Dodaj do ulubionych

strych czy suszarka?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
Pragnę zasięgnąć opinii ludzi bardziej doświadczonych w kwestii
użytkowania suszarki. Mamy w domku jednorodzinnym mały stryszek, który można
niedużym kosztem przerobić na pomieszczenie mieszkalne. Pozostaje jednak
kwestia suszenia prania. Wynoszenie w tym celu na sznurek do ogródka czy na
balkon wykluczone zwłaszcza zimą. Zastanawialiśmy się nad suszarką. Nie
wiemy czy warto ryzykować wymianę.
Może ktoś doradzi?
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: strych czy suszarka? 21 lat temu
      Nie bardzo rozumiem o jakiej suszarce mówisz. Czy o takim urządzeniu
      elektrycznym?
      Powiem Ci jak jest u mnie. Mieszkam w domku 2-rodzinnym. Obecnie w mieszkaniu
      nie mam balkonu, a na podwórko nie chcę prania wynosić, bo sąsiedzi często
      wypalają śmieci i mogłoby się zniszczyć. Ponieważ mieszkanie jest na poddaszu i
      nie mam suszarki sufitowej, kupiłam suszarkę stojącą. Taka metalowa
      konstrukacja z prętami do wieszania. W markecie na promocji można dostać za ok
      40zł. Spisuje się świetnie. Mogę ją postawić tam gdzie mam miejsce np koło okna
      i kaloryfera. A po zdjęciu prania schować za szafę, bo składa się na płasko.
      pozdr
      • klubiale1 Re: strych czy suszarka? 21 lat temu
        Zapomniałam jeszcze dodać,że jak mam coś pranego ręcznie i mocno cieknie, to
        podstawiam miskę. Ale takich rzeczy jest niewiele i ostatecznie można wynieść
        na dwór aż ociekną.
        pozdr
      • Gość: akonka Re: strych czy suszarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Chodziło mi o elektryczną suszarkę. Taką z pretami posiadam i używam , jestem
        bardzo zadowolona.
    • barbamamaa Re: strych czy suszarka? 21 lat temu
      Nie umiem wklejać linków,ale postaram się Tobie pomóc.
      Na stronie głównej Poradnika Domowego w tym okienku, gdzie pisze szukaj na tym
      forum wpisz "suszarka do bielizny", zaznacz kropeczką "w treści" i powinien
      otworzyć sie wątek założony 28.09.04 na temat suszarek do bielizny. Tam
      znajdziesz sporo za i przeciw, plus porady praktyczne.

A ja mam stryszek i bardzo go sobie chwalę :-)
      • Gość: Magda Re: strych czy suszarka? IP: *.lublin.mm.pl 21 lat temu
        Suszarka to dobra rzecz ;) Pamietaj, ze w Twoim przypadku (domek) najlepsza bedzie suszarka wywiewowa. Są na szczescie niedrogie (w porownaniu do kondensacyjnych), a także tansze w eksploatacji. Para wyrzucana jest na zewnątrz budynku.
        A dlaczego nei masz mozliwosci suszenia w ogrodku? Wtedy moznaby uzywac suszarki tylko w okresie od ok. pazdziernika do marca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka