Gość: Marny ten test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu A jeśli ktoś nie ma brata? Test powinien być uniwersalny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaiaa Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu Wyszło mi, że umiem wybaczać, ale czasami jestem zbyt pobłażliwa. Wielkie dzięki, ale test nie uwzględnia jednej ważnej kwestii: wybaczyć to nie znaczy puścić w niepamięć. Przykładowo, można wybaczyć zdradę czy to, że partner zapomniał o rocznicy, nadal kochać bliską osobę, ale zawsze istnieje jakieś "przed" i "po", choćbyśmy obiecali sobie, że już nigdy nie wspomnimy słowem o takim czy innym zajściu. Nawet bez pokazówki typu "teatralnego nadąsania się", może wywrzeć na partnerze obietnicę "nigdy więcej". Krótko mówiąc: wybaczajmy, w końcu popełniać błędy jest rzeczą ludzką, nawet zdradę czy oszustwo - ale tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes umiem wybaczac 20 lat temu nie potrzebuje do tego robic sobie testu :-) wybaczcie... zrobilem sobie KURSY ... :-) kryptoreklama w słusznej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek_sz Re: umiem wybaczac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu W teście nie ma wielu odpowiedzi, które by mi pasowały. Ja tam w wielu przypadkach po prostu bym nawrzeszcała, zamiast płakać w kącie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Seksizm testu 20 lat temu Test powinien byc dla ludzi, a jest dla kobiet. Mimo, ze jestem mezczyzna dowiedzialem sie, ze jestem zbyt poblazliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr P Re: Seksizm testu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu buehehe, rozwiazujesz test na forum "kobieta" i co, okrętu się spodziewałeś?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucuk Re: Seksizm testu IP: 85.99.110.* 20 lat temu bo jakbys nie zauwazyl to jest dzial KOBIETA, a to chyba mowi samo za siebie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brocha Re: Seksizm testu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, ale PORADNIK DOMOWY to gazeta przeznaczona dla kobiet. Nie wzbraniam czytania jej przez mężczyzn, ale wtedy każdy powinien się liczyć z obecnością form żeńskich czasownika. WYBACZAM i pozdrawiam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffiiddduuuqqaaaww Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Wybaczanie przychodzi ci z trudem Jeśli się obrażasz - to tak na serio. Potrafisz spełniać swoje groźby. Nie dasz się omamić czułymi słówkami. Wiesz dobrze, że ludzie powinni ponosić konsekwencje swoich czynów. Jeśli ktoś cię zrani, a ty o tym od razu zapomnisz, jaką będziesz mieć pewność, że za tydzień sytuacja się nie powtórzy? Więc raczej nie zapominasz. Potrafisz zadbać o siebie - dlatego rzadko ktoś staje ci na drodze. Ale twój stosunek do życia jest chyba troszkę zbyt roszczeniowy. Przypomnij sobie istotne zdanie z dzieciństwa: nieważne, kto zaczął, ważne, kto skończył. Naprawdę, nie zawsze w relacjach z innymi ludźmi liczy się racja, wygrana, przegrana... Czasem lepiej odpuścić - dla świętego spokoju i po to, żeby dla jakiegoś głupstwa nie popsuć czegoś, co jest znacznie cenniejsze. Są sytuacje w których warto zapomnieć o urazach. Nie czekaj zawsze na "przepraszam". Czasem sama pierwsza wyciągnij rękę. Bądź mądrzejsza! :D nsuper nie umiem wybaczać hurrrraaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek TAKI JESTEM IP: *.33.radom.pilicka.pl 20 lat temu Starasz się nie obrażać o głupoty, ale potrafisz nadąsać się na tydzień, gdy poszło o coś poważnego, i powiedzieć "koniec z tym", gdy ktoś z rozmysłem i boleśnie cię zranił. Jesteś wyrozumiała - gdy trzeba. I ostra - gdy sytuacja tego wymaga. Za każdym razem, myśląc o jakiejś sytuacji, starasz się wejść w skórę drugiego człowieka, zorientować się, co on czuje. To dobrze, że masz tyle empatii. Uważaj tylko, byś z tym nie przesadziła! Twoje uczucia też są ważne. Czy ten ktoś, kto tak ci dopiekł, pomyślał o tym? Bądź czasami egoistką - to zdrowe. Obraź się bez snucia rozważań, co powodowało drugą stroną. Czasami to nie jest ważne. Zawsze możesz powiedzieć sobie jak Scarlett O'Hara: "Pomyślę o tym jutro"! Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu Test jest bez sensu, bo nasze stosunki z ludźmi nie zależą tylko od nas. To, czy relacje z rodzinacmi są serdeczne czy wręcz przeciwnie, nie zależy wyłącznie od mojej umiejętności przebaczania. Tak samo, np. relacje z byłym facetem. Inna jest sytuacja, jeśli rozstaliśmy się, bo uczucie wygasło, a inna, jeśli on mnie wielokrotnie zdradzał, albo okradł, itp. Nie mówiąc o tym, że to ON może miec żal i nie poznawać mnie na ulicy - jaką odpowiedź wtedy zaznaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu PRECZ Z MICHNIKIEM preeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!precz cwqdkasdfjsak;lsa;kd;asld;al;da;sl;as;dj precz Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Czego byś nigdy nie wybaczył(a)? 20 lat temu Przypuszczalnie czyjegoś morderstwa, albo rozboju; ale nie ma takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasdyg Antyfeminizm zwyciężył !!! 20 lat temu Antyfeminizm zwyciężył! Test "Czy potrafisz wybaczać?" udowadnia, że antyfeminizm zwyciężył i to gdzie (sic!) na łamach GW, awangardy feminizmu w RP 3,5. Utrwala on stare, nienawistne dla feministek wzorce, schematy postępowania, cytuję: " 2 - Twój partner ma ciężki okres w pracy i... zapomina o twoich urodzinach. - Nie omieszkasz wykorzystać tej sytuacji - jak będzie miał poczucie winy, może zabierze cię za tydzień do tej nowej restauracji w centrum. - Jesteś wściekła. W odruchu protestu nie gotujesz obiadu." -Zgroza!, no po prostu zgroza!, wszak utrwala się tu wzorzec, że to ONA gotuje, ONA czeka na Jego zaproszenie do restauracji itd., etc., ect. Jaki to może mieć szkodliwy, antywychowawczy wpływ na duszyczki dziewcząt wchodzących w życie. To czysta propaganda patriarchatu, machizmu i seksizu. Gazeto, złóż samokrytykę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasdyg Re: palant 20 lat temu Gość portalu: palant napisał(a): "palant" -hmmm.... - "Palant m IV, D. -a, Ms. ~ncie 1. B.=D., blm «gra młodzieżowa, w której uczestnicy podzieleni na dwie drużyny podbijają długą pałką lub chwytają w locie małą, laną piłkę gumową» Grać w palanta. 2. B.=M.; lm M. -y «kij do podbijania piłki w tej grze; podbijak» Uderzał w piłkę palantem. (z wł.)" .....! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Feminizm jak liberalizm - w RP 3,5 - brzydzi IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 20 lat temu Ktos powinien czytac te testy przed publikacja i odebrac pioro Pani, ktora pisza chochla ! A swoja droga , czy nie uwazacie , ze FEMINIZM jak LIBERALIZM - w RP 3,5 - brzydzi ! I lepiej to slowo mowic po cichu albo wcale.... Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu Prawda.Wybaczam,ale nie potrafię zapomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauleczka Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Wyszło mi, że jestem pobłażliwa. A jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol ziom Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu ej ten test jest beznadziejny nie ma zadnej praktycznie odpowiedzi ktora bym udzielil- jakby ktos zapomnial o moich urodzinach to szczerze bym to olal:> serio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki32 Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 20 lat temu No wlasnie. Ja nie mam brata. A bylych narzeczonych paru , z jednymi dobre kontakty a z innylmi nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: 213.76.169.* 20 lat temu strasznie upierdliwe macie reklamy... strasznie... co drugiej nie da sie zamknac powtarzam NIE DA, wiem co mowie, wesolych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20 lat temu sciagnij sobie blokera reklam; ja na portalu nie widze ani jednej reklamy; polecam avant browsera jako nakladke na IE; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastet Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.162.wmc.com.pl 20 lat temu wow, pasuje do mnie w 100% hihih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodziu Ja nigdy nie przebaczam ,a szczególnie pOsłom . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Za nasze podatki nas gnębią z każdej strony . Rozpasa się taki wieśniak na dorobku i mówi nam co jest dobre ,a co złe i każe sobie płacić za nic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.21.pl / *.21.pl 20 lat temu Beznadziejny test: 2. Twój partner ma ciężki okres w pracy i... zapomina o twoich urodzinach. Jest ci przykro, ale w głębi duszy wiesz, że to nie jego wina. Nie omieszkasz wykorzystać tej sytuacji - jak będzie miał poczucie winy, może zabierze cię za tydzień do tej nowej restauracji w centrum. Jesteś wściekła. W odruchu protestu nie gotujesz obiadu. Jesteś zła. Nie odzywasz się przez cały wieczór. A jeśli mnie to zupełnie nie interesuje i nie mam żadnych pretensji ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg 27 Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Właśnie, dlaczego nie ma testu dla facetów? czy my nie umiemy wybaczać i nas to nie dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet A jeśli ktoś nie ma męża, tylko żonę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Ch..owy ten test! Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu No właśnie test powinien być uniwersalny. Ja np. nie mam exa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Wybaczam z chyba zbyt dużą łatwością. IP: 62.233.250.* 20 lat temu Strasznie mnie męczy przebywanie w towarzystwie ludzi, którzy ciągle popadają w konflikty i ciągle kogoś o coś się czepiają. Wybaczyłam ( chyba głównie z... litości, tak sie jakos składa, ż e ludzie, którzy nie byli wobec mnie w porządku jakis czas potem wpadają w powazne tarapaty życiowe i żal mi ich) już sporo, np. mojemu niezyjacemu już ojcu, mojemu byłemu facetowi, którego bardzo kochałam, a który podle mnie traktował, wybaczyłam róznym znjaomym ich głupie albo wstrętne zachowania, nawet mojej byłej bliskiej koleznace wybaczyłam poważną nielojalność. Nieraz myslę, że jestem frajerką, która takim postepowaniem nie zasługuje na szacunek, ale... chyba mi z tym dobrze. Lubię przebywac tam, gdzie jets fajna atmosfera, nie ma złosliwości, nawet, gdy wiem, że nie do końca ta miła atmosfera jest autentyczna. Aby móc przebywać w takiej atmosferze, trzeba przymykac oko na wiele ludzkich niedociągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Wyszło mi, że wybaczam, ale nie potrafię zapomnieć. Ten test chyba nie jest do końca obiektywny.. nie jestem przecież zimną racjonalistką :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola z opola Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 20 lat temu Też uważam, że jest nieobiektywny.To o tego brata mi chodzi. Ja nie mam brata ani siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarra Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.net 20 lat temu popieram zdanie co do barta bo ja tez go nie mam:)poza tym pytania sa ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy potrafisz wybaczać? 20 lat temu Wybaczanie przychodzi ci z trudem Jeśli się obrażasz - to tak na serio. Potrafisz spełniać swoje groźby. Nie dasz się omamić czułymi słówkami. Wiesz dobrze, że ludzie powinni ponosić konsekwencje swoich czynów. Jeśli ktoś cię zrani, a ty o tym od razu zapomnisz, jaką będziesz mieć pewność, że za tydzień sytuacja się nie powtórzy? Więc raczej nie zapominasz. Potrafisz zadbać o siebie - dlatego rzadko ktoś staje ci na drodze. Ale twój stosunek do życia jest chyba troszkę zbyt roszczeniowy. Przypomnij sobie istotne zdanie z dzieciństwa: nieważne, kto zaczął, ważne, kto skończył. Naprawdę, nie zawsze w relacjach z innymi ludźmi liczy się racja, wygrana, przegrana... Czasem lepiej odpuścić - dla świętego spokoju i po to, żeby dla jakiegoś głupstwa nie popsuć czegoś, co jest znacznie cenniejsze. Są sytuacje w których warto zapomnieć o urazach. Nie czekaj zawsze na "przepraszam". Czasem sama pierwsza wyciągnij rękę. Bądź mądrzejsza! Cała prawda o mnie:) Nie uważam,że należy odpuszczac dla swietego spokoju. Oczekuje powaznego traktowania.Ale wbrew pozorom np z moim partnerem w ogole sie nei kloce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Bachmatiuk Re: Czy potrafisz wybaczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Sa sytuacje ktore wybaczyc trzeba ale zdaza sie tez i tak ze jesli ktos nas gleboko zrani wtedy nie potrafimy przebaczyc np. Zdrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata A to dobre !!! ... nie gotuje mu obiadu !! IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 20 lat temu A co to za swiatla Pani Psycholog co w odruchu protestu nie gotuje obiadu ! Jak sie naprawde wkurzy to mu pewno kapci nie przyniesie. Moze juz ona niech sie zajmie tym gotowaniam zamiast pisaniem - bo jeszcze ktos to przeczyta, a jak bedzie cacy w domu lsnic, to ja moze maz wezmie do restauracji :) Ze tez takie kobiety maja dostep do piora :)powinny miec chochle przyklejona do jedej reki a do drugiej rure od odkurzacza. Odpowiedz Link Zgłoś