Gość: nesca8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Czy ktoś już kupił tę silikonową formę do ciasta i sprawdził czy da się w niej piec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomya Re: formy do ciasta 17 lat temu Są rewelacyjne, nie mam żadnych zastrzeżeń (używam silikonowej keksówki) Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: formy do ciasta 17 lat temu Kupił, są świetne, teraz szuka większej, bo kupił za małą. pieska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca8 Re: formy do ciasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu bo mnie ta cena zastanawia, w sklepie są trzy razy droższe, więc te może są gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: formy do ciasta 17 lat temu To znaczy które? Jakiś link może przedstaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca8 Re: formy do ciasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Te które dodane są do poradnika Odpowiedz Link Zgłoś
kropek-69 Re: formy do ciasta 17 lat temu Ja kupiłam PD z foremką do babki.Już piekłam w niej babkę orzechową.Nigdy wcześniej nie piekłam w silikonowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca8 Re: formy do ciasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu no i ja? Odpowiedz Link Zgłoś
garf_12 Re: formy do ciasta 17 lat temu Da się. Nie byłam pewna, czy rzeczywiście można w tym piec bez natłuszczania formy, ale spróbowałam i jest ok. Nic się nie przypaliło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: formy do ciasta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17 lat temu błagam o pomoc! kupilam poradnik z formą do babki, ale chce jeszcze te drugą. w mojej okolicy (Orunia) juz dawno nie ma - czy np. w empikach albo supermarketach jeszcze są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: formy do ciasta IP: 94.75.121.* 17 lat temu Poszukaj w kioskach w centrach handlowych albo na dworcu (mnie się tak udało kupić tę do babki, chociaż szukałam prostokątnej) Odpowiedz Link Zgłoś
majkelowna Re: formy do ciasta 17 lat temu Nie piekłam jeszcze w sylikonowej formie, ale jak patrze w sklepach internetowych jakie śliczne sa te formy to aż łezka się w oku kręci :D Kurcze, serduszka są przepiękne, podobnie jak gwiazdki, mikołaje i choineczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca8 Re: formy do ciasta IP: *.stacje.agora.pl 17 lat temu no, kupiłam tę prostokątną i upiekłam drożdżowe udało się... i rzeczywiście nie tzreba smarować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: formy do ciasta IP: 195.93.162.* 17 lat temu W tych foremkach piecze się bardzo dobrze. Trzeba tylko uważać, żeby foremki nie skaleczyć nożem. Nawet drobne uszkodzenie powierzchni może spowodować, że w trakcie pieczenia pęknie i rozlezie sie w piekarniku. Foremke z piekarnika najlepiej wyjmować razem z blachą na której stoi, i pozostawiać do wystygnięcia. Wtedy jest stabilna i ciasto się nie łamie. Odpowiedz Link Zgłoś