19.01.06, 11:44
po pierwsze chciałem polecic film Patryka Vegi pt "Pitbull" jako że jest
świetny, czesto w recenzjach nawet nazywa sie go najlepszym filmem o policji
od czasów "Psów". oparty jest na faktach, postacie bohaterów sa oparte na
losach prawdziwych fukncjonariuszy stołecznego wydziału zabójstw, przez co
jest niestety autentyczny. świetne kreacje aktorskie, i świetna muzyka
i tu się rodzi punkt drugi: czy ktos wie, czy istnieje płyta z soundtrackiem
z tego filmu?
Obserwuj wątek
    • kpiarz Re: PITBULL 19.01.06, 11:46
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14
      • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 11:49
        i? to był film kinowy dla Twojej wiadomości.
        • yavorius Walcz Bubot! 19.01.06, 11:50
          Trzymamy kciuki :-p
          • bubot Re: Walcz Bubot! 19.01.06, 11:54
            coraz bardziej żałosny jesteś. skonczyły Ci sie argumenty w tamtych wątkach? to
            lepiej daj sobie spokój. dzięki.
            • yavorius Re: Walcz Bubot! 19.01.06, 11:54
              bubot napisał:
              > skonczyły Ci sie argumenty w tamtych wątkach?

To chyba raczej Tobie się skończyły, skoro zaczynasz mnie obrażać.
              • bubot Re: Walcz Bubot! 19.01.06, 11:59
                nie wiem, czy zauwazyłes, ale Ty zacząłeś.
                • yavorius Re: Walcz Bubot! 19.01.06, 12:01
                  Bubot, napisałem tylko żebyś walczył. Myślałem, że skumasz, że żartuję. Nie
                  skumałeś - trudno, nie trafiłem w Twoje poczucie humoru, zdarza się. Ale to
                  chyba nie powód, by mnie obrażać.

Ale mogę się oczywiście mylić.
                  • bubot Re: Walcz Bubot! 19.01.06, 12:02
                    jesli żartowałeś sobie tylko, to należą Ci sie przeprosiny ode mnie.
                    ale patrzyłem na ten post pod kątem tego, jak rozmawialiśmy wczoraj w innych
                    wątkach i wydało mi się to niecnym szeyderstwem.
                    jeśli tak nie jest, to przepraszam i cofam złe słowa.
                    pozdrovki
                    • yavorius Bubot... 19.01.06, 12:04
                      To jak rozmawiamy w innych wątkach nie ma znaczenia, trudno żebym patrzył na
                      Ciebie przez pryzmat jednego wątku, na którym akurat przyszło nam się pokłócić:)

Pozdrawiam :)
                      • bubot Re: Bubot... 19.01.06, 12:05
                        tak więc przeprosiny i pax romana.
                        • yavorius Re: Bubot... 19.01.06, 12:06
                          bubot napisał:
                          > tak więc przeprosiny i pax romana.

I wzajemnie;)
                          • Gość: kacper Re: Bubot... IP: *.forweb.pl 19.01.06, 12:14
                            nie zapomnieliscie o czyms?
                            buzi:p
    • brite Re: PITBULL 19.01.06, 12:17
      bubot napisał:

> najlepszym filmem o policji
      > od czasów "Psów".

To 'Psy' to dobry film był?
      • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 12:21
        pewnie że tak. a nawet przełomowy i dziejowy w historii polskiego filmu lat 90.
        • keridwen Re: PITBULL 19.01.06, 12:52
          polemizowalabym.

tylko po co?
          • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 12:55
            no to Ty wiesz, nie ja. zreszta w takim razie ten post jest bez sensu.
            mógłbym uzyc nawet kilku argumentów za moim twierdzeniem, tylko po co?
          • rozmowy_kontrolowane Re: PITBULL 19.01.06, 12:55
            "Pitbull" jest dobrym filmem?
            Hm.
            A co w nim jest dobrego?
            [z ciekawości pytam]
            • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 13:04
              po pierwsze zauroczyła mnie muzyka, elektryzująca i działająca na zmysły i
              pasująca do tego bolesnego obrazu
              po drugie bo nie jest to film o działaniach policji samej w sobie, a raczej o
              ludziach tam pracujących. widzimy ich poświęcenie dla pracy, co owocuje
              rozpadem rodziny, alkoholizmem i mocnym przewartościowaniem swoich zasas (vide
              wspominana czesto barykada)
              po trzecie świetne kreacje aktorskie marcina dorocinskiego (nagroda na
              konkursie filmów nie pamiętam jakim za wybitna kreację aktorską [osobiście bym
              ja przyznał aktorom wymienianym dalej]). krzystof stroiński - absolutnie
              świetny w roli Metyla; ta rola dotknęła mnie najbardziej jako jedna z dóch bo
              oto widac człowieka z IQ162 i 90% wykrywalnością spraw, którego niszczy
              alkohol - przez pracę. czuję żal, gdy to widzę. andrzej grabowski - ekranowy
              ferdus kiepski ogolony na łyso - tak, że niemal go nie poznałem jedna z
              najjasniejszych ról w tym filmie, rozpaczliwe próby ratowania swopjego
              ojcowstwa i złamanie swej podstawowej zasady - łapówkarstwa dla syna. ale
              najgorsze jest to, że psotaci są wzorowane na ludziach, którzy autentycznie w
              warszawskim wydziale zabójstw; rezyser Patryk Vega krecił dokumenty o działaniu
              Policji i w ten sposób siłą rzeczy uzbierał materiał.
              po czwarte świetne zdjęcia, oddające niepokój tego ich świata.
              dawno tak dobrego polskiego filmu nie widziałem.
              mam nadzieje, że wystarczy moich zachwalań, by zrozumiec moje zdanie.
              • brite Re: PITBULL 19.01.06, 13:14
                > andrzej grabowski - ekranowy
                > ferdus kiepski ogolony na łyso - tak, że niemal go nie poznałem

A to to samo co ten serial w TV? Widziałem fragment, faktycznie Grabowski w roli
                dramatycznej niesamowity.
                • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 13:18
                  w tv leci 5-odcinkowy serial z tego co wiem, niestety nie widziałem. oglądalem
                  tylko wersje kinową, która jest mocno okrojona i momentami niespójna niestety.
                  ale serial podobno jest jeszcze lepszy niż kinówka, więc jade go osłem.
              • uerbe Re: PITBULL 19.01.06, 23:13
                bubot napisał:

> po pierwsze zauroczyła mnie muzyka, elektryzująca i działająca na zmysły i
                > pasująca do tego bolesnego obrazu

"Muzyka" w treści mnie zaintrygowała... Co tam słychać?
                • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 23:17
                  po pierwsze nie było pytania o treść, tylko o film jako całość
                  po drugie: rozmawianie o muzyce przypomina tańczenie o architekturze. poza tym
                  sa różne gusta, posluchaj i sam oceń. opis to moja subiektywna opinia melomana.
                  • uerbe Re: PITBULL 19.01.06, 23:20
                    bubot napisał:

> po pierwsze nie było pytania o treść, tylko o film jako całość
                    > po drugie: rozmawianie o muzyce przypomina tańczenie o architekturze. poza tym
                    > sa różne gusta, posluchaj i sam oceń. opis to moja subiektywna opinia
                    > melomana.

Ja się tylko chciałem dowiedzieć, kto tam za muzykę odpowiedzialny jest... nie to nie ;P
                    • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 23:22
                      tego właśnie nie wiem niestety, po to założyłem ten wątek w ogóle. oglądałem
                      divxa obcietego z przodu i z tyłu na napisach i nie wiem... moze poszperam
                      • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 23:26
                        kompozytorem jest Radosław Łuka. niestety nic mi to nie mówi. może osioł coś mi
                        powie
                        • keridwen Re: PITBULL 19.01.06, 23:28
                          <a
                          href="http://www.filmweb.pl/Rados%B3aw,%A3uka,filmografia,Person,id=196987">hm..</a>
                          • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 23:29
                            dziękuje ze mnie oswiecilas. niestety nadal nic mi to nie mówi.
                            • uerbe Re: PITBULL 19.01.06, 23:35
                              bubot napisał:

> ... nadal nic mi to nie mówi.

Mam podobnie. Cóż, jak będę miał okazję to postaram się skonfrontować z rzeczywistością te pozytywne opinie... a póki co nadal zajmuje mnie pan Eric Schrody.
                              • bubot Re: PITBULL 19.01.06, 23:48
                                mnie trochę Damien Rice w lekkim odłączeniu od Ringworm i Terror.
                      • uerbe Radosław Łuka 19.01.06, 23:26
                        hm...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka