Gość: a00s IP: 83.2.24.* 16 lat temu cądzicie o zmywaniu naczyń w zmywarce właśnie zamierzam kupić zmywarkę napewno jest oszczędność na czasie czy tylko bardzo proszę o Państwa opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: zmywarka 16 lat temu Obok pralki urządzenie niezbędne. Mam od 2 lat, żałuję, że tak późno się zdecydowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
vica7 Re: zmywarka 16 lat temu Przede wszystkim wygoda,oszczędność czasu i wody. Mam od niedawna,ale zauważyłam,że zaoszczędziłam na wodzie i to znacznie :) Natomiast wydaje mi się,że koszty środków do zmywarek (zliczając miesięczne zużycie) są dosyć znaczne. Generalizując-jeśli chcemy oszczędzić na czasie i wodzie to ok,ale coś za coś. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolona i już nie zrezygnowałabym ze zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
nikoru Re: zmywarka 16 lat temu A jaka oszczędność dla dłoni! Na moje akurat ręczne zmywanie bardzo źle działa. Odkąd mam zmywarkę ich stan znacznie się poprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: zmywarka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16 lat temu Wolałabym nie mieć lodówki niż zmywarki! Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: zmywarka 16 lat temu Zmywarka jest bardzo wygodna i choć jej posiadanie to nie mój wybór ( była już w kupionym mieszkaniu),to gdyby sie zepsuła- kupiłabym nową. Ale ja oszczędności wody nie widzę. O prądzie i drogich środkach myjących nie wspomnę. Ale dla wygody- warto. Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: zmywarka 16 lat temu zmywarka to podstawa. Tez wolałabym nie miec lodówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adada Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu mam duza rodzine (6 doroslych osob 2K+4M) i zmywanie przewaznie nalezalo do mnie lub mamy, chlopakow ciezko bylo zagonic do mycia, a jesli juz umyli, to czesto trzeba bylo poprawiac. Naprawde stalo sie to dosc uciazliwe, wiecznie fura garow i syf. Postawilam rodzine przed faktem dokonanym, ze zakupujemy zmywarke i kazdy z czlonkow rodziny placi za nia swoja czesc. Jesli ktos sie chcial sprzeciwic, to rozwiazanie bylo proste -myjesz gary. Od 3 miesiecy zmywarka jest w naszym domu - efekt doskonaly. Oszczednosc czasu, wygoda, a do tego naczynia czysciutkie i swiecace nawet bez wycierania. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-mama Re: zmywarka 16 lat temu Jak dla mnie rewelacja, przede wszystkim oszczędność mojego czasu. Musi być dobrej firmy, ja mam Boscha, polecam. Tabletki do zmywarki w przeliczeniu na miesiąc kosztowne, ale to też zależy od firmy i opakowania, najlepiej brać te największe. Poza tym, to co już napisały osoby wyżej dodałabym ważną kwestię - naczynia zmywane w zmywarce ( min 60 st)są wyparzane, giną bakterie wirusy i grzyby. Zmywając ręcznie nie dasz rady w tak wysokiej temperaturze. Minusem może być to że nie wszystkie naczynia nadają się do zmywarki, o czym boleśnie się ostatnio przekonałam, niestety kubeczki straciły swoje piękne wzorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: zmywarka IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu zmywarka to b.b.b.potrzebna rzecz,szkoda że tak późno ją zakupiłam- mam od 1,5 roku, nikt się nie kłóci kto ma zmywać , aby zmniejszyć koszty mycia w zmywarce kupuję w ALDI proszek do zmywarki 2KG ok.18zł(wystarcza na 100 myć)dobrze zmywa i się zawsze wypłukuje nawet na krótkim myciu, nie zrażaj się długością mycia po jakim czasie nie będziesz na to zwracać uwagi, musisz dokupić szklanek i sztućców a zwłaszcza łyżeczek(ja już mam 6 klp) po zrobieniu kawki ,herbatki do zmywarki Odpowiedz Link Zgłoś
kristal1982 Re: zmywarka 12 lat temu Jak zmywarka - to tylko Amica. Mam od 2 lat i bardzo sobie ją chwalę. Dobra jakość w niskiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
70upartykrasnal Re: zmywarka 12 lat temu ja mam kuchenkę Amica. Ciągle w niej cos się psuje, i nic więcej z tej firmy nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś