Dodaj do ulubionych

tabletki do zmywarek

IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 21 lat temu
Kupilam niedawno zmywarkę i do niej tabletki calgonit. Jakich tabletek
używacie? Czy te tańsze są dobre?
Obserwuj wątek
    • ela2225 Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
      Mam zmywarkę od 3 lat marki ariston.najlepsze do nie tabletki to calgonit
      sprawdzaja sie, extra domywają dobre są też somat z koleji nigdy nie kupuj
      tabletek robot w moim przypadku są do niczego .Uzywałam też kiedyś ludwika ale
      były takie sobie.Mam koleżankę która kupuje na rynku tabletki o nazwie akuta i
      też je sobie chwali.Ale chyba musisz sama wypróbowac które będą najlepsze do
      twojej zmywarki.Ale myślę że calgonit to dobry wybór.
      Pozdrawiam
      Ela
    • Gość: yoho Re: tabletki do zmywarek IP: *.otenet.gr 21 lat temu
      Ja osobiscie Calgonitu nie polecam-moze i dobre,ale drogie i zapach
      kiepski.Ostatnio z oporami kupilam tabletki w Lidlu-super i duzo tansze.
    • Gość: kika Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Aby być zadowolonym ze zmywania, trzeba nie tylko proszku lub tabletek, ale i
      odpowiedniej temperatury.
      • Gość: . Re: tabletki do zmywarek IP: *.acn.waw.pl 21 lat temu
    • Gość: Magda Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      tez kupilam w Lidlu.....nie wiedze roznicy w zmywaniu porownujac do calgonitu a
      w cenie roznica kolosalna......
      • Gość: Joanna Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        też polecam te produkty z Lidla do zmywarek, są rewelacyjne, tak samo myją jak
        Calgonit, no i są duużo tańsze. Nawet mojej mamie kupuje od pewnego czasu, bo
        też się przekonała do lidlowskich kostek, a kiedyś kupiła w Makro ten proszek
        Aro do zmywarek to dopiero porażka duże pudło chyba za 10 zł a wogóle nie da
        sie wypłukać tego proszku z talerzy.
        CZy ktoś wie o nowym proszku w Lidlu do zmywarek, czy bardziej się opłaca od
        kostek?
    • Gość: kasia Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      zaryzykowałam kostki w Lidlu i od tego czasu nie boli mnie kieszeń jak mam
      włączyć zmywarkę, a różnicy w wyglądzie naczyń nie widzę. Nabłyszczacz zresztą
      tez tam kupiłam. Wszystko chyba zależy od zasobności kieszeni zmywającego.
      • Gość: ja Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Używam tylko Calgonitu, zgodnie z radą fachowca od zmywarek wkładam pół
        tabletki na jedno mycie ( mam mniejszą mywarkę tzn. 45 cm). Tabletki kupuję w
        opakowaniach po 200 szt. bo wychodzi taniej. Jedyna niedogodność - muszą być bez
        kulki w środku.
        Próbowałam tańszych ale nie byłam zadowolona. Tych z Lidla nie znam, jaka to firma?
        • Gość: kasper Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Czy te kostki z Lidla też są z nabłyszczaczem tzn. 3 w 1 ?
    • ka_thy Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
      Używałam kostek z Lidla dość długo, owszem naczynia były czyste, zapach tez do
      przyjęcia ale po pewnym czasie zauwazyłam, że nie domywaja mi się kubki i
      szklanki, że zaczyna narastać na nich osad. Osad, który łatwo schodzi przy
      myciu ręcznym. Ale nie będę przecież myć ręcznie skoro mam zmywarkę. A osad
      stawał się coraz większy. Kupiłam w końcu proszek Calgonit i już przy pierwszym
      w nim myciu kubki i szklanki wyszły śliczne i błyszczące. Tak więc opakowanie
      kostek stoi sobie w kącie a ja jednak używam Calgonita, który ostatnio dośc
      mocno potaniał.
      • monjan Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
        a jak uwazacie? czy uzytkowanie zmywarki jest tańsz/droższe niz mycie ręczne?
        chodzi o koszt wody, proszku, prądu
        o wygodę nie pytam bo to oczywiste:)
        czy kiedyś liczyłyscie koszty?
        • Gość: ja Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Jeśli płaci się za wodę wg wskazań licznika to podobno ze zmywarką wychodzi taniej.
    • Gość: Nana Re: tabletki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Czy bardziej opłaca się kupowanie tabletek czy wszystkich detergentów osobno.
      Na szklankach pozostają białe zacieki po wodzie-dlaczego? Uzywam tabletek 3w1 robot
      • halpa Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
        ja używam , oprócz tabletek 3w1, nabłyszczacza i soli do zmywarek
        a oprócz tabletek z Lidla polecam tez tabletki z Biedronki
    • skarolina Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
      Ja przyuważyłam, że jakość tabletki zależy też od programu zmywania.
      W mojej zmywarce(Electrolux) przy programie "Auto" - ok.90 min, temp. 50-65 -
      najlepiej sprawdza się Calgonit, natomiast przy szybkim programie - 36 min,
      temp.60 znacznie lepiej sprawdza się Somat.

Mam na myśli tabletki 3 w 1.
    • Gość: lina Re: tabletki do zmywarek IP: *.acn.waw.pl 21 lat temu
      Calgonit nie jest najlepszy. W testach zachodnich organizacji konsumenckich
      wypada grubo ponizej sredniej. Niestety, zaden z najlepszych srodkow do
      zmywarek (i czesto tanszych, bo niereklamowanych) nie dociera do Polski.
      • magdalenkowiec Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
        gdzie znajdę takie testy konsumenckie (np. niemieckie)?
        pozdrawiam,
        m.
        • Gość: beti Re: tabletki do zmywarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Dzięki za odpowiedzi. Myślę, że warto wypróbować tańsze tabletki, po co
          przepłacać, jeżeli efekt ten sam (jak to mówią w reklamach). Dzięki
          • axsa Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
            Tabletki i proszki to tylko połowa sukcesu
            /tanie też dają doskonały efekt,
            jeśli się wyczuje maszynę - Robot niestety nie/,
            ważne jest odpowiednie dobranie programu
            - i to trzeba przetestować samemu.
            Na pewno też nie wolno wkładać do zmywarki
            naczyń po surowych jajach,
            majonezie,
            surowym cieście,
            galaretkach,
            słoików z etykietkami lub resztkami kleju
            - no po takich rzeczach,
            które pod wpływem temperatury
            "ścinają się" i oblepiają pozostałe naczynia.

A to ciekawa i dluga lista zakazow (czego nie wolno wkladac do zmywarki).
              Wszystko wkladam, nic sie nie oblepia.
          • Gość: v2l Re: tabletki do zmywarek IP: 82.112.197.* 21 lat temu
            ja dodaje lyzke sody i jest ok
            • Gość: beti Re: tabletki do zmywarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
              Ojej, a ja myslałam, że nie będę już moczyć długo miski malaksera, w której
              robię ciasta (szczegolnie kruche i drożdżowe ją oblepiają)! Zmywarkę mam od 1,5
              tyg., także jeszcze wszystkich programów nie przetestowałam. Najczęściej
              włączam auto 50-65 st. Jeszcze czasami mam problem z upchaniem naczyń.
              Szczególnie jak dużo garnków i patelnia. Ale ćwiczenie czyni mistrzem.
              Pozdrawiam.
              • ninka25 Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
                polecam tabletki calgonit, ale na pewno nie polskie
                uzywam niemieckich, kupilam na allegro - 60 zł za 140 sztuk
                domywaja o wieeeele lepiej
                nie zgadzam sie z tym ze nie nalezy wkladac tego czy tamtego do zmywarki. ja
                wkladam wszystko jak leci razem z naczyniami po ciescie. nie po to mam zmywarke
                zeby zmywac recznie.
                teflony, drewaniane deski - sa bielusienkie! - zmywam wszystko.
                sa ludzie ktorzy nie myja garnkow w zmywarce i ciesza sie zw wlaczaja zmyware
                raz na x dni
                ja policzylam ze to kompletna rozrzutnosc
                za jedno uruchomienie - pradu placi sie tyle, ze wychodzi praktycznie na jedno
                gdybyscie myly w cieplej wodzie, a zmywarka bierze przeciez zimna
                poza tym higienicznie jest wlaczac zmywarke raz dziennie
                tylko pamietajcie o rokrecaniu filtra raz na jakis czas (miesiac).
                  Rany... masz najdrozsze tabletki jakie widzialam. W dodatku jednej z bardzo
                  przecietnych firm. Chyba zaczne handlowac tabletkami... :(((((
                    najdroższe jakie widziałaś? To niewiele widziałaś... A poważniwe: jeśli za
                    polski calgonit kosztuje 25 zł za 30 tabletek w Bomi, a ja płacę 60 zł za 140
                    tabletek, morał jest prosty:
                    polski calgonit kosztuje 0,83 zł
                    niemiecki calgonit kosztuje 0,42 zł

I proszę cię, nie wylatuj mi tu z testami! Oduczyłam się wierzyć testom, kiedy
                    proszek który wg testów miał się nie sprawdzać, sprawdzał się, a
                    ten "najlepszy" wręcz przeciwnie.
                    Próbowałam różnych tabletek do zmywarki - claro, somat, robot, ludwik, i
                    niestety, nie wytrzymują z niemieckim calgonitem jakością. Mając niemiecki
                    calgonit mogę bez problemu nastawić pranie na 45 stopni i mam pewność że
                    wszystko będzie lśnić. mając inne tabletki nastawiam na 65 i takiej pewności
                    nie mam...

a wracając do testów - podbnie było w przypadków wody mineralnej, serków
                    homogenizowanych i płynów do mycia szyb. Póki te testy będą przeprowadzane
                    przez "niezależne" organizacje konsumenckie, nic się nie zmieni.

Moja zmywarka najwyraźniej nie bierze pod uwagę rad niezależnych ekspertów. I
                    sama wie co dla niej dobre.
                    Pozdrawiam i życzę więcej obiektywizmu i własnego myślenia przy ocenie
                    czegokolwiek! To, że ktoś "wie" co dla nas najlepsze nie znaczym, że tak jest w
                    istocie.
                      Dziecko drogie, acz agresywne, co zjadlo wszystkie rozumy, naprawde niewiele
                      widzialas i chyba leczysz tu swoje kompleksy. Co ty wiesz o organizacjach
                      konsumenckich? W Polsce takich nie ma. NIE ISTNIEJA.
                      O zagranicznych chetnie sie czegos od ciebie dowiem. Pisz smialo!
          Testy mozna znalezc w gazetach, ktore takie organizacje publikuja oraz na ich
          stronach internetowych. Moga to byc strony platne, bo organizacje same sie
          utrzymuja, same za testy placa, bo chca byc calkowicie niezalezne.
            nie jestem agresywna... przepraszam jeśli odniosłaś takie wrażnie. po prostu
            odkąd dowiedziałam się że najgorszą wodą jest żywiec, to mi się odechciało
            wierzyć w testy... ale pewnie się nie znam, nie siedzę w temacie. Nie
            wiedziałam, że te testy, które się ukazują w gazetach, nie są niezależne, i że
            w Polsce nie ma takich organizacji. ot i wszystko.
            no a ten proszek mnie dobił...
            pozdrawiam
    • titerlitury Re: tabletki do zmywarek 21 lat temu
      za calgonitem nie przepadam z wielu powodów - np. takiego, że nie jest
      wytwarzany w Polsce (dla mnie to ma kluczowe znaczenie), dlatego uzywam Robota
      (który w mojej poczciwince sprawuje się świetnie) albo Ludwika. Może sekretem
      jest to, ze mimo, iż pakuję taw 3w1, to i tak pilnuję soli i nabłyszczacza.
      Domywa mi sie wszytko, nie ma zacieków ani plam. A na produkty do zmywarki
      wydaje jakieś 10 zł raz na kwartał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka