snurek11 20.07.08, 19:47 potrzebuję szybkiej odpowiedzi dotyczącej tego jak wygląda sytuacja w części residence w Iberotel Farana. Czy to prawda, ze tam nie ma balkonów, tarasów? Czym różnią się te pokoje. Gdzie lokują Polaków. Jadę jako singiel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar45 Re: Iberotel Farana residence 21.07.08, 08:17 Byłem tam w zeszłym roku w maju, ale miałem pokój typu family - więc nie wiem jak zakwaterują Ciebie (w jedynce? jeżeli takie tam są, czy też w dwójce?) Generalnie z tego co zauważyłem - pokoje family były głównie na parterze i miały tarasy (wiem że są też na piętrach). Pokoje dwuosobowe (małe) były na piętrze i miały balkony (przynajmniej Ci z którymi rozmawiałem i tam mieszkali - to je mieli). Ale może byc też tak, że jakaś cześc pokoi nie ma balkonów, a co do jedynek to nie wiem. Ale teraz tam trwa remont głównego basenu i głównego baru (koło basenu), oraz hotelu obok (sąsiadujacego z częścią Residence) - więc ja bym sie zastanowił nad innym hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: Iberotel Farana residence 21.07.08, 13:24 Kolega dar45 pomylił hotele. Remont trwa owszem ale w hotelu Fanara a koleżanka pytała ( jak w tytule ) o Faranę to dwa różne hotele Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: Iberotel Farana residence 21.07.08, 14:46 Wręcz przeciwnie - pomyłka jest w tytule - bo Farana to nie Iberotel %@) Jeśli chodzi o Iberotel Fanara Residence, jest to osobna część kompleksu hotelowego zlokalizowana za recepcją (dalej od morza). Bardzo cicha, złożona z jednopiętrowych pawilonów, pokoje na parterze z reguły mają tarasy (family rooms) a te na piętrze balkony, jak pisał poprzednik. Z reguły w tej części lokuje sie tturystów z Polski. Ma to wady i zalety - nieco dalej nad morze i na plażę ale nie dociera hałas animacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dar45 do raczek07 21.07.08, 15:09 Uważałem, że założyciel wątku trochę się pomylił w tytule. A że łatwo pomylic słowo Farana z Fanara - jest to zrozumiałe, natomiast trudno pomylic nazwę operatora hotelu - Iberotel a oprócz tego częśc residence jest tylko w Iberotelu a nie w Fanarze. Tak że wszystko jest OK i odpowiedź dotyczy tego hotelu jaki miał na myśli pytający. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dar45 Re: do raczek07 21.07.08, 15:12 No i właśnie - teraz dopiero się pomyliłem. Częśc residence jest oczywiści tylko w hotelu Iberotel Fanara natomiast w hotelu Farana nie ma czegos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katjes1 Re: do raczek07 24.07.08, 08:17 Iberotel Fanara bardzo czesto mylony jest z Faraną...nawet taksówkarz jak źle usłyszy to moze zawiesc do tego drugiego hotelu. Rok temu byłam w Iberotel Club Fanara. Część Residence jest przepiękna. Piękne domki. na parterze 1 mieszkanie na górze 2 mieszkania. Balkony mieliśmy nawet 2! w jednym pokoju. natomiast ludzie na dole mieli malutki taras. Jednak my mieszkalismy na SAMYM końcu redidence wiec do morza było bardzo daleko. Ale alejki wśród zieleni- wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
snurek11 Re: Iberotel Farana residence 24.07.08, 09:04 Chodziło mi oczywiście o Iberotel Fanara część Residence. Tylko spojrzałam na jakiś wątek w wakacje.pl i przepisałam nazwę. Słuchajcie, jaki remont tam jest? To znaczy, ze baseny są nieczynne? Kurcze, zapłaciłam już, a nikt w biurze nie poinformował mnie o tym. Nawet jednym słowem nie wspomnieli. A ja już zapłaciłam. T prawda czy nie? Może zamienić ten hotel na jakiś inny jak jest taka sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
katjes1 Re: Iberotel Farana residence 24.07.08, 09:15 Dziwi mnie ze iberotel club fanara robi remont głównego basenu bo basen naprawde był w swietnym stanie..... w częsci residence jest basen- troszke mniejszy ale tam jest dość mało leżaków. Mimo to polecam plaże. Zejście to schody- w ilości około 50-ciu. Plaża jest piękna. Mam cały plan hotelu (numery pokoi, baseny itd) który dostawalismy w hotelu. Kiedy wyjeżdzasz? to moge zeskanowac i ci przesłac na meila. My akurat jak bylismy w zeszłym roku to był remont głównej restauracji-medina która była w hotelu i klimatyzowana. i wszystkie posiłki jadało sie koło głównego basenu- oczywiscie przed wyjazdem ludzie wpadali w panike a według mnie było to naprawde fajnie wszystko zorganizowane i brak klimy wcale nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
katjes1 Re: Iberotel Farana residence 24.07.08, 09:18 Jak cos to mozna pytać tu albo na meila katjes1@wp.pl :) Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
snurek11 Re: Iberotel Farana residence 24.07.08, 09:27 no lecę 29 lipca ale się zdenerwowawałam nie dość, ze akurat jadę sama, to jeszcze ten basen:-( Fakt, najbardziej mnie interesuje plaża i ze względu na rafy wzięłam ten hotel, ale nie wyobrażam sobie mieć 2 tygodni wakacji z remontem głównego basenu, bo tez czasami chodzę i na basen, jak już morze zmuli. Kurcze. Prześlij mi proszę ten plan, będzie mi łatwiej jakiś chociaż normalny pokój poszukać z balkonami. Co mnie podkusiło go kupić. Tyle fajnych hoteli w Sharmie (jadę już 10 raz), a ja akurat sobie wybrałam taki gdzie jest remont basenu głownego-))) no chora sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś