Dodaj do ulubionych

alfa podała ceny na jeśieńzima porażka

02.08.09, 11:16
chyba się im w głowach coś pomieszało z tymi cenami ,dolar leci a oni chyba
chcą zbić śmietanę na ludzkiej naiwności rozumiem że tak tanio jak dwa lata
temu już nie będzie ale w porównaniu do tamtych cen jest ona teraz droższa o 90 %
Obserwuj wątek
    • jadokama Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 11:31
      Pierwsza sprawa muszą odbić sobie czas kryzysu,druga czas najwyższy aby uporządkować poprzez ceny "klasę" wyjeżdżającego turysty :p
      • gladi3 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 11:46
        a co maja ceny do forum egiptu? dowiem sie wiecej o kraju? jak idziesz do sklepu
        i chcesz cos kupic to jak cie stac kupujesz jak nie to szukasz czegos tanszego
        np baltyk i tyle...ceny sa jakie sa i nie ma co plakac na forach,od cibie zalezy
        czy chcesz wydac ta kase czy tez nie?
        • ami.ra Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 12:17
          Nie ma nic za darmo:)Widocznie musza podniesc ceny aby sie utrzymac.
        • jadokama Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 13:01
          gladi3 napisał:

"................. to szukasz czegos tanszego
          > np baltyk i tyle...ceny sa jakie sa i.............."

I tym stwierdzeniem rozbawiłaś mnie setnie :))))

Bałtyk "tańszy" od kurortów arabskich a niech mnie :P

Praktycznie co wekend ( letni) spędzam nad Bałtykiem i jakoś nie mogę przypomnieć sobie abym zapłacił równoważnie lub taniej za cokolwiek jak płacę u "arabów" :p
          • gladi3 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 18:01
            to wg ciebie nad baltykiem jest drozej?chyba nie? bo gdyby tak bylo
            a w egipcie taniej? to chyba wiekszosc woli spedzic czas i urlop nad
            pieknym morzem z gwarancja pogody i opcja all gdzie o nic sie
            czlowiek nie musi martiwic,nie wiem gdzie tyle przeplacasz nad
            baltykiem ale ok 80% polakow spedza wakacje w kraju ze wzgledu na
            cene!!
            • jadokama Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 19:49
              gladi3 napisał:

> to wg ciebie nad baltykiem jest drozej?chyba nie? bo gdyby tak bylo
              > a w egipcie taniej? to chyba wiekszosc woli spedzic czas i urlop nad
              > pieknym morzem z gwarancja pogody i opcja all gdzie o nic sie
              > czlowiek nie musi martiwic,nie wiem gdzie tyle przeplacasz nad
              > baltykiem ale ok 80% polakow spedza wakacje w kraju ze wzgledu na
              > cene!!

Gladi "nie wg. mnie" tylko tak jest,możesz to łatwo sprawdzić.Wybierz sobie standard hotelu powiedzmy w granicach rozsądku zbliżony do egipskiego w np Kołobrzegu , wpisz w Google porozmawiaj ze swoim pośrednikiem BP i zapytaj o cenę pobytu np 2 tyg. z trzema posiłkami itd itd.Życzę Ci oby wypadło taniej.Różnica polega na tym że rodacy wybierając Bałtyk wybierają czas pobytu i rodzaj wyżywienia w zależności od zasobności.Natomiast wykupując wycieczkę zagraniczną są niejako zmuszani do terminów od 7 po 16 dniowe,cena biletu lotniczego oczywiście gra główną rolę,i tyle nawet nie ma co porównywać.
      • markar72 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 18:12
        ty jesteś tą klasą ????,jaka cena kwalifikuje ciebie . Twoja próżność nie zna
        granic jak tak bardzo jesteś bogata to po co jeździsz do Egiptu a nie Mauritius
        .Widać że sama masz ledwo sześć klas , nie którzy latają do Egiptu bo lubią
        właśnie ten kraj, kulturę i nie lubią być nabici w butelkę przez pazerne biura
        • ami.ra Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 18:54
          Pazerne biura jednak nie maja klopotow finansowych i nie ogłaszaja
          upadłosci!!!!Czy tak ciezko zrozumiec ,ze jesli nie podniosa cen to
          po nich.Jasne kazdy by chcial miec wszystko super z all i za
          tanioche ale tak niestety juz nie bedzie.
          • markar72 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 19:32
            to dla czego z niemieckich biur oferty są o 20% tańsze od naszych i jeszcze po
            przyjeździe kwaterują cię w innym hotelu który wykupiłaś 6 miesięcy wcześniej
        • jadokama Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 19:42
          markar72 napisał:

> ty jesteś tą klasą ????,jaka cena kwalifikuje ciebie . Twoja próżność nie zna
          > granic jak tak bardzo jesteś bogata to po co jeździsz do Egiptu a nie Mauritius
          > .Widać że sama masz ledwo sześć klas , nie którzy latają do Egiptu bo lubią
          > właśnie ten kraj, kulturę i nie lubią być nabici w butelkę przez pazerne biura

Trudno jest polemizować z kimś kto ma kłopoty ze zrozumieniem tekstu.Analfabetyzm funkcjonalny wszechobecny niestety również na tym forum.Wyłuszczę Ci jednak sens tego co napisałem.Po pierwsze nie napisałem że jestem "z klasą" tylko że biura klasyfikują turystów i kierunki w zależności od mody i zasobności portfela. Po drugie domyslasz się że latam do Egiptu a nie domyśliłeś się że być może miałem przyjemnośc być i na Mauritiusie i na Dominikanie i niekoniecznie wybieram "tanie" hotele w Egipcie?Co do wyedukowania i tych rzekomych "sześciu klas" ,no cóż biorąc pod uwagę Twoją stylistykę pisowni i gramatykę sądzę że dzieli nas jednak przepaść.I proszę abyś poprzez Swoje niezrozumienie tekstu,nie czynił dalej rynsztoka i słowotoku z tego wątku rodem z blokowiska.
          • gladi3 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 19:58
            ja dalej sie upieram ze ok 80% polakow spedza wakacje w kraju bo o
            zagranicznym wypadzie przecietna rodzina moze sobie tylko pomarzyc!!
            ceny polskich hoteli sa wyssane z palca jak i ceny nieruchomosci w
            Polsce,jedne z wiekszych w europie.nie wiem czy wiesz ale przecietny
            polak wybiera kwatere prywatna za max40zl do 60 z zarciem gdzie ma
            liche warunki a o pogode to sie modli w kosciele.
        • wojtek37k Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 02.08.09, 20:57
          markar72 napisał:

> ty jesteś tą klasą ????,jaka cena kwalifikuje ciebie . Twoja
          próżność nie zna
          > granic jak tak bardzo jesteś bogata to po co jeździsz do Egiptu a
          nie Mauritius
          > .Widać że sama masz ledwo sześć klas , nie którzy latają do Egiptu
          bo lubią
          > właśnie ten kraj, kulturę i nie lubią być nabici w butelkę przez
          pazerne biura
          >

Jak sam byś miał więcej niż 6 klas skończone , może byś wiedział jak
          zarobić żeby się ceną wakacji nieprzejmować - jak nie pasuje cena
          za Egipt , to nie ma obowiązku jechać , są jeszcze ośrodki FWP w
          różnych zakątkach kraju , napewno znajdziesz konkurencyjną ofertę .
          Jak sie podoba z Niemiec jeżdzić , to chyba nic nie stoji na
          przeszkodzie , aby na takie wczasy pojechać . Umiesz tylko się
          wypłakać na forum , no tak tu frustracje można darmo wylewać .

Pozdrawiam
          • cairo7 do Gladi 02.08.09, 23:26
            Ja latam do Egiptu,bo lubie tamtejszy klimat,nad polskim morzem tez
            wiele razy bywałem,ale ile razy nie liczyłem Egipt wychodził mi ciut
            taniej i wiele razy lepiej....dosłownie wzystko...policz sobie 2 tyg
            all in na plaży za 2400zl tam i ile wydasz
            tu....jedzenie,napoje,alkohol...na kwaterach sprzatają,dają
            ręczniki,i pewnie dowożą na plażę...do ciepłego morza....Te 80% co
            jest nad naszym morzem,to w wielkiej mierze sentyment....i strach
            przed nieznanym,nieznajomoć językow...i du..pa z matematyki:))
            • leff Re: do cairo7 03.08.09, 08:56
              nad Bałtykiem zwykle wydawałem 3-4 tzł, w Egipcie - 10 tzł,
              nawet gdybym wybrał paściarski hotel, wyszłoby pewnie
              ok.6-7 tzł na rodzinkę (2 tygodnie);
              Bałtyk to oczywiście kwatera bez basenu, codziennej wymiany
              reczników,all incl,przeważnie zimne morze etc, ale niczego sobie
              nigdy nie odmawialiśmy i gdy była ładna pogoda wracaliśmy
              wypoczęci i zadowoleni,
              nie piszcie więc bzdetów typu "wczasy za granicą są tańsze",
              ludzie,których nie stać na wydanie 10 tzł w miesiącach wakacyjnych
              jadą nad morze lub w góry czy jeziora lub nie jadą w ogóle
              • gladi3 Re: do cairo7 03.08.09, 09:58
                www.tur-info.pl/p/ak_id,4662,,wakacje,wypoczynek,urlop,wyjazd,sondaz,badania,pentor,polskie,janusz_czapinski.html
                • cairo7 Re: do cairo7 03.08.09, 11:08
                  Opinie naukowcow..sondaze przez tel..haha,do mnie tez dzwonili)i im
                  dluzej pan ze mna rozmawial,tym bardziej czulem jak mu psuję wyniki
                  badan.ja sie nie upieram,ze Egipt jest tani...ja tylko liczę z
                  kalkulatorrem w reku ile bym wydal nad naszym morzem i za co.Ot
                  przed chwilą wrzucilem 2 tyg 8.8-22.8...chybil trafil-wyszedl hotel
                  Neptun Krynica Morska ze sniadaniem 2030 za 2 osoby.Moje wyliczanki
                  co wydam dziennie na 2 os.to 200 za
                  obiady,kolacje,picie,przekaski.Wychodzi mi ok 4800 i ciagle nie mam
                  dyskotek w cenie i dryniow na nich,animacji,gwarancji pogody.Za
                  Egipt w maju dalem 2100,za lipiec 2400 od osoby.W lipcu morze mialo
                  temp 28C...wiem wiem -za cieple:))....i tu rozliczam tylko koszty
                  zycia-tzn.zarcie,picie....pewnie,że jak ktos ma rozrywke z jezdzenia
                  co noc na bazarki w Hurgadzie,kupuje masy zbednych rzeczy wyda
                  wiecej...ale u nas tez mozna...wiec tego nie biore pod uwage.I nic
                  tu nie chce udowadniac...podaje tylko przyklad myslenia i liczenia.
                  • jadokama Do Cairo 03.08.09, 11:16
                    Cairo bez obrazy oczywiście moja odpowiedź niżej nie do Ciebie tylko do niejakiego leffa :)
                  • gladi3 Re: do cairo7 03.08.09, 11:17
                    widze ze nawet naukowe sadaze nie maja bytu,a sadaze jednak sie sprawdzaja w
                    wielu sprawach,oczywiscie ze moze byc w polsce drozej,mozna spokojnie wydac i
                    20tys nad baltykiem ja sie ma,wiesz daj mi i 50tys a spokojnie je wydam w 2 tyg
                    baaa nawet w tydzien a jak!!
                    • cairo7 Re: do gladi3 03.08.09, 11:21
                      Ja nie jestem zwolennikiem wydawania za duzo:))..dlatego stac mnie
                      tylko na Egipt.I w swoich radach raczej staram sie pokazac jak
                      minimalizować koszty,bo nie sztuka jest miec i wydac:)
                    • jadokama Re: do cairo7 03.08.09, 11:22
                      Gladi a gdzie Ty widzisz tutaj "naukowy" sondaż???
                      To że każdy może zamówić sobie sondaż w Pentorze oznacza że Pentor robi tylko naukowe sondaże??
                      W tym kraju jak się chce uzyskać cokolwiek od ludności to podsuwa się sondaże ot cała prawda :))
                      • lelex Re: do cairo7 05.08.09, 12:08
                        jadokama napisał:
                        > Gladi a gdzie Ty widzisz tutaj "naukowy" sondaż???

Przecież on widzi "sadaz" a nie sondaż - nie umiesz czytać?
              • jadokama Re: do cairo7 03.08.09, 11:14
                Sądzę jednak że to TY wypisujesz bzdury lub wykazujesz niezrozumienie tematu.Rzecz w tym czy kogoś stać czy nie stać czy może w tym czy wakacje są tansze tutaj czy u arabów?
                Naświetlę Ci bo wychodzi mi na to że nie spedziłeś adekwatnych wakacji nad Bałtykiem i przypuszczasz tylko lub domyślasz się.
                Przykład (z życia wzięte)sezon 2008:

Czterosobowa rodzina w hotelu "Drejk" koszty :
                Standard hotelu przyzwoity porównywalny dajmy na to z **** hotelem w Hurghadzie np La Pacha
                Koszt pobytu 2 pokoje ,trzy posiłki, - 8450 DOJAZD WŁASNY -200 zł
                do tego dolicz w zależności od zamożności umilanie sobie czasu za pomocą fakultetów własnej "produkcji" ile wydaję nie będę pisał ale sporo duuuuuuuuuuużo więcej niż w np Egipcie.

Czterosobowa rodzina w hotelu La Pacha w Hurghadzie koszty :
                Koszt pobytu pokój z dwiema sypialniami,kuchenką,salonikiem,all inclusive całodzienny czyli wszystko co się da bezpłatnie od alkoholu po napoje a zapewniam dzieci potrafią wypić hektolitry na takim dwutygodniowym pobycie.Do tego dostęp do hotelowej plaży a nie zdobywanie placu nad bałtykiem.Koszt - 3200 zł dojazd - Samolot koszt 5600 zł razem 8800 zł/czterosobowa rodzina czyli 2+2.

I na koniec arytmetyka prosta jak "drut"
                Koszt polskiego hotelu - 8450 zł
                Koszt egipskiego hotelu - 3200 zł

Umiesz liczyć??? Licz,nawet jak ssumujesz koszty dojazdu to wyjdzie że polski hotel "tańszy" o 350 zł nie oferuje 1/2 części tego co arabski.Dodam że tzw podjadanie na mieście + fakultety to koszt nad Bałtykiem dwukrotnie wyższy od arabskiego.Jeżeli bierzecie się za porównanie to wiedzcie że porównywać można równoważne oferty a nie wczasy w stodole z wczasami w hotelu.Kłapanie dziobem i obrażanie innych w stylu "piszecie bzdety" powinno mieć swoje uzasadnienie.Nie jestes na podwórku ze swoimi kumplami tylko podejmujesz duskusję na forum więc przybierz ton adekwatny do piszących :p
                • cairo7 Re: do cairo7 03.08.09, 11:17
                  uffffffff:)) przez chwilę myslałem,że to dla mnie ta jazda:))
                  • gladi3 Re: do cairo7 03.08.09, 11:32
                    www.egospodarka.pl/8776,Jak-Polacy-spedzaja-urlop,1,39,1.html
                    • cairo7 Re: do cairo7 03.08.09, 11:38
                      To se podyskutowalismy...:)),ale poczekaj ja tez sobie
                      kupie ...Rocznik Statystyczny:)
                      • gladi3 Re: do cairo7 03.08.09, 11:44
                        gadajac o cenach to co ja zobacze nad baltykiem? bo w egipcie jest tyle do
                        zobaczenia ze cena hotelu jedno a wycieczka fakultatywna druga.
                        np chcac cos zobaczyc to placimy kolejne duze pieniadze za wycieczke i
                        np.jerozolima ok 100dolarow jadac z zonka i dzieckiem to juz 300dol,potem kair
                        ok 60dol czyli 180 dol kolejne i tak dalej..wszystko w zielonych do raczki platne..
                      • jadokama Do Gladi 03.08.09, 11:44
                        Ja jednak cały czas nie rozumiem "co ma piernik do wiatraka"?
                        Chodzi o to czy kogoś stać, czy tańszy jest Bałtyk od Red Sea ?
                        Bo to że droższy nie ulega najmniejszym watpliwościom.A czy stać to każdy sam najlepiej wie :p
                • leff Re: do jadokama 03.08.09, 13:03
                  Nie chodzi mi o oferty porównywalne.
                  Nie musisz udowadniać, że hotel 3*** w PL ma podobną
                  cenę ,jak 3 czy 4**** w Egipcie, dla większości jest to
                  jasne.
                  Chodzi mi o podważenie prawdziwości ogólnikowego twierdzenia,
                  że "wczasy w Egipcie, Chorwacji, Turcji etc są tańsze niż w Polsce".
                  Gros ludzi doskonale wypoczywa u nas za 3-5 tzł/3 osoby/2 tyg
                  w niezłych pensjonatach, nie w stodole :p nie odmawiając sobie
                  niczego i nie biegając przy tym co rusz do WC.
                  A na "podwórko z kumplami" nie wychodzę już od wieeelu lat.
                  Mniej jadu, więcej zrozumienia dla innych ,wyzywanie innych
                  od "analfabetów" to Twoja norma forumowa ?

• skiba.1 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 11:54
            No Ty chyba do 6 nie dobiłeś, jeśli piszesz "stoji".
            • wojtek37k Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 16:32
              skiba.1 napisał:

> No Ty chyba do 6 nie dobiłeś, jeśli piszesz "stoji".

Kiedyś Papieża napisałem przez "rz" i co z tego wynika .... ? Może
              jakieś testy psychologiczne mi machniesz ? Masz ochotę , czy co ?
            • kr_ka_11 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 04.08.09, 11:14
              jak juz chcesz sie czepiac to badz konsekwentny, jeden wyzej napisal ssumowac a
              Twoj sokoli wzrok tego nie wylapal. brzydko byc tak upierdliwym na wyrywki :)
              • jadokama Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 04.08.09, 22:08
                Złapałaś mnie,trudno lapsusy zdarzają się również i takim jak ja :p
                Pytanie jakim prawem zwracasz "jedna" mi uwagę kiedy w Twoich zdaniach aż roi się od "byków",zarówno pisowni jak i gramatycznych ? :)))
                • kr_ka_11 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 05.08.09, 06:48
                  adokama napisał:

> Złapałaś mnie,trudno lapsusy zdarzają się również i takim jak ja :p
                  > Pytanie jakim prawem zwracasz "jedna" mi uwagę kiedy w Twoich zdaniach aż roi s
                  > ię od "byków",zarówno pisowni jak i gramatycznych ? :)))

ja nie mialam zamiaru sie Ciebie czepiac, napisalam to do skiba.1 bo przegina w
                  tym wytykaniu temu konkretnemu forumowiczowi a kazdemu moze sie zdarzyc pomylka.
                  nie chcialam Cie urazic.
          • lelex Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 05.08.09, 12:14
            A ile trzeba mieć skończonych klas, żeby umieć napisać: "na pewno"
            i "nie przejmować"? Dajcie już spokój z tymi bajkami o "klasie"
            bogatego turysty.
      • lelex Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 05.08.09, 12:00
        jadokama napisał:
        czas najwyższy aby uporząd
        > kować poprzez ceny "klasę" wyjeżdżającego turysty :p

Zgadzam się: wciąż wyjeżdża zbyt mało operatorów koparek i walców.
    • 4canarias Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 12:09
      Dziwne,ale szczerze wolałabym zapłacić ciut więcej ale mieć spokój i pewność, że
      dobre biuro. Byłam na Teneryfie i fajnie było, chciałabym jeszcze gdzies pojechać
      • gladi3 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 12:56
        no to po wypowiedziach,jednak nad baltykiem jest drozej...dziwie sie naiwnosci
        Polakow ze wola przeplacac nad zimnym baltykiem gdzie pogoda to ruletka,plaza
        zatloczona i czasem metra na metr miejsca nie mozna znalezc,obok chlaja piwsko z
        puszki bo taniej zamiast taniutko w egipcie gdzie pogoda bajka,pluskac sie mozna
        w pieknym morzu,podziwiac rafe,miec super basenik i fajne zarelko w cenie..czemu
        ludzie przeplacaja,slepi sa? glupi? nie wiem ale ja wole egipt za baltyk dziekuje.
        • hrderduch Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 13:06
          Zgadzamy się jak nigdy.
          W ubiegłym tygodniu żona namówiła mnie pierwszy raz od chyb pięciu lat na wyskok
          nad polskie morze, do Stegny. Przyjechalismy tam w poniedziałek ok. 20-tej, w
          środę przed 18-tą wyjechaliśmy, czyli pobyt trwał dwa dni. Koszt za dwie osoby
          1200 złotych, bez szaleństw i balangowania zbytniego.
          Co było najgorsze? Hałas i ścisk, to coś niesamowitego! Na plaży jeden drugiemu
          na łeb włazi, dosłownie. Woda zimna.
          Za co ja tam płacę? Za ten syf i tłok? Na następne pare lat mam dość,
          zdecydowanie dość.
          Co ludźmi kieruje że jeżdżą nad Bałtyk? Słowo honoru nie wiem. Strach i
          niewiedza, nic innego do łba mi nie przychodzi.

• wojtek37k Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 17:08
            hrderduch napisała:

> Zgadzamy się jak nigdy.
            > W ubiegłym tygodniu żona namówiła mnie pierwszy raz od chyb pięciu
            lat na wysko
            > k
            > nad polskie morze, do Stegny. Przyjechalismy tam w poniedziałek
            ok. 20-tej, w
            > środę przed 18-tą wyjechaliśmy, czyli pobyt trwał dwa dni. Koszt
            za dwie osoby
            > 1200 złotych, bez szaleństw i balangowania zbytniego.
            > Co było najgorsze? Hałas i ścisk, to coś niesamowitego! Na plaży
            jeden drugiemu
            > na łeb włazi, dosłownie. Woda zimna.
            > Za co ja tam płacę? Za ten syf i tłok? Na następne pare lat mam
            dość,
            > zdecydowanie dość.
            > Co ludźmi kieruje że jeżdżą nad Bałtyk? Słowo honoru nie wiem.
            Strach i
            > niewiedza, nic innego do łba mi nie przychodzi.
            >

Ja też byłem w ostatni weekend lipca , w Krynicy Morskiej i gdyby
            nie wyjazd kilkunastu kilometrów pod granicę , to bym porządnej
            plaży nie zobaczył . Krynicka plaża to jeden wielki parawan , po
            którym prawie nie mozliwe jest się poruszać , bardzo drogo to jednak
            nie było , to fakt . Cena jednak w żaden sposób nie przystawała do
            jakości oferty - to też fakt
    • gladi3 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 13:00
      koncze ten watek,idiotki nie przekonam jak woli baltyk prosze bardzo,oby tacy
      ludzie do egiptu nie latali dla nas egiptomaniakow bedzie lepiej i zdrowiej...
      • ami.ra Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 16:54
        Pobyt w domku w Mrzezynie za dobe 180zł=1260 tydzien rodzinka 2+2 i
        znajomi ktorzy wpadli w odwiedziny:)plus jedzonko dojazd=max
        3tysiace.Nie ma szans na wyjazd w tej cenie rodzinki z dwojka dzieci
        do Egiptowa!!Wiec dopoki dzieci byly mlodsze zaliczalam nasze morze
        i bylo fajnie.Teraz niestety człowiek jest wygodny.Chce miec
        morze,basen i All plus zapewnioną pogode:)
    • monia-wi1980 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 20:13
      wszystko ok wszyscy macie racji po trochu ale watek jest zupelnie
      inny a dotyczy cen w sezonoe JESIEN/ZIMA 2009-2010 a mysle ze w takim
      okresie nad polskie morze...... no nie wiem.Ja osobisci co rok
      spedzam wakacje w egipcie w tym roku odpuscilem sobie lato ze
      wzgledow finasowych,ustalilismy z zona(po konsultacjach w roznych bp)
      ze w listopadzie MUSI PO PROSTU MUSI BYC TANIEJ bo tak jest
      zawsze(tak mowili w bp) a tu d-pa ceny na listopad 2009 szok
      alfa,neckerman,ecco,pospadali na glowe za te ich "rezerwuj do konca
      31.08.09 masz szanse na super rabaty"to ja dziekuje.Czekam na exim
      lub sunfun albo oassis mam nadzieje ze oni maja chlodne glowy i
      czytaja fora.
      • markar72 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 20:31
        i na ten temat założyłem ten temat ale zawsze muszą się znaleźć jacyś
        mądralińscy tacy jak jadokama , no i największa gwiazda wszystkich postów
        wojtek37k wszechwiedząca megagwiazda
        • jadokama Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 20:43
          markar72 napisał:

> i na ten temat założyłem ten temat ale zawsze muszą się znaleźć jacyś
          > mądralińscy tacy jak jadokama , no i największa gwiazda wszystkich postów
          > wojtek37k wszechwiedząca megagwiazda

To że masz takie odczucia wobec mnie a nie inne Twoja sprawa masz problem pisz na priv, Wojtka zostaw jednak w spokoju, bo zanim Ty dowiedziałeś się gdzie jest Egipt on już tam był i zdobywał doświadczenia dla takich jak Ty i paru innych niedouczonych i wymądrzających się tutaj a gó... wiedzących "gwiazd" po dwukrotnym pobycie w Egipcie. Na tym forum przebywam sezonowo od lat kilku i pamiętam że sporo osób tu pisało którzy coś mieli w temacie do powiedzenia , niestety "starej gwardi" już coraz mniej i nawet ciężko zauważyć kiedy znikają bądź co bądź zaglądam tutaj sezonowo. Wcale się zresztą im nie dziwię bo co by nie pisali i tak spuścicie to w "szalecie" waszych mądrości na temat arabistyki, odechciewa się cokolwiek pisać do ignorantów i mądrali którzy nie rozumią co czytają i ich wypowiedzi z merytoryką tematu nie mają nic wspólnego:)))
        • wojtek37k Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 21:01
          markar72 napisał:

> i na ten temat założyłem ten temat ale zawsze muszą się znaleźć
          jacyś
          > mądralińscy tacy jak jadokama , no i największa gwiazda
          wszystkich postów
          > wojtek37k wszechwiedząca megagwiazda

Czekam z zapartym tchem na twój jakiś tekst o Egipcie , narazie
          piszesz nie na temat , bo o biurach podróży to sobie piszemy
          w "Turystyce Zorganizowanej" - więc nawet w temacie nie jesteś ,
          może jednak coś wydukasz w temacie Egiptu - wszyscy poczytamy i nam
          szczęki opadną ;-) . Ty myslisz , że jak masz jeden temat to możesz
          nim oblecieć wszystkie fora turystyczne w necie , tu nie idzie to
          walnąłes tamacim jeszcze na wakacjach.pl . Prawda jest taka , że jak
          ktoś nie ma miedzi , ten w domu siedzi - czyżby to było bolesne dla
          Ciebie . Ja wyjadę jesienią , zimą , do biur podróży się przejdę
          kilka dni przed wyjazdem , jak nie bedzie nic atrakcyjnego odpale
          neta i zorganizuje sobie sam wszystko , a ty siedzisz w domu
          studiujesz ten katalog i z nerwicy wątki na forach piszesz , a
          paznokcie już zjadłeś ze zdenerwowania ..... hihihihihi

Pozdrawiam Wojtek
          • monia-wi1980 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 03.08.09, 21:12
            Panie wojtku sledze pana watki z zaciekawieniem i widze ze ma pan duzo
            do napisania wiec jezeli pan moze w tej sytulacji zaradzic to prosze o
            rade.Ja z zona i corka dobry hotel przyzwoita cena,czekam
            • na_be Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 04.08.09, 10:20
              Ja ze swojej strony polecam Egipt - Sharm, byłam w Sun Rise Island View ale nie
              było najtaniej, zapłaciłam bo chciałam mieć przyzwoite warunki i cicho w hotelu,
              faktycznie najlepsze imprezy były w Hard Rock Cafe w Sharm, a w hotelu spokój :)
              I rafy przy brzegu, polecam
              • zachodniopomorskie Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 04.08.09, 11:09
                Nie tylko na cene wybierają polskie morze.
                Ja wybieram bo mam gdzie siedziec 3 miesiace.
                Sentyment, Piekne plaze, i klimat.
                Sorry jak ktos mi pisze deszcze itp a sam siedzi w tem 50 stopni w
                Egipcie to smiechu warte.
                Ile mozna jezdzic piramidy ogladac?...
                Jakie krajobrazy? Hotelowe...?..
                Powiem krótko.
                Gdyby nad naszym morzem byla non stop pogoda min 25 stopni , w
                lecie BP nie mialy by co robic, tylko zimą.
                A tak dla scislosci,
                Miedzyzroje , goraco , Ludzi full.
                Sorry , ale Egipt latem jest tragedią.
                Owszem raz i na tym koniec.
          • markar72 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 04.08.09, 20:46
            do takich jak pan wojtek37k oraz jadokama podam wam do wiadomości że nie jest
            to mój piąty ani dziesiąty wyjazd do egiptowa łącznie z wyprawami na własną rękę
            do Tell el-Amarna , Luksoru czy Kair więc nie mów mi że jestem turystą z
            przypadku który łapie najtańszą ofertę z której zaraz wystawiam zdjęcia na
            naszej klasie ,żeby moi wszyscy znajomi mi zaglądali .Tylko nie daję się
            nabić w butelkę i nie korzystam z najtańszych hoteli żeby było jasne
            • wojtek37k Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 04.08.09, 21:44
              My wiemy jesteś wielki , przecież ostatni zadowolony wróciłeś z
              Kopernikiem i chyba marokańskiego tadźin szukałes w Hurghadzie ,
              każdy przecież oblatany podróżnik wie co się powinno jeść w
              Egipcie , nawet jeśli się tego tam nie je , to i tak powinno :-) Ja
              Cię nie będę wyzywał od cieciów z nocnej zmiany , jak Ty mnie , ale
              miedzi nie masz Co ? Inaczej byś Kopernikiem nie zasuwał na
              wywczas ;-) Jak tam , czytasz te katalogi ? nerwy biorą na cenki
              :-)

Pozdrawiam Wojtek
              • karolcia4000 Re: alfa podała ceny na jeśieńzima porażka 05.08.09, 10:23
                wedlug mnie nie maja drogo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka