jakub987 11.06.09, 16:54 witam wszystkich sympatycznych. Jak traktowany jest laptop na pokladzie samaolotu? Jako bagaż czy nie zwracaja na to uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwanbt Re: laptop 12.06.09, 18:08 a potrzebne sa dokumenty kupna laptopa bo słyszałem ze sa potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
agama1971 Re: laptop 12.06.09, 18:42 Laptop, aparaty fotograficzne i kamerę mam zawsze w bagażu podręcznym. W Polsce na lotnisku kazali mi wyjąć laptopa i otworzyć, w Egipcie zero jakiejkolwiek kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
amela24 Re: laptop 12.06.09, 19:01 Dajcie spokój z laptopami!! przeciez to wakacje, urlop od pracy! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: laptop 20.06.09, 12:43 nie zgadzam się !! bardzo przydatne urządzenie, jak pada można sobie filmiki oglądać.... a na poważnie jak robie kilka setek zdjęc to potrzebny no i muzyczki można słuchać na lotnisku nie tyko komputer i aparat ale kiedyś w plecaku udalo mi sie przewieźć .... scyzoryk Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: laptop 20.06.09, 13:28 ten watek o laptopie byl nie dawno na forum tunezja,po co laptop na wakacje zgadzam sie,muzyki sluchac z lapka? a mp3 i w tel jest muzyka? dla mnie to zalosne a jako urzadzenie do sciagania zdjec? pamieci sa takie duze,np karta 4gb to ponad tysiac zdjec przy matrycy 10mln,dla mnie lapek na wczasach to jeden wielki obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: laptop 20.06.09, 15:45 No to jesteś wielki , a ja obciachowiec :-) Inni zabierają czajniki i grzałki , a ja laptopa do przeglądania zrobionych zdjęć i nic nikomu do tego . Chyba że jest się gladi3 ... hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: laptop 20.06.09, 16:10 luuudzie!!! trochę więcej luzu i tolerancji! jedziecie na wakacje i niech każdy zabierze co chce, chocby nawet teściową! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: laptop 20.06.09, 18:04 laptop obciachem? Chyba ze nie stac cie na kamere, bo z dobra kam bez laptopa to mozna co najwyzej poszpanowac, ze sie ja ma... Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: laptop 20.06.09, 18:53 co ma kamera do laptopa,obie te rzeczy sa bardzo tanie,w zaleznosci jakie kto ma wymagania? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: laptop 20.06.09, 19:06 To ma, ze film z kam w dobrej jakosci zajmuje z kikadziesiat GB i trzeba go gdzies przegrac i choc ogolnie obrobic, a potem nagrac na plytki DVD. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.derduch [...] 20.06.09, 19:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.derduch [...] 21.06.09, 17:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: laptop 21.06.09, 19:16 Laptop to nie tylko narzędzie do pracy i czasem się na urlopie również przydaje. Choćby po to, żeby na bieżąco robić zrzuty z dysków kamery oraz aparatu i obrabiać je na bieżąco. Ponadto, lapa można wykorzystywać do rożnych innych rzeczy (obejrzeć zaległe filmy, napisać coś dla przyjemności - tak, tak, wyobraź sobie, niektórzy piszą, więcej, nawet na tym potem zarabiają...) Poza tym nie każdy, np prowadząc własną firmę, może na dwa tygodnie odciąć się od wszelkiej łączności. Odpowiedz Link Zgłoś
padalec39 Re: laptop 21.06.09, 12:14 Powiem szczerze, nie wiem po co ta cała dyskusja. Ja mam laptopa kupionego w Media rok temu za połowę mojej miesięcznej wypłaty i na pewno nie jest to przedmiot którym chciałbym kogoś olśnić. W ogóle traktowanie jakiegokolwiek gadżetu jak przedłużenia członka jest po prostu głupie. Z drugiej jednak strony można wieczorem dziecku bajkę na tym pudełku puścić a jeśli mamy w hotelu hot-spota to z krajem tanio pogadać. Pisanie mnie stać na to a ciebie nie to nie jest rozmowa ludzi na poziomie wszak dżentelmeni o pieniądzach nie mówią, oni je po prostu mają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: laptop 26.06.09, 09:17 Czy podczas lotu można włączyć laptopa? Lecimy z 2-letnia córeczką, która nie potrafi wysiedzieć długo w miejscu więc myślałam, żeby włączyć jej jakieś bajeczki podczas lotu (oczywiście przez słuchawki). Odpowiedz Link Zgłoś
wylenialy_wielblad Re: laptop 26.06.09, 09:21 Ojojoj ojojoj oczywiście, że można. Jedynie przy starcie i lądowaniu wyłączamy wszystkie urządzenia elektroniczne. Bo w końcu musimy mieć wolne ręce żeby móc klaskać. Odpowiedz Link Zgłoś
loslanz Re: laptop 26.06.09, 14:33 dobre wielbłąd - to mi się podobało, i to zeby zabrać tesciową ze sobą.... ja juz kolejny raz z nią lecę :) Odpowiedz Link Zgłoś
fllowy Re: laptop 26.06.09, 16:53 a czy laptop też przepuszczamy przez tą "maszynę prześwietlającą" podczas kontroli ( tak jak ma to miejsce z torebkami itp.) ? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: laptop 26.06.09, 20:36 Tak. I trzeba go wyjąć z torby lub plecaka do oddzielnej "kuwety" nie dokładając do niej już nic więcej, a na prośbę obsługi np. otworzyć lub nawet uruchomić (zdarzyło mi się parę razy) Odpowiedz Link Zgłoś
wylenialy_wielblad Re: laptop 27.06.09, 11:50 Ojojoj ojojoj teściowa to dobry pomysł. Moja swoim gderaniem skutecznie odgania natrętnych tambylców. Ale niestety są minusy. Ja kiedruję się zasadą: teściowa tak ale tylko na tydzień, bo dłużej to tylko ona sama potrafi ze sobą wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcioc Re: laptop 27.06.09, 21:48 jak zwykły bagaż podręczny jednak nie liczony jako bagaz podręczny czyli możesz zabrać podręczny + laptop ( przynajmniej do tej pory nie trafiłem na linie które miały inne zasady) Do Egipty zabierałem 2 razy i zawsze oprócz niego miałem podręczny - problemów 0 Odpowiedz Link Zgłoś