ewelina75_1 13.06.09, 23:52 Co sie stało ze zdjeciem twojego pana,które umiesciłas na photoblogu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psotnisia123 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 09:28 poprosilam o usuniecie bo za duzo nerwow kosztowal mnie ten z palca wyssany komentarz i niepotrzebne klotnie, po co mi to. panna kasia dziwnie zna kazdego nie chcialam zeby zaraz zebraly sie jej zwolenniczki przeciwko mnie. aczemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina75_1 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 10:01 tak myslałam,ze chodziło o komentarze.byli i beda ludzie zawistni ale nimi nie nalezy sie przejmowac.pozdrawiam i zycze wspaniałego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
bahebak_k Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 11:15 Dziewczyny ale ja nie rozumiem jaki cel mają te dziewczyny. Już nie chodzi mi o te, które wymyślają przeróżne historie bo domyślam się, że tym panią nie wyszło w życiu dlatego innym też nie powinno :/ Ale jak można praktycznie pod każdym zdjęciem pisać teksty "brzydal, oblech itd" Sorry ale mnie to śmieszy. Świadczy jedynie o poziomie autorek tych komentarzy. Każdy ma inny gust, inne upodobania i dla wiekszości ludzi wygląd się nie liczy ale znajdzie się kilka idiotek... Psotnisiu dobrze zrobiłaś kasując to zdjęcie. Życze Ci wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 11:27 bahebak_k napisała: > Dziewczyny ale ja nie rozumiem jaki cel mają te dziewczyny. Już nie > chodzi mi o te, które wymyślają przeróżne historie bo domyślam się, > że tym panią nie wyszło w życiu dlatego innym też nie powinno :/ Ale > jak można praktycznie pod każdym zdjęciem pisać teksty "brzydal, > oblech itd" Sorry ale mnie to śmieszy. Świadczy jedynie o poziomie > autorek tych komentarzy. Każdy ma inny gust, inne upodobania i dla > wiekszości ludzi wygląd się nie liczy ale znajdzie się kilka > idiotek... jakie to szczęście , że każda z nas ma inny gust .....heh !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bahebak_k Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 12:00 dinah33 napisała: > jakie to szczęście , że każda z nas ma inny gust .....heh !!!!!!! Jasne ale nie mamy prawa nikogo oceniać i komentować. jak byś się czuła gdymy ktoś ciebie tak nazwał???? Jednemu się podobasz innemu nie ale nie jest przyjemne usłyszeć, że jest się paskuda.... Nie czyń bliźniemu co tobie nie miłe... Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 17:18 bahebak_k napisała: > dinah33 napisała: > > > jakie to szczęście , że każda z nas ma inny gust .....heh !!!!!!! Jasne ale nie mamy prawa nikogo oceniać i komentować. jak byś się czuła gdymy ktoś ciebie tak nazwał???? Jednemu się podobasz innemu nie ale nie jest przyjemne usłyszeć, że jest się paskuda.... Nie czyń bliźniemu co tobie nie miłe... ale ja nie tylko piszę o "urodzie" tych panów, ale również o sposobie bycia i prowadzenia się Odpowiedz Link Zgłoś
cleopatra.2 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 18:48 do dinah 33 ciekawa jestem droga panno jaki ty masz sposób prowadzenia.Uwazasz się za kogo ...? jesteś idealna...? po sposobie wypowiedzi sądzę ,że nie Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:00 cleopatra.2 napisała: > do dinah 33 > > ciekawa jestem droga panno jaki ty masz sposób prowadzenia.Uwazasz > się za kogo ...? jesteś idealna...? po sposobie wypowiedzi sądzę ,że > nie po 1 - dla ciebie pani , a nie panna po 2 - IDEAŁÓW nie ma , zejdź na ziemię cleopatra po 3 - mam prawo do własnego zdania i do własnych odczuć Odpowiedz Link Zgłoś
lani-2012 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:04 No prosze Cie Cleopatro No nie wiesz Dinah ma chłopaka z Polski i jezdzi z nim po krajach arabskich, zwiedziła juz trzy kraje. Ma ogromna wiedze szczególnie mozna to stwierdzic czytajac posty Dinah33 zarówno na tym forum jak i faceci z Tunezji. Zawsze pisze jedno szcególnie na temat związku z Arabem Odpowiedz Link Zgłoś
cleopatra.2 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:08 OOOJ !!! no to naprawde dziekuje ze mnie uświadomiłas ;-) DINAH33 - aż 3 kraje zwiedziła no no no ,światowa ta nasza dinah33 no i wszystko wie ! szkoda mi jej pozdrawiam lani ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina75_1 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:21 lani-2012 napisała: > No prosze Cie Cleopatro > No nie wiesz Dinah ma chłopaka z Polski i jezdzi z nim po krajach arabskich, > zwiedziła juz trzy kraje. > Ma ogromna wiedze szczególnie mozna to stwierdzic czytajac posty Dinah33 > zarówno na tym forum jak i faceci z Tunezji. Zawsze pisze jedno szcególnie > na temat związku z Arabem DZIEKI LANI WYRECZYŁAS MNIE MIAŁAM NAPISAC DOKŁADNIE TO SAMO. DINACH33 JESLI NIE MIAŁAS FACETA ARABA TO CO TY MOZESZ WIEDZIEC O NICH - A WYPOWIADASZ SIE NIE TYLKO NA TYM FORUM JAKBYS ZJADŁA WSZYSTKIE ROZUMY -POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:47 ewelina75_1 napisała: > lani-2012 napisała: > > > No prosze Cie Cleopatro > > No nie wiesz Dinah ma chłopaka z Polski i jezdzi z nim po krajach > arabskich, > > zwiedziła juz trzy kraje. > > Ma ogromna wiedze szczególnie mozna to stwierdzic czytajac posty > Dinah33 > > zarówno na tym forum jak i faceci z Tunezji. Zawsze pisze jedno > szcególnie > > na temat związku z Arabem > DZIEKI LANI WYRECZYŁAS MNIE MIAŁAM NAPISAC DOKŁADNIE TO SAMO. > DINACH33 JESLI NIE MIAŁAS FACETA ARABA TO CO TY MOZESZ WIEDZIEC O > NICH - A WYPOWIADASZ SIE NIE TYLKO NA TYM FORUM JAKBYS ZJADŁA > WSZYSTKIE ROZUMY -POZDRAWIAM ewelinko75_1 mam oczy i uszy,dosyć dobrze widzę i słyszę co się dzieje dookoła. Zgadza się... nie miałam i nie zamierzam mieć na sobie i w sobie żadnego Araba. Odpowiedz Link Zgłoś
psotnisia123 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:50 dinah33 napisała: > ewelinko75_1 mam oczy i uszy,dosyć dobrze widzę i słyszę co się dzieje dookoła. > Zgadza się... nie miałam i nie zamierzam mieć na sobie i w sobie żadnego Araba. to zaluj nie iwesz co tracisz. ale moze zaden nie byl zainteresowany co? Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:56 psotnisia123 napisała: > dinah33 napisała: > > > ewelinko75_1 mam oczy i uszy,dosyć dobrze widzę i słyszę co się > dzieje dookoła. > > Zgadza się... nie miałam i nie zamierzam mieć na sobie i w sobie > żadnego Araba. > to zaluj nie iwesz co tracisz. ale moze zaden nie byl > zainteresowany co? psotnisia a może ja nie chciałam??? heh... poza tym po co mi Arab - jak mam super faceta przy sobie??? Odpowiedz Link Zgłoś
psotnisia123 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 20:01 NO NIE WATPIE NIE WATPIE TYLKO CZEMU TEN SUPER FACET NIE ABSORBUJE CI CALEGO CZASU TYLKO PRZESIADUJESZ TUTAJ? Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 20:10 psotnisia123 napisała: > NO NIE WATPIE NIE WATPIE TYLKO CZEMU TEN SUPER FACET NIE ABSORBUJE > CI CALEGO CZASU TYLKO PRZESIADUJESZ TUTAJ? psotnisia gdybyś uważnie czytała moje posty, to byś zauważyła że nie przesiaduję tutaj całego swojego czasu /jak co poniektóre koleżanki /, tylko wchodzę wtedy kiedy mam czas i ochotę...a co w tym czasie robi mój facet ??? np. słucha swojej muzyki i kompletuje kolejną dyskografię - na tym polega między innymi związek, że akceptuje się również chwilę drugiej osoby dla samego siebie ....a u ciebie jest inaczej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
psotnisia123 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 20:15 NO U MNIE JEST INACZEJ BO MOJ ZWIAZEK TO ZWIAZEK NA ODLEGLOSC WIEC JA SIEDZE TUTAJ CALY CZAS JAK ZAUWAZYLAS BO PRZY OKAZJI ROZMAWIAM SOBIE Z MOIM PANEM Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina75_1 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 20:03 DINAH33 DYSKUSJA Z TOBA TO JAK ROZMOWA Z NIEWIDOMYM O KOLORACH WIEC WYBACZ ALE ODPUSZCZAM - POZDRAWIAM CIEPŁO Odpowiedz Link Zgłoś
salahrashad Re: Do Psotnisi 123 16.06.09, 12:28 witam pani dinah33. nie wiem dokad madrzy ludzie jak ty:)swiat prowadza..niemcy mowia ze polacy sa zlodziejami..a ty uwazawsz ze arabowie sa jak zero po lewej stronie .bez wartosci.kto z was jest rasista!!!ciekawy jestem jak siebie widziesz w lustro kazdego niemca::) Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 19:43 lani-2012 napisała: > No prosze Cie Cleopatro > No nie wiesz Dinah ma chłopaka z Polski i jezdzi z nim po krajach arabskich, > zwiedziła juz trzy kraje. > Ma ogromna wiedze szczególnie mozna to stwierdzic czytajac posty Dinah33 > zarówno na tym forum jak i faceci z Tunezji. Zawsze pisze jedno szcególnie > na temat związku z Arabem Dziecinko bystrzacha z Ciebie nie ma co!!!!!!! widzę bacznie śledzisz wszystkie fora na gazecie.... czy na forum o Maroku tez już byłaś??? wydaje mi się że jeszcze nie bo to typowo turystyczne forum.....jakieś takie chyba nudne dla co poniektórych ..... To prawda, teraz zwiedzamy Afrykę , zaczynamy od góry .... wiesz, pracuje się, to się ma i zwiedza, .... No to kiedy ty lecisz do Maroka i Kenii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 20:19 > To prawda, teraz zwiedzamy Afrykę , zaczynamy od góry .... > wiesz, pracuje się, to się ma i zwiedza, .... > No to kiedy ty lecisz do Maroka i Kenii ??? Tego typu tekst nienajlepiej świadczy o Tobie. Dużo w nim arogancji, ignorancji i pogardy. Powiem Ci coś więcej. Znam osoby, które były w więcej niż trzech krajach arabskich, nie były i nie są związane z Arabami, ale nigdy Ci ludzie nie oceniali poszczególnych Arabów, których nie znali w taki sposób jak Ty. Zauważali negatywy, ale odnosili je do konkretnych osób, nie narodowości. Ujmę to trochę z innej strony - urodziałam się w Polsce, mieszkam tu całe życie (to więcej niż zwiedzić 3 kraje), ale nigdy nie przyszło mi do głowy by oceniać nas jako naród w oparciu o stereotypy i uogólnienia. Gdyby inni oceniali Cię w oparciu o te uogólnienia i stereotypy to nie miałabaś najlepszej opinii - bo jesteś Polką. Tak więc każdy niezbyt rozgarnięty pomyśli o Tobie jako - Polce bardzo negatywnie, mądry - najpierw CIEBIE pozna zanim powie coś złego. I narodowość Twoja nie będzie miała znaczenia w tej ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do mmankii 14.06.09, 21:31 mmankaa napisała: Tego typu tekst nienajlepiej świadczy o Tobie. Dużo w nim arogancji, ignorancji i pogardy. Powiem Ci coś więcej. Znam osoby, które były w więcej niż trzech krajach arabskich, nie były i nie są związane z Arabami, ale nigdy Ci ludzie nie oceniali poszczególnych Arabów, których nie znali w taki sposób jak Ty. Zauważali negatywy, ale odnosili je do konkretnych osób, nie narodowości. Ujmę to trochę z innej strony - urodziałam się w Polsce, mieszkam tu całe życie (to więcej niż zwiedzić 3 kraje), ale nigdy nie przyszło mi do głowy by oceniać nas jako naród w oparciu o stereotypy i uogólnienia. Gdyby inni oceniali Cię w oparciu o te uogólnienia i stereotypy to nie miałabaś najlepszej opinii - bo jesteś Polką. Tak więc każdy niezbyt rozgarnięty pomyśli o Tobie jako - Polce bardzo negatywnie, mądry - najpierw CIEBIE pozna zanim powie coś złego. I narodowość Twoja nie będzie miała znaczenia w tej ocenie. ------------------------------------------------------------------ mmankaa uważnie przeczytałam to co napisałaś i po części zgadzam się z Tobą !!! Żeby było jasne Nie mam nic do Arabów jako ludzi, dopóki mnie i moim najbliższym nie robią nic złego.Jeżdżę między innymi teraz do krajów arabskich po to aby uwiecznić ich twarze i ich życie na zdjęciach. Ich życie mnie zastanawia - są to kraje pełne kontrastów, począwszy od bogactwa i ogromnego przepychu , po skrajną biedę i ubóstwo. Rozmawiam z nimi, lubię ich kuchnię, podoba mi się ich muzyka i oryginalne tańce. Akceptuję to że mają inną religię, inaczej się ubierają i zachowują / nie traktuję ich jak trędowatych !!! / , ale to wcale nie oznacza że muszę od razu ich kochać i oddawać się im. Nigdy nie ukrywałam tego że nie mogłabym być z Arabem, po prostu mam inne "poczucie estetyki" delikatnie mówiąc, ale jak napisałam w jednym z postów ....jakie to szczęście że każda z nas ma inny gust ...jednak jednej rzeczy nie potrafię zaakceptować - to z jaką łatwością oddają się licznemu kurestwu , jak potrafią zręcznie manipulować turystkami i wciskać im tani kit, tylko po to aby osiągnąć cel. Ale z drugiej strony, gdyby nie pozwolenie turystek - to zapewne inaczej by to wyglądało. Muszę cię zmartwić....Polki w świecie mają opinię łatwych, taka jest niestety prawda :(, czasami aż wstyd przyznać się że się pochodzi z Polski.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Do mmankii 15.06.09, 01:21 > Muszę cię zmartwić....Polki w świecie mają opinię łatwych, taka jest niestety > prawda :(, czasami aż wstyd przyznać się że się pochodzi z Polski.pozdrawiam Przecież o tym pisałam-wczytaj się. I napisałam też, że Ty jako Polka też masz taką opinię. Ale wsród idiotów, którzy oceniają przez pryzmat steretopyów. Mądry człowiek nie powie, że jesteś łatwa tylko dlatego, że jesteś Polką. Ty natomiast ceniając poszczególne zachowania przypisujesz je każdemu Arabowi. Mówiąc, że Polka jest łatwa można to przypisać również Tobie i przyjąc to za pewnik?! Co do stwierdzenia "poczucie estetyki - delikatnie mówiąc" - to pewnie wiesz, że każda ma je inne, i znalazłyby się takie kobiety, które w ten sposób wypowiedziały się o Twoim wyborze a tym samym o Twoim mężczyźnie. I będą to kobiety, które jak Ty uważają, że "tylko Polak-nigdy Arab". Na swój sposób bije z Ciebie rasizm - oceniasz ludzi nie za ich osobowość , a przez pryzmat przynależności rasowej. I świadczy o tym właśnie to stwierdzenie ""poczucie estetyki" delikatnie mówiąc". A w czym poszczególny człowiek naszej rasy jest lepszy od od poszczególnej osoby innej rasy? A tak na marginesie - łatka "łatwa Polka" - tym mianem Polacy określają każdą Polkę będącą żoną Araba czy męzczyzny innej rasy. Nie liczy się fakt, że są udanym małżeństwem. Ty powielasz ten stereotyp niestety. Najgorsze w tym wszystkim jest to , że Polak Polakowi wilkiem. Ja nie wstydzę się być Polką, nie mam czego się wstydzić. Jesli ktoś klasyfikuje mnie czy innych ludzi za narodowość jedynie i nieznając mnie to jest zwyczajnym pospolitym prostakiem, którego opinią nie warto się przejmować. Znam siebie, swoją wartość, wiem jaka jestem i jak się zachowuję. I dlatego też nie oceniam ludzi w kategoriach "Europjczyk- dobry a Arab = zły, gorszy". Również pozdrawiam i życzę jednak więcej obiektywizmu w ocenie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do mmankii 15.06.09, 13:07 mmankaa napisała: Przecież o tym pisałam-wczytaj się. I napisałam też, że Ty jako Polka też masz taką opinię. Ale wsród idiotów, którzy oceniają przez pryzmat steretopyów. Mądry człowiek nie powie, że jesteś łatwa tylko dlatego, że jesteś Polką. Ty natomiast ceniając poszczególne zachowania przypisujesz je każdemu Arabowi. Mówiąc, że Polka jest łatwa można to przypisać również Tobie i przyjąc to za pewnik?! Co do stwierdzenia "poczucie estetyki - delikatnie mówiąc" - to pewnie wiesz, że każda ma je inne, i znalazłyby się takie kobiety, które w ten sposób wypowiedziały się o Twoim wyborze a tym samym o Twoim mężczyźnie. I będą to kobiety, które jak Ty uważają, że "tylko Polak-nigdy Arab". Na swój sposób bije z Ciebie rasizm - oceniasz ludzi nie za ich osobowość , a przez pryzmat przynależności rasowej. I świadczy o tym właśnie to stwierdzenie ""poczucie estetyki" delikatnie mówiąc". A w czym poszczególny człowiek naszej rasy jest lepszy od od poszczególnej osoby innej rasy? A tak na marginesie - łatka "łatwa Polka" - tym mianem Polacy określają każdą Polkę będącą żoną Araba czy męzczyzny innej rasy. Nie liczy się fakt, że są udanym małżeństwem. Ty powielasz ten stereotyp niestety. Najgorsze w tym wszystkim jest to , że Polak Polakowi wilkiem. Ja nie wstydzę się być Polką, nie mam czego się wstydzić. Jesli ktoś klasyfikuje mnie czy innych ludzi za narodowość jedynie i nieznając mnie to jest zwyczajnym pospolitym prostakiem, którego opinią nie warto się przejmować. Znam siebie, swoją wartość, wiem jaka jestem i jak się zachowuję. I dlatego też nie oceniam ludzi w kategoriach "Europjczyk- dobry a Arab = zły, gorszy". Również pozdrawiam i życzę jednak więcej obiektywizmu w ocenie ludzi. mmankaa a ty dalej swoje o stereotypach ... prawda jest taka że one istniały, istnieją i nadal będą istnieć - świata nie zmienisz kobieto. o tym że Polki mają opinie łatwych, o tym że i mnie i Tobie taką łatkę przykleją w Egipcie lub gdziekolwiek - to już wiemy, nie powtarzaj tego stale...., tylko że ja tego nie akceptuję, gdyż nie utożsamiam się z sexturystyką....i na tym zakończę ten wątek.BASTA !!! Nie przyszło ci do głowy iż pod pojęciem inne „poczucie estetyki” mogę mówić o tym że niekoniecznie podobają mi się smaglolicy panowie o szybkich i lepkich rączkach ??? Estetyka to nie tylko forma wizualna ale sposób bycia, zachowania się świetnie to ujął Herbart „Estetyka rządzi naszą etyką. Nie robimy tego, czym się brzydzimy. To, co nie budzi w nas obrzydzenia uważamy za piękne...” Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Do dinah33 15.06.09, 20:19 A dlaczego w każdym Twoim poście zakładasz, że każdy związek polsko- arabski to seksturystyka??? Łatwo Ci przychodzi ocenianie ludzi, których nie znasz w ogóle. Jedynie co wiesz o nich to , że są arabami i ewentualnie pracują w turystyce. A to nie jest tożsame z turystyką. Jednak z góry zakładasz , że związek danej kobiety (na tym forum i w ogóle) z arabem oparty jest na fikcji, kłamstwie, seksie i pieniądzach. I nie dopuszczasz myśli, że możesz się mylić, tylko dlatego, że On jest Arabem. Mówiąc o tym "poczuciu estetyki" względem Twojego związku miałam dokładnie to samo na myśli. Być nieatrakcyjnym to nie musi znaczyć tylko fizycznie, ale również menatalnie, intelektualnie, etc. I nic to nie zmienia w mojej wypowiedzi, że Ty jak i Twój partner też możecie być nieatrakcyjni dla innych z róznych względów. Tak, masz rację - stereotypy istnieją- ale powtórzę -przez prostaków ubogich intelektualnie, którzy je powielają. Odpowiedz Link Zgłoś
sakala_beauty Re: Do Dinah 15.06.09, 14:03 dinah33 napisała: > Żeby było jasne Nie mam nic do Arabów jako ludzi, dopóki mnie i moim najbliższy > m > nie robią nic złego.Jeżdżę między innymi teraz do krajów arabskich po to aby > uwiecznić ich twarze i ich życie na zdjęciach. > Rozmawiam z nimi, lubię ich kuchnię, podoba mi się ich muzyka i oryginalne tańc > e. > Akceptuję to że mają inną religię, inaczej się ubierają i zachowują / nie > traktuję ich jak trędowatych !!! / , ale to wcale nie oznacza że muszę od razu > ich kochać i oddawać się im. > Twoje pierwsze zdanie zdecydowanie świadczy o Twoim domniewanym fotografowaniu i podróżach. Przydałoby Ci sie wiecej szacunku i skromności do wszystkich LUDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
lani-2012 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 22:57 dinah33 napisała: > > Dziecinko bystrzacha z Ciebie nie ma co!!!!!!! > widzę bacznie śledzisz wszystkie fora na gazecie.... > czy na forum o Maroku tez już byłaś??? wydaje mi się że jeszcze nie bo to typow > o > turystyczne forum.....jakieś takie chyba nudne dla co poniektórych ..... > To prawda, teraz zwiedzamy Afrykę , zaczynamy od góry .... > wiesz, pracuje się, to się ma i zwiedza, .... > No to kiedy ty lecisz do Maroka i Kenii ??? Dziecinko to owszem mozesz tytułowac ale swojego faceta. Jesli zwracasz sie do mnie to znasz mój nick. To gdzie byłam czym sie zajmuje i jak spędzam wolny czas to jest moja sprawa i absolutnie nie widzę potrzeby abym Ci się tłumaczyła i odpowiadała na Twoje pytania. A do Maroko chętnie się wybiorę. Proszę przeczytaj swój post jeszcze raz z duza doza uwagi a zrozumniesz kogo nazwałas dziecinka a jesli chodzi o bystrzachę to potraktuje to jako komplement. Poza tym chyba az tak odkrywcza to nie jestem bo skromnie się przyznam ze tylko przytoczyłam Twoje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lani-2012 Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 23:23 Musze dodac ze naprawde Twój post był na najwyższym poziomie a szczegolnie "pracuje się to się ma i zwiedza..." Jak na podróżniczkę bo chyba za taką sie uwazasz to naprawdę mało Cię te podróże kształca , tu równiez przytaczam Twoje słowa. Dodam ze to nie ładnie się chwalic nie wiem czy to zauwazylas wiec ja to zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 13:22 lani-2012 napisała Dziecinko to owszem mozesz tytułowac ale swojego faceta. Jesli zwracasz sie do > mnie to znasz mój nick. > To gdzie byłam czym sie zajmuje i jak spędzam wolny czas to jest moja sprawa i > absolutnie nie widzę potrzeby abym Ci się tłumaczyła i odpowiadała > na Twoje pytania. A do Maroko chętnie się wybiorę. > Proszę przeczytaj swój post jeszcze raz z duza doza uwagi a zrozumniesz kogo na > zwałas dziecinka a jesli chodzi o bystrzachę to potraktuje to jako komplement. > Poza tym chyba az tak odkrywcza to nie jestem bo skromnie się przyznam > ze tylko przytoczyłam Twoje słowa. A widzisz lani - według twoich słów mnie nie powinno interesować to co ty robisz i gdzie to robisz , a pytanie moje brzmi: czy Ty z kolei powinnaś interesować się moimi rozmowami na innym forum i cudownie obwieszczać czyjeś uwagi i komentarze ??? Mój dialog z Tobą uważam za skończony Odpowiedz Link Zgłoś
lani-2012 Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 14:46 dinah33 napisała: > > A widzisz lani - według twoich słów mnie nie powinno interesować to co ty robis > z > i gdzie to robisz , a pytanie moje brzmi: czy Ty z kolei powinnaś interesować > się moimi rozmowami na innym forum i cudownie obwieszczać czyjeś uwagi i > komentarze ??? > Mój dialog z Tobą uważam za skończony Dinah nie mam zamiaru wchodzic w potyczki słowne. Ale nie rozumniem Twojego oburzenia bo nie obwieszczam ani uwag ani komentarzy innych osob tylko przytoczyłam Twoje słowa. Moze sam sposób napisani tego przeze mnie nie był chwalebny. Wielokrotnie powtarzasz w postach ze masz faceta Polaka i.........itd ale nie tylko Ty masz Polaka faceta przy boku a poza tym nasze wybory nie sprowadzają sie do wyboru narodowości partnera ale do tego jakim jest człowiekiem jak postrzega świat i innych ludzi i uwazam ze szerokośc geograficzna nie jest przeciwskazaniem przy wolnym wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 12:56 Jestem tu nowa. To co wyczytałam to mnie przeraziło. Oszustwa Egipcjan co niektórych trudno nazwać odpowiednio, ale porażające jest również to, jak niektóre forumowiczki zachowują się względem innych. Odnoszę wrażenie, że pewne przeciwniczki związków polsko/arabskich są w stanie napisać WSZYSTKO, by tylko udowodnić swoje poglądy. Brak argumentacji, lub argumentacja typu "byłam kilka razy w H. widziałam jak oni się zachowują i co robią" - to Im wystrcza by ocenić jak najgorzej każdego Araba. Ale oburzają się, gdy taki Arab mysli , ze są "łatwe -bo Polki" , a ten Arab sądzi tak , bo większośc Polek, ktore spotkał byly takie a nie inne. Dobrze zrobiłaś wycofując zdjęcie z photoblogu. W ten spsosób nigdy się nie upewnisz co do Niego, powstaną jedynie wątpliwości, kto ma rację. Bądź ostrożna, czujna sprawdzaj - ale nie w ten sposób. A poza tym czy chciałabyś, by Twój mężczyzna wystawił Twoje zdjęcie w inetrnecie i szukał w taki sposób o Tobie informacji? Tak, oni wiedzą o tym photoblogu bardzo dobrze i to kwestia czasu kiedy sami taki założą. Pozdrawiam z najlepszymi zyczeniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
sherezada_only Re: Do Psotnisi 123 14.06.09, 15:32 Cześć Psotnisiu,myślę że bardzo dobrze zrobiłaś usuwając zdjęcie. ja też podejrzewałam ze jest tu kilka "komentatorek"które dla głupiego żartu wypisują takie lub inne brednie...co ma byc to będzie ,lepiej zebyś pojechała tam bez żadnych uprzedzeń,nie zakładając z góry ze to oszust(ale badż czujna).myślenie tam na miejscu o wpisach kilku zniewieściałych panienek,napewno nie pomoze blizej go poznać,a ty będziesz cały czas nieufna i podejrzliwa a to .....zresztą co ja będę pisać ,sama wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
78asuan78 Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 16:40 psotnisia123 napisała: > poprosilam o usuniecie bo za duzo nerwow kosztowal mnie ten z palca > wyssany komentarz i niepotrzebne klotnie, po co mi to. panna kasia > dziwnie zna kazdego nie chcialam zeby zaraz zebraly sie jej > zwolenniczki przeciwko mnie. aczemu pytasz? Psotnisia to bardzo nerwowa osoba,nie moze strawic tego co ktos napisze, gdyz boi sie prawdy o swoim Kamelu, nie wiem czy ona wogole wie co oznacza to immie?.Kazdy kometarz doprowadza ja do "bialej goraczki, gdyby byla pewna, to nie balaby taka przewrazliwiona, ale to juz inna strona medalu. Jezeli ktos napisal ze facet jest zonaty, to na pewno nie wyssal sobie tego z palca, z regoly rzecz biorac faceci w jego wieku maja juz rodziny, ale nie kazdy sie do tego przyznaje, gdyz rodziny mieszkaja daleko poza miejscem pracy, nawet koledzy o tym nie wiedza a jezeli wiedza to dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwna2007 Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 17:45 z regoly rzecz biorac faceci w jego wieku maja juz rodziny, ale nie kazdy sie do tego przyznaje, gdyz rodziny mieszkaja daleko poza miejscem pracy, nawet koledzy o tym nie wiedza a jezeli wiedza to dla siebie. PSOTNISIU , WYBACZ MI TE SŁOWA,MAM NADZIEJĘ ŻE NIE W TWOIM PRZYPADKU, ALE PO RAZ PIERWSZY POTWIERDZAM TO CO ZACYTOWAŁAM CHOCIAŻ GENERALNIE NIE PODOBAJĄ MI SIĘ WYPOWIEDZI ASUAN - MUSZĘ BYĆ W ZGODZIE ZE SWOIM SUMIENIEM, BO JUŻ TO PISAŁAM- ISTNIEJE ZMOWA MILCZENIA- NIKT NIE MIESZA SIĘ W "INTERESY" INNYCH PISZĘ CELOWO INTERESY BO W KOŃCU CHODZI O ZAROBEK. MNIE SIĘ TO ZDARZYŁO WIĘC MUSZĘ POTWIERDZIĆ. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia334 Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 18:23 Witam i jak najbardziej podpisuję się pod tym ,że w Egipcie kumple o kumplach wszystko wiedzą ,ale napewno nigdy nie powiedzą tego dziewczynie .Psotnisiu uwierz ,że nigdy od jego przyjaciół się nie dowiesz prawdy ,jeśli on ma faktycznie żonę to oni na pewno o tym wiedzą.W Egipcie panuje zmowa milczenia .Egipt jest pięknym państwem lecz bardzo dużo tam kłamstwa i obłudy jeśli się z nimi rozmawia to nigdy nie wiadomo kiedy mówią prawdę ,a kiedy kłamią .Ale muszę przyznać ,że mieszkają tam też wspaniali i szczerzy ludzie którzy nie myślą tylko jak wykorzystać ,lecz pracują uczciwie za marne grosze.Psotnisiu życzę Ci ,aby twój mężczyzna okazał się porządnym człowiekiem bo naprawdę są tacy wśród Egipcjan.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 19:01 Niekoniecznie znajomi muszą wiedzieć o żonie. O żonie mojego dobrego kumpla dowiedziałam się przypadkiem (odebrałam jego telefon, kiedy nie mógł tego zrobić i mnie o to poprosił). Dzwoniła żona, on tego nie przewidział. Dowiedziałam się o tym po kilkuletniej znajomości. Nasi znajomi o tym nie wiedzą, zostałam poproszona o dotrzymanie tajemnicy. Żona mieszka w Kairze, pracuje tam i wychowuje dzieci. On jeździ do rodziny raz na 2,3 miesiące i spędza z nimi max. tydzień. I tak żyją ok. 10 lat (wcześniej mieszkał długo za granicą). I nie jest to facet, który szuka drugiej żony czy stałej partnerki. Interesują go wolne związki. Ale o żonach Egipcjanie raczej nie lubią mówić, ani się do nich przyznawać. Kiedy go zapytałam dlaczego, odpowiedział, że sprawy rodzinne i prywatne to on w domu zostawia. Poza domem jest inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
cleopatra.2 Re: Do Psotnisi 123 15.06.09, 18:45 asuan nie to nie psotnisia jest nerwowa tylko ty i dinah33 wszystkowiedząca jestescie nad wyraz zlośliwe.Macie facetow Polaków to co tu robicie? to jeste forum dla kobiet szukających porad a nie obelg skierowanych do nich.Zajmij sie swoim mezczyzna a nie przesiaduj na tym forum.non stop. Pozatym psotnisia nie ufa swojemu facetowi bo sparzyla sie z pewnoscia na innym mężczyznie jak wiele z nas .... i to ja czyni bardzo rozsądną.Gdybyjemu nie zależalo na niej nie robił by tego co robi ....ale tego już nie powiem bo to jest sprawa miedzy mna a psotnisia.Ja natomiast jestem żona egipcjanina i siedzę troche w tym kraju .Przez ten czas w którym spedzalam tu tylko wakacje nie moglam powiedziec ze ten i ten jest zły bo.... trzeba dobrze uzasadnic swoje myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
psotnisia123 Re: Do Psotnisi 123 16.06.09, 06:38 ONA wie co znaczy kamel a jak juz chcesz uchodzic za panne przemadrzala to camel ale moj facet ma na imie KAMAL wiec naucz sie czytac bo nie chce nikogo wyzwac od analfabetow. a kamal moja droga znaczy idealny prefekcyjny i tak sobie bede o nim myslala bo tak sie dzieki niemu czuje. jak cleopatra slusznie zauwazyla nie ufam mu przez inne moje historie a czy bylby polak rusek hiszpan czy egipcjanin nie ma dla mnie znaczenia. moze robie wielki blad nie ufajac mu bo wiele razy mi udowodniono ze sie myle zle go osadzajac. co do moich nerwow a owszem puszczaja mi jak czytam twoje i kolezanki dinah posty. co do tego czemu nie wierze w istnienie zony? a ty bys uwierzyla gdyby ktos skwitowal twojego chlopaka jednym zdaniem ZNAM GO MA ZONE.? chyba raczej nie. i ja tez nie uwierze dopoki nie bede miec dowodow. domniemanie niewinnosci znasz takie cos? czlowiek jest niewinny dopoki sie mu winy nie udowodni. no ale zaraz wysuniesz argument ze moj to arab wiec sie mu nie wierz a twoj czysty polak wiec chodzacy ideal. takie idealne nasze chlopaki a w swiecie uchodza za najwiekszych alkoholikow. i nie zdradzaja? a owszem zdradzaja i to jak. na palcach jednej reki moge wyliczyc wiernych panow polakow wsrod moich znajomych a i to nie wiadomo czy sa wierni czy sie dobrze kryja. nie mozesz byc pewna ze twoj cie kantemnie puszcza. ja sie nie upieram przy tym ze moj zony nie ma ale nie dopuszcze do siebie tej mysli dopoki sama sie nie przekonam ze tak faktycznie jest dopoki ktos mi nie udowodni. co do tego ze nie chce slyszec niczlego na jego temat. gdybym nie chciala nie bylo by mnie tutaj. po to weszlam na to forum wlasnie zeby cos na niego znalezc bo jak juz powiedzilama nie ufam zadnemu facetowi i kazdego nalezy sprawdzic. shakira napisala ze nie musi swojego spraawdzac ale moze ona nie maiala przykrych doswiadczen aj niestety cale moje zycie bylam oklamywana i oszukiwana wiec mimo ze kocham kamal calym sercem musze weszyc zeby miec spokojne mysli. niestety panna asuan nie zniszczysz moich pogladow na emat arabow ani nie uda ci sie wzbudzic we mnie odruchow wymiotnych w strone mego ukochanego bo jestem z nim szczesliwa i mam zamiar dlugo pozostac. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
kobietkaa24 Re: Do Psotnisi 123 22.06.09, 11:05 dziewczyny!!! ile z was tak na prawde dobrze zna kulture egipcjan??? ile z was tu mieszka i rozume język???? ile z was prezchodzac przez ulice w hurghadzie slyszy na swoj temat cos tylko nie rozumiejac co tak na prawde jest szczesliwa ze ktos na nią zwraca uwage, pewnie mowi ze "jestem ladna" a tak naprawde to jest nazwana k...a??? U nich dziecwzyna która nawet wdaje się w konwersacje z obcymi jest nazywana panna lekkich obyczajow bez szacunku do siebie. Bronicie ich ale czy zdajecie sobie wogole sprawe kim my dla nich jestesmy??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zara-1 Re: Do Psotnisi 123 22.06.09, 17:29 Kobietkaa24 to powiedz kim jesteśmy dla nich???? Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Do Psotnisi 123 22.06.09, 20:45 Jesteśmy dla nich tym na co pozwolimy same. Jeżeli trzymasz dystans nikt Cię nie zaczepi. Ja znam język więc jedno krótkie zdanie i szacunek jest okazywany. To raczej tchórzliwy naród, więc przewaga znajomości ich języka praktycznie odbiera odwagę i komentarze najwyżej w duchu. Nie mam zamiaru tu nikogo obrażać, mam na myśli policję turystyczną, która reaguje na prośby turystów- ich się boją. Odpowiedz Link Zgłoś