e-kika 22.05.09, 08:39 Czy to prawda ze przyjmują tylko banknoty dolarowe tylko po jakies dacie wydruku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolnoslazaczka Re: rocznik dolara 22.05.09, 09:58 tak , to prawda,ja kupując dolary patrze na date wydania.Podobno przyjmują tylko te, które wydane są po roku 1998 Odpowiedz Link Zgłoś
n-att Re: rocznik dolara 22.05.09, 10:00 Jak jechałam, też słyszałam, że tylko te - z 'dużą głową' i rzeczywiście banknoty 20 czy 50 $ staraliśmy się mieć 'nowsze'- na wszelki wypadek ;), ale 1$ mieliśmy stare i nie było najmniejszego problemu, nikt nawet na to nie zwracał uwagi - więc sądze, że nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
dolnoslazaczka Re: rocznik dolara 22.05.09, 10:02 Moim zdaniem lepiej zabezpieczyć się i mieć te nowsze, niż ma być później problem z wydawaniem ich. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.derduch Re: rocznik dolara 22.05.09, 10:18 ...i tak mój i kilku innych osób z tego Forum stał się legendą i faktem :-)))))))) Poczytaj sobie archiwum hahahahahaha nawet numery serii podawaliśmy których nie chcą przyjmowac i okazało się że wiele osób z tym się spotkało. Samosprawdzająca się przepowiednia i nic więcej. Prawdą jest że Egipcjanie wolą banknoty z dużymi mordami i kolorowe ale spokojnie przyjmują i te starsze, mając do wyboru że kupisz u konkurencji zawsze przyjmą. Odpowiedz Link Zgłoś
georg222 Re: rocznik dolara 22.05.09, 12:58 We wrześniu ubiegłego roku w Sharm el sheik, podczas wymiany dolarów w bankach nieprzyjmowali dolarów z przed 2000 roku.Taką mielismy sytuację.Po olbrzymich awanturach udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
edziakk Re: rocznik dolara 22.05.09, 16:26 Prawda. Przynajmniej w Sharmie tak jest. Tzn jak masz dolary z lat 70-tych lub 80-tych to w banku czy wymianie walut nie chca ci ich wziac. Najlepiej miec siwerzutkie po 2000 roku. My wcisnelismy stare dolce rezydentowi a druga czesc w 5-tym z kolei banku ktory na to nie zwrocil uwagi. Generalnie jak bedziesz chciala to sie pozbedziesz ich ale troche trzeba sie nagimnastykowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-kika Re: rocznik dolara 22.05.09, 20:32 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Niestety zmartwiliście mnie bo mam własnie z 1996 r., a z tego co zrozumialam to najlepiej po 2000 r. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: rocznik dolara 22.05.09, 21:40 www.moneyfactory.gov/newmoney/main.cfm/currency/circulation :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: rocznik dolara 23.05.09, 19:31 Właśnie wróciłam z Egiptu,i jest to najprawdziwsza prawda.Jeden z uczestników wycieczki nie mógł wymienic 100$ bo był z 1998 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: rocznik dolara 23.05.09, 20:19 hmm, nie wiem od którego roku jest seria z dużym wizerunkiem, ja mam dwie sztuki z 1999 i z tego co wiem to z tymi nie ma najmniejszych problemów. Ich wygląd jest taki jak tych środkowych datowanych na: series 2001 www.moneyfactory.gov/newmoney/main.cfm/currency/circulation10 Odpowiedz Link Zgłoś
tndwa Re: rocznik dolara 23.05.09, 20:23 Pierdoły, to mógł iść do innego kantoru, mógł sobie wymienic w hotelu, mógł sobie kupić colę w markecie, mógł zapłacić za wizę na lotnisku. Afera stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: rocznik dolara 23.05.09, 21:59 tndwa napisała: > Pierdoły, to mógł iść do innego kantoru, mógł sobie wymienic w > hotelu, mógł sobie kupić colę w markecie, mógł zapłacić za wizę na > lotnisku. Afera stulecia. tndwa- to nie jest tak proste jak ci się wydaje.Każdy banknot dolarowy jest oglądany,gdzie byś nim nie płacił.Niech ci się nie zdaje że tamtejsi ludzie nie znaja się na pieniądzach.Czy to w banku, czy w hotelu, doskonale wiedzą jaka waluta jest dopuszczona u nich do obrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
fazib Re: rocznik dolara 23.05.09, 23:39 Ja byłem w Hurghadzie i nie miałem żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: rocznik dolara 25.05.09, 16:16 Ja się z tym nie spotkałam. Miałam kilka starszych i nie miałam problemu. Nie wiem może nikt tego nie zauważył. Ale np widziałam, że bez problemu wszędzie przyjmowali EUR w monecie a w Polsce to nawet w kantorach i bankach nie ma szans ich wymienić - ewentualnie za połowę kursu. No chyba, że to tylko tak bywa tu na zadu... piu gdzie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś