iit2 02.07.09, 21:54 Czy ktoś wie, w jakim rejonie się znajduje, koło jakiego hotelu? Czy jest możliwość porozumienia się w języku polskim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
becik75 Re: Klinika w Sharm el Sheik 02.07.09, 22:10 Znajduje się w centrum Naama Bay, bez problemu dojedziesz taksówką. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Klinika w Sharm el Sheik 02.07.09, 22:33 Od kiedy klinika w Sharm jest w centrum Naama Bay? Jeszcze rok temu była niedaleko osiedla Delta Sharm - po prawej stronie jadąc z Naama Bay w stronę Old Marketu. Bardzo charakterystyczny budeynek w kształcie piramidy koloru zielonkawego. Nic nie zapowiadało, aby mieli ją przenosić ;) Proszę nie wprowadzać czytelników w błąd nieprawdziwymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
becik75 Re: Klinika w Sharm el Sheik 02.07.09, 23:20 Tak, dokładnie - trochę ją przesunęłam ;-) Miałam napisać między Naama a Old i było by ok za utrudnienia - przepraszam .... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Klinika w Sharm el Sheik 03.07.09, 08:43 Po polsku to się na pewno nie porozumiesz - ale po angielsku,francusku i włosku bez problemu. Swoją drogą bardzo nowoczesny i świetnie wyposażony obiekt. Na samym szczycie jest przeszklona sala konferencyjna z pięknym widokiem na wszystkie strony świata. Wrażenia niezapomniane - zwłaszcza przy zachodzie słońca. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Klinika w Sharm el Sheik 03.07.09, 22:11 A czy ktoś może podać namiar na klinikę, jak się kontaktować w razie czego? Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Klinika w Sharm el Sheik 03.07.09, 23:10 W razie czego to masz lekarza współpracującego z hotelem albo z Twoim biurem turystycznym. Zgłaszasz na recepcji albo rezydentowi, że potrzebujesz lekarza i oni przyprowadzą go do Ciebie. Ale przede wszystkim to nie panikuj. Zamiast myśleć o wszystkich nieszczęściach, które ewentualnie moga się przytrafić, ciesz się wakacjami. W razie czego (tzn. dolegliwości żołądkowych), to po przylocie kup w aptece Antinal i miej go nawet po powrocie do Polski. Miłego odpoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Klinika w Sharm el Sheik 04.07.09, 22:08 O siebie się raczej nie boję , przeżyłam zemstę faraona i mam nadzieję, że już nigdy więcej, ale tu chodzi o maluszka 20 miesięcy, więc muszę się przygotować na każdą ewentualność. Odpowiedz Link Zgłoś
m.waligora Re: Klinika w Sharm el Sheik 15.07.09, 16:41 tez mam maluszka w dodatku problematycznego i dlatego wybieram hurgahde-jest tam polska klinika=mozna sie porozumiec w rodzimym jezyku a do tego maja calodobowy telefon alarmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Klinika w Sharm el Sheik 15.07.09, 16:56 No to żebyś sie nie zdziwiła!! Odpowiedz Link Zgłoś