Gość: xx IP: *.toya.net.pl 03.05.09, 21:17 niestety w tym mieście nikt się z mieszkańcami nie liczy, a już na pewno nikt kto urzęduje w UMŁ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łodzianin śmieszne IP: *.toya.net.pl 03.05.09, 21:29 W takim razie mieszkańcy Śródmieścia czy nawet Widzewa też powinni protestować, że pod ich oknami jest ulica po której jeżdżą auta i autobusy z mieszkańcami Olechowa ? Olechów to blokowisko takie samo jak Retkinia czy Bałuty, oszukani możecie się czuć jedynie przez tych co Wam sprzedawali tam mieszkania i opowiadali o ciszy i spokoju na wieki. Miasto się rozwija i trzeba się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: log Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 00:29 Mieszkam na Olechowie i studiuję logistyke (2 rok). Centrum logistyczne kawałek od domu to dla mnie dobra wiadomość.xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: 212.51.203.* 04.05.09, 08:20 Wspaniała, wyprowadź się zatem z domu i zamieszkaj w tym centrum. Nie rozumiesz, że to jest część mieszkalna i nie ma tu miejsca na taką inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
carmela_soprano Re: Pod oknami będą mieli magazyny 04.05.09, 10:35 hint: jak się nazywa główna ulica Olechowa? tak, Zakładowa Odpowiedz Link Zgłoś
daroko Re: Pod oknami będą mieli magazyny 04.05.09, 10:15 Może i dobra ale nie dla wszystkich. Ciekawe kiedy te setki TIR-ów jeżdżące 24 godziny na dobę zaczną i Tobie przeszkadzać. Natomiast Ci co mieszkają w centrum do najbliższego ładnego i cichego lasu będą jeździć nie MPK ale 60 km za miasto swoim samochodem i smrodzić tam gdzie: minigry.amor.pl napisał: > Od kiedy druga strona ulicy to jest pod oknami? Najwyżej daleko > przed oknami i nie ma problemu. A jak ktoś chce zielono to > wyprowadza się na wieś. w dużym mieście potrzebne są po pierwsze > miejsca pracy. To jest jeszcze okolica w której można coś jeszcze zrobić bo na stare lata jeszcze będziecie sobie pluli w brody, że była fajna okolica a ja teraz nie mam gdzie wyjść posiedzieć lub spacerować a latka lub finanse nie pozwolą wyjechać po za miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Pod oknami będą mieli magazyny? 04.05.09, 09:07 Od kiedy druga strona ulicy to jest pod oknami? Najwyżej daleko przed oknami i nie ma problemu. A jak ktoś chce zielono to wyprowadza się na wieś. w dużym mieście potrzebne sa po pierwsze miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JVC Re: Pod oknami będą mieli magazyny? IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 09:18 Mieszkańcy Olechowa muszą sobie uświadomić, że te wszystkie lasy, które ich otaczają prędzej czy później zostaną wykarczowane, tereny do A1 wszystkie są terenami inwestycyjnymi, a teren na wschód od Hetmańskiej to budownictwo mieszkaniowe. Dlatego drodzy Mieszkańcy takie są realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Pod oknami będą mieli magazyny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 09:36 znam mieszkanców olechowa i andrzejowa. to są ludzie inteligentni i to wiedzą. szkoda zieleni, ale sytuacje wszyscy rozumieja i nie robcie z nich tepaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaksa Re: Pod oknami będą mieli magazyny? IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 19:23 nieprawda. Wg planu zagospodarowania tereny leśne pomiędzy Transmisyjną a teraz budowanym "łącznikiem" z Rokicińską oraz pomiędzy ul. Zakładową i Ofiar Terroryzmu mają pozostać Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nie pod oknami 04.05.09, 10:52 Magazyny będą w sporej odległości, po drugiej stronie ulicy. To nie jest "pod oknami". Ja też bym wolał, żeby wokół mojego mieszkania była strefa ciszy i zakaz wjazdu samochodów (za wyjątkiem mojego). Magazyny to akurat mało uciążliwy sąsiad - spalin nie produkuje, a jedynym źródłem hałasu są podjeżdżające (z drugiej strony) samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi70 Pod oknami będą mieli magazyny IP: 193.151.55.* 04.05.09, 12:40 Wszystko wyciąć i pobudować fabryki...beznadziejne rozumowanie...szkoda tych drzew na Olechowie bo naprawdę było tam ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 22:12 najbardziej boli, że można było te magazyny postawić na Olechowie w trochę innym miejscu, tj. pomiędzy ul. Ofiar Terroryzmu a torami kolejowymi od Della w stronę Tomaszowskiej, tam jest kupa terenu gdzie aż się prosi o takie inwestycje, nie ma żadnych lasów, firmy by się cieszyły bo dojazd super. Ale to jest chyba teren PKP więc urzędnicy musieliby się trochę wysilić aby dograć sprawę, wygodniej jest wyciąć kawał lasu pod magazyn. To Łódź przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 13:10 Magazyny w bliskiej odległości to nie tragedia, gorsze jest natomiast zorganizowanie dojazdu tirów do tych magazynów... bo oto jest budowana właśnie nowa "Śląska" tylko, że wszystko na to wskazuje, że nie przewidziano zjazdu z tej trasy do istniejącej już hali tej firmy przy ul. Zakładowej i efekt jest taki że zamiast jechać nową trasą (przewidzianą na ruch ciężki) ciężarówki jadą ul. Zakładową, która jest już zdewastowana i nieprzystosowana do takiego ruchu, nie mówiąc już o tym że dziurawym chodnikiem chodzą dzieci i rodzice z wózkami i obok pędzą tiry i o tragedie nie trudno.. Może gazeta spyta kogoś kto zajmuje się projektowaniem dlaczego nie przewidziano dojazdu do magazynów z nowej trasy tylko kieruje się te tiry starą Zakładową?? Bardo jestem ciekaw odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokorski Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.k.omnitec.pl 04.05.09, 16:29 Sprawdzałem w urzędzie, ruch z hal skierowany będzie na nowo budowana ulice slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 16:59 A niby jak ma być skierowany, skoro nie ma w budowie żadnego zjazdu do tej drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaksa Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 18:39 a tak że wylot z magazynów bedzie na Zakładową w odległości 300 metrów od ronda ze Śląską więc kierowcy TIRa bardziej będzie się opłacało dojechać do dwupasmowej Śląskiej i w przyszłości np wskoczyć na autostradę niz pchać się po coś do Łodzi przez osiedla mieszkaniowe Olechów, Janów. A tak wogóle to należałoby powalczyć o ustawienie zakazu wjazdu saochodów ciężarowych na Zakładową na odcinku od Olechowskiej do Transmisyjnej oraz na Hetmańską od strony Rokicińskiej. Wtedy i mieszkańcy odetechną a dojazdy do fabryk będą od strony Śląskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 19:23 Mi chodzi o istniejącą halę przy Zakładowej - z drugiej strony jest właśnie budowana Śląska i nie ma połączenia tej hali z tą trasą (nie przewidziano), tak więc i tak dojazd jest z Zakładowej, po drugie kierowcy nie tylko jadą od strony południa czy wschodu żeby mogli dojechać Śląską, jak jadą od zachodu to jadą właśnie Zakładową bo nie ma zjazdu ze Śląskiej - i to jest cała paranoja. Owszem kiedyś (może) będzie A1 i tam będzie skierowany ruch, ale póki co mam tiry pod nosem a można je było skierować na drogę do tego przystosowaną... Zgadzam się żeby postawić zakaz dla aut powyżej 10 ton, to by w jakimś stopniu rozwiązało problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaksa Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 19:27 fakt, dojazdu od tamtej strony nie ma ale Panattoni bramę postawił, więc chyba nie wykluczają że kiedyć będzie, może trzeba by trochę ruszyć urzędasów to i dojazd się zrobi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 20:22 A ktoś oglądał dobrze ta wizualizację ? Widać na niej docelowo, że Zakładowa będzie drogą o mniejszym natężeniu, a pośrodku Olechowa będzie przedłużenie Przybyszewskiego do aurostrady i Śląskiej, ale Olechowiczki i przeciw temu protestują. Każdy kto myslał , że Olechów to "wioska" z blokami na zawsze, to był w błędzie, niestety żale kierowac nie do mnie. Szkoda , że nasi mądrzy parlamentarzyści unieważnili z automatu wszystkie plany miejscowe w Polsce, stąd teraz powstają nowe inwestycje tam gdzie ich przedtem nie miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponownie ja Re: Pod oknami będą mieli magazyny IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 20:40 Zapraszam na strone modgik www.mapa.lodz.pl patrzcie na dz.7/4, 8/20, 9/6, 11/9, 11/15, 12/42 w obrębie W-37. Cóż to za skrzyżowanie ? Problem jedyny - tylko kiedy powstanie ? Odpowiedz Link Zgłoś