Dodaj do ulubionych

TABA - jak tam jest?

IP: 213.76.158.* 28.10.03, 12:44
Dokładnie chodzi mi o to czy jest tam rafa przy brzegu, jakie są plaże - a
to w ogóle czy warto tam jechać... I pytanie dodatkowe: Hotel Radisson SAS
Taba z Alfastarem to dobry pomysł?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,
Dominik
Obserwuj wątek
    • Gość: Dominik Re: TABA - jak tam jest? IP: 213.76.158.* 30.10.03, 16:28
      Gość portalu: Dominik napisał(a):

> Dokładnie chodzi mi o to czy jest tam rafa przy brzegu, jakie są plaże - a
      > to w ogóle czy warto tam jechać... I pytanie dodatkowe: Hotel Radisson SAS
      > Taba z Alfastarem to dobry pomysł?
      >
      > Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,
      > Dominik
      Czyli nikogo tam nie było... Może i dobrze, lubie być pionierem:) A i nadmiar
      krajanów nie jest mile widziany...

Dominik
    • Gość: Ala Re: TABA - jak tam jest? IP: *.dronet.gliwice.pl 30.10.03, 17:10
      Czesc - chyba chodzi o hotel, ktory zostal opisany na forum dotyczacym hoteli
      w Egipcie, a oto link
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=14938&w=8609359
      Pozdrawiam =o)
      • Gość: Dominik Re: TABA - jak tam jest? IP: 213.76.158.* 30.10.03, 17:24
        Gość portalu: Ala napisał(a):

> Czesc - chyba chodzi o hotel, ktory zostal opisany na forum dotyczacym
        hoteli
        > w Egipcie, a oto link
        > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=14938&w=8609359
        > Pozdrawiam =o)

Dzięki za dobre chęci ale mi chodziło o Radissona w Tabie :)

Pozdrawiam,
        Dominik
        • Gość: Ala Re: TABA - jak tam jest? IP: *.dronet.gliwice.pl 30.10.03, 17:45
          Sorki - pomylilo mi sie....nie wiem czemu, ale myslalm, ze Taba to "dzielnica"
          Sharm el Sheikh...a to duzo dalej...coz, trudno.
          Pozdrawiam
    • Gość: Marcin K Re: TABA - jak tam jest? IP: 80.50.177.* 04.12.03, 19:11
      Ja równiez poszukuje wiadomości na ten temat oprócz tego że jedna panna
      napisała dość lakonicznie "hotel zajebisty tylko troche na uboczu" to do tej
      pory nic więcej do mnie nie dotarło jeśli coś się dowiesz proszę odpisz bo jade
      tam 14.12.2003.Pozdrawiam
      • pc_maniac ALA MIAŁA RACJĘ 04.12.03, 19:16
        Ala jednak miała rację.
        Ten hotel opisany w dziale Egipt-Hotele to właśnie hotel Radison SAS w El Taba.
        Po prostu biura podróży (chyba dla zmyłki ;o) ) sprzedają go jako hotel w
        Sharm, choć oddalony jest sporo od niego. Znajduje się ok. 12 kilometrów od
        Naama Bay.
        ---
        EGIPT - wszystko o ...
        • pc_maniac Re: ALA MIAŁA RACJĘ 04.12.03, 19:29
          Jeśli zaś chcesz dokładnie poznać jego położenie to wejdź na serwisEGIPT - wszystko o ...
          do działu MAPY i wybierz "Satelitarną mapę interaktywną Sharm el Sheikh,
          Naama Bay, Shark Bay, Nabq"

Jest tam w spisie hoteli i faktycznie jest na totalnym zadupiu. Za to blisko
          do lotniska ;o)
          • Gość: andrzej Re: ALA MIAŁA RACJĘ IP: *.espol.com.pl 04.12.03, 20:24
            zaraz zaraz. coś się komuś pomerdało.
            Radisson SAS w Nabq Bay w Sharm to jedno, a Radisson SAS w Taba to zupełnie
            inna historia.
            Taba to mieścina na północy zatoki Akaba, ok. 220 km na północ od Sharm, u
            zbiegu granic Egiptu, Izraela (Eljat), Jordanii i Arabii Saudyjskiej.
            Opis 2 posty wyżej dotyczy hotelu w Tabie, na zdjęciach wygląda faktycznie
            jakby dopiero skończyli go budować. Jeżeli ktoś jeszcze miał przyjemność tam
            być poproszę o informacje, hotel strasznie mi się spodobał.
            pzdr
      • Gość: Karo Re: TABA - jak tam jest? IP: *.robikom.com.pl 08.12.03, 11:00
        Hej
        Osobiście nie byłam, ale lecieliśmy z ludzmi którzy z Taba wracali 7.12.2003.
        Hotel podobno bez rewelacji na plus czy też na minus. Wszędzie daleko, za
        wyjątkiem Izraela, raf brak, dookoła pustynia i tylko kilka hotel. Najgorszym
        minusem była pogoda jest dość chłodno różnica temperatur między Taba a Sharm to
        ok.7C na plus dla Sharm. Wiaterek wieje i w kąpielówkach trudno wytrzymać, woda
        podobno zimnawa. Ale to tylko informacje zasłyszane. Życzę miłego urlopu nasz w
        Sharm był bardzo udany.
    • Gość: magda Re: TABA - jak tam jest? IP: *.solnet.ch / *.solnet.ch 08.12.03, 13:27
      Tabe odradzam.
      To totalne zadupie. Nawet nie ma jakielkowiek miesciny, nie ma gdzie wyjsc z
      hotelu, 2 - 3 hotele i to wszystko. Blisko do granicy z Izraelem, ale tam mtez
      nie ma nic ciekawego. Wrobili Cie w biurze podrozy. W Egipcie jest tyle innych
      super miejsc......
    • Gość: Magda Re: TABA - jak tam jest? IP: 81.10.4.* 20.12.03, 11:56
      Ja osobiści polecam Radissona w Tabie, byłam tam, nowy hotel, przepiękna plaża
      i rafy są mimo, że ktoś tu napisał, że ich nie ma. Trzeba zabrać sprzęt do
      snorklowania. Trzeba przyznać, że na zewnątrz nie ma nic oprócz hotelu, ale ja
      osobiście jechałam, żeby odpocząć i byłam bardzo zadowolona. Dobra obsługa,
      serwis również, jedzenie niesamowite, przytyłam 3 kg /niestety/. Nieprawdą
      jest, że jest zimniej niż w Sharmie, jak jest chłodno w Sharmie czy wieje to
      tam również. Poza tym jest wydzielona część z podgrzewaną wodą w basenie.
      Osobiście polecam, niczego tam nie brakuje dla wypoczynku. Oczywiście, że są
      miejsca inne w Egipcie, które również miałam przyjemność odwiedzić, ale
      osobiście takiego urokliwego miejsca nigdzie nie spotkałam.
      • Gość: andrzej Re: TABA - jak tam jest? IP: *.espol.com.pl 20.12.03, 18:54
        Magda, prośba o kontakt na neo@list.pl
        Podoba mi się ten hotel i chętnie dowiedziałbym się kilku szczegółów od kogoś
        kto tam był.
        Będę zobowiązany.
        Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka