pkolanek 01.08.08, 20:47 Czy Ktoś może może mi podać miejsce (sklep), gdzie można kupić porządnie wykonane drobne upominki typu: małe skarabeusze, bransoletki , jakieś inne drobiazgi z kamieni półszlachetnych w okolicach Sharmu. Z góry dzięki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euru Re: ładne upominki (?) 02.08.08, 07:09 W Sharmie jest coś, co się nazywa Old Market, to jest jakby bazar, tj miejsce, gdzie na jednym placu jest skupione kilkadziesiąt różnych sklepików, w których masz przeogromny wybór wszelkiego rodzaju, jak to nazwałeś, upominków. Do Old Marketu jedzie się jakieś 5-7 minut busem za 1 funta z Naama Bay, wejście jest przy samej drodze, ktokolwiek Ci chetnie podpowie, gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pkolanek Re: ładne upominki (?) 02.08.08, 09:17 Dzięki serdeczne za podpowiedź, pewnie w niektórych lepszych hotelach też są takie sklepy... Odpowiedz Link Zgłoś
euru Re: ładne upominki (?) 02.08.08, 10:06 Takie sklepy sa w kazdym hotelu, lecz cena za to samo w hotelowym sklepie jest wyższa (bez przesady) dwu lub trzykrotnie, no i trudno porównac wybor jednego sklepu z kilkudziesięcioma. Raz na OldMarket warto pojechac, to zaden klopot, busy jada co chwile. Cały ten biznes działa popołudniami, podobnie jak wiekszosc rozrywek w Naama. Do jakiego hotelu jedziesz jeśli już zdecydowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
michal121010 Re: ładne upominki (?) 02.08.08, 10:14 Byłam na Old Market i szczerze nie polecam jeśli nie masz doświadczenia w targowaniu to wymiękniesz.Kupisz coś u jednego za rękę ciągną do drugiego, i nie chcą wypuścić. Ogromny wybór sklepów z przeróżnymi upominkami znajdziesz w Naama Bay na tzw. promenadzie łatwo znaleź jeśli dojedziesz od Sharmu to kieruj się w lewą stronę wszyscy tam idą. Jest tam również sklep wolnocłowy średnio zaopatrzony. Wśród sprzedających jest większa kultura niż na Old Market, ale targować się trzeba. Jeśli coś nie odpowiada wychodzisz i nikt nie zagrodzi ci drzwi swoim ciałem jak to miało miejsce na Old Market. W moim hotelu było bardzo dużo różnych sklepów z upominkami a ceny porównywalne jak w Naama Bay.Życzę udanych zakupów i miłego wypoczynku.Jeśli masz jakieś wątpliwości -pytaj postaram się odpowiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kappa22 Re: ładne upominki (?) 02.08.08, 12:19 za 1 funta z Namma do Old?to chyba jakis absurd:) Odpowiedz Link Zgłoś