mariuszxxxx 21.11.08, 10:49 Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem ze Scanem, pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek37k Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 21.11.08, 11:31 Proszę o informacje - ogolny standard hotelu - odległość od Naama , czas transferu i jego koszt - czy rafa rzeczywiście martwa - plaza hotelowa , wejście do morza - centrum nurkowe , czy jest na miejscu lub w pobliżu , ew. jakie ceny ? - czy jest dobry dla rodzin z dziećmi Tyle mi teraz przychodzi do głowy , sam w Egipcie byłeś nie raz , więc skrobnij coś dodatkowo od siebie , w temacie tego hotelu . Ja wiem o nim tylko tyle , że daleko - ostatni hotel z zabudowie turystycznej Sharm . Napisz szybciutko , bo mam na niego ofertę na First Minut , nie wiem czy go bukować , czy np coś bardziej sprawdzonego , jak hotel Coral Beach Rotana w HRG - hotel mocno sprawdzony . Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 21.11.08, 13:29 Miałem pokoj rodziny(ok 60m2)duzy 2 telewizory i lazienki 2 klimy itp nr(344).Hotel oceniam na 3,5*(polskiej) W hotelu trwaja prace budowlane i pokoje z nr 700 i 800 i 200 nad nimi sa dobudowywane pietra hotelu, ponadto jest budowa chyba baru obok basenu lokalizacja: odległośc od Namma ok 30 km(taxi 8usd), Old market 10usd plaza jest ok, rafa slabiutka, moze dalej wglab moze jest cos wiecej. zejscie do morza lagodne (ok 600m ,50cm wody)Centrum nurkowe i sporty wodne sa w hotelu stoisko przy basenie i tam mozna sobie cos zamowic i wybrac. Animacje slabiutkie, wogole w ciagu dnia nie widac animatorow, nie ma w ich grupie lidera ktory by nimi kierowal.Dj przy basenie katastrofa. Aha woda w 2 basenach bardzo zimna,praktycznie nikt z nich nie korzysta. Jest jeden malutki podgrzewany.Nie ma problemu z lezakami o kazdej porze dnia sa dostepne przy basenach i na plazy. Hotel ogolnie czysty, jednak pokoje niedokladnie sprzatane ma sie wrazenie ze podlogi i posadzki sa wogole nie sprzatane(kolor plytek) Porownojac go do Palm Beach w Hrg to nie ma startu do Palm beach. Obok hotelu centrum handlowe, ceny dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 21.11.08, 20:32 Dzieki , to już go nie będę brał pod uwagę . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
kfarel Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 26.11.08, 15:29 Czy poleca Pan ten hotel dla małych dzieci tzn 3 latka. Jakie jest jedzenie , czy woda mineralna jest bez problemu i czy woda w basenie jest klimatyzowana? I jeszcze jedno, jak daleko jest od lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 26.11.08, 20:48 Ja bylem z dzieci 5 i 8 lat, jest mini club,podczas mojego pobytu bylo bardzo malo dzieci.na mini disco moze 15.Mini club jet dosc dobrze prowadzony(3 animatorki ukrainki) otwarty jest od 10;15-12;30 i 15;15 do 17 zakonczony kolacja dla dzieci(fajne menu) dzieci glownie przebywaly w malym podgrzewanym basenie. jedzenia jest duzo i kazdy znajdzie cos dla siebie. Woda min jest bez problemu 1,5l na os/dzien. od lotniska ok 12 km.jest to ostatni hotel w Sharm w strone Dahab. Odpowiedz Link Zgłoś
beataz4 jeszcze pytanie o wodę :) 26.11.08, 21:30 mariuszxxxx napisał: > Ja bylem z dzieci 5 i 8 lat, jest mini club,podczas mojego pobytu > bylo bardzo malo dzieci.na mini disco moze 15.Mini club jet dosc > dobrze prowadzony(3 animatorki ukrainki) otwarty jest od 10;15- 12;30 > i 15;15 do 17 zakonczony kolacja dla dzieci(fajne menu) > dzieci glownie przebywaly w malym podgrzewanym basenie. > > jedzenia jest duzo i kazdy znajdzie cos dla siebie. > Woda min jest bez problemu 1,5l na os/dzien. JAK TO 1,5 L na dzień? racjonowano tę wodę jakoś? Owszem, to dużo 1,5 litra na głowę, ale jednak ... > > od lotniska ok 12 km.jest to ostatni hotel w Sharm w strone Dahab. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: jeszcze pytanie o wodę :) 28.11.08, 19:30 wode wstawiali codziennie do pokoju ilosc osob x 1,5l.Ja i tak nie wykorzystywalem calego przydzialu, na pewno jest do zalatwienia wiecej wodu. Odpowiedz Link Zgłoś
beataz4 wycieczki fakultatywne 26.11.08, 21:27 Czy korzystaliście Państwo z oferty SH w zakresie wycieczek fakultatywnych, czy też możecie polecic jakieś lokalne biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
kokto11 remont 26.11.08, 23:07 Czy wiadomo do kiedy będzie trwał remont i budowa w hotelu? Mamy zabukowany wyjazd w drugiej połowie kwietnia i mam nadzieję że do tego czasu dobudują to co maja dobudować. I jeszcze pytanie o klub fanscan, jak działa i czy dzieci zadowolone? Na Rodos się sprawdził i mieliśmy nadzieję że tutaj również. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dryff Re: remont 27.11.08, 14:15 z tego co mi wiadomo a byłam we wrześniu robili jeden budynek. Zostało im jeszcze 3 duże i 2 mniejsze, myślę ze mogą się nie wyrobić do kwietnia. Zresztą mogą wcale nie remontować w kwietniu bo mogą nie mieć kasy albo z innych przyczyn. Nie martw się ten remont nie jest uciążliwy dla kogoś kto załatwi sobie budynek daleko od remontowanego. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kokto11 Re: remont 27.11.08, 21:11 Bardzo dziękuję:) Ja również mam nadzieje że wyjazd będzie udany i zaden remont nie zepsuje nam wypoczynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: wycieczki fakultatywne 28.11.08, 19:35 Bylem w Jerozolimie ze Scanem/tui i w delfinarium.Wszystko super zorganizowane.Jedyny minus to slaby obiad w Jerozolimie za 18$ i maly heineken za 6$ lekka przesada, aha i byl problem z goscmi z Niemiec przy powrocie Z Izraela bo wszystkim wbito wize synai only, a w nastepnym dniu mieli jechac do Kairu i robili rozrube w autobusie o duza wize egipska i gosc z Tui musial sie wracac z ich paszportami na granice i zalatwiac im wize(oczywiscie oni ni chcieli ponownie za nia zaplacic 15usd) i czekalismy na te formalnosci na granicy w Tabie ok 2godz.Ale to winna niemieckich turystow a nie organizatora wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawawie Re: wycieczki fakultatywne 28.11.08, 20:39 Ile kosztowała wycieczka do Izraela kupowana u rezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
viola08 Re: wycieczki fakultatywne 04.12.08, 21:14 witam mam kilka pytań dot. wycieczek mam na oku ten hotel na wyjazd letni ale nurtuje mnie sprawa wyjazdu do Kairu .Wyjazd planuję ze Scanem ale oni nie mają w ofercie wyjazdu do piramid . Czy inne polskie biura na terenie hotelu organizowały taką wycieczkę i można się do nich dołączyć. Oraz wracając do remontu czy jest on uciążliwy, widok na budowę bałagan i tp Bardzo proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: wycieczki fakultatywne 05.12.08, 07:39 Scan ma Kair w ofercie samolotem lub autokarem. Odpowiedz Link Zgłoś
viola08 Re: wycieczki fakultatywne 05.12.08, 19:36 ok dzięki mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie napisałeś,że woda w basenach jest zimna co to znaczy w jakim miesiącu byłeś tam?? Odpowiedz Link Zgłoś
beataz4 Re: wycieczki fakultatywne 05.12.08, 08:56 Czy mógłbyś napisać, o której jest wyjazd do Jerozolimy, o której powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: wycieczki fakultatywne 05.12.08, 17:54 01:30 powrot 03:30(opoznienie 2godz) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-plate Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 05.12.08, 13:32 Witam, Wybieram sie do tego hotelu na wakacje. -Czy dysponuje pan jakimiś zdjeciami tego hotelu plaży otoczenia, które mógłby pan udstepnic, Jesli tak to może umiescił by je pan np na picasso , bardzo chetnie bym poogladał. -Jak w rzeczywistosci jest z tym plywaniem. W katalogu pisza , ze nie wolno ze wzgledu na silne prądy .... gdzie indziej piszą że można, -Czy ta kładka wychodzi aż do głebokiej wody czy kończy się na płytkiej? -Piszą także że można gdzieś kawałek dalej podejść na lepszą plażę z rafą ale trzeba za to płacić. -CZy busik do Nama B. jest w cenie i w jakich godzinach kursuje. z góry dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 05.12.08, 18:02 zdjecia na www.holidaycheck.pl Nie wiem nie pływałem w morzu i raczej nie widziałem osob ktore pływaja w morzu,tylko na rafie.Kladka wchodzi do glebokiej wody ale sa dwa zejscia do sredniej glebokosci-do rafy.Jest kawalek dalej fajna zatoczka w ktorej mozna plywac(nie bylem)Hotelowy busik tylko 2 razy dziennie jest za free ale trzeba zapisac sie na niego 2 dni wczesniej.Taxi obok hotelu 8usd za 4 os i 2 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-plate Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 05.12.08, 19:11 Dziekuje za info , te zdjecia już widziałem dlatego pytałem o jakieś nowsze i w lepszej jakości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dryff Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 06.12.08, 14:09 byłam we wrześniu i pływałam w morzu nawet jak były fale, to zejście z pomostu na głęboką wodę było w trakcie remontu ale i tak tamtędy schodziliśmy bo inaczej byłoby ciężko dostać się na głęboką wodę jak są fale. Zatoczka z której bezpośrednio można zejść do wody z plaży nawet jak jest odpływ jest z lewej strony hotelu tam gdzie budują nowy hotel, trochę się tam idzie ale warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia367 Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 11.01.09, 10:35 mam pytanie odnośnie delfinarium, czy to jest daleko od hotelu? czy nie ma problemu z załatwieniem wyjazdu do delfinarium? dowiedziałam sie za scan nie ma w wycieczkach fakultatywnych delfinarium, że trzeba załatwiać na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 11.01.09, 12:07 Delfinarium jest w dzielnicy Hadaba niedaleko Old Sharm , czyli ok 8- 10 km od centrum (Naam`a) , ale w drugą stronę . Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 11.01.09, 16:26 Ja byłem w delfinarium ze Scanem.Czas przejazdu ok 30min Odpowiedz Link Zgłoś
dagal Re: Royal Albatros Moderna w SSh-wrocilem 12.01.09, 20:27 my wyjazd do delfinarium wykupiliśmy w polsko języcznym biurze Aaba Sharm ok 5-7 usd różnicy od osoby (niz u rezydenta, lub biletu kupowanego na miejscu) a dojechaliśmy taksówką z hotelu nubian vilage który jest w stronę royal moderna kosztowała ok 10-15 euro w 1 stronę, ale można się targować lub jeździć busem innych wycieczek z tym biurem nie polecam byliśmy w klasztorze św Katarzyny, niby nic nie można schrzanić a jednak się udało przewodnik było do kitu, około godziny czekaliśmy przed klasztorem na druga grupę czyli 5 osób + nasza piątka a zwiedzenie było biegiem gdybym wiedziała, wcześniej jak wygląda klasztor i że wyjście jest w tym samym miejscu co wejście to bym nie czekała tylko sama poszło spokojnie obejrzeć klasztor poza tym przewodnik nie mówił po polsku jak chwali się biuro, co akurat mi szczególnie nie przeszkadza, niestety nie mówił tez płynnie po angielsku, niemiecku, czy rosyjsku a uczestnicy wycieczki jakoś nieszczególnie po arabsku także niewypał ale delfinarium polecam Odpowiedz Link Zgłoś