agnes315 04.02.09, 19:04 pytanie do tych, którzy właśnie wrócili z Egiptu: czy szalejące u nas kursy walut mają jakieś przełożenie na Egipt? tzn. ile teraz funtów egipskich płacą za dolara? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeff1965 Re: kurs dolara 04.02.09, 19:14 1 dolar amerykański = 5,56399428 funta egipskiego Po za tym nie ma sensu o to pytać na tym forum ,od tego są google. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: kurs dolara 04.02.09, 19:17 słusznie, nie pomyślałam - co dwie głowy to nie jedna. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczka Re: kurs dolara 04.02.09, 19:21 Tutaj masz wszystko na bierząco globtroter.pl/waluta/ Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: kurs dolara 04.02.09, 21:00 funtow dostaniesz tyle samo za dolara co wczesniej. z tym ze teraz dolar 3,5 zl a jak ja wymienialem to za 2,06 zl:) roznica spora:) Odpowiedz Link Zgłoś
blurppp Re: kurs dolara 05.02.09, 08:40 A ja jestem dobrej mysli $ mocno spadnie do lata Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: kurs dolara 05.02.09, 08:55 zalezy co dla Ciebie znaczy mocno, bo do granicy 2 zl to nie spadnie na pewno:) poza tym niektorzy juz teraz potrzebuja wymieniac:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: kurs dolara 05.02.09, 08:59 bardzo bym chciała bo jadę dopiero w lipcu, ale z tego co mówią to raczej nie bardzo; pluję sobie w brodę że nie kupiłam jak był po 2 zł z groszami, ale gdybyś wiedział, że się przewrócisz to byś usiadł... Odpowiedz Link Zgłoś
blurppp Re: kurs dolara 05.02.09, 09:32 Kupując w sierpniu ubiegłego roku sporo $ mozna było zarobic 75% w ciągu 6 miesięcy :) ale jak juz powiedziano jak bym wiedział to... Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: kurs dolara 05.02.09, 10:43 Ja podejrzewałam że waluty wzrosną (to było do przewidzenia) dlatego w tamtym roku kupiłam 2000 dolarów po 2zł i 1000 euro po 3 z groszem. Część walut wymieniłam na PLN jak kursy wzrosły o 0,50-0.70 zł to już miałam do przodu. W tym roku jadę do Turcji i mam kupioną walutę tanio, czego teraz w ogóle nie odczuwam, bo leży, a sprzedać teraz po takim wysokim kursie nie opłaca się bo i tak będę musiała w sierpniu kupić i to na pewno nie kupię po 2,3 zł. I co tu teraz zrobić?;) Odpowiedz Link Zgłoś
blurppp Re: kurs dolara 05.02.09, 10:54 sprzedać nawet jak zarobisz 20 gr na sztuce to razy 1000 daje 200 zł czyli coś tam jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: kurs dolara 05.02.09, 11:29 Tak, teraz sprzedam a latem będę musiała kupić i nie wiadomo jak będą stały waluty. Tego już nie potrafię przewidzieć;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: kurs dolara 05.02.09, 13:20 zostaw sobie tyle ile będziesz potrzebować na wakacje, a resztę sprzedaj ale jeszcze nie teraz, myslę że jeszcze trochę pójdzie w górę a dopiero potem minimalnie zacznie spadać, ale myślę, że to jeszcze nie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: kurs dolara 05.02.09, 18:28 Sprawdziłam dokładnie ile zostało mi walut i raczej nie będę wymieniać bo dolarów mam 1600 i 700 euro. Zostawię sobie to na Turcję (jadę z fecetem który się napalił na paragliding hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: kurs dolara 05.02.09, 21:25 to juz wiem gdzie jedziesz gora aba dak w olodeniz. gratulacje tam jest nie ziemsko,pierwszy raz mialem opory tak duze przy powrocie, to bylo straszne.ja bylem w hotelu karbel 3* spoko hotelik ,jedzonko dobre pokoje i budynki na dobrym poziomie. w spokojnej i cichej okolicy a rownoczesnie blisko deptaku plazy spacerkiem no i przepieknej lagony moim skromnym zdaniem najpiekniejszej plazy w tym rejonie swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: kurs dolara 06.02.09, 13:19 Dokładnie tam będę:) Ale w innym hotelu:) I jeśli mogę się Ciebie zapytać czy w Oludeniz jest gdzie się bawić? Jakieś dyskoteki? Pytałam już na forum Turcja ale jeden gość mi tylko odpowiedział że oludeniz to typowe miejsce dla rodzin z małymi dziećmi i nie mam tam żadnych imprez. I przepraszam pozostałych forumowiczów że nie na temat:D Odpowiedz Link Zgłoś
meganczeszejko Re: kurs dolara 06.02.09, 06:46 W grudniu kupiłam 1000$ po 2,95zł. mam dylemat czy teraz sprzedać ? W lipcu ponownie będę potrzebować $.Kusi- żaden bank w 2 miesiące nie daje takiego zysku. Ciekawe ile spadnie do lata? Bo na pewno spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: kurs dolara 06.02.09, 06:55 mysle ze teraz jest ostro nadmuchana wartosc dolara i do wakacji zleci:) tez sobie pluje w brode ze jak bylo po 2 zl to sie nie kupilo:)niektorzy znajomi kupili i teraz maja sporo do przodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: kurs dolara 06.02.09, 09:44 moim zdaniem w lipcu będą sporo tańsze, ja bym sprzedała, ale to moje subiektywne odczucie, a właściwie intuicja. Jeśli chodzi o waluty nigdy się jeszcze nie pomyliłam, ale zawsze może być ten 1 raz... Odpowiedz Link Zgłoś
0nna średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 06.02.09, 10:59 www.money.pl/pieniadze/nbparch/srednie/ Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 06.02.09, 12:32 z tego adresu nie dowiesz sie jaki bedzie kurs dolara w przyszlosci, to nie wrozka:) poza tym teraz jest zupelnie inna sytuacja teraz jest "kryzys" :) Odpowiedz Link Zgłoś
blurppp Re: średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 06.02.09, 12:53 Dla mnie jest dziwny m że podobno amerykańska gospodarka jest w kłopotach a ich waluta leci w góre, to wszystko jest zwiazane z nadziejeami na Obamowata Zmiane która nie nastapi i tyle w czerwcu 1$= 3zł mówię wam :0 Odpowiedz Link Zgłoś
0nna Re: średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 06.02.09, 14:53 To nie dolar leci w górę, tylko naszym papierkiem można sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 06.02.09, 19:23 dokladnie to chcialem napisac....to nie dolar idzie w gore tylko nasza waluta ostro w dol:) Odpowiedz Link Zgłoś
0nna Re: średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 06.02.09, 19:51 Dzieciaki, teraz jest kryzys-ja pamiętam je z ostatnich moich 30 lat pełnoletniości i zawsze była w tym kraju tragedia zgotowana zwykłym Polakom przez kolejne "rządy". Gdyby nie rozluźnienie polityki wywalczone krwią i więzieniami-to bylibyśmy nadal na etapie zbierania ryżu w bajorze Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: średnia cena euro w NBP/ wykres z kilku lat 07.02.09, 06:50 a jak Twoj poglad ma sie do tematu watku ? Odpowiedz Link Zgłoś