roland831 01.07.09, 17:10 Witam. Czy ktos mi moze cos powiedziec o tym hotelu ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyayyo Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 13:37 byłam tam w kwietniu tego roku jeśli masz jakieś pytania pisz polecam opinie na wakacje.pl - są dosyć adekwatne Odpowiedz Link Zgłoś
bubik175 Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 13:53 www.wakacje.pl/hotele/egipt/golden-shores-14870.html www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Shores+Golden-ch_ub-hid_160513.html www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Shores+Golden-ch_hb-hid_160513.html generalnie google.... :D Odpowiedz Link Zgłoś
easyayyo Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 14:21 ogólnie rzecz biorąc hotel dosyć specyficzny w porównaniu do innych, w których byłam, zdominowany głównie przez Włochów - niemniej jednak przyjemny wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
roland831 Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 17:43 :) nie za bardzo sie rozpisales :( myslalem ze cos wiecej mi napiszesz :( POwiedz mi czy dawales kase do paszportu ??? jaki byl pokoj ??? no porostu napisz cos jak bylo jak baseny , plaza, jak jest z opcjia all in. ???? wszystkie drobiazgi mi sie przydadza lece 15 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
easyayyo Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 19:26 w paszport nic nie dawałam - stwierdziliśmy, że jakby się trafił kiepski pokój to poprosimy o zmianę i wtedy damy z 10$, ale trafił się fajny część pokoi jest w bungalowach, część w głównym budynku hotelu, gdzie kwaterują Włochów - ja mieszkałam w bungalowie i jestem bardzo zadowolona generalnie są tam dwa baseny, oba bardzo fajne, każdy w innej części hotelu nad większym z nich - tam gdzie jest bar Le Blonde, (z którego przy all często się korzysta:-)), generalnie jest przez cały dzień impreza, animatorzy wrzeszczą przez mikrofon od rana do wieczora (po włosku - większość gości to Włosi), więc jeśli nie pragniesz rozrywek a raczej spokoju, poproś o pokój z oknami nad mniejszym basenem, bliżej restauracji - tam jest ciszej, relaksująca nuta cały dzień, ale tu jest już tylko bar z kawką, więc po drinka trzeba się przespacerować do Le Blonde pokój naprawdę ok, 4* bez żadnych zarzutów, bardzo czysto, była suszarka i tarasik żeby wyjść na papieroska, zostawisz dolara na poduszce to łabądek z ręcznika gwarantowany z all jest tak jak w wszędzie - bar czynny do 24:00 o ile dobrze pamiętam, koktaile (czyli drink z więcej niż dwóch składników:-)) i espresso poza all, jakieś takie trochę dziwne te ich lokalne alkohole - ale da się pić, zwłaszcza piwko, jak barmanowi na początku dasz 5$, będzie Ci sam donosił drinki zanim zdążysz wypić poprzedniego na plaży brak all - tylko posiłki, ale za to włoscy animazione równie aktywni jak przy hotelowym basenie :-) rafa obumarła w większości, chociaż wszyscy trąbią że na Hadabie są super rafy, ale rybki ładne, a jak machniesz płetwą ze dwa razy to jest co pooglądać plaża oddalona trochę od hotelu, tak z 500 m, ale można na nią dojść przez bratni hotel Golden Amphoras - sama przyjemność, bardzo piękny ogród, plaża położona na klifie, zejście do wody ze stałego pomostu jeszcze o posiłkach - z uwagi na przewagę włoskich gości, często makarony, poza tym standard egipskiego wyżywienia, w miarę smacznie, i na tyle różnorodnie, że każdy znajdzie coś dla siebie do kolacji podają wino lub piwo konkludując - hotel naprawdę ok, pobyt bardzo udany, nie mam tak naprawdę nic mu do zarzucenia, na tle innych hoteli w których byłam wyróżnia się tylko przeważającą ilością Włochów, zabawny naród swoją drogą tylko strasznie hałaśliwy, no i nie mówią w żadnym ludzkim języku (czyt. angielskim), poza nimi zdarza się trochę Rosjan, dużo mniej niż w innych hotelach, równie niewielu Polaków jeśli coś jeszcze Cię interesuje pisz Odpowiedz Link Zgłoś
roland831 Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 22:47 Dzieki za obszerna wypowiedz:) o to mi chodzilo. JAk bede mial jeszcze jakies pytania to napewno sie odezwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
roland831 Re: hotel Golden Shores 05.07.09, 00:35 Witam. Powiedz mi czy te 5$ dalas barmanowi raz tylko na poczatku i koniec czy jeszcze mu cos dawalas??? Jezeli tylko raz ,to czy opiekowal sie Toba tak dobrze juz do konca :) Mialas swoj sprzet do nurkowania (znaczy maska i rurka) ??? Slyszalem ze tam sa tanie takie rzeczy ,albo moze jakas wypozyczalnia jest blisko i jak tak to jakie sa tam ceny??? Jakie polecach wycieczki ??? BYliscie na wycieczkach od rezydenta ,czy z egipskiego biura aaba-sharm???? Co do all jeszcze jedno, czy musialas podpisywac kazdy drink i jak tak to opisz jak to dokladnie wygladalo???? Odpowiedz Link Zgłoś
easyayyo Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 22:43 wklejam odpowiedź na prośbę innych użytkowników forum: "Tip dla barmana po pierwszym wieczorze w barze i jeszcze z raz za dwa dni:-) w zupełności wystarczy, zresztą sam zobaczysz czy warto coś dawać więcej, mimo wszechobecnego w Egipcie bakszyszu ja wychodzę z założenia,że w hotelu owszem dawać ale za dobrą obsługę, jeśli obsługa ma Cię gdzieś i pierwszy napiwek tego nie zmienia, nie ma sensu dawać więcej zresztą oni się zmieniają przy tym barze czasem- jak jeden jest beznadziejny, stawiasz na drugiego :-) zawsze jeździmy z własnym sprzętem - maską i rurką, można swobodnie kupić na miejscu albo wypożyczyć, ale co do cen nie orientuję się bo nie potrzebowałam, wydaje mi się że na plaży jest wypożyczalnia,dowiesz się w recepcji na pewno, a jadąc na wycieczkę łodzią na rafy, na początku pytają czy ktoś chce wypożyczyć maskę myślę że kupując na miejscu z jakością może być problem - istotne jest żeby maska była szczelna, bo przy tak słonej wodzie jak w Morzu Czerwonym przy nieszczelnej masce nic nie pooglądasz byłam na dwóch wycieczkach - jedna z abba sharm i jedna od rezydenta z abba sharm na safari na quadach na pustyni - było bardzo fajnie, no i mają taniej niż od rezydenta,można się też potargować (śmiesznie było - jechaliśmy we trójkę z hotelu, przyjechał po nas Arab jakimś zdezelowanym gratem i wywiózł na pustynię:-)) przewodnicy w abba sharm są anglojęzyczni abba sharm jest na rogu przy samym początku promenady w Naama Bay,zapytasz kogokolwiek to Ci pokażą - obsługa mówi po polsku ale już do Jordanii do Petry wolałam pojechać od rezydenta, głównie z uwagi na fakt, że jest wtedy polskojęzyczny przewodnik, i generalnie jakoś wydawało mi się że tak będzie bezpieczniej,ze względu na przekraczanie granicy - bardzo polecam tą wycieczkę,24 godziny trwa ale wrażeń mnóstwo co do innych wycieczek - do Ras Mohammed warto popłynąć statkiem na rafy,to na pewno, no i Kair - żal nie zobaczyć piramid w Egipcie:-)nie wspominając innych atrakcji, chociaż z drugiej strony długo się jedzie do Kairu i jeśli jedziesz na tydzień to szkoda trochę czasu na siedzenie w autokarze, a i tak żeby cokolwiek i bardzo pobieżnie w Kairze zwiedzić potrzeba min. dwa pełne dni lepiej zaplanuj mniej więcej chociaż gdzie będziesz chciał jechać na fakultet, bo w niektóre miejsca potrzebna jest wiza - na pewno gdybyś chciał jechać do Kairu, nie wiem jak w przypadku Góry Mojżesza albo Klasztoru Św. Katarzyny, wizę kupujesz na lotnisku za 15$ - gdzie kupić powie Ci przedstawiciel biura z którego jedziesz na lotnisku,jeśli jedziesz z Alfa Star - będzie mówił po polsku :-) ja nie kupiłam,dostałam pieczątkę przy odprawie - Synai Only i ponieważ nie ruszałam się do Afryki, nie potrzebowałam wizy, do wjazdu do Jordanii też nie wymagali nic nie podpisywaliśmy przy all - słyszałam że kiedyś tak było w tym hotelu,ale to już nieaktualne, w hotelu dostaniesz ulotkę powitalną gdzie będzie wyjaśnione co wchodzi w all a co nie podpisujesz kwit tylko wtedy gdy zamawiasz coś poza all" Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-mustafa Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 19:50 czy ktos wie wiecej o podpisach za alkohol ?? czy potzrebne nam beda wlasne reczniki na plazy ?? czy tez daja z hotelu ?? a lezaki z mteracami za darmo czy odplatnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
easyayyo Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 22:40 w kwietniu nic nie podpisywaliśmy,w all jest wszystko oprócz espresso w barze i drinków, które oni określają jako coctail, czyli coś więcej niż rum z colą albo gin z tonikiem (np. pseudomojito :-)) ręczników nie bierzcie w ogóle szkoda miejsca w walizkach - w hotelu masz komplet dla każdej osoby, na plażę pobierasz ręcznik przy hotelowym basenie - zostawiasz w budce za ręcznik kawałek plastiku zwany z egipska ;-) towel card, które dostajesz przy meldowaniu w recepcji, ręcznik oddajesz pod koniec dnia, a na drugi dzień bierzesz kolejny, albo jak wolisz możesz sobie ręcznik plażowy trzymać ile chcesz, aby przy wymeldowaniu rozliczyć się z towel card na plaży leżaki za darmo, jak się pojawisz na plaży rozglądając za wolnym leżakiem, za chwilę namierzy Cię koleś, który rzuci Ci na leżaczek równie darmowy materacyk Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-mustafa Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 23:38 dzieki bardzo i cieszy mnie to za tak szybko zostala mi udzielona wiadomosc milego dnia zycze :P Odpowiedz Link Zgłoś
stecg Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 23:58 Jak już tak wszystko... wszystko będziecie wiedzieć... To po co tam jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
easyayyo Re: hotel Golden Shores 11.07.09, 09:27 jeśli ktoś jeździ sprawdzać warunki w hotelach to rzeczywiście bez sensu :-) wyluzuj, komfortowo jest jechać i wiedzieć czego oczekiwać a z czym się liczyć, a jeśli wolisz inaczej nie czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
anusiakwak Re: hotel Golden Shores 26.07.09, 10:46 a z jakiego biura podróży bylaś w tym hotelu? ja jade 9 wrzesnia z alfastar i po przeczytaniu opinii boje sie ze zmienia mi hotel na inny Odpowiedz Link Zgłoś
easyayyo Re: hotel Golden Shores 27.07.09, 12:05 z alfastar właśnie nie martw się, często z nimi jeżdżę i - odpukać - nie zdarzyła mi się jeszcze zmiana hotelu na inny niż wybrałam Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 04.08.09, 10:22 Hej, czy ktoś wybiera się do tego hotelu 16. wrzesnia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
roland831 Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 11:39 Witam. Ja tydzien temu wrocilem ,wiec jak cos chcesz wiedziec to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
libusze Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 20:31 Witam, czy w pokojach są sejfy? I jak wygląda all na plaży - gdzieś przeczytałam, że plażowy bar serwuje tylko posiłki, czy to znaczy, że nie ma tam żadnych napojów? W niektórych hotelach do pokojów codziennie dostarczają darmową wodę, czy w GS jest tak samo? Będę też wdzięczna za informację osobom, które były tam z Alfa Star - czy w drodze z lotniska rozdają ofertę fakultetów, jak kształtują się cenowo, jak opieka rezydentów. Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_nat Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 09:35 w pokojach sa sejfy. a na plazy oprocz posilkow (przepysznych) sa napoje typu fanta, cola, woda mineralna itp. za piwko trzeba na plazy zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 21:26 Roland opisz wrazenia. moze jakies fotki na maila wyslesz? jak pokoje? jedzenie? z jakim biurem byłes? ja jade 16.09 z Alfą. Jak tam z tymi podpisami pod drinkami? Plaza ok? wycieczki faktulatywne z lokalnego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 08.08.09, 08:40 www.flickr.com/photos/federrrrico/sets/72157603363545674/show/with/2398569585/ to chyba to :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaz83 Re: hotel Golden Shores 08.08.09, 21:40 A czy ktoś leci może do Golden Shores 2 września?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
primaxpl Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 15:27 Tak ja tam lece 2 września z Gdańska :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1399 Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 17:36 witam,lecimy z żoną 15września z Sun & Fun z Warszawy do tego hotelu,bardzo fajne porady tutaj piszecie, może się jakos spotkamy na miejscu, pozdrawiam, jakby co to łatwo bedzie mnie rozpoznać, bo nosze ogolona głowę na łyso:)))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 18:04 Ja z chłopakiem lece 16.09 z Wrocka z Alfa Star :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1399 Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 18:30 fajnie;)może się spotkamy;)w przypadku jakichkolwiek innych szczegółów co do hotelu proszę o info na maila: pawel.czarnocki@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 13.08.09, 17:20 www.youtube.com/watch?v=NYWn-0IEzZg www.youtube.com/watch?v=dexGGz6Bizs www.youtube.com/watch?v=I4HoTLz39UQ Znalazłam, moze sie przydac:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1399 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:09 no dla mnie bajka, ze swojej strony dziekuję za te filmiki:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:14 A prosze:) fajnie,że Włośi wrzucają takie rzeczy na neta:P p.s. może wypijemy razem jakieś piwko na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1399 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:19 oczywiście, jestem za:))zawsze fajnie jest poznać kogoś, inaczej się czas spędza, w razie czego wysyłam link, abys wiedziała jak wyglądam:) nasza-klasa.pl/profile/10934463 Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1399 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:25 a będzie okazja wypić:)bo lecisz 16.09.- w dniu moich urodzin:) Odpowiedz Link Zgłoś
matahari25 Re: hotel Golden Shores 17.08.09, 16:33 www.wakacje.pl/hotele/egipt/golden-shores-14870.html Hmmm kradzierze w pokoju? Jak sie tego ustrzec?! Odpowiedz Link Zgłoś
kkgorny Re: hotel Golden Shores 26.08.09, 22:34 Witam Mam pytanie, czy ktoś wie jak wygląda zakwaterowanie w tym hotelu w pokoju typu DBL + osoba dorosła na dostawce. Czy ktoś z takiej opcji zakwaterowania korzystał? Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: hotel Golden Shores - 2010 22.05.10, 19:25 Czy ktos moze byl w nim ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-779 Re: hotel Golden Shores - 2010 02.07.10, 11:37 Tak, byłem w tym hotelu w maju. Hotel godny polecenia, rafa też, choć mocno wiało. Odpowiedz Link Zgłoś