Dodaj do ulubionych

jak pozbyć się sierści?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
Mam psa kudłacz jest z niego masakra sierści jak mam ją usunąć np. z kapy na
wersalce, z dywanu to walcze codziennie> Najgorsze to to że moja nulka
zaczyna raczkować i wszystko jest z sierści ubranka smoczek pluszowe zabawki.
Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: jak pozbyć się sierści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      najlepsza jest zmoczona gąbka. trzeba pocierać i sciągać sierść. proponuję też
      regularne odkurzanie psa i czesanie go np na balkonie
    • zielony_listek elektroszczotka 21 lat temu
      Polecam do dywanów, tapicerki i kap zakupić elektroszczotkę. Jest to specjalna
      końcówka do rury odkurzacza, działająca podobnie jak tzw. kaśka. W środku jest
      szybko obracający się wałeczek który jakby trzepie dywan i idealnie zbiera
      sierść. Elektroszczotka ma własne zasilanie (kabelek). Większość kabelków ma
      standardową końcówkę (do kontaktu). Niektóre, np. Zelmer, mają końcówki
      dostosowane do specjalnego gniazda zasilającego w odkurzaczu. Ale można je
      oszukać dołączając zwykły kabel od radiomegnetofonu (pasuję końcówki, można
      włączyć do zwykłego gniazdka, a na dodatek kabel jest przedłużony).
      Jest też coś takiego jak turboszczotka, nie ma własnego zasilania, wałeczek
      obraca się siłą "ciagu" powietrza w rurze.

Od kilku lat uzywam elektroszczotki - gorąco polecam, świetnie zbiera sierść.
      Mnie znajomi psiarze poradzili użycie elektroszczotki, za co do tej pory jestem
      im bardzo wdzięczna :-)

Pozdrawiam
      zielony_listek
      • Gość: 13 Re: elektroszczotka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 21 lat temu
        Ile kosztuje elektroszczotka?
      • Gość: dusia Re: elektroszczotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Odświeżam watek bo zamierzam kupić taką elektroszczotkę czy jak ktos woli
        odkurzacz bezprzewodowy.Tylko że mam watpliwości jak to coś się sprawdza na
        panelach, czy zbiera z nich sierść, kurz czy tylko większe paprochy. Bardzo
        proszę o wypowiedzi Pań uzywających takiej szczoty, co mi radzicie, kupic
        czy nie?
    • figamarta Re: jak pozbyć się sierści? 21 lat temu
      Koszt:
      elektroszczotka Zelmera - 130 zl
      turboszczotka Zelemera - 75 zl
      turoboszczotka philipsa - 135 zl
    • movisz Re: jak pozbyć się sierści? 21 lat temu
      Takim szybkim sposobem jest: zaloz zwykla gumowa rekawiczke taka do sprzatania
      i zbieraj nia.
      • byhanya Re: jak pozbyć się sierści? 21 lat temu
        sa tez specjalne szczotki do odkurzacza. maja zamontowana czerwony "welurowaty"
        material, ktory idealnie zbiera wszystko jazeli pociaga sie w jedna strone, a
        gubia pociagajac w druga. chodzi mi o ten sam material-szczotke co
        takie "szczotki" do ubran.
    • kuznia125 Re: jak pozbyć się sierści? 12 lat temu
      Ja stosuję kauczukową szczotkę. Żaden odkurzacz nie jest w stanie tak dokładnie wybrać sierść z kanapy, fotela i dywanu jak ta szczotka. Od trzech lat mam tą szczotkę i doskonale wyczesuje sierść, cały kurz i piasek. Mamy kotkę i masęęę sierści w domu. Próbowałam gąbką i gumową rękawiczką, odkurzaczem na mokro na sucho i żadna z tych metod nie była tak skuteczna jak kauczukowa szczotka. W sklepach jej nigdzie nie widziałam. Ja z polecenia koleżanki kupiłam w sklepie internetowym. Na szczotce jest podane, że są produkowane w Niemczech i kosztuje około 50 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka