Dodaj do ulubionych

Zniesmaczony monotematyką

03.05.04, 13:36
Pojawiają się na tym Forum ludzie, dla których jedynym tematem, wydaje się,
jest wyrazanie zniesmaczenia postawą premiera, prezydenta i rządzącego SLD.

LUDZIE! Czy Wy do cholery nie znacie innych tematów do dyskusji, a wszyscy,
którzy wyrazają inne zdanie od Waszych (bo do cholery mają takie prawo! wolny
kraj!) muszą zostać przez Was nazwani komuchami i zbesztani z błotem?
Potraficie ucieszyć się z jakiegoś powodu, potraficie podyskutować
merytorycznie, a nie na podstawie jakiś idiotycznych ideologicznych
przesłanek?
PRL skończył się 15 lat temu, a Wy zachowujecie się, jakby był okres stanu
wojennego, a postawą godną naśladowania byłoby ciągłe opluwanie rezimu!

Dajcie już odpocząć od swoich pełnych nienawiści wypowiedzi, dajcie się
cieszyć życiem. Dajcie normalnie żyć na tym Forum!
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 13:41
      Po pierwsze trzeba przeczekać obecny długii weekend. Na ogół tego typ[u wątki/
      posty pojawiają się gdy na Forum jest mało Forumowiczów, przes co są jeszcze
      bardziej widoczne i zdecydowanie bardziej irytują.

Po drugie jedynym wyjściem jest chyba zaciśnięcie zębów i systematyczne
      omijanie tego typu wypowiedzi...

Byle do "po świąt" ;)
      • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 13:49
        Ale oni doskonale zdają sobie z tego sprawę:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=12333915 /

:-(
    • alko4 Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 13:51
      A ja się pytam po co założyłeś ten wątek?
      Co on ma na celu? Jeśli nie podoba Ci się zdanie wygłaszane przez innych to nie
      zabraniaj im jego wypowiadania. Właśnie po to jest forum, czyż nie? A tacy
      ludzie pojawiają się i będą pojawiać niezależnie od tego czy chcesz tego czy
      nie.
      Pozdrawiam.
      • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 14:00
        Po co? Aby wyrazić swoją desaprobatę.
        Mam dość już tego "omijania" i "nieczytania" tych wątków. Pewnie, mógłbym
        opuścić to Forum w poszukiwaniu miejsca wolnego od tego typu osób i ich
        nienawistnych wypowiedzi, ale jakoś mi zalezy na tym Forum. Qrcze, nie bez
        powodu nazywane jest opiniotwórczym miejscem w Łodzi.
        Boli mnie, że kilka osób postawiło sobie za punkt chonoru zniszczenie czegoś,
        na co pracowało wiele osób przez kilkadziesiąt miesięcy!

Nic nikomu nie zabraniam, raczej proszę, aby byli bardziej obiektywni, może
        zróżnicowali tematyke jaką poruszają, bo to co piszą jest conajmniej przykre.

Może i nadal się będą tu pojawiać takie osoby, ale chyba nie odbierzesz mi
        prawa wypowiedzenia się, że mam już tego dość, że "dzięki" tym osobom uciekają
        stąd kolejne osoby.
    • Gość: byłylogowany Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 03.05.04, 14:03
      Hubar, Ty jednak jesteś jeszcze bardziej żałosny, niż dotąd sądziłem. Masz
      pretensje do ludzi, którzy wyrażają swoje zniesmaczenie uprawianą w Polsce
      polityką, masz żal, że część społeczeństwa wyraża dezaprobatę do aktualnych
      rządów. Twierdzisz, że PRL skończył się 15 lat temu, a co my widzimy? Ano, jak
      za dawnych czasów, na "tronie" komuch, na czele Rządu komuch, wszelkiego
      rodzaju spólki wiadomo czyje, specsłużby z dawnego nadania mieszają bezkarnie
      gdzie się da, uwłaszczona nomenklatura. Jak tylko od czasu do czasu ktoś
      jedynie spróbuje o tych problemach nadmienić, to Ty i Tobie podobni
      przyklejacie z miejsca delikwentowi łatkę oszołoma. Jak z pewnym przekąsem
      założyłem wątek, do którego dałeś linka, już Cię to mierzi. I co się takiego
      stało przez te trzy wolne dni? Widzisz tu jakiś ogrom antykomuszych wątków? A
      Ty po co założyłeś ten, niby spokojny wątek? Sam szukasz dziury w całym,
      najwyraźniej Ci się nudzi. I na koniec: uważasz, że nie mają racji ci, którzy
      jadą po Millerze i spółce? Gdzie Ty masz oczy?
      • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 14:16
        Gość portalu: byłylogowany napisał(a):
        > Hubar, Ty jednak jesteś jeszcze bardziej żałosny, niż dotąd sądziłem.
        ##
        No to nadal nie mamy podobnego mniemania o sobie.

>Masz
        >pretensje do ludzi, którzy wyrażają swoje zniesmaczenie uprawianą w Polsce
        >polityką, masz żal, że część społeczeństwa wyraża dezaprobatę do aktualnych
        >rządów.
        ##
        Ty żyjesz tylko tym? Nie mam pretensje o "żal", ale o częstotliwość twych
        wypocin na ten temat i sposób!

>Twierdzisz, że PRL skończył się 15 lat temu, a co my widzimy? Ano, jak
        >za dawnych czasów, na "tronie" komuch, na czele Rządu komuch, wszelkiego
        >rodzaju spólki wiadomo czyje, specsłużby z dawnego nadania mieszają bezkarnie
        >gdzie się da, uwłaszczona nomenklatura.
        ##
        Dal se luz! Według Ciebie, każdy kto był w PZPR powinien mieć teraz zakaz
        uczestniczenia w życiu politycznym. Każdy kto wtedy chciał działać teraz nie
        może, tak? No to kilka milionów osob przekreślasz, nawet tych co dopiero
        zaczynali, albo byli w kontrze do betonu partyjnego.

>Jak tylko od czasu do czasu ktoś
        >jedynie spróbuje o tych problemach nadmienić, to Ty i Tobie podobni
        >przyklejacie z miejsca delikwentowi łatkę oszołoma.
        ##
        Jaaassssne. Ja i mnie podobni to komuchy i wszystko co najgorsze i tylko
        czekamy aby się do Ciebie biedaczku dowalić.
        Czasem mnie (i mnie podobnym) zdarzy się działać tak, jak Ty robisz ciągle
        pisząc o polityce (czyli wtedy gdy cokolwiek piszesz na tym Forum)

> Jak z pewnym przekąsem
        > założyłem wątek, do którego dałeś linka, już Cię to mierzi.
        ##
        Odniosłeś sukces?

>I co się takiego
        > stało przez te trzy wolne dni? Widzisz tu jakiś ogrom antykomuszych wątków?
        ##
        Nic się nie dzieje! Poza kilkoma wątkami "anty anty", bo reszta poszła się
        cieszyć, ma ciekawsze rzeczy do robienia.

>A Ty po co założyłeś ten, niby spokojny wątek? Sam szukasz dziury w całym,
        > najwyraźniej Ci się nudzi.
        ##
        Cokolwiek bym nie napisał, Ty wiesz lepiej, czemu i w jakim celu coś napisałem!
        Uwierz, że nie wszystko i nie wszyscy dookoła kierują się jakimiś ideologiami i
        nie maja jakiś ukrytych zamiarów.

>I na koniec: uważasz, że nie mają racji ci, którzy
        > jadą po Millerze i spółce? Gdzie Ty masz oczy?
        ##
        Gdzie tak napisałem?
        Co innego jest krytyka i docenianie pozytywów, a co innego jechanie na maksa!
        • Gość: byłylogowany Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 03.05.04, 14:42
          Nie specjalnie wiem, o co Ci chodzi z tym mniemaniem o sobie, ale niech tam.
          Kto Ci powiedział, że żyję tylko tym? Sądzisz, że jak od czasu do czasu
          wypowiem się na FŁ o polityce, to to stanowi cały obszar moich zainteresowań?
          Wybacz, ale nie wydaje Ci się chyba, ża cały swój czas marnotrawię na stukanie
          w klawisze o chorej polityce?:) Czy wspomniałem o 2,5 mln członków PZPR? Czy
          może tylko o samej "górze"? Nie uważasz, że popełniono błąd 1989r, zakazując
          udziału w życiu publicznym osobom, które pełniły wysokie funkcje w PRL? No to
          mamy odmienne zdanie na ten temat. Nie próbuj mi także przypisywać
          jakichkolwiek lęków. Mam gdzieś to, jak nazwie mnie ten czy ów. To raczej Ty
          się obruszasz, jak ktoś Cię w jakiś sposób określi. Wątek, który założyłem, nie
          był nastawiony na "sukces". Był to wątek z rodzaju prześmiewczych,
          powiedziałbym nawet, że z lekka prowokujący, ale gdybyś uważnie śledził forum,
          to zauważyłbyś, iż był on swego rodzaju odpowiedzią na zaczepkę, którą z kolei
          posłużył się gray w przez siebie założonym wątku. A poza tym, co jest miarą
          sukcesu na forum? Określona liczba wpisów? Doprawdy śmieszne. Co do ideologii:
          na ten temat nie będę się z Tobą spierał. Zostań przy swojej, a ja przy swojej.
          • Gość: byłylogowany Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 03.05.04, 14:51
            Poprawka: powinno być ...NIE zakazując....
        • Gość: boards Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 20:11
          hubar napisał:
          > >gdzie się da, uwłaszczona nomenklatura.
          > ##
          > Dal se luz! Według Ciebie, każdy kto był w PZPR powinien mieć teraz zakaz
          > uczestniczenia w życiu politycznym. Każdy kto wtedy chciał działać teraz nie
          > może, tak? No to kilka milionów osob przekreślasz, nawet tych co dopiero
          > zaczynali, albo byli w kontrze do betonu partyjnego.

A jakie ty masz moralne prawo wypowiadac sie na ten temat? Co ty pamietasz z
          tego okresu? Kiedy konczyl sie PRL byles malym dzieckiem. Nie mozesz wiedziec,
          czym bylo PZPR. Wiedza z ksiazek historycznych to zdecydowania za malo. To
          prawda, ze komunistom udal sie manewr przefarbowania. I wlasnie za to placimy
          cene. To dlatego zycie polityczne jest tak bardzo zbrukane. To dlatego jest
          pelne afer i przekretow. Ludzie zostali oklamani przez dawnych komunistow i
          pozwolili, zeby do Unii wprowadzal nas byly czlonek Komitetu Centralnego, byly
          wojewodzki sekretarz PZPR. PZPR, pozwolisz, ze roszyfruje ten skrot - Platni
          Zdrajcy Pacholki Rosji (copyrigth L. Moczulski). Ktos kto 15 lat temu wyglaszal
          peany pochwalne na czesc socjalistycznej ojczyzny i dozgonnej przyjazni ze
          zwiazkiem sowieckimm, teraz wprowadza nas do liberalnej Europy. Czy to wymaga
          jakiegos komentarza?

Czy to jest monotematyczne? Oczywiscie, ze sa inne sprawy. Ale zawsze warto
          przypominac prawde o SLD. Prawdy nigdy dosc!
          • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 20:43
            Gość portalu: boards napisał(a):
            >A jakie ty masz moralne prawo wypowiadac sie na ten temat? Co ty pamietasz z
            >tego okresu? Kiedy konczyl sie PRL byles malym dzieckiem.
            ##
            Prawo obywatela tego Państwa! Prawo człowieka, który chce już zapomnieć o
            niedobrej przeszłości nie chce wysłuchiwać takich jak Ty, dla których sensem
            życia wydaje się taplanie w błocie przeszłości! Prawem człowieka, dla którego
            ważna jest przyszłość, bez zapominania przeszłości. Pamiętać, a nie żyć
            przeszłością!

> Nie mozesz wiedziec,
            > czym bylo PZPR. Wiedza z ksiazek historycznych to zdecydowania za malo.
            Panie, a ile Pan wie, żeby takie rzeczy mówić?

>To prawda, ze komunistom udal sie manewr przefarbowania. I wlasnie za to
            >placimy cene. To dlatego zycie polityczne jest tak bardzo zbrukane. To dlatego
            >jest pelne afer i przekretow. Ludzie zostali oklamani przez dawnych komunistow
            >i pozwolili, zeby do Unii wprowadzal nas byly czlonek Komitetu Centralnego,
            >byly wojewodzki sekretarz PZPR.
            ##
            Jasne! Trzeba pamiętać i rozpamiętywać! Afery, dorywanie się na kasę, przekręty
            z listami itp to domena komuchów. Tylko ci mają coś na sumieniu,
            postsolidarnościowcy są bez skazy.
            Człowieku, proszę Cię daj sobie już luz, spytaj szefa o rodziców...

>PZPR, pozwolisz, ze roszyfruje ten skrot -
            >Platni Zdrajcy Pacholki Rosji (copyrigth L. Moczulski).
            ##
            No to przynajmniej wiadomo, na kim się wzorujesz... Jak juz tak chcesz być
            dokładny, to sie dowiedz cwaniaczku kto zakładał KPN.

> Ktos kto 15 lat temu
            >wyglaszal peany pochwalne na czesc socjalistycznej ojczyzny i dozgonnej
            >przyjazni ze zwiazkiem sowieckimm, teraz wprowadza nas do liberalnej Europy.
            >Czy to wymaga jakiegos komentarza?
            ##
            Jasne! Zakazać żyć wszystkim, którzy żyli w takich a nie innych realiach! Godni
            są tylko ci co walczyli, np ci co dziś dostali odznaki od Kropy za ulotki...
            heheheheh bohaterowie podziemia :-D

> Czy to jest monotematyczne? Oczywiscie, ze sa inne sprawy. Ale zawsze warto
            > przypominac prawde o SLD. Prawdy nigdy dosc!
            ##
            A znasz ino obiektywizm? To dziel tą prawdą po równo!
            • Gość: boards Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 20:51
              > >Czy to wymaga jakiegos komentarza?
              > ##
              > Jasne! Zakazać żyć wszystkim, którzy żyli w takich a nie innych realiach!
              Godni
              >
              > są tylko ci co walczyli, np ci co dziś dostali odznaki od Kropy za ulotki...
              > heheheheh bohaterowie podziemia :-D

Posiedzialbys 6 lat w wiezieniu za walke o wolnosc, jak Kropiwnicki, to moze
              byc wiecej rozumial. A tak jestes tylko niedouczonym gowniarzem.
              • al-ki Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 20:54

Takiego lizania tyłka to ja jeszcze nie widziałem, naprawdę.
                • Gość: boards Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 20:56
                  Sprobuj wyobrazic sobie jak siedzisz przez kilka lat w wiezieniu. Moze wtedy
                  nabierzesz wiecej szacunku dla Kropiwnickiego.
                  • al-ki Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 21:01

Szacunku? Był więźniem, to siedział, współczuję mu, że był ofiarą totalitarnego systemu politycznego, ale czy mam mieć szacunek dla niego za to, że siedział w więżniu? Nie on jeden. Ilu zginęło w więzieniach?

Mogę mieć szacunek, jesli zobaczę wymierne skutki jego siedzenia przy korycie. Na razie nie widzę. Nie widzę spadku bezrobocia ani rozwiazania problemu dziury budźetowej. Czyli tego, co mnie interesuje najbardziej.
                    • Gość: boards Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 21:08
                      Boze. Co za brednie. Nie widzisz efektow tego, ze Kropiwnicki, Kuron i jemu
                      podobni siedzieli w wiezieniu? A to, ze mozesz na tym forum wypisywac dowolne
                      bzdury to nie jest wlasnie ten efekt? Czyz samo istnienie Gazety Wyborczej,
                      wolnosci wypowiedzi i "pluralizmu", to nie efekt tego, ze Michnik, Kropiwnicki,
                      Moczulski i inni byli skazani przez komunistow i przez nich napietnowani?

Nie zywisz szacunku do Kropiwnickiego, bo inni tez siedzieli w wiezieniu? A coz
                      to za pokretna logika? Tzn, ze nie cieszysz sie z tego, ze Łodzi przybedzie
                      kolejny inwestor, bo przeciez inni inwestorzy tez tu sa?
          • Gość: hm` Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 03.05.04, 20:57
            Socjalistycznej Europy....niestety...
            pozdr. hm`
      • al-ki Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 19:34

Tu komuch, tam komuch. Tych komuchów wybiera społeczeństwo. Odmówiłeś już
        paciorek za Rydzyka?
        • Gość: boards Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 20:13
          Wlasnie dlatego warto przypominac Prawde. Zeby takie dzieciaki jak al-ki cos z
          tego wyniosly. Przeciez kiedys oni dojrzeja i to oni beda decydowac o tym kto
          nami bedzie rzadzil.
          • al-ki Słuchaj koleś! 03.05.04, 20:40

Znajdź mi na tym forum MOJĄ wypowiedź, w której chwalę SLD. No znajdź. Taki jesteś mocny? Nazywasz mnie dzieciakiem bo nie pasują Ci moje poglądy, a jesteś starszy ode mnie. No więc masz mnie tak nie nazywać, bo sobie tego nie życzę. Oczywiście masz to w dupie, wiem o tym. Dla Ciebie każdy, kto nie jest za kropiwnickim - jest komuchem.
            Komuchy są wszędzie, prawda?
            Wkradają się w każdy element naszego życia, prawda?
            Niszczą nasze państwo, prawda?
            Każdy kto jest w partii innej niż ZChN lub LPR jest zły ( wyjątkiem jest SLD - tam jest komuchem ), prawda?
            Każdy, kto głosi poglądy inne niż prawicowe, jest godny potępienia, prawda?
            Każdy, kto ma swój mózg, jest dzieciakiem, prawda?

Weź się nie odzywaj, bo aż przykro się robi. Jeśli w UMŁ są tacy ludzie jak Ty, to aż trudno dziwić się, że nie ma perspektyw. Jedyne co robić, to mówić: Oni są źli".
            Nie wiesz, co myślę o komuniźmie? To się nie odzywaj i nie wciskaj ciemnoty, bo nie dasz rady zrobić ze mnie frajera.
            • Gość: boards Re: Słuchaj koleś! IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 20:53
              Sluchaj dziecko. Nie podoba ci sie, to nie komentuj moich postow.
              • al-ki Re: Słuchaj koleś! 03.05.04, 20:56

Będę komentował stary wapniaku, bo kłamiesz. Mówienie części prawdy jest kłamstwem.
                I bądź ostrożny, bo nie wiadomo, czy jakiś komuch z byłych służb bezpieczeństwa Cie nie podgląda.
                • Gość: boards Re: Słuchaj koleś! IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 21:03
                  Nie jestem starym wapniakiem dzieciaku. Jestem normalnyn, mlodym facetem. I
                  widze, ze musze jeszcze sporo pracy wlozyc w promowanie Prawdy na tym forum.
                  Tak, wlasnie "promowanie prawdy". Zyjemy w takich czasach, ze prawda wymaga
                  promocji. Nie oburzam sie jednak na to i bede staral sie temu wyzwaniu
                  sprostac.
                  • hubar Re: Słuchaj koleś! 04.05.04, 00:02
                    To weź poproś o pracę w Promocji, a nie u Kajusa!
            • zusmann Re: Słuchaj koleś! 03.05.04, 21:15
              A ja jestem antykomunistą i nie lubię Kropiwnickiego. To źle czy dobrze?
              • Gość: boards_of_canada Re: Słuchaj koleś! IP: *.lodz.mm.pl 03.05.04, 21:19
                A co ma piernik do wiatraka?
              • barracuda7110 Re: Słuchaj koleś! 03.05.04, 23:56
                Pewnie, że źle! Psujesz światopogląd jednemu z użytkowników tego forum.
    • Gość: hm` Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 03.05.04, 15:25
      Heh, a juz mialem zalozyc watek o jasnie nam panujacym A. Kwasniewskim. "Grupy
      trzymajacej wladze nie bylo" tako rzecze nasz prezydent. No, ale po takiej
      wypowiedzi Hubara, zaczynam sie bac...
      pozdr. hm`
    • lennon1 Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 23:43
      Możesz sobie być zniesmaczony, ale to na szczęście nie Ty decydujesz, co się
      tutaj wypisuje. Ja już Ci obiecywałem, że będę pisał dopóki część forumowiczów
      przestanie być znudzona. Przestanie im być obojętne, kto nimi rządzi, zacznie
      chodzić na wybory i wybierać ludzi, którzy mogą coś zrobić, a nie obiecywać.
      Najłatwiej być znudzonym i mieć wszystko gdzieś. Jak tak lubisz Leszka to go
      przytul. Niech wreszcie do Was dotrze, że jeżeli wyraźnie nie napiętnuje się
      takie postawy to przyjdą następni, może jeszcze gorsi.
      • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 23:57
        lennon1 napisał:
        >Możesz sobie być zniesmaczony, ale to na szczęście nie Ty decydujesz, co się
        >tutaj wypisuje. Ja już Ci obiecywałem, że będę pisał dopóki część forumowiczów
        >przestanie być znudzona. Przestanie im być obojętne, kto nimi rządzi, zacznie
        >chodzić na wybory i wybierać ludzi, którzy mogą coś zrobić, a nie obiecywać.
        ##
        No to do cholery zmień Forum, bo tu raczej zawsze byli aktywni ludzie,
        nieobojętni, tylko przez to, że zaczęli wypowiadać się niekorzystnie o Kropie,
        Ty i Tobie podobni wyrobiliście sobie jakieś chore zdanie, że tu wszędzie
        komuchy bez postaw obywatelskich.

>Najłatwiej być znudzonym i mieć wszystko gdzieś. Jak tak lubisz Leszka to go
        >przytul.
        ##
        Odwal się! Gdzie ja napisałem, że go lubię, że pochwalam wszystko co robiła
        jego ekipa???!!! No gdzie??
        Jestem jednak przeciwnikiem krytykowania kogoś, lub czegoś w czambuł! Według
        mnie ani Miller ani Kropa nie zasługują ani na same pochwały, a ni na samą
        krytykę, bo zarówno jeden jak i drugi (nie istotne w jakich proporcjach)
        zrobili coś dobrego jak i coś złego.

>Niech wreszcie do Was dotrze, że jeżeli wyraźnie nie napiętnuje się
        >takie postawy to przyjdą następni, może jeszcze gorsi.
        ##
        Lennon, ślepy jesteś czy jak? O czym jest ten wątek, czemu go napisałem?
        • lennon1 Re: Zniesmaczony monotematyką 04.05.04, 00:07
          hubar napisał:

> lennon1 napisał:
          > >Możesz sobie być zniesmaczony, ale to na szczęście nie Ty decydujesz, co si
          > ę
          > >tutaj wypisuje. Ja już Ci obiecywałem, że będę pisał dopóki część forumowic
          > zów
          > >przestanie być znudzona. Przestanie im być obojętne, kto nimi rządzi, zaczn
          > ie
          > >chodzić na wybory i wybierać ludzi, którzy mogą coś zrobić, a nie obiecywać
          > .
          > ##
          > No to do cholery zmień Forum, bo tu raczej zawsze byli aktywni ludzie,
          > nieobojętni, tylko przez to, że zaczęli wypowiadać się niekorzystnie o
          Kropie,
          > Ty i Tobie podobni wyrobiliście sobie jakieś chore zdanie, że tu wszędzie
          > komuchy bez postaw obywatelskich.
          >
          >
          To Ty sobie zmień forum.
          A może nie ma tutaj miłośników SLD?

> >Najłatwiej być znudzonym i mieć wszystko gdzieś. Jak tak lubisz Leszka to g
          > o
          > >przytul.
          > ##
          > Odwal się! Gdzie ja napisałem, że go lubię, że pochwalam wszystko co robiła
          > jego ekipa???!!! No gdzie??
          > Jestem jednak przeciwnikiem krytykowania kogoś, lub czegoś w czambuł! Według
          > mnie ani Miller ani Kropa nie zasługują ani na same pochwały, a ni na samą
          > krytykę, bo zarówno jeden jak i drugi (nie istotne w jakich proporcjach)
          > zrobili coś dobrego jak i coś złego.
          >
          Jeżeli Ty do jednego worka wrzucasz Kropiwnickiego i Millera to dziwny jest
          Twój system wartości.

>
          > >Niech wreszcie do Was dotrze, że jeżeli wyraźnie nie napiętnuje się
          > >takie postawy to przyjdą następni, może jeszcze gorsi.
          > ##
          > Lennon, ślepy jesteś czy jak? O czym jest ten wątek, czemu go napisałem?
          >

O tym, że masz już mnie dosyć.
          • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 04.05.04, 00:22
            lennon1 napisał:
            > To Ty sobie zmień forum.
            ##
            A to czemu? Ja tłumaczę swój byt na nim, jakąś misją "szerzenia jedynej
            słusznej drogi"?
            Poza tym, nie tylko ja, ale i już wielu Forumowiczów odchodzi stą np na
            podFora, albo na prywatne, mając dość tych politycznych utarczek.

> A może nie ma tutaj miłośników SLD?
            ##
            No i co? Zabronisz komuś? Ja im nie mam zamiaru odbierać prawa do życia, a mam
            wrazenie że Ty byś chciał!

> Jeżeli Ty do jednego worka wrzucasz Kropiwnickiego i Millera to dziwny jest
            > Twój system wartości.
            ##
            A może to Ty nie jesteś w stanie kogoś racjonalnie i bez emocji, a co
            najważniejsze bez doszukiwania się jakiś ideologicznych przesłanek,
            sprawiedliwie ocenić???!!! Zasnatów się!

> O tym, że masz już mnie dosyć.
            ##
            Mam dość postawy jaką prezentujesz!!! Qrwa, czy Twoim hobby jest szukanie
            komuchów? Tyś się urwał z "polowania na czarownice" w USA?!
            Mam dość, oceniania kogoś jedynie przez pryzmat tego co robił kiedyś, albo
            przez to z jakiej jest partii.
            Jeśli ja potrafie znaleźć pozytywy ludzi Kropy, to do cholery Ty też mógłbyś
            się czegoś dobrego doszukać u Millera.
            (no i wyjdzie, że ja jestem za Millerem i bla bla bla... nie chce mi się
            tłumaczyć, bo i tak "wiecie swoje")
            • lennon1 Re: Zniesmaczony monotematyką 04.05.04, 00:35
              Dla ciebie jest nie ważne czy ktoś jest oszust czy nie. Nie karz mi szukać
              pozytywów u Millera bo nawet jak one były to przyćmiły je jego krętactwa.
              Dla mnie nie ma bardziej lub mniej uczciwych. Są uczciwi lub nie.
              Pamiętaj, że jak ktoś zasmakował oszustwa to łatwo się z tego nie wychodzi.
              Już Ci nie raz pisałem, że nie interesuje mnie czy masz mnie już dosyć czy nie.
              Zawsze będę pisał to co myślę.
              Przekonaj mnie, że nie mam racji.
              • Gość: boards_of_canada Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 04.05.04, 00:48
                Porownywanie kata (Leszek Miller) z ofiara (Jerzy Kropiwnicki). Dawnego czlonka
                KC PZPR, czyli czlonka kierownictwa organizacji, ktora gnebila takich ludzi jak
                Kuron, Michnik i Kropiwnicki jest miara zamazania wartosci w Polsce. I nawet
                gdyby Miller wprowadzil Polske do 10 unii europejskich i za jego rzadow w
                Polsce bylby wzrost gospodarczy 20% PKB, to nie zmienia tego, ze to on zamykal
                Michnika i Kropiwnickiego 20 lat temu do wiezienia i pod wzgledem moralnym jest
                gnida.
                • Gość: Student Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 07:45
                  Brawo! postawmy na Buzka, który nikogo nie zamykał i żyjmy w biedzie jedząc to
                  co uda nam sie wykopać z ziemi za blokiem ;)))) super!
                  • Gość: boards_of_canada Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 04.05.04, 07:49
                    Po pierwsze nic nie pisalem o Buzku, po drugie w biedzie to zyjemy za Millera.
                    Po trzecie to rzad Buzka wynegocjowal uklad w Nicei i to jemu zawdzieczamy, ze
                    weszlismi do Unii na nie calkiem beznadziejnych zasadach.
            • Gość: boards_of_canada Re: Zniesmaczony monotematyką IP: *.lodz.mm.pl 04.05.04, 00:43
              hubar napisał:
              > A to czemu? Ja tłumaczę swój byt na nim, jakąś misją "szerzenia jedynej
              > słusznej drogi"?
              > Poza tym, nie tylko ja, ale i już wielu Forumowiczów odchodzi stą np na
              > podFora, albo na prywatne, mając dość tych politycznych utarczek.

To po co sie ty oraz tobie podobni politycznie targuja?

> > A może nie ma tutaj miłośników SLD?
              > ##
              > No i co? Zabronisz komuś? Ja im nie mam zamiaru odbierać prawa do życia, a
              mam
              > wrazenie że Ty byś chciał!

Ale kazdy ma prawo wykazywac nierozsadnosc bycia sympatykiem SLD.

> > Jeżeli Ty do jednego worka wrzucasz Kropiwnickiego i Millera to dziwny jes
              > t
              > > Twój system wartości.
              > ##
              > A może to Ty nie jesteś w stanie kogoś racjonalnie i bez emocji, a co
              > najważniejsze bez doszukiwania się jakiś ideologicznych przesłanek,
              > sprawiedliwie ocenić???!!! Zasnatów się!

To ty sie zastanow jak chcesz oceniac politykow pomijajac ideologiczne
              przeslanki. Zbyt madry to ty raczej nie jestes, prawda?
    • lennon1 Re: Zniesmaczony monotematyką 03.05.04, 23:48
      „Dajcie już odpocząć od swoich pełnych nienawiści wypowiedzi, dajcie się
      cieszyć życiem. Dajcie normalnie żyć na tym Forum!”

Przypomnij sobie swoje i Twoich kompanów wypowiedzi na temat Kropiwnickiego. W
      nich nie było nienawiści? Krótka masz pamięć. Cieszysz się życiem nie dlatego,
      że Leszek Miller jest nadal pierwszym sekretarzem.
      Kto Ci tak bardzo przeszkadza normalnie żyć? Marzy się cenzura?
      • hubar Re: Zniesmaczony monotematyką 04.05.04, 00:00
        Wiesz co LEnnon, jednak się myliłem co do Ciebie. Jesteś skrzywiony i to na
        jednym punkcie!
        "Wyciąć wszystkie drzewa, bo posadzono je za komuny"

Weź pod uwagę to, że Ty nie potrafisz, albo nie chcesz pisać na jakiekolwiek
        inne tematy poza polityką, ot co!
        Cenzura? Qrwa, a Tobie to chyba się marzy jakaś maszyna na siłę "prostująca"
        umysły ludzi.
        • lennon1 Re: Zniesmaczony monotematyką 04.05.04, 00:16
          hubar napisał:

> Wiesz co LEnnon, jednak się myliłem co do Ciebie. Jesteś skrzywiony i to na
          > jednym punkcie!
          > "Wyciąć wszystkie drzewa, bo posadzono je za komuny"

Jeżeli to drzewo było posadzone za komuny i za blisko fundamentu to oczywiście,
          ze wyciać. Wiesz dlaczego?

>
          > Weź pod uwagę to, że Ty nie potrafisz, albo nie chcesz pisać na jakiekolwiek
          > inne tematy poza polityką, ot co!

Pisałem na rózne ale jak widać do Ciebie nie dotarło.

> Cenzura? Qrwa, a Tobie to chyba się marzy jakaś maszyna na siłę "prostująca"
          > umysły ludzi.

Jak są krzywe w kierunku nieuczciwości i oszustwa to tak.

• makur Re: Zniesmaczony monotematyką 04.05.04, 07:35
          hubar napisał:

> Weź pod uwagę to, że Ty nie potrafisz, albo nie chcesz pisać na jakiekolwiek
          > inne tematy poza polityką, ot co!

A co w tym złego, że nie chce? Przynajmniej człowiek pisze coś konkretnego, a
          nie zakłada wątki o "d*pie Maryni".....

> Cenzura? Qrwa, a Tobie to chyba się marzy jakaś maszyna na siłę "prostująca"
          > umysły ludzi.

Cóż, niektórym przydałoby sie wyprostowanie pewnych poglądów...Nie przesadzajmy
          z tą demokracją, bo się zamieni w anarchię.

pozdr. makur AKA beers
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka