzie coś lepszego.
        > można trafić do jakiegoś syfiastego bungalowu?
        Być może. Nie byłem w innych bungalowach ale bungalow który dostali znajomi
        ponoć znacznie odbiegał od standardu w budynku głównym. Na drugi dzień dostali
        pokój w budynku głównym.
        > 2. czy sa jakieś śmieci w morzu (na i poza kąpieliskiem) o jakich pisano tu
        > wczesniej?
        Nie ma żadnych śmieci. Morze, plaża i baseny sa zupełnie czyste. Jedyna wada to
        brak rafy. Rafa napewno jest przy wraku który dokładnie widać z plaży ale jest
        on oddalony o około 400m. Byłem tam w czasie wycieczki na Giftun.
        > 3. czy przepływające jachty są uciązliwe?
        W czasie kiedy ja byłem jachty przepływały naprawdę sporadycznie i zupełnie nie
        przeszkadzały. Być może dlatego że juże po sezonie. Jeżel zdecydujesz się na
        dopłynięcie do wraku to musisz uważać.
        > 4. jakie są ceny w hotelu? piwo wino i jakieś przekąski w barze na plaży?
        Piwo 0.5l-14LE, Pepsi 0.33-6LE, woda 1.5l chyba 5LE, wino nie wiem, pełny duży
        talerz frytek na plaży 14LE.
        Dla porównania piwo w bezcłowym (piwo lokalne w bezcłowym możesz kupować przez
        cały czas pobytu), który znajduje się jakieś 50-100m w lewo od hotelu kosztuje:
        0.33 STELLA-5LE, 0.5 SAKARA-7LE, Pepsi w sklepikach niedaleko hotelu 1.5l-7LE.
        Jeżeli zdecydujesz się na zakup poza hotelem to w niewielkich ilościach. Lepiej
        mniej a częściej i tym samym nie zwracać na siebie uwagi strażników i gości
        hotelowych:)).
        > 5. czy jest co oglądać snorkując?
        Jak wcześniej pisałem nie ma pod ręką rafy:((.
        > 6. czy to prawda ze w Royalu budują nowy budynek główny? taka wizja mnie
        > przeraziła!! są tam jakieś "remonty w toku"?
        Nie ma żadnych remontów w toku. W czasie kiedy ja byłem nie widziałem żadnych
        prac budowlanych koło hotelu. Co do nowego budynku głównego to nie wiem. Jest
        coś nowego wybudowanego zaraz za basenami po lewej stronie ale jest to budynek
        już ukończony jeżele chodzi o typowe roboty budowlane.Jest to już budynek
        otynkowany i z wprawionymi oknami. Według mnie pozostało im tylko wykończyć go
        w środku i powiesić w oknach firany. Natomiast po drugiej stronie jest coś
        rozbudowywane ale zupełnie nie widoczne z terenu hotelu. Tak jak wspomniałem
        prace budowlane tam się nie odbywały, było zupełnie cicho i żeby nie brak
        firanek w oknach tego nowego budynku pomyślałbym że to sąsiedni hotel.
        > prosze odpowiedz - już mnie to wybieranie i sprawdzanie męczy a czas ucieka
        > dzięki!
        Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel. Ja miałem naprawdę wspaniałe wczasy.
    • Gość: Magda Re: Selectours i Royal Palece IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 16:46
      mozesz mi napisac jak wyglada przelot z tym biurem?
      Jak sie nie myle to nie jest to lot besposredni tak?

pozdrawiam
      • Gość: has Re: Selectours i Royal Palece IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 16:55
        lecialam z nimi w lipcu i teraz we wrześniu .przelot za kazdym razem byl
        bezpośredni.liniami egipskimi.normalna obsługa tylko w języku ang.jedzonko ok-
        jak wszędzie.Na pokladzie możesz kupić papierosy ,alkohol,perfumy drobne
        upominki-polecam
      • Gość: Bryczes Re: Selectours i Royal Palece IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 09:09
        Lot bezpośredni do Hurghady a potem do Sharmu. Było kilku pasażerów którzy nie
        wysiadali w Hurghadzie i lecieli dalej do SHARM EL SHEIKH
    • Gość: agios Re: Selectours i Royal Palece IP: 217.153.7.* 23.09.03, 08:54
      Te osławione bungalowy, budowy, śmieci w morzu, uciążliwe jachty to kompletne
      brednie które wypisywał na forum niejaki Piter. Pojedyncze pokoje w bungalowach
      są remontowach co rozpoznasz po zakurzonych oknach, nigdy natomiast przez dwa
      tygodnie znie zobaczyłem robotniika. Pokój w hotelu mi sie nie podobał,
      poszedłem na recepcję i dostałem w bungalowie, bez bakszyszu a z usmiechem.
      Obok stoi skończony, lśniący nowością i pusty (bez mebli) , który pewnie
      przyjmie turystów za rok albo dwa i bynajmniej nie jest budowany. Wygląda jak
      hotele obok. Nie ma smieci w morzu!!! Są wątki o tym, że Royal Palace ma
      najładniejszą plażę w Hurghadzie. Jachty jak wszędzie na świecie są zacumowane
      przy pomoście i na morzu i dodają uroku krajobrazowi. Co ciekawe to praktycznie
      nie pływają. Piwo jest drogie, około 10 zł za pół litra. Kupowalismy takie samo
      piwo w sklepie wolnocłowym 100 m w lewo od hotelu i chłodzilismy w lodówce i na
      klimatyzatorze. Wieczorem smakowało super na tarasie bungalowu w pięknym
      ogrodzie.
      • Gość: Bryczes Re: Selectours i Royal Palece IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 09:11
        Zgadzam się z przedmówcą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka