Gość: margolcia IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu Wszystkie sposoby są dobre ,a najlepiej to uważać aby się nie poplamić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izia3 Re: Plama? Żaden problem IP: *.net-serwis.pl 22 lata temu a jak usunąć nieco starszą plame po wymiocinach? Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: Plama? Żaden problem 22 lata temu Wymiociny - plamę obsuszyć lub zeskrobać. Zamoczyć w wodzie z sodą i wytrzeć gąbką zmoczoną w roztworze boraksu. Uprać jak zazwyczaj , najlepiej w proszku enzymatycznym. Co do artykułu i rad "kiedyś" i "dzisiaj" to nie zawsze te dzisiejsze środki są skuteczne. Wiele osób prosi o radę na forum zaznaczając że próbowali różnych Vaniszy i innych odplamiaczy i nie pomogło. Proszą o stare "babcine" domowe skuteczne sposoby. Nie wyrzucajmy do lamusa tych cennych porad. Nie zawsze to co nowsze jest lepsze. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efelynka Re: Plama? Żaden problem IP: *.netfriend.org / *.netfriend.org 22 lata temu JA osobiście używam od 10 lat środek odplamiający, w spraju firmy Amway, pojemność 400 ml i starczy na dwa lata, narazie nie zawiódł mnie, usówa każde plamy nawet z przed kilku dni po jagodach, wystaczy "psiknąć" na 1 min przed praniem i prać normalnie bez dodoatkowych drogich proszków! rewelacja polecam efelynka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efelynka Re: Plama? Żaden problem IP: *.netfriend.org / *.netfriend.org 22 lata temu JA osobiście używam od 10 lat środek odplamiający, w praju firmy Amway, pojemność 400 ml i starczy na dwa lata, narazie nie zawiódł mnie, usówa każde plamy nawet z przed kilku dni po jagodach, wystaczy "psiknąć" na 1 min przed praniem i prać normalnie bez dodoatkowych drogich proszków! rewelacja polecam efelynka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efelynka Re: Plama? Żaden problem IP: *.netfriend.org / *.netfriend.org 22 lata temu Ja osobiście bardzo jestem zadowolona z odplamiacza firmy Amway, odplamiacz jest w sprayu, 400 ml pojemnośc, wystarczy na 2 lata (może dłużej), używam go od 10 lat, jak na razie nie zawiódł mnie, usówa każde plamy nawet te kilkudniowe po jagodach! wystarcz "psiknąć" na 1 min przed praniem , poczym prać normalnie, bez dodatkowych drogich proszków. rewelacja, polecam efelynka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barmuc Re: Plama? Żaden problem IP: *.autocom.pl 22 lata temu Szukam info nt sposobu pozbycia się plam na ubraniu z farby (prawdopodobnie olejnej). Czy ktoś ma jakiś pomysł? BM Odpowiedz Link Zgłoś