nanowoodkryta 22 lata temu jak wytępić mrówki w domu, po raz pierwszy od wiosny tego roku..nie zostawiamy żywności na zewnątrz...co robic, ratujcie bo mnie to strasznie wkurza :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: foxal Re: mrówki IP: *.sympatico.ca 22 lata temu Jest bardzo prosta sprawdzona metoda: Przygotuj dla nich pozywienie w skladzie: 1 czesc sody oczyszczanej i dwie czesci cukru pudru - wymieszac skladniki i posypac tam gdzie one chodza. Zaniosa to pozywienie do gniazda i nakarmia matke. Mrowki nie trawia sody, ktora po wymieszaniu z ichnim sokiem zoladkowym fermentuje produkujac gas, ktory rozsadza matke jak dynamit. To samo dzieje sie z robotnicami. Po zastosowaniu po kilkudniah zauwazysz brak mrowek. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: mrówki 22 lata temu nanowoodkryta napisała: > nie działa :( Nie rozumiem dlaczego, bo ja uzywam te recepte juz od kilku lat i w ten sposob kontroluje ilosc mrowisk na mojej dzialce (ogrodzie ) przy domu. Moje mrowki usiluja budowac kopce, ktore przeszkadzaja w koszeniu trawy. Napewno nie wytrzebilem wszystkich, bo powstaja nowe mrowiska, ale te stare zamieraja, bo krolowa nie produkuje wiecej jajek z ktorych legna sie robotnice. Te Twoje mrowki w domu musza miec kilka mrowisk w scianach o ktorych Ty jeszcze nie wiesz. Kiedys mieszkalem w motelu i mrowki mialy swoja autostrade po suficie do sltolika, gdzie jadalem sniadania i zawsze byl jakis cukier, lub cukierki i po zastosowaniu tej metody one wyniosly sie odemnie ale zamieszkaly u sasiada. Recepta dobrze przygotowana napewno dziala - chyba, ze sa to mrowki miesozerne. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: mrówki 22 lata temu Sa takie puszki z wabikiem dla mrowek(ja kupilam w OBI).Porozkladaj te puszki tam gdzie mrowki chodza,powlaza do puszki najedza sie trucizny i wezma jeszcze troche do mrowiska.Zostaw te puszki kilka tygodni(tylko uwazaj na dzieci i zwierzeta domowe,tzn daj te puszki tam ,gdzie sa niedostepne).Juz po kilku godzinach bedziesz zbierac "trupy"!!Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś