Dodaj do ulubionych

hotel Golden Shores

01.07.09, 17:10
Witam.
Czy ktos mi moze cos powiedziec o tym hotelu ?????
Obserwuj wątek
    • easyayyo Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 13:37
      byłam tam w kwietniu tego roku
      jeśli masz jakieś pytania pisz
      polecam opinie na wakacje.pl - są dosyć adekwatne
    • bubik175 Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 13:53
      www.wakacje.pl/hotele/egipt/golden-shores-14870.html
      www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Shores+Golden-ch_ub-hid_160513.html
      www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Shores+Golden-ch_hb-hid_160513.html
      generalnie google.... :D
    • easyayyo Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 14:21
      ogólnie rzecz biorąc hotel dosyć specyficzny w porównaniu do innych,
      w których byłam, zdominowany głównie przez Włochów - niemniej jednak
      przyjemny
      wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania
      • roland831 Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 17:43
        :) nie za bardzo sie rozpisales :( myslalem ze cos wiecej mi napiszesz :(
        POwiedz mi czy dawales kase do paszportu ??? jaki byl pokoj ???
        no porostu napisz cos jak bylo jak baseny , plaza, jak jest z opcjia all in.
        ???? wszystkie drobiazgi mi sie przydadza lece 15 lipca
        • easyayyo Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 19:26

w paszport nic nie dawałam - stwierdziliśmy, że jakby się trafił kiepski pokój
          to poprosimy o zmianę i wtedy damy z 10$, ale trafił się fajny
          część pokoi jest w bungalowach, część w głównym budynku hotelu, gdzie kwaterują
          Włochów - ja mieszkałam w bungalowie i jestem bardzo zadowolona
          generalnie są tam dwa baseny, oba bardzo fajne, każdy w innej części hotelu
          nad większym z nich - tam gdzie jest bar Le Blonde, (z którego przy all często
          się korzysta:-)), generalnie jest przez cały dzień impreza, animatorzy wrzeszczą
          przez mikrofon od rana do wieczora (po włosku - większość gości to Włosi), więc
          jeśli nie pragniesz rozrywek a raczej spokoju, poproś o pokój z oknami nad
          mniejszym basenem, bliżej restauracji - tam jest ciszej, relaksująca nuta cały
          dzień, ale tu jest już tylko bar z kawką, więc po drinka trzeba się
          przespacerować do Le Blonde
          pokój naprawdę ok, 4* bez żadnych zarzutów, bardzo czysto, była suszarka i
          tarasik żeby wyjść na papieroska, zostawisz dolara na poduszce to łabądek z
          ręcznika gwarantowany
          z all jest tak jak w wszędzie - bar czynny do 24:00 o ile dobrze pamiętam,
          koktaile (czyli drink z więcej niż dwóch składników:-)) i espresso poza all,
          jakieś takie trochę dziwne te ich lokalne alkohole - ale da się pić, zwłaszcza
          piwko, jak barmanowi na początku dasz 5$, będzie Ci sam donosił drinki zanim
          zdążysz wypić poprzedniego
          na plaży brak all - tylko posiłki, ale za to włoscy animazione równie aktywni
          jak przy hotelowym basenie :-)
          rafa obumarła w większości, chociaż wszyscy trąbią że na Hadabie są super rafy,
          ale rybki ładne, a jak machniesz płetwą ze dwa razy to jest co pooglądać
          plaża oddalona trochę od hotelu, tak z 500 m, ale można na nią dojść przez
          bratni hotel Golden Amphoras - sama przyjemność, bardzo piękny ogród, plaża
          położona na klifie, zejście do wody ze stałego pomostu
          jeszcze o posiłkach - z uwagi na przewagę włoskich gości, często makarony, poza
          tym standard egipskiego wyżywienia, w miarę smacznie, i na tyle różnorodnie, że
          każdy znajdzie coś dla siebie
          do kolacji podają wino lub piwo

konkludując - hotel naprawdę ok, pobyt bardzo udany, nie mam tak naprawdę nic mu
          do zarzucenia, na tle innych hoteli w których byłam wyróżnia się tylko
          przeważającą ilością Włochów, zabawny naród swoją drogą tylko strasznie
          hałaśliwy, no i nie mówią w żadnym ludzkim języku (czyt. angielskim), poza nimi
          zdarza się trochę Rosjan, dużo mniej niż w innych hotelach, równie niewielu Polaków

jeśli coś jeszcze Cię interesuje pisz
          • roland831 Re: hotel Golden Shores 02.07.09, 22:47
            Dzieki za obszerna wypowiedz:) o to mi chodzilo.
            JAk bede mial jeszcze jakies pytania to napewno sie odezwe:)
          • roland831 Re: hotel Golden Shores 05.07.09, 00:35
            Witam.
            Powiedz mi czy te 5$ dalas barmanowi raz tylko na poczatku i koniec czy jeszcze
            mu cos dawalas???
            Jezeli tylko raz ,to czy opiekowal sie Toba tak dobrze juz do konca :)

Mialas swoj sprzet do nurkowania (znaczy maska i rurka) ???
            Slyszalem ze tam sa tanie takie rzeczy ,albo moze jakas wypozyczalnia jest
            blisko i jak tak to jakie sa tam ceny???

Jakie polecach wycieczki ???
            BYliscie na wycieczkach od rezydenta ,czy z egipskiego biura aaba-sharm????

Co do all jeszcze jedno, czy musialas podpisywac kazdy drink i jak tak to opisz
            jak to dokladnie wygladalo????
            • easyayyo Re: hotel Golden Shores 05.07.09, 22:21
              odpisałam Ci na maila
              • easyayyo Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 22:43
                wklejam odpowiedź na prośbę innych użytkowników forum:

"Tip dla barmana po pierwszym wieczorze w barze i jeszcze z raz za dwa
                dni:-) w zupełności wystarczy, zresztą sam zobaczysz czy warto coś dawać
                więcej, mimo wszechobecnego w Egipcie bakszyszu ja wychodzę z
                założenia,że w hotelu owszem dawać ale za dobrą obsługę, jeśli obsługa
                ma Cię gdzieś i pierwszy napiwek tego nie zmienia, nie ma sensu dawać
                więcej
                zresztą oni się zmieniają przy tym barze czasem- jak jeden jest
                beznadziejny, stawiasz na drugiego :-)
                zawsze jeździmy z własnym sprzętem - maską i rurką, można swobodnie
                kupić na miejscu albo wypożyczyć, ale co do cen nie orientuję się bo nie
                potrzebowałam, wydaje mi się że na plaży jest wypożyczalnia,dowiesz się
                w recepcji na pewno, a jadąc na wycieczkę łodzią na rafy, na początku
                pytają czy ktoś chce wypożyczyć maskę
                myślę że kupując na miejscu z jakością może być problem - istotne jest
                żeby maska była szczelna, bo przy tak słonej wodzie jak w Morzu
                Czerwonym przy nieszczelnej masce nic nie pooglądasz

byłam na dwóch wycieczkach - jedna z abba sharm i jedna od rezydenta
                z abba sharm na safari na quadach na pustyni - było bardzo fajnie, no i
                mają taniej niż od rezydenta,można się też potargować (śmiesznie było -
                jechaliśmy we trójkę z hotelu, przyjechał po nas Arab jakimś
                zdezelowanym gratem i wywiózł na pustynię:-)) przewodnicy w abba sharm
                są anglojęzyczni
                abba sharm jest na rogu przy samym początku promenady w Naama
                Bay,zapytasz kogokolwiek to Ci pokażą - obsługa mówi po polsku
                ale już do Jordanii do Petry wolałam pojechać od rezydenta, głównie z
                uwagi na fakt, że jest wtedy polskojęzyczny przewodnik, i generalnie
                jakoś wydawało mi się że tak będzie bezpieczniej,ze względu na
                przekraczanie granicy - bardzo polecam tą wycieczkę,24 godziny trwa ale
                wrażeń mnóstwo
                co do innych wycieczek - do Ras Mohammed warto popłynąć statkiem na
                rafy,to na pewno, no i Kair - żal nie zobaczyć piramid w Egipcie:-)nie
                wspominając innych atrakcji, chociaż z drugiej strony długo się jedzie
                do Kairu i jeśli jedziesz na tydzień to szkoda trochę czasu na siedzenie
                w autokarze, a i tak żeby cokolwiek i bardzo pobieżnie w Kairze zwiedzić
                potrzeba min. dwa pełne dni

lepiej zaplanuj mniej więcej chociaż gdzie będziesz chciał jechać na
                fakultet, bo w niektóre miejsca potrzebna jest wiza - na pewno gdybyś
                chciał jechać do Kairu, nie wiem jak w przypadku Góry Mojżesza albo
                Klasztoru Św. Katarzyny, wizę kupujesz na lotnisku za 15$ - gdzie kupić
                powie Ci przedstawiciel biura z którego jedziesz na lotnisku,jeśli
                jedziesz z Alfa Star - będzie mówił po polsku :-)
                ja nie kupiłam,dostałam pieczątkę przy odprawie - Synai Only i ponieważ
                nie ruszałam się do Afryki, nie potrzebowałam wizy, do wjazdu do
                Jordanii też nie wymagali

nic nie podpisywaliśmy przy all - słyszałam że kiedyś tak było w tym
                hotelu,ale to już nieaktualne, w hotelu dostaniesz ulotkę powitalną
                gdzie będzie wyjaśnione co wchodzi w all a co nie
                podpisujesz kwit tylko wtedy gdy zamawiasz coś poza all"
    • czarny-mustafa Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 19:50
      czy ktos wie wiecej o podpisach za alkohol ?? czy potzrebne nam beda wlasne
      reczniki na plazy ?? czy tez daja z hotelu ?? a lezaki z mteracami za darmo czy
      odplatnie ??
      • easyayyo Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 22:40
        w kwietniu nic nie podpisywaliśmy,w all jest wszystko oprócz espresso w barze i
        drinków, które oni określają jako coctail, czyli coś więcej niż rum z colą albo
        gin z tonikiem (np. pseudomojito :-))
        ręczników nie bierzcie w ogóle szkoda miejsca w walizkach - w hotelu masz
        komplet dla każdej osoby, na plażę pobierasz ręcznik przy hotelowym basenie -
        zostawiasz w budce za ręcznik kawałek plastiku zwany z egipska ;-) towel card,
        które dostajesz przy meldowaniu w recepcji, ręcznik oddajesz pod koniec dnia, a
        na drugi dzień bierzesz kolejny, albo jak wolisz możesz sobie ręcznik plażowy
        trzymać ile chcesz, aby przy wymeldowaniu rozliczyć się z towel card
        na plaży leżaki za darmo, jak się pojawisz na plaży rozglądając za wolnym
        leżakiem, za chwilę namierzy Cię koleś, który rzuci Ci na leżaczek równie
        darmowy materacyk
        • czarny-mustafa Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 23:38
          dzieki bardzo i cieszy mnie to za tak szybko zostala mi udzielona wiadomosc
          milego dnia zycze :P
          • stecg Re: hotel Golden Shores 10.07.09, 23:58
            Jak już tak wszystko... wszystko będziecie wiedzieć... To po co tam jechać?
            • easyayyo Re: hotel Golden Shores 11.07.09, 09:27
              jeśli ktoś jeździ sprawdzać warunki w hotelach to rzeczywiście bez sensu :-)
              wyluzuj, komfortowo jest jechać i wiedzieć czego oczekiwać a z czym się liczyć,
              a jeśli wolisz inaczej nie czytaj
              • anusiakwak Re: hotel Golden Shores 26.07.09, 10:46
                a z jakiego biura podróży bylaś w tym hotelu? ja jade 9 wrzesnia z alfastar i po
                przeczytaniu opinii boje sie ze zmienia mi hotel na inny
                • easyayyo Re: hotel Golden Shores 27.07.09, 12:05
                  z alfastar właśnie
                  nie martw się, często z nimi jeżdżę i - odpukać - nie zdarzyła mi
                  się jeszcze zmiana hotelu na inny niż wybrałam
    • matahari25 Re: hotel Golden Shores 04.08.09, 10:22
      Hej, czy ktoś wybiera się do tego hotelu 16. wrzesnia? :)
      • roland831 Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 11:39
        Witam.
        Ja tydzien temu wrocilem ,wiec jak cos chcesz wiedziec to pisz.
        • libusze Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 20:31
          Witam,
          czy w pokojach są sejfy? I jak wygląda all na plaży - gdzieś przeczytałam, że
          plażowy bar serwuje tylko posiłki, czy to znaczy, że nie ma tam żadnych napojów?
          W niektórych hotelach do pokojów codziennie dostarczają darmową wodę, czy w GS
          jest tak samo? Będę też wdzięczna za informację osobom, które były tam z Alfa
          Star - czy w drodze z lotniska rozdają ofertę fakultetów, jak kształtują się
          cenowo, jak opieka rezydentów. Dzięki i pozdrawiam.
          • matahari25 Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 21:27
            libusze a kiedy jedziesz?
          • mal_nat Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 09:35
            w pokojach sa sejfy. a na plazy oprocz posilkow (przepysznych) sa
            napoje typu fanta, cola, woda mineralna itp. za piwko trzeba na
            plazy zaplacic.
        • matahari25 Re: hotel Golden Shores 05.08.09, 21:26
          Roland opisz wrazenia. moze jakies fotki na maila wyslesz? jak pokoje? jedzenie? z jakim biurem byłes? ja jade 16.09 z Alfą. Jak tam z tymi podpisami pod drinkami? Plaza ok? wycieczki faktulatywne z lokalnego biura?
          • matahari25 Re: hotel Golden Shores 08.08.09, 08:40
            www.flickr.com/photos/federrrrico/sets/72157603363545674/show/with/2398569585/ to chyba to :)
            • agatkaz83 Re: hotel Golden Shores 08.08.09, 21:40
              A czy ktoś leci może do Golden Shores 2 września?pozdrawiam
              • primaxpl Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 15:27
                Tak ja tam lece 2 września z Gdańska :)

• czarny1399 Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 17:36
            witam,lecimy z żoną 15września z Sun & Fun z Warszawy do tego hotelu,bardzo fajne porady tutaj piszecie, może się jakos spotkamy na miejscu, pozdrawiam, jakby co to łatwo bedzie mnie rozpoznać, bo nosze ogolona głowę na łyso:)))pozdrawiam
            • matahari25 Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 18:04
              Ja z chłopakiem lece 16.09 z Wrocka z Alfa Star :)
              • czarny1399 Re: hotel Golden Shores 09.08.09, 18:30
                fajnie;)może się spotkamy;)w przypadku jakichkolwiek innych szczegółów co do
                hotelu proszę o info na maila: pawel.czarnocki@gmail.com
                • matahari25 Re: hotel Golden Shores 13.08.09, 17:20
                  www.youtube.com/watch?v=NYWn-0IEzZg
                  www.youtube.com/watch?v=dexGGz6Bizs
                  www.youtube.com/watch?v=I4HoTLz39UQ
                  Znalazłam, moze sie przydac:)
                  • czarny1399 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:09
                    no dla mnie bajka, ze swojej strony dziekuję za te filmiki:)pozdrawiam
                    • matahari25 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:14
                      A prosze:) fajnie,że Włośi wrzucają takie rzeczy na neta:P
                      p.s. może wypijemy razem jakieś piwko na miejscu?
                      • czarny1399 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:19
                        oczywiście, jestem za:))zawsze fajnie jest poznać kogoś, inaczej się czas
                        spędza, w razie czego wysyłam link, abys wiedziała jak wyglądam:)
                        nasza-klasa.pl/profile/10934463
                      • czarny1399 Re: hotel Golden Shores 15.08.09, 09:25
                        a będzie okazja wypić:)bo lecisz 16.09.- w dniu moich urodzin:)
                        • matahari25 Re: hotel Golden Shores 17.08.09, 16:33
                          www.wakacje.pl/hotele/egipt/golden-shores-14870.html
                          Hmmm kradzierze w pokoju? Jak sie tego ustrzec?!
                          • kkgorny Re: hotel Golden Shores 26.08.09, 22:34
                            Witam
                            Mam pytanie, czy ktoś wie jak wygląda zakwaterowanie w tym hotelu w
                            pokoju typu DBL + osoba dorosła na dostawce. Czy ktoś z takiej opcji
                            zakwaterowania korzystał?
                            • pariss1 Re: hotel Golden Shores - 2010 22.05.10, 19:25
                              Czy ktos moze byl w nim ostatnio?
                              • jacek-779 Re: hotel Golden Shores - 2010 02.07.10, 11:37
                                Tak, byłem w tym hotelu w maju. Hotel godny polecenia, rafa też, choć
                                mocno wiało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka