Dodaj do ulubionych

TRIADA, Egipt, 7+7, Sharm, Piramisa, rejs

15.01.09, 11:50
Egipt - Sharm El Sheik + rejs po nilu (7+7). Grudzień 2008, lot z Katowic. Program zrealizowany w całości, warunki mieszkania i transportu w czasie zwiedzania zdecydowanie powyżej oczekiwań.
Pociąg sypialny bardzo! przyzwoity (dwuosobowe przedziały z umywalką, dobra kolacja i śniadanie, u nas takich nie widziałem), autokary nowe klimatyzowane, statek LAUBE DE NILE 5* był OK. Czysto, jedzenie dobre. Pilot- pani Marzena - bardzo dbała o naszą grupę.
Hotel stacjonarny Pyramisa 5* z własną plaża z rafą, All Inclusive, po interwencji rezydenta Bartosza pokój z extra widokiem (na początek Egipcjanie (nie Triada) starają się upchnąć wszystkich w głównym budynku na parterze z widokiem na wjazd).
Hotel w Kairze 4* zdegradowany z 5* - olbrzymi pokój z widokiem na piramidy, czysto.
Bałem się tego wyjazdu z Triadą, ale jestem bardzo mile zaskoczony. Informacja dodatkowa - charter LOTUS Air (15kg+5kg), w Katowicach ważyli tylko bagaż główny (max 15kg), w Sharm ważą razem główny i podręczny (max 20 kg). Nadwaga + 10 EURO za każdy kilogram. Cena za dwie osoby 5800,00 + 300,00 USD za transfer do/z Kairu i wstępy. Z biletów wyszło nam ok. 115 dolarów, do tego przejazd , czyli OK.
UWAGA, odniosłem wrażenie, że dużo zależy nie tyle od Triady/rezydentów co od "widzimi się" egipskich tour-operatorów czyli "jak Allah da". My mamy tylko miłe wspomnienia, wszystko było punktualnie, czysto, jedzenie dobre i urozmaicone - wręcz wzorowo. Wcześniejszy wyjazd - Turcja/Bodrum z TUI, hotel Samara (wymarzone wakacje) więc mieliśmy porównanie.
Jeżeli macie pytania to z przyjemnością odpowiem.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka