Dodaj do ulubionych

Czy potrafisz wybaczać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
A jeśli ktoś nie ma brata? Test powinien być uniwersalny...
Obserwuj wątek
    • gaiaa Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu
      Wyszło mi, że umiem wybaczać, ale czasami jestem zbyt pobłażliwa. Wielkie
      dzięki, ale test nie uwzględnia jednej ważnej kwestii: wybaczyć to nie znaczy
      puścić w niepamięć. Przykładowo, można wybaczyć zdradę czy to, że partner
      zapomniał o rocznicy, nadal kochać bliską osobę, ale zawsze istnieje
      jakieś "przed" i "po", choćbyśmy obiecali sobie, że już nigdy nie wspomnimy
      słowem o takim czy innym zajściu. Nawet bez pokazówki typu "teatralnego
      nadąsania się", może wywrzeć na partnerze obietnicę "nigdy więcej". Krótko
      mówiąc: wybaczajmy, w końcu popełniać błędy jest rzeczą ludzką, nawet zdradę
      czy oszustwo - ale tylko raz.
      • ohmygoodnes umiem wybaczac 20 lat temu
        nie potrzebuje do tego robic sobie testu :-)

wybaczcie...

zrobilem sobie
        KURSY
        ... :-) kryptoreklama w słusznej sprawie!
        • Gość: juzek_sz Re: umiem wybaczac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          W teście nie ma wielu odpowiedzi, które by mi pasowały. Ja tam w wielu
          przypadkach po prostu bym nawrzeszcała, zamiast płakać w kącie i tyle.
          • mis22 Seksizm testu 20 lat temu
            Test powinien byc dla ludzi, a jest dla kobiet. Mimo, ze jestem mezczyzna
            dowiedzialem sie, ze jestem zbyt poblazliwa!
            • Gość: dr P Re: Seksizm testu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
              buehehe, rozwiazujesz test na forum "kobieta" i co, okrętu się spodziewałeś?...
            • Gość: mucuk Re: Seksizm testu IP: 85.99.110.* 20 lat temu
              bo jakbys nie zauwazyl to jest dzial KOBIETA, a to chyba mowi samo za siebie,
              prawda?
            • Gość: Yuseck no właśnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
            • Gość: Brocha Re: Seksizm testu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
              Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, ale PORADNIK DOMOWY to gazeta przeznaczona dla
              kobiet. Nie wzbraniam czytania jej przez mężczyzn, ale wtedy każdy powinien się
              liczyć z obecnością form żeńskich czasownika. WYBACZAM i pozdrawiam :P
      • Gość: fffiiddduuuqqaaaww Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Wybaczanie przychodzi ci z trudem
        Jeśli się obrażasz - to tak na serio. Potrafisz spełniać swoje groźby. Nie dasz
        się omamić czułymi słówkami. Wiesz dobrze, że ludzie powinni ponosić
        konsekwencje swoich czynów. Jeśli ktoś cię zrani, a ty o tym od razu zapomnisz,
        jaką będziesz mieć pewność, że za tydzień sytuacja się nie powtórzy? Więc raczej
        nie zapominasz. Potrafisz zadbać o siebie - dlatego rzadko ktoś staje ci na
        drodze. Ale twój stosunek do życia jest chyba troszkę zbyt roszczeniowy.
        Przypomnij sobie istotne zdanie z dzieciństwa: nieważne, kto zaczął, ważne, kto
        skończył. Naprawdę, nie zawsze w relacjach z innymi ludźmi liczy się racja,
        wygrana, przegrana... Czasem lepiej odpuścić - dla świętego spokoju i po to,
        żeby dla jakiegoś głupstwa nie popsuć czegoś, co jest znacznie cenniejsze. Są
        sytuacje w których warto zapomnieć o urazach. Nie czekaj zawsze na
        "przepraszam". Czasem sama pierwsza wyciągnij rękę. Bądź mądrzejsza! :D nsuper
        nie umiem wybaczać hurrrraaaa
    • Gość: slawek TAKI JESTEM IP: *.33.radom.pilicka.pl 20 lat temu
      Starasz się nie obrażać o głupoty, ale potrafisz nadąsać się na tydzień, gdy
      poszło o coś poważnego, i powiedzieć "koniec z tym", gdy ktoś z rozmysłem i
      boleśnie cię zranił. Jesteś wyrozumiała - gdy trzeba. I ostra - gdy sytuacja
      tego wymaga. Za każdym razem, myśląc o jakiejś sytuacji, starasz się wejść w
      skórę drugiego człowieka, zorientować się, co on czuje. To dobrze, że masz tyle
      empatii. Uważaj tylko, byś z tym nie przesadziła! Twoje uczucia też są ważne.
      Czy ten ktoś, kto tak ci dopiekł, pomyślał o tym? Bądź czasami egoistką - to
      zdrowe. Obraź się bez snucia rozważań, co powodowało drugą stroną. Czasami to
      nie jest ważne. Zawsze możesz powiedzieć sobie jak Scarlett O'Hara: "Pomyślę o
      tym jutro"!
    • sol_bianca Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu
      Test jest bez sensu, bo nasze stosunki z ludźmi nie zależą tylko od nas. To, czy
      relacje z rodzinacmi są serdeczne czy wręcz przeciwnie, nie zależy wyłącznie od
      mojej umiejętności przebaczania. Tak samo, np. relacje z byłym facetem. Inna
      jest sytuacja, jeśli rozstaliśmy się, bo uczucie wygasło, a inna, jeśli on mnie
      wielokrotnie zdradzał, albo okradł, itp. Nie mówiąc o tym, że to ON może miec
      żal i nie poznawać mnie na ulicy - jaką odpowiedź wtedy zaznaczyć?
    • Gość: wrog Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      PRECZ Z MICHNIKIEM
      preeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!precz
      cwqdkasdfjsak;lsa;kd;asld;al;da;sl;as;dj precz
    • lukrecja_borgia Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu
      www.sting.neostrada.pl/
    • maheda Czego byś nigdy nie wybaczył(a)? 20 lat temu
      Przypuszczalnie czyjegoś morderstwa, albo rozboju; ale nie ma takiej opcji.
    • tomasdyg Antyfeminizm zwyciężył !!! 20 lat temu
      Antyfeminizm zwyciężył!
      Test "Czy potrafisz wybaczać?" udowadnia, że antyfeminizm zwyciężył i to gdzie
      (sic!) na łamach GW, awangardy feminizmu w RP 3,5.
      Utrwala on stare, nienawistne dla feministek wzorce, schematy postępowania,
      cytuję:
      " 2 - Twój partner ma ciężki okres w pracy i... zapomina o twoich urodzinach.
      - Nie omieszkasz wykorzystać tej sytuacji - jak będzie miał poczucie winy,
      może zabierze cię za tydzień do tej nowej restauracji w centrum.
      - Jesteś wściekła. W odruchu protestu nie gotujesz obiadu."

-Zgroza!, no po prostu zgroza!, wszak utrwala się tu wzorzec, że to ONA
      gotuje, ONA czeka na Jego zaproszenie do restauracji itd., etc., ect.
      Jaki to może mieć szkodliwy, antywychowawczy wpływ na duszyczki dziewcząt
      wchodzących w życie. To czysta propaganda patriarchatu, machizmu i seksizu.
      Gazeto, złóż samokrytykę.
      • Gość: palant palant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        palant
        • tomasdyg Re: palant 20 lat temu
          Gość portalu: palant napisał(a):
          "palant"

-hmmm.... -
          "Palant m IV, D. -a, Ms. ~ncie
          1. B.=D., blm
          «gra młodzieżowa, w której uczestnicy podzieleni na dwie drużyny podbijają
          długą pałką lub chwytają w locie małą, laną piłkę gumową»
          Grać w palanta.
          2. B.=M.; lm M. -y
          «kij do podbijania piłki w tej grze; podbijak»
          Uderzał w piłkę palantem.
          (z wł.)"
          .....! :)
      • Gość: Agata Feminizm jak liberalizm - w RP 3,5 - brzydzi IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 20 lat temu
        Ktos powinien czytac te testy przed publikacja i odebrac pioro Pani, ktora
        pisza chochla !

A swoja droga , czy nie uwazacie , ze FEMINIZM jak LIBERALIZM - w RP 3,5 -
        brzydzi !
        I lepiej to slowo mowic po cichu albo wcale....
    • cookies3 Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu
      Prawda.Wybaczam,ale nie potrafię zapomnieć...
    • Gość: Pauleczka Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Wyszło mi, że jestem pobłażliwa. A jak u was?
    • Gość: jol ziom Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      ej ten test jest beznadziejny nie ma zadnej praktycznie odpowiedzi ktora bym
      udzielil- jakby ktos zapomnial o moich urodzinach to szczerze bym to olal:>
      serio...
    • Gość: miki32 Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 20 lat temu
      No wlasnie. Ja nie mam brata. A bylych narzeczonych paru , z jednymi dobre
      kontakty a z innylmi nie
    • Gość: gosc Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: 213.76.169.* 20 lat temu
      strasznie upierdliwe macie reklamy... strasznie... co drugiej nie da sie zamknac
      powtarzam NIE DA, wiem co mowie, wesolych...
      • Gość: eeeee Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20 lat temu
        sciagnij sobie blokera reklam;
        ja na portalu nie widze ani jednej reklamy;
        polecam avant browsera jako nakladke na IE;
    • Gość: Bastet Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.162.wmc.com.pl 20 lat temu
      wow, pasuje do mnie w 100% hihih
    • Gość: wlodziu Ja nigdy nie przebaczam ,a szczególnie pOsłom . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Za nasze podatki nas gnębią z każdej strony . Rozpasa się taki wieśniak na
      dorobku i mówi nam co jest dobre ,a co złe i każe sobie płacić za nic .
    • Gość: aa Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.21.pl / *.21.pl 20 lat temu
      Beznadziejny test:
      2. Twój partner ma ciężki okres w pracy i... zapomina o twoich urodzinach.
      Jest ci przykro, ale w głębi duszy wiesz, że to nie jego wina.
      Nie omieszkasz wykorzystać tej sytuacji - jak będzie miał poczucie winy, może
      zabierze cię za tydzień do tej nowej restauracji w centrum.
      Jesteś wściekła. W odruchu protestu nie gotujesz obiadu.
      Jesteś zła. Nie odzywasz się przez cały wieczór.

A jeśli mnie to zupełnie nie interesuje i nie mam żadnych pretensji ??
    • Gość: greg 27 Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Właśnie, dlaczego nie ma testu
      dla facetów? czy my nie umiemy wybaczać i nas to nie dotyczy?
    • Gość: Facet A jeśli ktoś nie ma męża, tylko żonę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ch..owy ten test!
    • kol.3 Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu
      No właśnie test powinien być uniwersalny. Ja np. nie mam exa.
    • Gość: aga Wybaczam z chyba zbyt dużą łatwością. IP: 62.233.250.* 20 lat temu
      Strasznie mnie męczy przebywanie w towarzystwie ludzi, którzy ciągle popadają w
      konflikty i ciągle kogoś o coś się czepiają.
      Wybaczyłam ( chyba głównie z... litości, tak sie jakos składa, ż e ludzie,
      którzy nie byli wobec mnie w porządku jakis czas potem wpadają w powazne
      tarapaty życiowe i żal mi ich) już sporo, np. mojemu niezyjacemu już ojcu,
      mojemu byłemu facetowi, którego bardzo kochałam, a który podle mnie traktował,
      wybaczyłam róznym znjaomym ich głupie albo wstrętne zachowania, nawet mojej
      byłej bliskiej koleznace wybaczyłam poważną nielojalność.
      Nieraz myslę, że jestem frajerką, która takim postepowaniem nie zasługuje na
      szacunek, ale... chyba mi z tym dobrze.
      Lubię przebywac tam, gdzie jets fajna atmosfera, nie ma złosliwości, nawet, gdy
      wiem, że nie do końca ta miła atmosfera jest autentyczna. Aby móc przebywać w
      takiej atmosferze, trzeba przymykac oko na wiele ludzkich niedociągnięć.
    • Gość: Lucy Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Wyszło mi, że wybaczam, ale nie potrafię zapomnieć. Ten test chyba nie jest do
      końca obiektywny.. nie jestem przecież zimną racjonalistką :\
      • Gość: jola z opola Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 20 lat temu
        Też uważam, że jest nieobiektywny.To o tego brata mi chodzi.
        Ja nie mam brata ani siostry.
    • Gość: sarra Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.net 20 lat temu
      popieram zdanie co do barta bo ja tez go nie mam:)poza tym pytania sa ok :)
    • bitch.with.a.brain Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu
      Wybaczanie przychodzi ci z trudem
      Jeśli się obrażasz - to tak na serio. Potrafisz spełniać swoje groźby. Nie dasz
      się omamić czułymi słówkami. Wiesz dobrze, że ludzie powinni ponosić
      konsekwencje swoich czynów. Jeśli ktoś cię zrani, a ty o tym od razu zapomnisz,
      jaką będziesz mieć pewność, że za tydzień sytuacja się nie powtórzy? Więc raczej
      nie zapominasz. Potrafisz zadbać o siebie - dlatego rzadko ktoś staje ci na
      drodze. Ale twój stosunek do życia jest chyba troszkę zbyt roszczeniowy.
      Przypomnij sobie istotne zdanie z dzieciństwa: nieważne, kto zaczął, ważne, kto
      skończył. Naprawdę, nie zawsze w relacjach z innymi ludźmi liczy się racja,
      wygrana, przegrana... Czasem lepiej odpuścić - dla świętego spokoju i po to,
      żeby dla jakiegoś głupstwa nie popsuć czegoś, co jest znacznie cenniejsze. Są
      sytuacje w których warto zapomnieć o urazach. Nie czekaj zawsze na
      "przepraszam". Czasem sama pierwsza wyciągnij rękę. Bądź mądrzejsza!

Cała prawda o mnie:)
      Nie uważam,że należy odpuszczac dla swietego spokoju. Oczekuje powaznego
      traktowania.Ale wbrew pozorom np z moim partnerem w ogole sie nei kloce.
    • Gość: Ania Bachmatiuk Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Sa sytuacje ktore wybaczyc trzeba ale zdaza sie tez i tak ze jesli ktos nas
      gleboko zrani wtedy nie potrafimy przebaczyc np. Zdrada
    • Gość: Agata A to dobre !!! ... nie gotuje mu obiadu !! IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 20 lat temu
      A co to za swiatla Pani Psycholog co w odruchu protestu nie gotuje obiadu !
      Jak sie naprawde wkurzy to mu pewno kapci nie przyniesie.

Moze juz ona niech sie zajmie tym gotowaniam zamiast pisaniem - bo jeszcze ktos
      to przeczyta, a jak bedzie cacy w domu lsnic, to ja moze maz wezmie do
      restauracji :)

Ze tez takie kobiety maja dostep do piora :)powinny miec chochle przyklejona do
      jedej reki a do drugiej rure od odkurzacza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka