Dodaj do ulubionych

Oczyszczacz parowy

21 lat temu
Czy któraś z Was używa tego urządzenia? Chciałabym sobie takie cos kupić, ale
nie wiem czy warto. Czy to urządzenie faktycznie tak dobrze czyści,
dezynfekuje itp? Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia. Bardzo dziekuję
za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alisio Re: Oczyszczacz parowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Mam, uzywam ( kupiony w Euro, a nie w tv markecie za jakies 129 zł).TDodatkowy
      koszt to kupowanie wody destylowanej.Ale to w koncu grosze- szczególnie na
      stacjach benzynowych.Jestem na prawdę bardzo zadowolona. Oczywi.scie nie jest
      tak "cudowny" jak w telewizyjnych reklamach, ale nie żałowałam zakupu nawet
      przez 5 sekund. Pozdrawiam
      • Gość: Opty Re: Oczyszczacz parowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        A ile kosztował?
      • Gość: aaga Re: Oczyszczacz parowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        A do czego konkretnie go używasz? Bo zawsze mi się wydaje, że w tych reklamach
        to takie czary-mary.
        • Gość: Alisio Re: Oczyszczacz parowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Używam głownie w kuchni. Nawet przypalona kuchenka "po naparowaniu" zmywa się
          szybko zwykłym papierem toaletowym. Płytki ceramiczne i terakota takze pięknie
          się myją. No i bez chemii.
          Dodatkowo odswieżam meble tapicerowane, w nadziei, że cześć stworzonek nie
          wytrzyma tych 120 st.A jeszcze jedno lekko wymiete, wełniane ubranko z szafy po
          przejechaniu na wieszaku) wyglada jak swieżo wyprasowane. I na koniec dla mnie
          absolutna rewelacja. Mycie okien. Idzie błyskawicznie. I to wszystko bes
          chemii.A propos pedantów jakieś drobne plamki można płynem do okien
          przetrzeć.Mój egzemplarz, kupiony w Euro firmy Solac kosztował 129 zl.
          Dla alergików, a nawet kandydatów na takowych rewelacja. Ponoć znakomicie
          sprawdza się ten do mycia podłogi, ale to raczej dla tych, którzy tej podłogi
          maja trochę wiecej metrów.Szczerze polecam. Oczywiście uzywam też niektórych
          srodków chemicznych.Nie prowadziłam dokładnych rachunków, ale jestem głęboko
          przekonana, że po paru miesiacach koszt urządzenia się zwraca. pozdrowienia
          • Gość: aaga Re: Oczyszczacz parowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            Dzięki za wyjaśnienia! Coś mi się zdaje, że rozważę zakup. Zwłaszcza z powodu
            okien. Mam stare, rozkręcane, nieprędko je wymienię. Mycie ich to horror.
            Pozdrawiam
          • Gość: rts Re: Oczyszczacz parowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            Taki oczyszczacz to moc okolo 1200W. Sprzatanie nie trwa sekunde, wiec trzeba
            by policzyc ile zaplaci sie za prad. Godzina sprzatania to 1,2 kWh czyli okolo
            50gr. Plus koszt wody destylowanej. Ciezko powiedziec ile kosztuja srodki
            chemiczne przy tradycyjnym sprzataniu. Nie wiem jakie ulatwienie stanowi
            oczyszczacz parowy przy myciu okien, przeciez tez trzeba je cale przetrzec.
            Sam takiego urzadzenia nie posiadam, zglaszam tylko swoje watpliwosci.
    • czaroffnica24 Re: Oczyszczacz parowy 21 lat temu
      Mam już od dawna i bardzo rzadko używam. Po prostu mi się nie chce. Jak
      pomyśle, że mam wlewać wodę, czekać aż się nagrzeje, psikać, w połowie
      sprzątania kończy mi się woda, chwila przerwy, bo musi ochłonąć, znowu woda,
      grzanie... Wole do miski nalać "chemii" i przetrzeć wszystko szmatą. :)

Okien nie umiem tym cudem myć, robią mi się zacieki.

Chociaż muszę przyznać, że do czyszczenia kuchenki, tapicerki, materacy czy
      toalety <brr... nie cierpię> to jest niezastąpione.
      I zawsze jak już włącze to atakuję bakterie w kuchni: blaty, lodówka, deski do
      krojenia, zlew.

No i rzeczywiście w tv to wygląda jak czary-mary, ale spójrzmy prawdzie w oczy,
      trochę i tak to trwa. Przypalony piekarnik muszę czyścić na dwa razy, a nie
      sssyk.. i już po kłopocie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka