Dodaj do ulubionych

Zapach owczej skóry

IP: *.icpnet.pl 21 lat temu
Będąc na podhalu kupilam wymarzoną owczą skórę na podłogę do pokoju. Kiedy
jednak ją przywiozłam po godzinie zapach okazał się tak intensywny i
nieprzyjemny, że musiałam ją schować. Czy znacie jakieś sposoby na pozbycie
się chociażby części zapachu? Wąchałam skóry w Ikea i one są ok, ale moja
miała bardzo intensywny owczy zapach, czuć go było w całym mieszkaniu.
Dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • 1000tak Re: Zapach owczej skóry 21 lat temu
      mama tez taki kupila. capil jakis czas calkiem bardzo mocno =)
      troche to ustapilo po miesiacu.
      wywietrzyl sie pewnie na balkonie.
      ach jak jest wilgotno to "pachnie" troche wiecej.
    • cruella Re: Zapach owczej skóry 21 lat temu
      A u mnie, pomimo kilkakrotnego prania zapach pozostał. Skórka leżała w bardzo
      małym pokoju i nie dało się wytrzymać od tego zapachu...poddałam się i wyrzuciłam.
      • allija Re: Zapach owczej skóry 21 lat temu
        Wywietrzeje. Niestety, po kilku miesiącach gdzieś tak.
        Ja tez taki kupiłam. Jednak po jakims czasie nie wygląda tak atrakcyjnie jak na
        początku, na pewno wymaga regularnego szczotkowania. Też myslałam o tych z
        Ikei. Ciekawe jak zachowują się na podlodze. Może warto zainwestować.
        • Gość: pilar Re: Zapach owczej skóry IP: 194.175.243.* 21 lat temu
          Może i warto zainwestować, sama nie wiem. W Ikei sa białe, a ja chciałam taka
          brązową, sama nie wiem. Na razie dałam skóre rodzicom, aby ja wywietrzyli
          gdzieś na słońcu. Obawiam się jednak, że zostanie u nich, zapach pozostanie.
          Słyszałam o tym, że można taką skórę w czyms wyprać i może to pomoże? Ne wiem w
          czym, czy płyn do prania wystarczy, czy może trzeba wyprać w jakimś specjalnym
          środku??
        • Gość: cosiek Re: Zapach owczej skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
          Te z Ikei są sztuczne więc nie mogą pachnieć owcą
    • Gość: Asia Re: Zapach owczej skóry IP: *.play-internet.pl 5 lat temu
      Miałam ten sam problem. Zapach roznosił się po całym pokoju. Co nie było przyjemne. Zaczęłam od łagodnych sposobów. na podłodze betonowej rozłożyłam folię, rozsypałam bardzo dużą ilość sody oczyszczonej, położyłam skóry a na nie kolejna warstwę sody. Leżało to tak dwa dni. Zawinełam w rulon z tą soda i włożyłam do zamrażalnika. Tam spędziły tydzień. Po wyjęciu i wyschnięciu wyczepałam czepaczka. Efekt był juz znaczny. Ale mężowi dalej śmierdziały. Zdecydowałam się na pranie chemiczne. Po odebraniu z pralni wagowo nie było ich połowę! Jakby chemia wyciągnęła ten post zwierzęcy. Zapach nie roznosił się już po pokoju ale gdy się je powąchało dalej było to czuć. Dowiedziałam się że Pralnia korzystała z produktów do skór firmy SOVRANA. Zakupiłam u nich środek Odorblock i zapach do skór. Przez trzy soboty spryskiwałam obie strony skóry owczej Odorblock a przez kolejne 3 zapachem. I się udało! Teraz na tych skórkach owczych mogę spać. Ale prawdopodobnie bez prania chemicznego by się to nie udało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka