IP: 83.2.24.* 16 lat temu
cądzicie o zmywaniu naczyń w zmywarce właśnie zamierzam kupić zmywarkę
napewno jest oszczędność na czasie czy tylko bardzo proszę o Państwa opinie
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: zmywarka 16 lat temu
      Obok pralki urządzenie niezbędne. Mam od 2 lat, żałuję, że tak późno się
      zdecydowałam.
      • vica7 Re: zmywarka 16 lat temu
        Przede wszystkim wygoda,oszczędność czasu i wody.
        Mam od niedawna,ale zauważyłam,że zaoszczędziłam na wodzie i to
        znacznie :)
        Natomiast wydaje mi się,że koszty środków do zmywarek (zliczając
        miesięczne zużycie) są dosyć znaczne.
        Generalizując-jeśli chcemy oszczędzić na czasie i wodzie to ok,ale
        coś za coś.
        Mimo wszystko jestem bardzo zadowolona i już nie zrezygnowałabym ze
        zmywarki.
    • nikoru Re: zmywarka 16 lat temu
      A jaka oszczędność dla dłoni! Na moje akurat ręczne zmywanie bardzo źle działa.
      Odkąd mam zmywarkę ich stan znacznie się poprawił.
    • Gość: monika Re: zmywarka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16 lat temu
      Wolałabym nie mieć lodówki niż zmywarki!
      • sonia-3 Re: zmywarka 16 lat temu
        Zmywarka jest bardzo wygodna i choć jej posiadanie to nie mój wybór ( była już w kupionym mieszkaniu),to gdyby sie zepsuła- kupiłabym nową. Ale ja oszczędności wody nie widzę. O prądzie i drogich środkach myjących nie wspomnę. Ale dla wygody- warto.
    • waszahanusia Re: zmywarka 16 lat temu
      zmywarka to podstawa. Tez wolałabym nie miec lodówki :)
      • Gość: adada Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
        mam duza rodzine (6 doroslych osob 2K+4M) i zmywanie przewaznie nalezalo do mnie
        lub mamy, chlopakow ciezko bylo zagonic do mycia, a jesli juz umyli, to czesto
        trzeba bylo poprawiac. Naprawde stalo sie to dosc uciazliwe, wiecznie fura garow
        i syf. Postawilam rodzine przed faktem dokonanym, ze zakupujemy zmywarke i kazdy
        z czlonkow rodziny placi za nia swoja czesc. Jesli ktos sie chcial sprzeciwic,
        to rozwiazanie bylo proste -myjesz gary.
        Od 3 miesiecy zmywarka jest w naszym domu - efekt doskonaly. Oszczednosc czasu,
        wygoda, a do tego naczynia czysciutkie i swiecace nawet bez wycierania. Polecam.
    • eli-mama Re: zmywarka 16 lat temu
      Jak dla mnie rewelacja, przede wszystkim oszczędność mojego czasu. Musi być dobrej firmy, ja mam Boscha, polecam. Tabletki do zmywarki w przeliczeniu na miesiąc kosztowne, ale to też zależy od firmy i opakowania, najlepiej brać te największe.
      Poza tym, to co już napisały osoby wyżej dodałabym ważną kwestię - naczynia zmywane w zmywarce ( min 60 st)są wyparzane, giną bakterie wirusy i grzyby. Zmywając ręcznie nie dasz rady w tak wysokiej temperaturze.
      Minusem może być to że nie wszystkie naczynia nadają się do zmywarki, o czym boleśnie się ostatnio przekonałam, niestety kubeczki straciły swoje piękne wzorki.
    • Gość: mariola Re: zmywarka IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
      zmywarka to b.b.b.potrzebna rzecz,szkoda że tak późno ją zakupiłam- mam od 1,5
      roku, nikt się nie kłóci kto ma zmywać , aby zmniejszyć koszty mycia w zmywarce
      kupuję w ALDI proszek do zmywarki 2KG ok.18zł(wystarcza na 100 myć)dobrze zmywa
      i się zawsze wypłukuje nawet na krótkim myciu, nie zrażaj się długością mycia po
      jakim czasie nie będziesz na to zwracać uwagi, musisz dokupić szklanek i
      sztućców a zwłaszcza łyżeczek(ja już mam 6 klp) po zrobieniu kawki ,herbatki do
      zmywarki
    • kristal1982 Re: zmywarka 12 lat temu
      Jak zmywarka - to tylko Amica. Mam od 2 lat i bardzo sobie ją chwalę. Dobra jakość w niskiej cenie.
      • 70upartykrasnal Re: zmywarka 12 lat temu
        ja mam kuchenkę Amica. Ciągle w niej cos się psuje, i nic więcej z tej firmy nie kupię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka