Dodaj do ulubionych

giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka

25.01.09, 17:05
Dlaczego wykasowano wątek założony przez pc maniaka egiptomaniacy
podpowiadają ??? przeszkadzał czy zawierał zbyt dużo cennych
wskazówek i rad:) a jakie jest wasze zdanie na ten temat
egiptomaniacy ?????? pozdrawiam Karuzela100
Obserwuj wątek
    • iberia.pl skasowany czy nie przyszpilony? n/t 25.01.09, 17:16

• zla_wiedzma Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 17:28
      szkoda bo było tam sporo informacji, nie tylko dla "początkujących"
      • janan2 Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 17:41
        zla_wiedzma napisała:

> szkoda bo było tam sporo informacji, nie tylko dla "początkujących"
        No jak się ma do wyboru salamalej-cum-ćum i pc-maniak to wybór jest
        oczywisty.Gdzie tam jakiemuś podróżnikowi pc do rezydentki.Obciach oczywisty.
    • giwi Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 18:02
      Na forum u góry jest na czerwono napis "ABC forum Egipt", tam są wszystkie najciekawsze i przydatne wątki. Wszystko jest tu skompletowane.
      maas.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?851629
      Gwożdzie są do zamieszczania bieżących ciekawych wątków. Nie ma powodu, żeby ciągle na nich wisiało to samo. Trzeba się trochę rozejrzeć. :-)
      • derduch.milutki.facio Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 18:42
        Wyjątkowo przyznam rację piszącej na czerwono, tylko uzasadnienie mam głębsze.
        Ten watek był w większości nieaktualny i wprowadzający w błąd, przez ostatnie
        dwa-trzy lata tak sam Egipt jak i gro przepisów zmieniło się, nastało sporo
        nowych zwyczajów itp.
      • aeki Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 19:46
        To tak jak niektórzy krytykują ELEMENTARZ Falskiego na którym się uczyłem.
        Milo wspominam.
        Komu to przeszkadzało ??
        No cóż Inst Pamiętliwości Nar. działa
        • radioaktywny Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 20:29
          Dajcie już spokój, proszę. Wątek pc_maniaca którego bardzo sobie cenię jest,
          nigdzie nie zginął, szpilki są potrzebne do aktualności, a jest ich tylko trzy.
          Pozdrawiam
          • aeki Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 20:56
            gdzie ????? bo albo ze starości , albo od wódy oślepłem
            • ula_25 Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 21:17
              Szkoda, bo mimo swojego "wieku" wątek ten był bardzo przydatny. :) Zwłaszcza dla
              nowych osób tutaj trafiających "był na wyciągnięcie ręki"
            • radioaktywny Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 25.01.09, 21:23
              Proszę bardzo, na samej górze ABC forum Egipt:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64630845
              • pc_maniac To może ja coś powiem wo tym wątku :o) 26.01.09, 18:52
                Muszę przypomnieć tutaj obecnym, że gdy pisywałem na tym forum, to taki wątek
                zakładałem co roku od nowa. Tak by zawarte w nim informacje zawsze były
                aktualne. Więc zgadzam się z opinią Derducha, że wątek, któy był przyszpilony u
                góry forum, po trzech latach stał się bardziej skansenem, niźli kopalnią informacji.
                Owszem, niektóre rzeczy się nie zmieniają, ale żaden problem te aktualne było
                przekleić do nowego?

A nowego nie zakładałem z prostej przyczyny - ani przez ostatnie 2 lata nie
                wyjeżdżałem do Egiptowa, ani nie pisywałem na tym forum. Myślę, że jest wśród
                Was sporo osób, które mają wiedzę i doświadczenia całkiem świeże, więc to Wy
                powinniście założyć takowy COROCZNY, kolejny wątek 2009 i rozpropagować go, tak
                by stał się "ściągą" dla kolejnych nowicjuszy.
                • w.p2007 Re: do pc-maniac 26.01.09, 19:18
                  Tylk ,że z tym może byc wielki problem.Praktycznie nikt z
                  udzielających sie na tym forum nie posiada Twojej wiedzy dotyczącej
                  Egiptu.Mam tu na mysli również forum SAMOZWANCZYCH EXPERTÓW-
                  NAGANIACZY. Twoje praktyczne porady co , jak, gdzie w Egipcie
                  naprawde stanowiły bezcenną pomoc dla tych którzy wybierali sie do
                  Egiptu po raz pierwszy czy po raz ..101. Osobiscie bardzo duzo
                  skorzystałem czytając Twoje posty. Jeżeli Spojrzysz na forum Egipt
                  to przez okres Twojego niebytu cofneło sie o ..lata swietlne. Ileż
                  mozna czytac i pisac o tym czy lepsze jest all od hb , Empire od
                  Aqua Blu , listy wylotowe ,zloty , upadki , dolary czy euro , nurki
                  w piance czy bez maski i ..tak w kółko.Piszesz ,ze ..duzo sie
                  zmieniło w Egipcie? Myslę ,ze jeśli chodzi o Twoje rady to- nic sie
                  nie zmienilo. Piramidy stoja jak stały, przystanki autobusowe czy
                  kolejowe również, a jeśli chodzi o porady praktyczne to w tym
                  temacie i w tym kraju długo bedą miały wartość constans.Mam
                  nadzieje ,że PĘKNIESZ i wrócisz na forum Egipt a z Twjego powrotu
                  PRAWDZIWI TURYSCI / zwłaszcza ci nowi/ wiele skorzystają. Pozdrawiam
                  wp2007
                  • pc_maniac Re: do pc-maniac 26.01.09, 19:34
                    Ale przecież to co uważacie, że się nie zdezaktualizowało, możecie poprzeklejać.
                    Jednak osoby, które pierwszy raz tam jadą, wolały by żeby wątek takowy był nowy
                    i stworzony przez aktualnych bywalców Egiptu.

Ja naprawdę mam ponad dwuletnią przerwę w wyprawach, więc nie mam prawa odnosić
                    się do tego co było zawarte w tym wątku i oceniać co jest nadal aktualne, a co
                    powinno się spisać od nowa. To należy do Was.
                    Nie ma ludzi niezastąpionych, trzeba tylko nowe zastępy zmotywować.
                    • pc_maniac Re: do pc-maniac 26.01.09, 19:35
                      I jak mawiał Pepeg w pepegach, nieślubny syn Azteków - ahoj przygodo. Przygodo,
                      ahoj?!
                      • aurinko do pc-maniac 27.01.09, 11:00

Pc, przed wyjazdem mojego partnera do Sharm na początku stycznia br.
                        przewertowaliśmy wspomniany wątek setki razy, cała wiedza wyjazdowa oparła się
                        na Twoich wpisach i na miejscu okazało się, że wszystkie potrzebne nam
                        informacje są jak najbardziej aktualne. Tamten wątek to kopalnia wiedzy,
                        niezwykle przydatna, taki właśnie elementarz, z którym w ciemno można jechać.
                        Tak tylko przy okazji chciałam Ci podziękować za to, że kiedyś znalazłeś czas i
                        ochotę by się swoją wiedzą podzielić.
                  • olala_o Re: do pc-maniac 26.01.09, 19:53
                    Popieram i zgadzam się z 100 % . W zeszłym roku jechałam do egiptu
                    po raz pierwszy .zabrałam ze sobą rady pc_maniac'a. Wszystko się
                    sprawdziło i nic mnie nie zaskoczyło. Niestety teraz forum jest do
                    bani wlasnie z powodów o jakich piszesz
                    Ola
                  • abirka Re: do pc-maniac 26.01.09, 20:33
                    Nie wypowiadam się na temat dostępności przeniesionego wątku ani
                    jego merytoryczności i przydatności - pierwszy raz do Egiptu
                    jechałam w 2002 roku nie mając żadnego dostepu do internetu i
                    jakiejkolwiek świadomości zawartych w nim informacji. Forum to
                    odkryłam ok 1,5 roku po pierwszym wyjeździe. Podczas wyjazdu moja
                    zwykła wiedza w zupełności mi wystarczyła. Problemów żadnych nie
                    miałam. Nie chcę przes to powiedzieć, że takie porady osób bywałych
                    są zbędne.
                    Muszę natomiast jednoznacznie stwierdzić, że mając możliwośc
                    corocznej obserwacji Sharm El Sheikh już od 7 lat, zmiany jakie tam
                    nastąpiły są ogromne. Nie wiem, czy w jakimkolwiek mieście w Polsce
                    następują takie zmiany. Dlatego określenie porad odnośnie Egiptu
                    mianem constans jest wg mnie sporym błędem. Podam tylko 1 przykład z
                    ostatniego roku: pojawiły sie przystanki dla lokalnej komunikacji
                    busowej. Zauważyliście?
                    • abirka Do wszystkich -nie constans. 26.01.09, 20:35
                      Sorki, nie poprawiłam tytułu w poprzednim poście. Nie był skierowany
                      imiennie do nikogo.
                    • abirka Re: 26.01.09, 20:40
                      Przepraszam, wkradł się błąd: nie przes tylko przez - sąsiedztwo
                      klawiszy.
    • olala_o Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 26.01.09, 19:46
      No pięknie!!!!.
      Komus się nie podobało,że pc_maniak jako jeden z nielicznych
      przekazywał cenne rady !!!! Pełno tu jest oszołomów, którzy lubią
      się czepiać byle czego, starając się wykazać swoją wyższość!..a tak
      na prawde gucio wiedzą o Egipcie. Wielka szkoda,że usunięto te
      posty..Bardzo wiele się dowiedziałam od po_maniac. Będąc pierwszy
      raz w Egipcie nic mnie nie zaskoczyło ,,pc przygotował mnie na
      wszystko...no może za wyjatkiem tego,że piramidy stoją w tak
      bliskiej odległości od miasta ;).Raz dzięki pc_maniac. A może masz
      jakieś swoje inne forum?
      Pozdrawiam.Ola
      • kasia_p45 Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 26.01.09, 22:28
        Ja sama przed pierwszym wyjazdem do Egiptu czytalam pc_maniaka z
        zapartym tchem.. Szkoda ze wywalili go na dalszy plan :((
    • ocean-1 Re: giwi skasowałaś poczciwego pc_maniaka 26.01.09, 22:28
      Witam wszystkich.
      Troszkę się tu narobił szum. Pisząc moje wspomnienia nie wiedziałam, że tak się
      może stać. Na początku nawet myślałam, że mój wątek został skasowany, zanim go
      zobaczyłam. Jestem podobnego zdania jak większość z Was. Porady pc-maniaka
      bardziej przydadzą się osobą,które wyjeżdżają pierwszy raz niż mój wątek.
      • w.p2007 Re: do ocean 27.01.09, 10:23
        Chyba nie do końca zrozumiałeś problem o ktorym piszemy w tym
        watku. Twoje ŚWIETANA relacja z podróży do Egiptu praktyczne porady
        jak w Egipcie sie ZACHOWAĆ to dwie różne bajki.Zdecydowanej
        wiekszości forumowiczów - brakuje wątku z poradami PC-MANIACA i
        zdecydowana wiekszosc forumowiczow / jak wynika z wpisów/ ma
        serdecznie dość porad pseudoexpertów od samoreklamy.Ktos rzucil
        fajny pomysł żeby PC-MANIAC załozył prywatne forum i tam udzielał
        porad dla tych którzy do Egiptu jadą po raz 1 i ..101. Mam tylko
        nadzieje ,że CI którzy potrafia wszystko ZNISZCZYĆ nie będą zaglądać
        na forum PC-MANIACA , ponieważ ICH ŚPIEWKE wszyscy znamy . WP2007
        • ocean-1 Re: do ocean 27.01.09, 10:51
          w.p2007 jestem kobietą:P Ja doskonale wiem, że porady p-c maniaka są bardzo
          dobre i pożyteczne. Ja też się na nich przygotowałam do podróży do Egiptu.
          Dlatego też uważam, że wątek powinien wrócić na swoje miejsce.
        • bentrask Re: do ocean 27.01.09, 10:55
          Nie wiem czemu służą posty kolejnej mutacji wp2007, ale to nieważne - każdy
          średnio rozgarnięty forumowicz bez trudu zidentyfikuje nikłą jakość porad
          wp2007. Który to zresztą wp2007 po ostatniej wojnie forumowej sam zadeklarował,
          że więcej tu nie wróci, bo idzie zarabiać pieniądze. Gratuluję konsekwencji.
          Jak mawiał Jacek Fedorowicz - przechodząc do ad rema :)
          W istocie porady PC-maniaca były skarbnicą wiedzy dla wyjeżdżających do Egiptu -
          tego nie sposób podważyć.
          Z drugiej jednak strony - skoro sam PC twierdzi, że dwuletnia przerwa w wizytach
          w Egipcie skutkuje tym, że jego porady mogą być nieaktualne, to nader odkrywczy
          wniosek wszechwiedzącego wp2007, że w Egipcie wszystko 'constans' jest co
          najmniej nadużyciem.
          Jestem przekonana, że PC nie udzielając się na forum wie, co robi, czym w sposób
          zasadniczy różni się od mistrza wazeliny i niekompetencji wp2007.
          pozdrawiam
          benia
    • deoand Re: Ad rem ! 27.01.09, 13:23
      Bentask .. nie dyskutujemy o jakości porad kogokolwiek tylko
      o losach wątku pc maniaka , który został przeniesiony w inne
      miejsce ...

ale jest i nadal może służyć początkującym głownie na
      etapie decyzji co do tego czy jechac do Egiptu , kiedy ,
      gdzie i na co zwracać uwagę - fakultety itp .

czy sie zdezaktualizował - czy ja wiem - piramidy stoja
      jak stały i kamienie tez ... ale hotele powstały nowe .

Temat jest w innym miejscu to ok - faktycznie czasem może
      i warto przyszpilić cos nowego co nie jest poradnikiem ale
      wrażeniami osobistymi jak opis koleżanki .

pzdr deoand
    • pc_maniac Ludzie, skończcie tę dyskusję i stwórzcie 2009! 27.01.09, 14:37
      Kochani, skończcie tę jałową dyskusję, która naprawdę do niczego nie prowadzi,
      tylko najprościej pod słońcem załóżcie wątek "Pierwszy raz do Egiptu 2009".

Jeśli przez 4 czy 5 lat mnie chciało się zakładać CO ROKU od nowa taki wątek, to
      czemu Wam się nie chce?
      Ja również w tym wątku nie pisywałem sam.
      Mało tego sporo informacji w nim zawartych (KTÓRE SIĘ NIE ZDEZAKTUALIZOWAŁY)
      było przenoszonych z poprzednich edycji tego wątku.

Ale choćby ze względu na daty postów, naprawdę warto takie wątki tworzyć od
      nowa. Inaczej "trącą myszką", choćby i miejsce zbudowania piramid się nie zmieniło.

Więc zamiast bawić się w malkontenctwo - stwórzcie nowy poradnik. Co będziecie
      chcieli to możecie przekleić (po przesianiu przez sito czasu jaki upłynął).
      • janan2 [...] 27.01.09, 15:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • matanzas [...] 27.01.09, 19:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • pc_maniac Do mantazas 27.01.09, 20:49
            Ja narzekam na to forum?
            Napisałem (przeczytaj mój post po prostu jeszcze raz), że gdy tutaj pisywałem,
            to zakładałem ten wątek co roku od nowa, by był ciągle aktualny.
            A obecnie nie pisuję, gdyż od kilku lat nie byłem w Egipcie. Mógłbym co najwyżej
            ponarzekać, że nie było mnie w tym ciekawym kraju od 2 lat. Ale co to ma
            wspólnego z tym forum?

Jestem po prostu uczciwy i przyznaję się do tego, że z obecną moją wiedzą o
            Egipcie to ja powinienem od wielu z Was pobierać informacje, a nie na odwrót.
            • matanzas Re: Do pc_maniaca 27.01.09, 21:04
              pc_maniac napisał:

> Ja narzekam na to forum?
              > Napisałem (przeczytaj mój post po prostu jeszcze raz), że gdy tutaj pisywałem,
              > to zakładałem ten wątek co roku od nowa, by był ciągle aktualny.
              > A obecnie nie pisuję, gdyż od kilku lat nie byłem w Egipcie. Mógłbym co najwyże
              > j
              > ponarzekać, że nie było mnie w tym ciekawym kraju od 2 lat. Ale co to ma
              > wspólnego z tym forum?
              >
              > Jestem po prostu uczciwy i przyznaję się do tego, że z obecną moją wiedzą o
              > Egipcie to ja powinienem od wielu z Was pobierać informacje, a nie na odwrót.

Polecam przeczytać jeszcze raz to co napisałem i do kogo....
              Rozumie że nieobecność na forum jest stresem dla niektórych ale czytanie ze
              zrozumieniem chyba pozostało...
              • pc_maniac Do mantazas 27.01.09, 21:07
                Nie rozumie?!

Przecież tekst zamieściłeś cytując w tekście mój post, więc zrozumiałem, że to
                było do mnie?!
                • derduch.milutki.facio Brniesz dalej 27.01.09, 21:10
                  Gdzie mój post z cytatami z twoich wypocin?
                  Kłamca. I nic więcej.
                  Jesteś dla mnie ziobrem
                • pc_maniac Re: Do mantazas 27.01.09, 21:18
                  pc_maniac napisał:

> Nie rozumie?!
                  >
                  > Przecież tekst zamieściłeś cytując w tekście mój post, więc zrozumiałem, że to
                  > było do mnie?!

To był post skierowany do Mantazas, a nie do Ciebie Derduchu.
                • matanzas Re: Do mantazas 27.01.09, 21:21
                  pc_maniac napisał:

> Nie rozumie?!
                  >
                  > Przecież tekst zamieściłeś cytując w tekście mój post, więc zrozumiałem, że to
                  > było do mnie?!

Proszę
                  przeczytaj raz jeszcze mój pierwszy post !

dobra
                  po kolei
                  w tym poście są 2twoje zdania w początku tematu wklejone przez Juana 2
                  a następnie jego tekst na który odpowiadam ....
                  Do Ciebie nic nie mam
                  nigdy nie korzystałem z twoich rad !
                  więc temat mnie nie interesuje !

• pc_maniac Re: Do mantazas 27.01.09, 21:22
                    >
                    > dobra
                    matanzas napisał:

> po kolei
                    > w tym poście są 2twoje zdania w początku tematu wklejone przez Juana 2
                    > a następnie jego tekst na który odpowiadam ....
                    > Do Ciebie nic nie mam
                    > nigdy nie korzystałem z twoich rad !
                    > więc temat mnie nie interesuje !

Rozumiem i przepraszam.
                    Nie potrzebnie zacytowałeś treści obu postów i stąd moja pomyłka.
                    • matanzas Re: Do mantazas 27.01.09, 21:24
                      Ok .
            • wojtek37k Re: Do mantazas 27.01.09, 21:05
              pc-maniacu chyba żle odebrałeś wpisy na górze , one nie były do
              Ciebie lecz do janan2 . Nerwy trzeba odpuścić , lepiej napisz co
              teraz porabiasz w temacie podróży .

Pozdrawiam Wojtek
              • pc_maniac Do wojtka37k 27.01.09, 21:10
                Co porabiam w temacie podróży?
                Jedynie na razie o nich marzę. Dostałem tak po d. na giełdzie, że na razie
                czekam aż kryzys na GPW minie. Wtedy się pomyśli nad kolejną (zaległą) wyprawą.
                Tym razem do Tajlandii i Kambodży.

Ale Egipt nadal będzie głónym kierunkiem, bo nawet córcia za nim tęskni.
                • derduch.milutki.facio Re: Do wojtka37k 27.01.09, 21:13
                  > Jedynie na razie o nich marzę. Dostałem tak po d. na giełdzie, że na razie
                  > czekam aż kryzys na GPW minie.

Taki geniusz hahahahahahaha popłakałem sie ze śmiechu, ja natomiast kupiłem
                  dolary po 2.10 ale ja to ciemny jestem i wątkowania nie widze.
                  • pc_maniac Re: Do wojtka37k 27.01.09, 21:15
                    Hehe, nigdy nie uważałem się za geniusza.
                    Myślę jednak, że Twoje dolary po 2.10 i moje akcje PKO BP kupione po 25 PLN, to
                    mnie dadzą większy zysk ;o)
                    • pc_maniac Re: Do wojtka37k 27.01.09, 21:16
                      Ale mogę się mylić. Ale kto nie ryzykuje, ten w kozie nie siedzi.
                      I Tobie życzę zysków.
                    • derduch.milutki.facio Nie chce mi się z tobą gadać, najpierw przeproś 27.01.09, 21:19
                      Takiego numeru nawet po tobie, kórego znam z hipokryzji nie spodziewałem się. Na
                      szczęście wątek wisi, ludzie czytają.
                      • kasia_p45 Re: Nie chce mi się z tobą gadać, najpierw przepr 27.01.09, 21:53
                        Czytaja czytaja... i rece zalamuja tylko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka