Dodaj do ulubionych

Padaczka spowita mitem

IP: 80.51.250.* 22 lata temu
moja kolezanka ma padaczke ;/ ale ma przerabane, tylko ze ona twierdzi, ze
juz jest z niej wyleczona a z tego co ja wiem- padaczki nie da sie wyleczyc.
w tym artykule wypisano tylko same 'plusy' padaczki ale minusow juz nie. mogi
napisac obszerniejszy artykul. jesli sie ktos za cos bierze- to niech zrobi
to idealnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aleksandra Re: Padaczka spowita mitem IP: 217.153.183.* 22 lata temu
      Takie informacje to żadne informacje. Mozna się o nich dowiedziec z ulotek u
      lekarza. Ten co pisze artykuł mógłby choć trochę się wysilić i chocby
      przeprowadzić rozmowe z lekarzem. Za co redakcja płaci pieniądze tym ludziom???
      • Gość: Robert Re: Padaczka spowita mitem IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu
        wydaje mi sie, ze nie kazdy czyta te ulotki, a artykul mial byc z zalozenia na
        tym "poziomie"...
    • Gość: agnesa Re: Padaczka spowita mitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Artykuł w popularnym pismie nigdy nie wyczerpie tematu! Chodzi tylko o to, by
      wyjasnić ludziom, że padaczka nie jest jakimś szatańskim stygmatem (tak sądzi
      do dziś wielu prostych ludzi), ale chorobą, i to w dodatku taką, z którą można
      normalnie żyć.
    • Gość: agulha Re: Padaczka spowita mitem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
      "a z tego co ja wiem- padaczki nie da sie wyleczyc".
      To mało jeszcze wiesz, po prostu. Nie wiem, oczywiście, czy masz rację co do
      swojej koleżanki, ani na czym ona z kolei opiera swoje przekonanie, że jest
      wyleczona, ale nie wypowiadaj się tak wyniośle o czymś, o czym masz blade
      pojęcie. Artykuł jest króciutki, może za krótki, ale na chętnych czeka bogata
      literatura, i popularnonaukowa, i czysto naukowa. Polecam. Aha - jestem
      neurologiem z I stopniem specjalizacji, pracowałam 3 lata jako asystent naukowo-
      badawczy w pracowni EEG neurologicznego, przetłumaczyłam książkę o padaczce dla
      pacjentów, brałam udział jako badacz w kilku międzynarodowych badaniach
      klinicznych na temat padaczki. Aha, i mam nadzieję przynajmniej, że nie
      spierasz się z koleżanką i nie usiłujesz jej przekonać, że będzie epileptyczką
      do śmierci? Pamiętaj, jak to cudownie wpływa na nastrój (jej).
    • Gość: mery Re: Padaczka spowita mitem IP: 195.205.46.* 22 lata temu
      wiem ze z padaczka mozna zyć,ale trzeba byc pod odpowiednia kontrola
    • Gość: Kameljanda Re: Padaczka spowita mitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Wszystkich chętnych pogłębienia tematu zapraszam serdecznie na strony Fundacji
      Neuronet:
      www.neuronet.pl
      gdzie można zaczerpnąć również z obecnego tam Forum garściami, jak to jest być
      i mieć w rodzinie epileptyka.

Iwona:
      Nie wydaje mi się by o padaczce można było napisać jeden jedyny artykuł, który
      wyczerpywałby temat. Ten zaś wskazuje istotne pozytywy a raczej obala
      najpopularniejsze mity. IMO to bardzo dobrze świadczy o jego autorce.
    • Gość: Renata Re: Padaczka spowita mitem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Nie wiem jak pomóc szwagrowi!Ma tzw.padaczkę alkoholową,nie chce brać leków,a
      lekarze po prostu się go pozbywają,pozostawiając nas samych z tym problemem!
      Szkoda człowieka,bo jest wspaniały,gdy jest w abstynecji!Poradżcie co robić?
    • Gość: coyoty Re: Padaczka spowita mitem IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      moją znajomą dotknęła choroba padaczki.dziewczyna chodzi do szkoły,a ataki
      zdarzaja się raczej rzadko.o swojej chorobie nic nie mówiła w szkole,twierdzi,iż
      zostałaby odrzucona ze środowiska znajomych.ta choroba jest dla niej
      piętnem!!!!!!!!!!
    • Gość: marek Re: Padaczka spowita mitem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      no wlasnie, autorzy powoluja sie na filmy. czy ktos z panstwa przypomina sobie
      jakis polski film ukazujacy atak padaczki? Stuhr? gajos? czy tylko tak mi sie
      wydaje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka