22 lata temu
jak wytępić mrówki w domu, po raz pierwszy od wiosny tego roku..nie
zostawiamy żywności na zewnątrz...co robic, ratujcie bo mnie to strasznie
wkurza :)
Obserwuj wątek
    • Gość: foxal Re: mrówki IP: *.sympatico.ca 22 lata temu
      Jest bardzo prosta sprawdzona metoda:

Przygotuj dla nich pozywienie w skladzie: 1 czesc sody oczyszczanej i dwie
      czesci cukru pudru - wymieszac skladniki i posypac tam gdzie one chodza.
      Zaniosa to pozywienie do gniazda i nakarmia matke. Mrowki nie trawia sody,
      ktora po wymieszaniu z ichnim sokiem zoladkowym fermentuje produkujac gas,
      ktory rozsadza matke jak dynamit. To samo dzieje sie z robotnicami.

Po zastosowaniu po kilkudniah zauwazysz brak mrowek. Powodzenia.
    • nanowoodkryta Re: mrówki 22 lata temu
      nie działa :(
      • foxal Re: mrówki 22 lata temu
        nanowoodkryta napisała:

> nie działa :(

Nie rozumiem dlaczego, bo ja uzywam te recepte juz od kilku lat i w ten sposob
        kontroluje ilosc mrowisk na mojej dzialce (ogrodzie ) przy domu. Moje mrowki
        usiluja budowac kopce, ktore przeszkadzaja w koszeniu trawy. Napewno nie
        wytrzebilem wszystkich, bo powstaja nowe mrowiska, ale te stare zamieraja, bo
        krolowa nie produkuje wiecej jajek z ktorych legna sie robotnice.

Te Twoje mrowki w domu musza miec kilka mrowisk w scianach o ktorych Ty jeszcze
        nie wiesz. Kiedys mieszkalem w motelu i mrowki mialy swoja autostrade po
        suficie do sltolika, gdzie jadalem sniadania i zawsze byl jakis cukier, lub
        cukierki i po zastosowaniu tej metody one wyniosly sie odemnie ale zamieszkaly
        u sasiada. Recepta dobrze przygotowana napewno dziala - chyba, ze sa to mrowki
        miesozerne.
    • kokolores Re: mrówki 22 lata temu

Sa takie puszki z wabikiem dla mrowek(ja kupilam w OBI).Porozkladaj te puszki
      tam gdzie mrowki chodza,powlaza do puszki najedza sie trucizny i wezma jeszcze
      troche do mrowiska.Zostaw te puszki kilka tygodni(tylko uwazaj na dzieci i
      zwierzeta domowe,tzn daj te puszki tam ,gdzie sa niedostepne).Juz po kilku
      godzinach bedziesz zbierac "trupy"!!Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka