agasaga 11.11.08, 10:37 kto był na wycieczce z tym biurem,proszę o opinie,bo chciałabym zarezerwować u nich wczasy z First minute Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 11:33 agasaga napisała: > kto był na wycieczce z tym biurem,proszę o opinie,bo chciałabym > zarezerwować u nich wczasy z First minute Błąd.Odradzam zdecydowanie.I to jeszcze na first?To jeszcze gorzej niż Triada z którą byłem.Bardzo narzekano,byliśmy w jednym hotelu który ich klientom zamieniono.O fakultetach lepiej zapomnij,no chyba że że z własnymi wiadomościami bo ich przewodnika nie zrozumiesz.Poszukaj bardziej "rasowego"kwestia drożej o 100 czy 200 zł zwróci się na miejscu z naddatkiem i nie będzie zaskoczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.milutki.facio Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 11:47 Kopernika polecam w 100%, byłem z nimi dwa razy i było perfekcyjnie, porównywanie ich do Triady powinno być traktowane jako obelga i ścigane na drodze sądowej. Doskonali rezydenci mówiacy po Polsku elegancko, nie słuchaj kogoś kto sam ie był a słyszał tylko że szwagra brata ciotki syna zięcia babki wnuk... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda-naj Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 13:21 Byłam rok temu w maju w Hurgadzie ,wczoraj zarezerwowałam tez na maja ,ale Sharm.Żadnej zmiany hotelu,wszystko na 5 z plusem.Na wycieczce w Luksorze przewodnik swietny. Ja polecam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
magdag1965 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 14:19 ja byłam w Egipcie z Kopernikiem. wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 16:06 Ja też byłam z nimi w ubiegłym roku w Hurghadzie (11-18 czerwiec) i było wszystko w porządku,ale podobno teraz notowania tego biura spadły...:)Nie dość,że w 2008 roku KOPERNIK podniósł ceny i to znacznie to m/n na to biuro duzo ludzi się własnie uskarża na zmiany hoteli itp. A może Ktos wie co się stało z Egy Thai-coś ostatnio nie widać ich ofert,czyżby upadli...? Szkoda byłoby bo to naprawdę dobry organizator z pomocnymi oraz przemiłymi rezydentkami. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Podpisuję się pod milutkim faciem Derduchem 11.11.08, 17:37 Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń-sama zastanawiam się własnie nad firstem u nich.. Odpowiedz Link Zgłoś
razyroza Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 16:44 Byłam z Kopernikiem we wrześniu i jestem zadowolona. Planuje z nimi ponownie pojechać w maju,jeśli będa jeszcze miejsca w hotelu który chce wykupić. Oferte mają rewelacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
agutik11 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 16:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=83548701&a=83548701odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 21:13 First KOPERNIKA to wielka paranoja. Dostaniesz zupełnie coś innego niż kupiłaś. Kupujesz kota w worku. ODRADZAM !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 11.11.08, 22:05 teklia72 napisała: > First KOPERNIKA to wielka paranoja. > Dostaniesz zupełnie coś innego niż kupiłaś. > Kupujesz kota w worku. > ODRADZAM !!!!!!!!! A możesz rozwinąć tę myśl?? Zawsze kupuje firsta-nigdy lasta i zawsze mam to co wykupiłam-dlaczego tym razem ma byc inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
prehnit Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 12.11.08, 08:02 Raczej bym nie liczył na merytoryczną odpowiedź, na ''kilometr czuć'' wypowiedź konkurencji.Oczywiście zawsze istnieje tak możliwość że zmienią nam hotel(dotyczy to prawie wszystkich biur).Dlatego ja wykupiłem hotel 5*, jak mi zmienią to zgodnie z ustawą muszą zmienić na 5*(więc nie będzie tak źle).Poza tym w 2007 roku wykupiłem u Nich firsta do Tunezji i dostałem to co kupiłem.Uważam że większość biur będzie miała ogromne problemy w tym roku ze sprzedaża swoich ofert po tych cenach które proponują i wysokość cen można nazwać paranoją. Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 12.11.08, 09:55 W moim przypadku było tak jak napisałam.Kupiłam Aqua Blu w listopadzie 2007 był to FIRST na 19 czerwiec najpierw przesuneli lot na 21 czerwiec potem przesuneli lot na 24 czerwiec.Te zmiany następowały tuż przed wyjazdem. Przez to spędziłam te dni w domu bo nie mam możliwości zmiany urlopu. Następnie otrzymałam dopłatę paliwową 80 zł od osoby ale to da się wytrzymać. Dzień przed wylotem dzwonię do biura ,żeby potwierdzić godzinę i dzień wylotu i spytać czy przypadkiem znowu coś się nie zmieniło. I jak myślicie pani powiedziała ,że nie wszystko jest w porządku nic już się niezmieniło życzyła nam miłych wakacji. A na miejscu okazło się, że to nie koniec niespodzianek .Mamy inny hotel nie ten który sobie wybieraliśmy przez parę miesięcy i na koniec jeszcze nie było obiecanych wycieczek dla dzieci. Takich jak my nabitych w butekę było bardzo dużo osób. Co parę dni zwozili do hotelu ludzi którzy mieli wykupiny Aqua Blu Myślę ,że moja wypowiedź jest merytoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda-naj do teklia72 12.11.08, 12:22 A czy chodzi o Agua Blu w Sharm,czy w Hurgadzie??? Bo ja właśnie wykupiłam na maja hotel Agua Blu w Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: do teklia72 12.11.08, 13:38 W Hurghadzie ale myślę ,że to nie ma znaczenia to jest ich codzienna praktyka. Może zimą ,jesienią ludziom udaje dostać się tam gdzie wykupili sobie urlop ale latem to raczej jest przypadek a może nawet cud. Jak komuś jest obojętne gdzie wyląduje to są oferty fortuna ,to rozumiem biuro lokuje gdzie popadnie .Jeżeli wybieram konkretny hotel to po to żeby tam spędzić wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
razyroza Re: do teklia72 18.11.08, 10:31 możesz napisać do którego hotelu trafiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: do teklia72 18.11.08, 11:27 Zakwaterowali nas w hotelu Alf leila wa leila. Hotel również 4 gwiazdkowy ,ale tańszy od Aqa Blu w zeszłym roku jak również w tym. Nikt nam niezaproponował zwrotu nadpłaty a było to kilka stówek chociaż w taki sposób mogli się zrehabilitować.. Hotel może nienajgorszy ale dzieci były zawiedzione same wybierały hotel ,a tam nie ma zjeżdżalni w sumie wolały przebywać nad morzem. Pozostał wielki niesmak , poważne biuro tak nietraktuje klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
razyroza Re: do teklia72 18.11.08, 21:48 Takie sytuacje miało większość biur. 2 lata temu miałam tak z Triadą.Z tego co czytałam na różnych wątkach większość zmian mają ci,którzy wykupili w Koperniku hotel Aqua Blu. Słyszałaś coś o sytuacji,żeby komuś zmieniono z Sea Gulla na inny hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
whiskas-on-line Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 19.11.08, 17:01 razyroza napisała: Planuje z nimi > ponownie pojechać w maju,jeśli będa jeszcze miejsca w hotelu który > chce wykupić. Oferte mają rewelacyjną. Ofertę to MIELI rewelacyjną, w tej chwili ceny już są duuuuużo wyższe. My zarezerwowaliśmy pobyt na maj 2009 prawie 2 tygodnie temu a dopiero dzisiaj się dowiedzieliśmy że nie ma już miejsc no chyba, że za tę już wyższą cenę:( Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 20.11.08, 07:42 Nie rozumiem, wykupileś wczasy 2 tygodnie temu, a teraz Ci powiedzieli, ze nie jedziesz? Mialeś potwierdzenie rezerwacji???? Odpowiedz Link Zgłoś
dzambii Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 28.11.08, 20:35 Tylko jak się z nimi skontaktować? Od 18.30 dzwoniłam na wszystkie numery - wszędzie włączają się poczty głosowe. Żadnej info o godzinach otwarcia biura, a to przecież standard. A na infolinii 0 800... jeszcze 2 minuty temu było zajęte (ciągle od godziny). Pasuje mi ich rejs, ale ten brak kontaktu i zadziwiająco niska cena włączają dzwonek alarmowy - zwłaszcza, że promocja jeszcze tylko jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiak7775 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 28.11.08, 22:26 Ja coprawda wykupiłam wczasy u agenta reprezentującego Kopernik, jednak dzwoniłam wielokroynie do Kopernika ponieważ ciągle mam jakies pytania i uważam, że lepiej pytać w biurze niż u agenta. Od kilku dni zadręczam ich pytaniami jakie jest prawdopodobieństwo, że zmienią nam hotel. Zapewniaja mnie, że trafię tam gdzie wykupiłam wczasy ale ja ciągle mam wątpliwości. Prosiłam już o pisemne potwierdzenie rezerwacji z hotelem jednak nie mogą mi go przedstawić. Pisałam e-maile do hotelu i uzyskałam odpowiedź, że owszem biuro dokonuje u nich rezerwacji ale jeżeli chodzi o listę nazwisk to będą ją mieli w późniejszym terminie (ok. tydzień przed przybyciem) ale dobre i to. Trzeba być dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
dosiak7775 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 15.12.08, 10:18 Mam nowe informacje dotyczące tego czy mozna byc pewnym,ze się trafi tam gdzie się chce... Zasypywałam BP Kopernik mailam i telefonami z prosbą o pisemne potwierdzenie rezerwacji pomiędzy BP a hotelem i poczatkowo nie chcieli o tym słyszeć ale w końcu udalo sie i mam to potwierdzenie. Tak jak pisałam wcześniej z hotelu równiez mam potwierdzenie,że BP wykupiło rezerwacje na okres którym jestem zainteresowana. Jeszcze przed wylotem mam otrzymać z hotelu informację dotyczącą danych personalnych, więc mam nadzieję, że będę w hotelu który wybrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zajadek10 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 15.12.08, 12:05 napisz jak udało ci się załatwić to potwierdzenie które masz dostać z hotelu .my lecimy grupą dziesięcio osobową do sea gull z kopernikiem 9,07,2009.mam strasznego pietra co do tego biura:) Odpowiedz Link Zgłoś
dosiak7775 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 15.12.08, 13:42 Znalazłam oficjalna stronę hotelu do którego sie wybieram, po czym napisałam e-maila z odpowiedzia. Jeszcze dla pewności zadzwoniłam tam, ale dodzwoniłam się chyba na recepcję (ich angielski nie jest najlepszy) ale nie mogli sprawdzic tej rezerwacji i kazali zadzwonic na drugi dzień. Tak też zrobiłam i otrzymałam odp. że owe BPma wykupiona rezerwację na dany okres i podali mi ilość osób,jezeli chodzi o nazwiska to tak jak już wspominałam-hotel otzymuje listę osób około tydzień przed przylotem. Treść maila z hotelu jest bardzo podobna. Oczywiście będę dzwoniła jeszcze ten tydzień przed wylotem aby sprawdzic czy jest tam moje nazwisko. A i jeszcze jedno- zapytałam w BP Kopernik ile osób leci w tym terminie co ja to tego hotelu aby sprawdzić czy się zgadza to z tym co mi podał hotel i przyznam ze nie chcieli mi udzielic tej informacji ale w końcu udało się i jest to liczba bardzo zblizona do tego co podał mi hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 29.01.09, 09:07 moze znasz jakis dobry sposób na znalezienie adresu emayl do hotelu dana beach-hurghada.ja probowalam i nie bardzo mi to wychodzi moze ktos mi pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 29.01.09, 11:28 Jakbys sie pytala o rezerwacje to moze zapytaj sie tez o nas = 2 osoby dorosłe i dziecko (do 2 lat). nazwisko moge przyslac na maila Dana Beach Resort, Sahl Hashish Road, Hurghada, Egypt Tel: +20-65-3460401 to 12 Fax: +20-65-3460400 E-mail: danabeach@pickalbatros.com Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 29.01.09, 19:17 Nie ma problemu spróbuje cos zrobic ale musze znac chociaz twoje nazwisko----beata197702@o2.pl-------------- Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 26.01.09, 19:43 w jaki sposób zalatwic z tym biurem wszystkie niewiadome tzn:wukupilismy wycieczke z koperniktrawel na 27-08-2009 z Poznania do Hurghady do Dana Beach ale jak sie tak naczytalam to mam watpliwosci choc podobno w dzisiejszych czasach niczego nie mozna byc pewnym jednakze chciala bym wszystko jakos sprawdzic.moze moge dostac jakies wskazówki.z góry dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 27.01.09, 07:59 Hej, my rowniez lecimy w tym terminie do Dana Beach ale z Katowic. mam nadzieje, że wszystko bedzie ok bo lecimy z dzieckiem. Dotej pory bylam w Egipcie z Eximem i Sun Funem. Te ostatnie nie popisało się za bardzo i koczowaliśmy na lotnisku w Hurghadzie w nocy 9h. Wiem, że awarie samolotów to nie wina bp, ale jak wiedzieli, że samolot stoi zepsuty w Polsce to po co zabierali nas z hoteli na lotnisko? Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Koperniktrawel-kto z nimi był?do 100krocia 27.01.09, 19:53 witamy,bardzo nas ucieszyło ze ktos sie odezwal i ze nie bedziemy osamotnieni-dobrze choc troche poznac bratnie dusze juz za wczasu.co do obaw to nic nigdy nie jest pewne w zyciu bywa róznie.jak pisalas to spedzaliscie urlop z San Fan i nie jestescie zbytnio zadowoleni od nas z rodzinki tez byli z tym biurem i tez w Tunezji i jada tam znowu.wydaje mi sie ze czasami roznie sie uklada trzeba spróbowac.goraco pozdrawiam no i mysle ze do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Koperniktrawel-kto z nimi był?do 100krocia 28.01.09, 08:07 Ogólnie z sun funem było dobrze, tylko nie popisali sie z odlotem do Polski, tzn zero informacji, turysci zostawieni sami sobie na lotnisku na 9h z jedną kanapką i małą wodą mineralną, mieli załatwić jakieś koce i materace dla dzieci, ale sie zwineli i nic nie załatwili. Jednak gdyby w tym roku mieli konkurencyjne ceny to pewnie byśmy z nimi znowu pojechali. Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Koperniktrawel-kto z nimi był?do 100krocia 28.01.09, 09:04 nie kryje ze moje obawy sa wielkie i nawet myslalam zeby sie wycofac jednak maz twierdzi ze trzeba probowac a z innym biurem tez nie ma 100%gwarancji ze wszystko bedzie ok.kilka wpisow pod nami pisza ze byli i bylo ok wiec chyba nie bedzie tak zle-w kazdym bp sa jakies za i przeciw.przytocze pewna anegdote:kiedy ponad rok temu kupowalismy samochod a jest nim "Alfa"to na forum byly takie wypowiedzi ze przerazenie to malo jednak postanowilismy sprawdzic sami i jestesmy naprawde zadowoleni.jak to sie mowi-złej baletnicy to i gumka przy spodnicy bedzie przeszkadzala.Kilka osob sie zawiodlo na tym biurze i ja w to wierze jest jeszcze tylko kwestia oczekiwań.mam nadzieje ze nasze oczekiwania i realia zejda sie w parze do udanych wakacji.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karpiczek.1 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 15.12.08, 14:27 Witam ja również 23 lipca 2009 lece z tym biurem do Hotelu Sea Gull jak inni ma też obiekcje co do zmany hotelu czego nie chce.Może ma ktoś adres meilowy do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
lvlidnight Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 15.12.08, 15:04 www.hurghadaseagull.com/ Na ich stronie jest: "contact us" Odpowiedz Link Zgłoś
asiap81 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 20.12.08, 16:55 Właśnie wczoraj wróciłam z wakacji w Hurghadzie w Hotelu Alf Leila Wa Leila z biura Kopernik! super udane wakacje , rewelacyjny przemiły rezydent Ahmed. Wycieczki fakultatywne(Luksor, Kair, Safari i Nurkowanie wykupiliśmy u rezydenta- jesteśmy w 100% zadowoleni. Przewodnicy Egipcjanie ale bardzo dobrze mówiący po polsku. Hotel rewelacja, obsługa przemiła, świetni animatorzy! Jeśli w przyszłym roku wybierzemy się do Egiptu to również Alf Leila Wa Leila z biurem Kopernik. Alf Leila to cudowny hotel ze przemiłą obsługą i wspaniałymi animatorami. Nie można się tam nudzić! Już tęsknię za tym miejscem! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 27.01.09, 12:38 ja tez polecam, wszystko bylo ok! Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 29.01.09, 19:39 dzięki za tę informację, bo najpierw kupiłam imprezę na lipiec a potem cały miesiąc się martwiłam, że biuro kiepskie, i w hotelu pewnie piwniczne izby wykupili dla swoich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
honoratta2003 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 16.02.09, 23:02 my wykupiliśmy first minute do Tunezji (hotel El Mouradi El Menzah) na połowę lipca '09. Czy ktoś z was był w tym miejscu z Kopernikiem w wakacje, wykupując firsta? Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lelaczka Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.02.09, 13:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=90827023 poczytajcie przy takich kursach to ciekawe jak oni za was zapłacą Odpowiedz Link Zgłoś
dolnoslazaczka Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.02.09, 13:58 Kurcze ja też z tym BP jade w lipcu do Sea Gull , Hurghada i przyznam szczerze mam stracha Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.02.09, 16:35 Mało tego wszystkiego 10 lutego przy powrocie do kraju z Sharm, 12 osob nie było na liscie pasazerów, 4 osoby zapłaciły 120 $ bez zadnego pokwitowania i wróciły do Polski a 8 osob pozostało na lotnisku w Sharm, telefony do rezydenta Kopernika nic nie pomogły ponieważ po pierwszej rozmowie rezydent telefon wyłaczył. Ponadto dowiedziałam sie iz biuro jest na skraju bankructwa a jego szef juz od ponad miesiaca jest w Tunezji.Dwa lata temu byłam z tym biurem w Hrgh w Aqua blu i było ok, ale w obecnej sytuacji przestrzegam i odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.02.09, 17:18 Monik, a skąd ty masz te wieści? Jakie biuro ujawnia, że jest na skraju bankructwa? Szef jest w Tunezji, z tego co mi wiadomo on nie jest Polakiem, nie musi tu siedzieć zimą. Mam prośbę, by nie straszyć ludzi plotami. Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.02.09, 22:46 Prosze Cię nie broń, fakt jest faktem, za wycieczkę wszyscy zapłacili , czesc w łape na lotnisku musiała dawać a 8 osob została w Polsce, a wiem to raczej z pewnego źródła i z tego co się orientuję to Kopernik był wczesniej firmą która tez splajtowała. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda-naj Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 11:57 nie straszcie... bo sie boje,a wykupiłam wycieczke na maja.Lece z małym dzieckiem i nie chciałbym miec problemów.czy ktos cos wie więcej??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka33 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 13:10 Do odwaznych swiat nalezy;)Ja wiem jedno sa 2 biura na rynku z ktorymi nigdy nie pojade Kopernik i Selectours,reszcie zycze szczescia,ktorzy odwazyli sie z nimi pojechac:D Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 14:03 Monik, co ty piszesz? 8 osób zostało w Szarmie, potem , że zostali w Polsce...i niby kiedy to Kopernik był firmą, która zbankrutowała? konkrety, proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 15:31 Pisałam , ze 8 osób zostało na lotnisku w Sharm, a 4 osoby zapłaciły po 120 $ bez żadnego pokwitowania, rezydent po pierwszej rozmowie telefon wyłączył. Być może znajdą się te osoby na forum i napiszą co im się przytrafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 15:51 pocztajcie prosze o podobnej sytuacji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=85002277&a=85352811 Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 15:54 i tutaj jeszcze cos ciekawego www.koperniktravel.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda-naj Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 17:02 czytałam juz gdzies wczesniej o tych sytuacjach,no trudno chyba kazde biuro ma wpadki?? Odpowiedz Link Zgłoś
lelaczka Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 18:21 tak każde i u każdego siedzi w biurze marszałek i pilnuje wpływających pieniędzy i każde biuro nie zwraca zaliczek. Każde biuro tez sprzedaje wycieczki na lato za grosze przy kursie euro i dolara najwyższym w historii. A szef nie wraca, a pracownica śmieje się w słuchawkę, ze może być ciężko odzyskać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 i co dalej?? 18.02.09, 20:10 czytam i czytam i oczy wychodzą mi z orbit-w listopadzie wykupiliśmy wczasy na16 kwietnia w AQUA BLUE w HURGHADZIE własne z Kopernika!Myślicie że jest aż tak zle? Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: i co dalej?? 18.02.09, 20:20 Słuchaj ja tez byłam z Kopernikiem 2 lata temu w Aqua blu i było ok, napisałam o sytuacji ktora miała miejsce pare dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: i co dalej?? 18.02.09, 20:40 mam mieszane uczucia-zadbałam o to by mieć potwierdzenia niezmienności ceny i.t.d - zapewniono mnie pocztą elektroniczną że będziemy w hotelu który rezerwowaliśmy- ale papier wszystko przyjmie hi hi zrobiłam to specjalnie bo w razie czego mogę sprawę oddać do sadu,choć wolałabym spokojne bez stresowe wakacje ..... Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 19.02.09, 20:28 czytałam ta wypowiedz i zastanawiam sie nad jednym:jezeli takie skargi wplywaja do Mazowieckiego Urzedu Marszalkowskiego to czy nie powinni oni przestrzegac przed tym biurem?ja tam dzwonilam po wszelkie informacje i odpowiedz jaka uslyszalam to:kazde biuro czasami ma jakies wady ale sa i zalety.i jak odbierac takia odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
ggw1 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 18.02.09, 22:06 Myślę, że każde biuro ma swoje mankamenty, najważniejsze jest w tym to, jak sobie z nimi radzi. Byłam raz z Itaką w Grecji, wg opinii forumowiczów z tego portalu nasz wybór hotelu był mało trafny (straszne pokoje, robactwo, itp, pomimo, ze hotel był 4*). Szczerze mówiąc, przeraziliśmy się nie na żarty - tyle kasy, żeby móc spać z robakami(: Zadzwonilismy więc do biura, pomęczyliśmy Panią, u której dokonywaliśmy rezerwacji (zarzekała się, że absolutnie nas nie spotka taka sytuacja) i po przyjeździe czekała nas miła niespodzianka - nasz pokój był w zupełnie innej części hotelu a do tego z pięknym widokiem na morze. Nie mieliśmy więc żadnych przykrości, wręcz przeciwnie - nastawiliśmy się na straszny bój z Itaką, a okazało się, że ... jest super :). I to jest moim sposób na poradzenie biura z problemem - dać klientowi to, czego oczekuje (i dodatkowo mile go czymś zaskoczyć) - a przede wszystkim pozytywne rozpatrzyć jego wątpliwości i obawy. Jednak, jak czytam te wszystkie opinie nt Kopernika czy Triady wydaje mi się, że postawili oni karty przede wszystkim na ściągnięcie klienta a jakość oferowanych usług schodzi w ich przypadku na dalszy plan. Chcę zaznaczyć, że nie byłam z żadnym z nich na wycieczce, to są tylko moje obiektywne odczucia po przeczytaniu tego wątku. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 19.02.09, 14:17 człowieku o jakim rezydencie na lotnisku w drodze powrotnej ty piszesz, chyba ty nigdy nie byłeś w egipcie. Z hoteli zbiera turystow człowiek ktory nigdy nie był rezydentem i nie wchodzi na zadne lotnisko tylko cie na nie transportuje, nie pisz głupot ludziom, jak pisałam wczesniej byłam z Kopernikiem 2 lata temu w Aqua Blu i było ok ale chyba teraz juz nie jest ok skoro 8 osob zostało na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka33 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 19.02.09, 14:40 monik-a1974 napisała: > człowieku o jakim rezydencie na lotnisku w drodze powrotnej ty piszesz, chyba t > y > nigdy nie byłeś w egipcie. Z hoteli zbiera turystow człowiek ktory nigdy nie by > ł > rezydentem i nie wchodzi na zadne lotnisko tylko cie na nie transportuje, nie > pisz głupot ludziom, jak pisałam wczesniej byłam z Kopernikiem 2 lata temu w > Aqua Blu i było ok ale chyba teraz juz nie jest ok skoro 8 osob zostało na lotn > isku. To prawda nie ma zadnego rezydenta na lotnisku ja lecialam z Tui moze z innych biur jest inaczej niewiem ale nie wypisujcie bzdur wiec uwazam powyzsza wypowiedz za autentyczna Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 19.02.09, 20:35 dopisuje sie do wypowiedzi "kalfaktor" Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 19.02.09, 20:46 tak na marginesie kazdy sie teraz boi-takie czasy ale po co straszyc ja tez wykupiłam u nich wczasy i tez sie boje.wykupilabym w innym biurze i niczego by to nie zmienilo bo jeden sobie chwali a drugi narzeka i tak kolo sie zameka,a tak na marginesie to sledze rozne fora i wydaje mi sie ze wypowiedzi"Monik"juz gdzies widzialam zastanawiam sie czy sa one szczere czy poprostu komus na czyms zalezy?nikomu nic nie zarzucam poprostu staram sie doszukac prawdy,a moze poprostu tam polece i sama sprawdze bo to co mi sie bedzie podobac moze innym nie wpasc w oko no i na odwrot.mozna tak w kolo pisac za i przeciw ja narazie pozdrawiam wszystkich i wszystkim zycze udanych wczasow w dobie "kryzysu"moze nie dopadnie nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 20.02.09, 19:46 Tak czytam i czytam i się uśmiecham pod nosem raz turyści zostali w Polsce potem w Sharmie ,zdecyduje się kobieto co piszesz. Tak na marginesie szef Kopernika jest w Tunezji bo jest Tunezyjczykiem i tam mieszka tak więc co w tym dziwnego. Biuro sprzedaje tanie wakacje bo :nie ma swoich placówek,nie reklamuje się w mediach,nie wydaje katalogów czyli oszczędność na każdym kroku ,a inni np Itaka sponsoruje programy w Tv ,w samych Katowicach są trzy punkty firmowe ,które świecą pustkami ,a kto za to zapłaci -my turyści . Też się boje lecąć z Kopernika w tym roku ale po co wprowadzać zamęt nie mając żednych faktów ? Odpowiedz Link Zgłoś
beata197702 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 20.02.09, 20:30 popieram bardzo trafna uwaga.colin1974 masz sluszna racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziczek86 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 03.05.09, 12:43 Ja lecę z Kopernika z chłopakiem 29 maja br. do Sea Gull. Czytając wszystkie wypowiedzi na forum sama nie wiem co mam sądzić, ale muszę przyznać, że się niepokoję. Postanowiłam skorzystać z podpowiedzi poprzedników i napiszę do tego hotelu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bls17 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 09.06.09, 07:49 Kupilem wycieczke w listopadzie zeby leciec w maju hotel Albatros Palace. Jeden dzien przed wylotem potwierdzalem wszystko w biurze- bylo ok. Po przylocie oczywiscie nie bylo dla nas miejsca - juz nie bylo ok. Przeniesli nas na koniec Hurghady do gorszego hotelu. NIE KUPUJCIE W KOPERNIKU! Co ciekawe na wylocie okazalo sie ze sa ludzie ktorzy kupowali w last minute i mieli pokoje w Albatros Palace w dniu naszego przylotu. Pewnie wycieczki zdrozaly i biuro zobaczylo ze za malo na mnie zarobilo. NIGDY WIECEJ KOPERNIKA! Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 09.06.09, 09:00 Do jakiego hotelu Cię przenieśli??? Odpowiedz Link Zgłoś
razyroza Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 09.06.09, 10:52 Taka sytuacja moze zdażyć sie w każdym biurze. Ja miałam taką samą sytuacje z triadą.Natomiast z Kopernikiem w maju byłam drugi raz.Jestem pod wrażeniem opieki rezydenta.W przypadku innych biur rezydent ma dyżury 2-3 razy w tygodniu. Byłam w maju w hotelu Sea Gull i rezydent biura Kopernik ma tam dyżury 2 razy w ciągu dnia.To nie jest pomyłka.Naprawde 2 razy w ciągu dnia.Jedynie we wtorek nie ma dyżuru.Za każdym razem gdy był na dyżurze był oblegany przez gosci hotelowych.Podziwialiśmy jego cierpliwosć,bo rezydent naprawde z prawdziwego zdarzenia.Zatem ja polecam biuro Kopernik.Również rezerwowałam wczasy już w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 09.06.09, 15:06 My też za 6 godzin wylatujemy do Sharmu pierwszy raz z Kopernikiem . Za namową znajomych wybraliśmy to Bp i będe mógł napisać coś więcej po powrocie . Odpowiedz Link Zgłoś
kaziczek86 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 13.06.09, 18:55 Wiatm! Wczoraj wróciłam ze Sea Gull i zgadzam się z "razyroza". Rezydent Kopernika z prawdziwego zdarzenia (Mustafa - Egipcjanin, ale bardzo dobrze mówiący w języku polskim). Do Kopernika też nie mam żadnych zastrzeżeń. Mieliśmy problem z wykwaterowaniem, gdyż doba hotelowa kończyła się o godz. 12, a o 22 mieliśmy wylot. Zgodnie z regulaminem hotelu (co jest absurdem i tylko ten hotel coś takiego praktykuje!) mieliśmy oddać opaski all inclusive i siedzieć bez jedzenia i picia przez 10 godz. Jedyną opcją jako proponował hotel to wykup allu do tego czasu za 27$ ! Po zgłoszeniu problemu przez jednego z uczestników rezydentowi, Kopernik zaproponował nam wylot w godzinach rannych. Co było dla nas dużym ułatwieniem. Również miałam wiele obaw przed wylotem, ale to wszystko przez opinie wystawiane przez wczasowiczów. Poza tym wszystko jest kwestią gustu. Owszem słyszało się podczas wycieczek od innych, że hotele zostały zmienione, ale tylko na lepsze. Zdarzyło się, że pewna para zastała zakwaterowana od razu w innym hotelu 5* (podobno hotel był super - full wypas), ponieważ w ich chwilowo nie było miejsca (4*), mieli możliwość wrócić z luksusu do ich hotelu pierwotnie wybranego i też tak zrobili - niestety różnica pomiędzy 4 a 5* była spora. I jeszcze jedno to że czasem dla uczestnika brakuje miejsca w hotelu to nie zawsze wina biura podroży, zdarza się, że hotele rządzą się swoimi prawami lub popełniają błędy. Wracając do rezydenta to jest on kompetentny i bardzo przyjaźnie nastawiony. Nawet gdy prosiło się go o sprawy nie związane z jego obowiązkami potrafił pomóc bez kręcenia nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
arabo_o Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 13.06.09, 19:27 Leciałas z Warszawy tak? Jak to jest z tym lotem powrotnym... Jest rano i wieczorem? Nie wiesz może jaki byl model samolotu Boeing 737 czy 757 lini Aurela? Z gory dziekuje za odpowiedz;) Odpowiedz Link Zgłoś
soska406 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 23.06.09, 15:02 Witam wykupłem wczasy z tym biurem w sierpniu do hotelu Aqa Blu Sharm czy ktoś mógłby mi podać oficjalną stronę hotelu lub nr.tel.do recepcji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jcm72 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 27.06.09, 08:53 Witam 27.06 wrocilam z pobytu w hotelu Albatros Beach, niestety czytając powyższe posty dotyczace niesolidnosci Kopernika muszę je potwierdzić. wczasy rezerwowalam w listopadzie w hotelu Dana Beach ale jak wielu osobom zmieniono mi hotel i to po oczekiwaniu pół dnia na pokoj w recepcji, w koncu okazalo sie ze podobno nie bylo rezerwarcji czy cos w tym stylu. Poczatkowo zawizli nas do titanica tego nowego ale po naszych interwencjach na drugi dzien zamieniono nam na albotrosa beach z mozliwoscią korzystania z Palace.Wiem ze hotel zmieniono wielu innym osobom z innych hoteli np Aqua Blue i ze klopoty z Daną miał poxniejszy o tydzien turnus. Z opcji którą dostalismy bylismy zadowoleni jednak to 4* zamiast 5*. ponadto wycieczka wykupiona u rezydenta do Kairu tez miała pewna zastrzeżenia organizacyjne i do tego kiepsko mowiący po polsku przwodnik po Kairze - trudno bylo cos zrozumiec. Na koniec klopoty na lotnisku - to niby nie wina biura, opznienie 2 godziny lotu, zamieszanie z datą wylotu, Podsumowując urlop udany ale nie bez niedociagnieć organizatora. Moze inni beda mieli wiecej szczescia... Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 27.06.09, 13:28 Do jcm72 Witam, też mam kupione wczasy w Dana Beach (Kopernik) na koniec sierpnia. Już czytałam, że przenoszą z niego ludzi do Titanica. Powiedz, czemu wymogliście przeniezsienie z Do Albatrosa, zamiast zostać w Titanic Beach? Coś jest nie tak z tym hotelem??? Odpowiedz Link Zgłoś
jcm72 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 27.06.09, 14:22 Titanic beach jest nowym hotelem a aquaparkiem, mysle ze całkiem ładnym ale w związku z tym wg mnie mało jeszcze zagospodarownym, mało zieleni, moje dzieci akurat nie lubia zjezdzalni wodnych i bardziej zalezalo nam na rowerkach i łódkach w Danie ale tego niestety nie mielismy. POza tym wokół hotelu titanic nie ma nic - pustynia, smieci..nie jest zły ale w porównnaiu z Daną zdecydowanie wypada słabiej. Osoby ktore w nim zostały były zadowolone. Ja zdecydowanie nie chcialam w nim zostac na 2 tygodnie...moze na tydzien. za to Albatros Beach jak i nowy Palace są moim zdaniem bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kotartur Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.07.09, 18:40 byłem i niestety tamten wyjazd do udanych nie nalezał i kiedyś na forum ostrzegałem przed tym biurem. 100krocia, raczej w sierpniu już nie wyjedziesz z Kopernikiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
natder Kto wrócił z Albatros Palace?? 27.06.09, 14:03 Witam - współczuję problemów, tak długo się czeka na wymarzony wypoczynek a potem klops :( Ja też się niepokoję, mam wykupione w Koperniku wczasy w Albatros Palace, może ktoś ostatnio wrócił stamtąd lub orientuje się czy są kłopoty z zakwaterowaniem w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Kto wrócił z Albatros Palace?? 27.06.09, 14:30 Ja tam nie moge powiedzieć złegon słowa wbrew wcześniejszym obawom. Wróciliśmy w środe z hotelu Royal Rehana Beach z Kopernikiem i wszystko było ok nawet zamiana pokoju na pokój przy samej plaży odbyła się bez dodatkowych opłat przez rezydenta Ismaila. Byli z nami znajomi z BP Sun Fun ,którym to BP zafundowało 12 ,a n ie 14 dniowy pobyt okazało się że zamiast wspólnego powrotu oni wrócili dwa dni wcześniej do kraju ,a teraz będą żądali odszkodowania. Tak więc nie tylko Kopernik zmienia hotele (sam tego nie doświadczyłem)ale niby renomowane BP robi jeszcze większe psikusy. Wczasy rezerwowaliśmy w grudniu z oferty first minute i jesteśmy bardzo zadowoleni z Kopernika i hotelu ,a był to nasz piąty wyjazd do Egiptu i jak na razie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re:Do jcm 27.06.09, 21:17 Też wykupiłam w Danie w listopadzie, poczytałam o ,, zamiennikach" nie jest źle , mam tylko pytanko , skoro zamiast w 5* Danie mieszkasz w 4* hotelu, rozumiem biuro po powrocie zwraca część kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re:Do jcm 28.06.09, 09:16 Do jakich innych hoteli poza Titanikiem przerzucają ludzi z Dany? Czy wogóle ktoś trafił do Dany w ostatnim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
oliveira79 Re:Do jakich hoteli przerzucaja z Dany 01.07.09, 12:04 Wróciłam z egiptu 26 czerwca - spotkałam w Albatros Palace (bo tam byłam) ludzi przerzuconych z Dany własnie do Albatrosa - trochę się awanturowali, ale moim zdaniem (i nie tylko - potwierdzą to wszyscy którzy mieli szczęście przebywać w AP) trafili na lepszy hotel niz rezerwowali. ALBATROS PALACE jest rewelacyjny!!!!!!!! (najlepszy z hoteli sieci Pick Albatros w Hurghadzie) Mogłabym tam wrócic chocby jutro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oliveira79 Re: Kto wrócił z Albatros Palace?? 01.07.09, 12:12 Jak juz pisalam wróciłam z Albatros Palace 26 czerwca - urlop udany w 100% :))) Bylismy z Exim Tour i nie mielismy niespodzianek jeśli chodzi o zakwaterowanie. Ale byli także ludzie, również z Eximem i rezerwowali w Danie a trafili do Albatrosa. Inni wykupili w Koperniku wczasy w Albatros Palace - tydzien spedzili w Titanicu, dopiero drugi tydzien w AP. Jeśli mogę coś doradzić, podobno czasem mozna postawic na swoim - gdy chcą Cie zawieźć do innego hotelu - po prostu nie wychodząc z autobusu - siłą Cie nie wyciągną, a słyszałam, że czasem to skutkuje i wiozą cię do "Twojego" hotelu. Ale to tylko info ze słyszenia, więc nie wiem jak jest naprawde. Życzę wszystkim udanego wymarzonego wypoczynku, bez ekscesów :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys3679 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 05.07.09, 22:56 byłem w maju w Hurghadzie,Hotel Aqua blu ,Wspaniale wszystko zorganizowane To nie był pierwszy wyjazd z tym biurem ,Polecam prawdziwa perfekcja ,Czytam czasem wypowiedzi na temat tego biura,Większość to nie prawda ..... Polecam nie zawiedziecie się .... Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Albatros 06.07.09, 11:46 Pytanie do oliveira79:Czy w Albatros Palace dostaje się ręczniki na plaży? Czy barek w pokoju jest bezpłatny? Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.07.09, 13:08 "Czytam czase > m > wypowiedzi na temat tego biura,Większość to nie prawda ..... Polecam nie > zawiedziecie się .... no nie wiem krzysiu czy skorzystać z twojej rady... Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.07.09, 13:12 www.tvn24.pl/-1,1610247,0,1,ludzie-sa-na-walizkach--nie-wiedza--co-robic,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
iloveegipt Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.07.09, 13:32 Kopernik-nieeeee!!!!!!!!!!!To biuro przecież dzisiaj ogłosiło upadłość.Odwołane wyloty do Egiptu, ludzie z Egiptu nei maja jak wracać.Ja z tym biurem leciałam w kwietniu,Wszystko zakońcyzło sie pomyślnie,ale nieobylo sie bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.07.09, 14:06 K O P E R N I K - R Z Ą D Z I :-( Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Kopernik Travel - kto był z tym biurem? 17.07.09, 20:34 Kopernik ... Opel travel alpinia turs scay club ... Triada .... Odpowiedz Link Zgłoś