asia_77 19 lat temu Chcę sobie kupić prostownicę. Ale nie wiem jaką wybrać. Czy kupić w sklepie z akcesoriami dla fryzjerów czy też w zwykłym AGD (np. Braun itp). Jak pielęgnować włosy, żeby później nie były przesuszone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shameeka Re: prostownica do włosów 19 lat temu tylko i wylaczenie w sklepie dla fryzjerow. sa drozsze ale i lepsze- zdrowsze. maja na pewno powloke ceramiczna i nie niszcza wlosow. jesli prosotuje sie wlosy trzeba bardzo dbac o wlosy. nakladac maseczki nawilzajace wlosy. stsowac preparatow do prostowania wlosow. :) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: prostownica do włosów 19 lat temu gama. tondeo - podobno najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: prostownica do włosów 19 lat temu ja mam brauna , jest swietny, ale gdybym mogla wybrac to kupilabym ten model brauna o cienszych plytkach bo mam grzywke a te szerokie nie łapia ;( oczywiscie mam ceramiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saneba Re: prostownica do włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ceramiczne głowice to podstawa.Tak jak pisze przedmówczyni, jeśli ma sie grzywkę lu krótsze włosy, to wąska prostownica sprawdza się lepiej. Z drugiej strony nawet wąską wyprasujesz długie włosy, więc w sumie warto chyba kupić wąską - takie jest moje zdanie. Zwróć też uwagę na moc - 25W to raczej za mało jeśli chcesz wyprostowac na dłużej lub jeśli masz grubsze włosy.Aby nie zniszczyć włosów warto zainwestować w specjalną odżywkę ochronną do prostowania, a przede wszystkim nigdy nie prostuj mokrych włosów, bo je na 100% zniszczysz. Ja jestem od niedawna właścicielką prostownicy Remington CS-5001 (ma moc 65W)i uważam że jest świetna - włosy po wyprasowaniu są naprawdę proste i błyszczące, a efekt utrzymuje się tyle samo czasu co po wyjściu od stylistki.Zaznaczam, że mam włosy z natury grube i pofalowane. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_77 Re: prostownica do włosów 19 lat temu A jakie kosmetyki do włosów polecacie? Ja dotychczas używam mleczka Dove do włosów farbowanych. Jem też codziennie Silikę. Ale czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia22l1 Re: prostownica do włosów 19 lat temu ja mam babyliss pro230 cena ok 250zł, kupiłam w media markt, śmiało ją polecam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś