gospodyni_domowa 22 lata temu Gdy prasuje mezowi koszule robie kant na rekawie (tak mi wygodniej). Maz wyczytal gdzies, ze to nieeleganckie i chce zebym nie robila tego kanta. Nie wiem jak to zrobic, cale zycie prasuje z kantem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwia8888@gazeta. kobieto ----niech prasuje sam...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu daj mu zelazgo i do roboty,nie badz frajerka. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba A to zależy gdzie nieeleganckie 22 lata temu W Austrii jak widać nie bardzo, natomiast pośredniczyłam kiedyś w rozmowie mojego szefa Brytyjczyka z jego własną gosposią. Otóż temu Brytyjczykowi nie podobało się, że gosposia prasuje mu rękawy bez kanta, podczas gdy elegancki mężczyzna kant na rękawie koszuli mieć powinien. Co kraj, to obyczaj. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: A to zależy gdzie nieeleganckie 22 lata temu pieskuba napisała: > W Austrii jak widać nie bardzo, natomiast pośredniczyłam kiedyś w rozmowie > mojego szefa Brytyjczyka z jego własną gosposią. Otóż temu Brytyjczykowi nie > podobało się, że gosposia prasuje mu rękawy bez kanta, podczas gdy elegancki > mężczyzna kant na rękawie koszuli mieć powinien. Co kraj, to obyczaj. > > pieskuba psiekubo, wychowalam sie w domu, w ktorym zawsze byly psy uwielbiam zwierzaki ale mowie tobie jako psu popatrz na kota, kot jest niezalezny chodzi swoimi drogami, pojdz i ty, nie trzymaj sie tak ciagle mojej spodniczki ...odwagi! ja wiem ze pies to najwierniejszy przyjaciel ...ale zwalniam cie z tego obowiazku Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba ??????????????????????????????????? n/t 22 lata temu Dobra rada. Jak już napiszesz, to potem przeczytaj. I jak przekracza pewien poziom durności, to nie wysyłaj. I jeszcze trzymaj w lodówce kostki lodu - przydadzą się na czółko. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ??????????????????????????????????? n/t 22 lata temu pieskuba napisała: > Dobra rada. > Jak już napiszesz, to potem przeczytaj. > I jak przekracza pewien poziom durności, to nie wysyłaj. > I jeszcze trzymaj w lodówce kostki lodu - przydadzą się na czółko. > > pieskuba > Trudno było pojąć? sorry że przeceniłam twoją zdolność przyswajania tekstu pisanego, trochę wyżej oceniłam twoją inteligencję ale przepraszam że przeceniłam powiem ci trochę innymi słowami zatem, to co powiedziałam wyżej, otóż: odstosunkuj się od moich wpisow, postaraj się ich nie zauważać anie za każdym razem dopisywać swoje mądrości, załapałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: prasowanie koszul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu można dokupić do deski do prasowania takie coś do prasowania rękawów. wygląda jak mini deska, wkładasz na to rękaw i prasujesz dookoła. uh, chyba niezbyt jasno to opisuję :( widziałam takie ostatnio w carrefour targówek. są też deski z tym "rękawkiem" w komplecie, ale wszystkie, które dotąd widziałam były mocno drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: prasowanie koszul 22 lata temu jak maz sobie prasuje to prasuje z kantem - bo tak mu wygodnie jak ja mu prasuje to rozprasowywuje kant trzeba preasowac jak spodnie - przod tyl, a potem rozkladasz "inaczej" i rozprasowywujesz "kant" jesli boisz sie, ze pognieciesz przod-tyl to zacznij najpierw od KANTU a poteom dopiero przod-tyl ale to tlumaczenie jest skomplikowane :( Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni_domowa Re: prasowanie koszul 22 lata temu dziekuje za odpowiedzi. cale to prasowanie jest troche skomplikowane. Powiedzialam mezowi, zeby sam sobie prasowal bez kantow, albo zatrudnil pania do prasowania, ktora to potrafi. Stwierdzil, ze pozostanie przy kantach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: prasowanie koszul IP: *.proxy.aol.com 22 lata temu Powiedz mezowi, ze jak mu sie nie podoba, to sam moze sprobowac prasowania bez kanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Elegant w berecie. IP: *.home.cgocable.net 22 lata temu Za Atlantykiem mezczyzni przychodza do biur w koszulach z rekawem w kant . Czyzby byli nie eleganccy ?. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Elegant w berecie. 22 lata temu koszule z kantem wygladaja jak nowokupione bez kantu elegancko prasowanie koszuli 1.kolniez od spodu 2. karczek 3. rekaw z jednej i drugiej strony przy okazji mankiet 4. rozprasowac kant na rekawie kladac na zwylkej desce kat do gory na srodku 5. prasowac drugi rekaw (powtorzyc pkt. 3-4) 6. prasowac przod przesuwajac koszule ku tylowi 7. prasowac tyl przesuwajackoszule koú drugiemu przodowi 8. prasowac przod operacja w zaleznosci od materialu zabiera od 3 do 7 minut spodnie wszystko od lewej nastepnie zaprasowac kanty przez sciereczke. 10cm w dol od srodka tylu nie ma byc na spodniach kantu milej zabawy Hania Odpowiedz Link Zgłoś
iza_r Automat do prasowania koszul 22 lata temu Wejdz na ta stronke i powiedz mu niech ci te urzadzenie kupi to bedzie mial bez kantow wszystkie koszule wyprasowane. Troche dlugi ten link sorry ale maszyna ciekawa sama sie zastanawiam czy nie kupic www.technikdirekt.de/main/page.xp?SESSIONID=2/D1STBSOQ1GR8SG04C3TU&DS=1&TS=3005495569&pageid={CF026C40-08BD-4DC4- 9703-F13D5B04A190}&type=focus&doctype=article&focus=581670&history=set Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: Automat do prasowania koszul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu A które to jest urządzenie, bo jakoś nie widzę. Sprzedaje natychmiast samochód i kupuję. Niech w przeszłość odejdzie najwieksza moja zmora :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: prasowanie koszul IP: *.chello.pl 22 lata temu Rekaw meskiej koszuli tym sie rozni od damskiej bluzki koszulowej, ze ma zaprasowany kant. Niegdys w palacach i dworach obrusy musialy miec kanty, zeby bylo widac, ze sa uprasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow odp 22 lata temu Mi się szczerze mówiąc te kanty na rękawach nie podobają, ale to kwestia gustu. Mój facet sam sobie prasuje i robi to tak jak chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie umiejący Re: prasowanie koszul IP: *.zgora.dialog.net.pl 22 lata temu A co zrobic , by podczas prasowania nie powstały samoistne zagięcia na męskiej koszuli w strefie "nad kieszonkowo-obojczykowej" ? Ja mam z tym problemy , bo po uprasowaniu np. lewego górnego przodu koszuli , gdy chcę przejść do prawej góry przodu , powstaja fałdy i zagniecenia na lewej stronie ( od przekładania i manipujacji koszulą) . Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: prasowanie koszul 22 lata temu zmien kolejnosc czynnosci . przeczytaj moja rade wyzej w poscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieumiejący Re: prasowanie koszul IP: *.zgora.dialog.net.pl 22 lata temu Przy najblizszej okazji zastosuję Twój sposób i kolejność prasowania. Dzięki za wskazówki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: prasowanie koszul IP: *.kabel.telenet.be 22 lata temu Ja prasuje przody , tyl , karczek , kolnierzyk od spodu , rekawy z kantem oczywiscie ale jak ktos ma obiekcje to mozna ich nie zaprasowywac Ale nienawidze prasowac wole robic w kuchni tam moje krolestwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgi Re: prasowanie koszul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu ja prasuję w takiej kolejniści; mankiety z rękawami, kołnierz, karczek, plecy, przody, rękawy zawsze bez kantów. Odpowiedz Link Zgłoś