Dodaj do ulubionych

pranie kurtki puchowej

IP: *.chello.pl 22 lata temu
W pralniach zniszczyli mi już dwie może macie jakies sposoby na pranie w domu?
Co robić zeby nie zgubiła piórek i zeby nie zbiły się w jedną kulę i żeby nie
była większa o 2 rozmiary
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefcia Re: pranie kurtki puchowej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22 lata temu
      Sa specjalne plyny do prania puchu, wieksze plamy musisz wymyc recznie ja
      uzywam szmatki nawilzonej takim plynem, puzniej do pralki nastawiam program na
      welne ale pranie na zimno, plukam jeszcze raz dodatkowo.
      Po wypraniu wkladam do suszarki z pilkami do tenisa musisz kilka razy nastawic
      program do suszenia bo piura dlugo schna.
      Mam kilka puchowk piore dosc czesto i zawsze wygladaja jak nowe.
      • Gość: aga Re: pranie kurtki puchowej IP: *.chello.pl 22 lata temu
        moja pralka ma tylko wirowanie, nie ma suszenia, ale dziękuję, Stefciu :)
    • Gość: Maja Re: pranie kurtki puchowej IP: 80.48.126.* 22 lata temu
      Ja piore w pralce, w plynie do prania welny, odwirowuje, a potem wieszam na
      wieszaku, w lazience, na kaloryferze,i czesto trzepie w rozne strony.Piorka w
      miare schniecia robia sie po trzepaniu coraz bardziej "piorkowe", ale trzeba
      czesto roztrzepywac!Wysycha znakomicie,piora sa puszyste. Po wyjeciu z pralki
      widok jest przerazajacy,piora zbite w kule,kurtka "chuda",ale jak wyschnie jest
      w porzadku. Pralam tak wielokrotnie kurtki dla wszystkich domownikow i nigdy
      nie mialam "wpadki".Pierwsze pranie bylo dla mnie szokiem, bo kurtka po wyjeciu
      z pralki wygladala jak 10 nieszczec.Pralam na programie do delikatnych
      tkanin,na programie do welny /zostawalo duzo wody/,a najlepsze efekty uzyskuje
      po praniu w 30 stopniach i wirowaniu tyle ile maszyna dala /moja wiruje 500 i
      800 obrotow/,ja wiruje 800 obrotami/,Pozdrawiam
      • Gość: mnkra Re: pranie kurtki puchowej IP: *.chello.pl 22 lata temu
        dodatkowo ja wrzucam do prania pileczki tenisowe i tak one towarzysza pranej
        kurtce do konca cyklu.Odwirowuje na tyle mocno aby woda nie kapala,Dosycha na
        wieszaku ,co jakis czas staram sie rozdzielac wysychajace piora .jak calkowicie
        doschnie to jest w porzadku
        • great_me Re: pranie kurtki puchowej 22 lata temu
          a propos tych piłek tenisowych, czy one nie mogą na przykład zafarbowac w
          praniu? Bo moja kurtka jest jasna i troche się tego obawiam.
          pozdrawiam
          Gośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka