Gość: ADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu wczoraj wieczorkiem, dla zdrowotnoscjii, najadłem się czosnku- ledwo 2 ząbki a dzisiaj wszyscy mdleją w mojej obecności... czy jest jakiś sposób na ten zapach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! IP: 217.11.141.* 21 lat temu zgryz ziarnko kawy albo troche natki pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś
bezsenna Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! 21 lat temu Ja mam patent, ze aby nie było czuc czosnku-nastepnego dnia chociazby- to wycinasz taki ząb z czosnku-zobaczysz go jak przekroisz czosnek na pół- wtedy wycicnasz zab-korzen i centrum olejkow zapachowych czosnku i nie cuchnie juz tak. Osobiscie przyznam,ze czosnkowi bez tego " zęba " brakuje tego "czegos"- aczkolwiek jest to dosc dobry i wyprobowany spsob na pozbycie sie przykrego zapachu tego przecudnego warzywka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu O! a o tym nie słyszałem... kawa i pietrucha oczywiście była.... ja chyba jakiś nie tego jestem...bo ponoć jeszcze dzisiaj czuć. a myłem sie pięknie caaaaały i już wiecej nie jadłem.. widocznie mój organizm jakoś inaczej trawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imaja64 Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! IP: 80.48.126.* 21 lat temu A przeciez jest w Herbapolu taki preparat (chyba) Aliofil ,a moze cos podobnego, to sa tabletki, wWydaje mi sie ze duzo "pozytecznosci" znajduje sie w tym "zebie" ,bo tam jest najwiecej tych olejkow eterycznych, tak mi sie wydaje,moze cos krece.Pozdrawiam i zycze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! 21 lat temu Dla zdrowotności i aby nie jechało to czosnek dodajesz do mleka taki koktajl może dla niektórych nie jest najsmaczniejszy, ale skuteczny i mleko pochłania zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea2004 Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu W aptekach ew. sklepach zielarskich od jakiegoś czasu są dostępne tabletki chlorofilowe, które b. skutecznie zabijają zapach czosnku (i nie tylko!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Ach dziękuję , dziękuję... O mleku wiem...ale niessssstety matka natura pozbawiła mnie przyjemności picia mleka...(alergia) tabletki wiadomo...tabletki...ale o chlorofilowych nie słyszałem...zabija nie tylko zapach? hmmm ciekawe co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: RATUNKU-CZOSNEK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu znajomych zaproś na sałatke, wktórej bedzie troche czosnku. Jak zjedzą sami, to nie będa czuli od Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 u mnie po czosnku 21 lat temu pierwszego dnia "po" jest zle, a drugiego dnia jeszcze gorzej w oddechu mi sie to wydziela. mycie zebow nie pomaga. no trudno, taka kara za przyjemnosc jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: u mnie po czosnku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu sok jabłkowy 100% -niweluje zapach czosnku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: u mnie po czosnku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu jakaś czarna magia to wszystko... niessssstety czosnek na nic-,odwiedziłem kolege, który mnie ZAKICHAŁ na śmierć.... no i sobie teraz ZDYCHAM BEZCZOSNKOWO....ałłłłłłłłłłła.. .. majne nose.... a pomysł z sałatką bardzo mi się podobał.... Odpowiedz Link Zgłoś